-Resulullah (SAA), Ali (AS) ve Kendi evi dışında mescide açılan kapıların kapatılmasını emrettiği zaman, İbni Abbas, evinin mescide bakan oluğunun kalmasını istedi. Bu durumun kendisine bir onur olarak verilmesini istedi. Resulullah (SAA) de buna izin verdi. Resulullah (SAS) vefat ettikten sonra Ömer oluktan akan suları bahane ederek, oluğu yerinden kaldırtıyor ve bunu kim buraya takarsa kellesini vururum diyor. Bunun üzerine İbni Abbas, olanları İmam Ali (AS)’a haber veriyor ve: ‘Sen, benim hakkımı savunmuyorsun.’ Diye İmam Ali (AS)’a şikâyette bulunuyor. İmam Ali (AS) mescide gidiyor ve Kanber’e: “Oluğu yerine takmasını buyuruyor.” Ve orada bulunan halka: “Her kim bu oluğu oradan indirirse, Zülfükâr’la kellesini vururum.” Demiş.Bu durum Ömere iletilince: ‘Ben Ali’yi kastetmemiştim.’ Diyor.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Allah İçin Sev, Allah İçin Düşman Ol
Daraltma
X
-
Ynt: Allah İçin Sev, Allah İçin Düşman Ol
Bir adam eline bir şey saklayarak İmam (AS)’ın yanına geliyor ve elindeki şeyin ne olduğunu soruyor. İmam (AS) elindekinin bir yumurta olduğunu, bu yumurtanın hangi ülkeden, o ülkenin hangi şehrinden geldiğini ve hangi tavuğa ait olduğunu en ince ayrıntısına kadar adama söylüyor. Adam elini açıp yumurtayı göstererek, bunu nasıl bildiğini soruyor. İmam (AS): “Bir an yeryüzüne baktım ve gördüm ki, her şey yerli yerinde bir tek o yumurta yerinde değil. O an anladım ki, o yumurta senin elindedir.”Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.
İmam Ali a.s
-
İmam Zeynelâbidin (AS)’a Hindistan’dan bir büyücünün geldiğini ve çok maharetli olduğunu söylüyorlar. Adamın alemler dolaştığını iddia ettiğini söylüyorlar. İmam (AS) huzuruna getirilmesini buyuruyor. Adam kapıdan girince İmam (AS) adama: “Ben öyle bir adam tanıyorum ki, sen oradan burayla gelinceye kadar oturduğu yerde yetmiş bin alemi dolaşıp gelir.” Adam: ‘Kimdir bu adam?’ diye sormuş. İmam (AS): “Benim.” Demiş. Bu cevap üzerine adam dönüp müslüman olmuş.Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.
İmam Ali a.s
Yorum
-
İmam Cafer-i Sadık (AS)’ın huzuruna yaşlı bir adam gelip: ‘Ben İmamı tanımak istiyorum.’ Demiş. İmam (AS): “Alın bu adamı suya atın.” Buyurmuş. Adamı suya atıyorlar. Bir müddet orada kaldıktan sonra bir el onu oradan alıp çıkarıyor. Adam yine aynı şeyi söylüyor. Tekrar suya atıyorlar ve bir müddet sonra çıkarıyorlar. Etraftaki insanlar da bu duruma şaşırıyorlar. Adam tekrar aynı şeyi söylüyor. Yine suya atılıp çıkarılıyor. Bu kez: ‘Tamam tanıdım.’ diyor. Etraftakiler ona neler olduğunu soruyorlar. Adam: ‘Üçüncü atılışımda artık boğulmak üzereyken bütün perdeler kalktı. Baktım ki, su ve sudaki bütün canlılar, yeryüzündeki her şey: ‘Ya Cafer-i Sadık (AS)’ diye zikrediyor. Bunun üzerine ben de : ‘Ya Cafer-i Sadık (AS) diye feryat ettim. Bunun üzerine bir el beni alıp kenara koydu. Ben de artık İmamı tanıdım.’ Demiş.Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.
İmam Ali a.s
Yorum
-
Yezid lanetisi İmam Zeynelâbidin (AS)’a oğluyla güreşmesini söylüyor. İmam (AS) güreşte bir fayda yoktur. Ver benim ve onun eline bir bıçak gör kim kuvvetlidir. Yezid lanetisi diyor ki: ‘Ben senin kimin oğlu olduğunu biliyorum. Arslandan ancak arslan olurBeni bir dağ sevse müsibete uğrar.
İmam Ali a.s
Yorum
-
[quote author=miktat111 link=topic=23295.msg151227#msg151227 date=1336891370]
İmam Zeynelâbidin (AS)’a Hindistan’dan bir büyücünün geldiğini ve çok maharetli olduğunu söylüyorlar. Adamın alemler dolaştığını iddia ettiğini söylüyorlar. İmam (AS) huzuruna getirilmesini buyuruyor. Adam kapıdan girince İmam (AS) adama: “Ben öyle bir adam tanıyorum ki, sen oradan burayla gelinceye kadar oturduğu yerde yetmiş bin alemi dolaşıp gelir.” Adam: ‘Kimdir bu adam?’ diye sormuş. İmam (AS): “Benim.” Demiş. Bu cevap üzerine adam dönüp müslüman olmuş.
[/quote]
İmamların (Allah'ın selamı üzerilerine olsun) Faziletlerini elbette ki inkar edemeyiz. Fakat bu tür söz ve rivayetlere bakınca sanki birileri tarafından Övgü Yarışlarının had safhaya çıktığı dönemde uydurulmuş sözlere benziyor. Osmancılar Osman için öyle sözler söyledi ki dudak uçuklatır, Hakeza, Ebu Bekirciler, Ömerciler'de ne onlardan, ne Muaviyecilerden bir gram geri kalmadı. Hatta Ebu Hanifeciler bile Ebu Hanife hakkında öyle sözler uydurdular ki akıllara zarar. Fakat Tarihe bakıldığında, Ali a.s'ı sevdiğini iddia eden Alicilerde onlardan geri kalmadı. Öyle sözler söylediler ki akıllara zarar. bir kısmını Biharul Envardan naklederler diğerlerini sizin dip notlarda genelde sunduğunuz eserler... Hatta o Aliciler şöyle derdi: Eğer muhaliflerle bir toplulukta isen ve aklına Ehl-i Beytin Faziletleri gelmiyorsa veya bilmiyorsan orada Fazilet uydurabilirsin, Hadis olarak nakledebilirsin, bunun bir sakıncası yoktur...
Yorum
-
[quote author=Murtazaali link=topic=23295.msg151230#msg151230 date=1336891789]
İmamların (Allah'ın selamı üzerilerine olsun) Faziletlerini elbette ki inkar edemeyiz. Fakat bu tür söz ve rivayetlere bakınca sanki birileri tarafından Övgü Yarışlarının had safhaya çıktığı dönemde uydurulmuş sözlere benziyor. Osmancılar Osman için öyle sözler söyledi ki dudak uçuklatır, Hakeza, Ebu Bekirciler, Ömerciler'de ne onlardan, ne Muaviyecilerden bir gram geri kalmadı. Hatta Ebu Hanifeciler bile Ebu Hanife hakkında öyle sözler uydurdular ki akıllara zarar. Fakat Tarihe bakıldığında, Ali a.s'ı sevdiğini iddia eden Alicilerde onlardan geri kalmadı. Öyle sözler söylediler ki akıllara zarar. bir kısmını Biharul Envardan naklederler diğerlerini sizin dip notlarda genelde sunduğunuz eserler... Hatta o Aliciler şöyle derdi: Eğer muhaliflerle bir toplulukta isen ve aklına Ehl-i Beytin Faziletleri gelmiyorsa veya bilmiyorsan orada Fazilet uydurabilirsin, Hadis olarak nakledebilirsin, bunun bir sakıncası yoktur...
[/quote]
inşallah bir gün, bu fakat ve amalarınızı bir kenara atarsınız umuduyla,Allah c.c sizi Ehlibeyt a.s yolunda daim kılsın.Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.
İmam Ali a.s
Yorum
-
Resulullah (SAA) ile Cebrail evde otururken, içeriye İmam Ali (AS) giriyor. İmam Ali (AS)’ı gören Cebrail ayağa kalkarak İmam (AS)’ın önünde eğiliyor. Resulullah (SAA) buyuruyor ki: “Ey Cebrail! Sen niye bu gencin önünde eğiliyorsun?” Cebrail diyor ki: ‘Bu (AS) benim ilk öğretmenimdir. Allah, Azze ve Celle beni yarattığı zaman bana: “Ben kimim ve adım nedir? Sen kimsin ve adın nedir?” diye sordu. Ben cevap veremedim. Bunun üzerine bu genç gelip bana: “De ki: Sen Celil olan Rabbimsin, adın da Celil’dir. Ben de zelil olan bir kulum, adım da Cebrail’dir. Diye buyurdu.” Resulullah (SAA): “Peki sen kaç yaşında olduğunu biliyor musun?” şeklinde Cebrail’e buyuruyor. Cebrail: ‘Arşın altında otuz bin senede, bir yıldız, doğup batar. Ben onu otuz bin defa gördüm.’ Demiş.Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.
İmam Ali a.s
Yorum
-
[quote author=miktat111 link=topic=23295.msg151232#msg151232 date=1336892147]
Resulullah (SAA) ile Cebrail evde otururken, içeriye İmam Ali (AS) giriyor. İmam Ali (AS)’ı gören Cebrail ayağa kalkarak İmam (AS)’ın önünde eğiliyor. Resulullah (SAA) buyuruyor ki: “Ey Cebrail! Sen niye bu gencin önünde eğiliyorsun?” Cebrail diyor ki: ‘Bu (AS) benim ilk öğretmenimdir. Allah, Azze ve Celle beni yarattığı zaman bana: “Ben kimim ve adım nedir? Sen kimsin ve adın nedir?” diye sordu. Ben cevap veremedim. Bunun üzerine bu genç gelip bana: “De ki: Sen Celil olan Rabbimsin, adın da Celil’dir. Ben de zelil olan bir kulum, adım da Cebrail’dir. Diye buyurdu.” Resulullah (SAA): “Peki sen kaç yaşında olduğunu biliyor musun?” şeklinde Cebrail’e buyuruyor. Cebrail: ‘Arşın altında otuz bin senede, bir yıldız, doğup batar. Ben onu otuz bin defa gördüm.’ Demiş.
[/quote]
Birgün serveri enbiya sav mescidde oturmuş idi.Cebrail aleyhisselam geldi.Sultan-ı enbiya sav cebrail ile söyleşirdi.Eshabı kiram mescide gelipSeyyidi kainatı meşgul görüp bildilerki cebrail ile söyleşir.Sükut edip oturdukar.O sırada Hz Ali r.a. içeri girip selam verip yerine oturdu.Hz Osman r.a.gelip selam verip yerine oturdu.Sonra Ebu bekir r.a.gelip selam verdikde cebrail aleyhisselam ayak üzere kalktı.Sılatanı enbiya hz leride ayak üzere kalktı.Eshabı kiram Serveri kainatı ayak üzere kalktığını görüp hepsi ayağa kalkıp hayret ettiler. Çünki Fahri kainat Eshab-i güxinden kimseya ayak üzerine kalkmamıştır.Sonra bu hususu Resul-i ekrem efendimizden sordular.Buyurdular ki
Ebu bekir sıddık mescide girip selam verdiği zaman Cebrail aleyhisselam Ebu bekir sıddıka tazim için ayak üzere kalktı.
Bende ayak üzere kalktım.sonra ya kardeşim Cebrail Ebu bekire niçi,n tazim ettiniz diye sordum.
Dediki:
Ya Resulallah!Ebu bekire tazim bana vaciptir.Zira Ebu bekir benim hocamdır.Ben sordum:
neden dolayı hocandır.
Cebrail aleyhisselam bana dediki:
Ya Muhammed sav !Hah Subhanehü ve teala Adem aleyhisselamı yarattığı zamn ,meleklere,hz.Ademe secde ediniz, diye enretti.Benim hatırıma geldiki secde etmeyeyım.Ben ondan efdalim.Zira o balçıktan yaratılmıtır.dedim.Bunun üzerine olmağa niyet ettim.O zamanki Ebu bekirin ruhu arş altında nurdan bir küşk içinde idi.Ebu bekrin ruhu çıktı.
Bana dediki
Ya Cebrail secde eyle.Sakın muhalefet etme.Bunu üç kere tekrarladı.Arkam üç kere eliyle vurdu.Osırada kalbimden kibir,eneniyet ve inad gitti.Ademe secde eyledim.Benden kibr ve eneniyet iblise intikal edip Ademe secde etmedi.Ebedi tard adi,lip bende saadete kavuştum. Ya Muhammed sav Ebu bekir bana bu şekilde hoca olmuştur.
............... .................................................. .............................
Kastım işte bu ve bunun gibilerdir. Şimdi Hangisi önce uydurulmuş onu bilmiyoruz. Ama görüyoruz ki aynı söz hem Ali a.s için hem Ebu Bekir için beyan ediliyor. Ebu Bekir için uydurulduğuna Yakinim var. Ali a.s için uydurulduğunada yakinim var. Çünkü Ali a.s'ın bu ve bunun gibi senedi zayıf, Uydurma Faziletlere ihtiyacı yoktur. Eğer deseniz ki ben İspat ederim ki Uydurma değildir, Sağlamdır bende memnuniyetle buyrun derim. Amacım muhalefet değil, öğrenmektir.
Yorum
-
[quote author=miktat111 link=topic=23295.msg151226#msg151226 date=1336891297]
Bir adam eline bir şey saklayarak İmam (AS)’ın yanına geliyor ve elindeki şeyin ne olduğunu soruyor. İmam (AS) elindekinin bir yumurta olduğunu, bu yumurtanın hangi ülkeden, o ülkenin hangi şehrinden geldiğini ve hangi tavuğa ait olduğunu en ince ayrıntısına kadar adama söylüyor. Adam elini açıp yumurtayı göstererek, bunu nasıl bildiğini soruyor. İmam (AS): “Bir an yeryüzüne baktım ve gördüm ki, her şey yerli yerinde bir tek o yumurta yerinde değil. O an anladım ki, o yumurta senin elindedir.”
[/quote]
Yukarıdaki rivayetin gerçek olacağını sanmıyorum. Çünkü bu tür rivayetler İmam Alinin makamını insanlaın zihninde düşürür. Ne yumurtası kardeşim.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
-
[quote author=huge link=topic=23295.msg151247#msg151247 date=1336900974]
Faziletlerle İmamlarımıza (s.a) değer atfedilemez.Fazilet ,imamlarımızla değer kazanır.fazilete değer katan İmamlarımızdır.
[/quote]
Peki Yazdığınız (Kopyaladığınız) Faziletler neden?
Yorum
-
bu yumurta ile ilgili hadis daha öncede söz konusu olmustu
o rivayette de tavuk degilde, bilmem ne kusu sözkonusuydu
yazi bütünlügüne bakmak diye birsey yokmudur anlamiyorum
imam ilk basta dünyaya bakip bizzat gözlemleyerek cevap verirken, sonra aniden "anladimki" diyor, dünyaya bakmasina hacet yoktu, direk adamin eline bakabilirdi!
ikincisi, dünya da ve evrende sürekli degisim, sürekli hareket var, toprak altinda karinca sürülerini, okyanusta balik sürülerini, ari kovanlarini vs. düsünün
sanki mahlukat birer put kesilmis, hep oldugu yerde, onlara bakinca yerindemi degilmi anlasiliyor, o yüzden bir bakisi dünyaya yöneltiyor imam, oysa sürekli hareket ve eksilip artma söz konusu olan yere bakmaktan önce, adamin eline bakmak daha akillica olmazmiydi
birde imamlari böyle yarismaci cocuklar konumuna düsürmüyorlarmi
"imam, bil bakalim elimde ne vaaaaar?"
"bildim, yumurta"
ne bu? tövbe ya Rabbi
Yorum
Yorum