Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Allah'ın (c.c) Öz Nurları...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Allah'ın (c.c) Öz Nurları...

[quote author=islam-devleti link=topic=15102.msg95131#msg95131 date=1278762682]
    Malumunuz biz ehl-i sünnet halkı arasında çok meşhur bir söz var; Ey Habibim Sen Olmasaydın Dünyayı Yaratmazdım. Bu sözü çok değerli bir Ehl-i sünnet alimine sorduğumda şu cevabı vermişti ; Hayır Bu söz doğru değil
    [/quote]

kime sordunuz ve neden öyle dedi? sünniyken ben de bunun sıhhatini inkar ederdim ama şia inançlarında bu müthiş anlamlı bir felsefi bir söz ve sahih hadis haline geldi..

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=15102.msg95299#msg95299 date=1278797699]
      Malumunuz biz ehl-i sünnet halkı arasında çok meşhur bir söz var; Ey Habibim Sen Olmasaydın Dünyayı Yaratmazdım. Bu sözü çok değerli bir Ehl-i sünnet alimine sorduğumda şu cevabı vermişti ; Hayır Bu söz doğru değil
      [/quote]

bu hadiste uydurulmuşlardan bi tanesidir kardeşim. isnaaşeriyye tabi böyle durumlarda hiç boş kalmaz. ehlisünnetteki uydurulmuş hadisleri kartopu misali yuvarlayarak ehlibeyte uyarlayarak işi daha da ileriye götürürler. yukarıda örneğini gördüğün gibi.

[/quote]

zeydi kaynakları araştırmışsınız ve bu sözün uydurma olduğunu biliyorsunuz sanacağız...

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=15102.msg95045#msg95045 date=1278750490]
        [quote author=Arap Alevi link=topic=15102.msg94221#msg94221 date=1278366364]
        Görünmeyen ve Değeri Bilinmeyen bir Mücevher idim ve görünmek istedim en sevdiklerimin nuru ile göründüm (ALLAH C.C)

Ya Muhammed (sallallahu aleyhi ve alihi vesellem) Sen Olmasaydın, Bu Alem Yaratılmazdı (ALLAH C.C)

Ya Ali (aleyhisselam) Sen Olmasaydın, Muhammed'i (sallallahu aleyhi ve alihi vesellem) Yaratmazdım (ALLAH C.C)

Ya Fatıma (aleyhasselam) Sen Olmasaydın, Ne Ali'yi (aleyhisselam) ve Nede Muhammed'i (sallallahu aleyhi ve alihi vesellem) Yaratırdım (ALLAH C.C)

Hz.Cebrail (aleyhisselam) Sordu: Ya ALLAH (celle celelehu) Niye Böyle ? Çünkü Bu Alem ve Yaratılan Herkes Muhammed ve Al-i Muhammed'e (aleyhimesselam) Muhtaçtır...

Muhammed (sallallahu aleyhi ve alihi vesellem) Olmasaydı, Dünya ve İçindekiler Yaratılmazdı ve İlk Yaratılan Nur Odur ki Güneş, Ay ve Tüm Yaratılan Herşey Onun Nurundan Yaratıldı (ALLAH C.C)

Ali (aleyhisselam) Olmasaydı, Muhammed (sallallahu aleyhi ve alihi vesellem)'den Sonra Kimse İslam Ümmetin İmamı Olamazdı (ALLAH C.C)

ve Fatıma (aleyhasselam) Olmasaydı, Onun ve Ali'nin (aleyhisselam) Nurundan Olan 11 Masum (HATASIZ) İmamlar (aleyhimesselam) Olmaz İdi ve Onlar Olmasa İdi İslam Boş İdi ve Onlar İslam Ümmetinin Hak İmamlarıdırlar, Babaları Ali'den (aleyhisselam) Sonra...

[/quote]

bunun kaynağını yazarmısınız araştırmak istiyorum.
        [/quote] Araştıran bulur. İlim Çinde bile olsa gidiniz Buyurmuş: Hz.Resulullah (s.a.a.v)
        Uzun bir hadiste:“11. İmam Hasan el-Askeri (a.s) dedi ki:
        Muhammed bin Nusayr nurum, kapım, benden sonra söylediği şeylere hüccetimdir,Kendisi doğruluk üzerinde doğrudadır, yalan yoktur.” (Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi (a.s)“el-Hidayet’ül Kübra” Kısmil Ebvâb S.84)
        [size=14pt]

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=15102.msg95318#msg95318 date=1278806194]
          [quote author=zeydiyye link=topic=15102.msg95299#msg95299 date=1278797699]
          [/quote]

bu hadiste uydurulmuşlardan bi tanesidir kardeşim. isnaaşeriyye tabi böyle durumlarda hiç boş kalmaz. ehlisünnetteki uydurulmuş hadisleri kartopu misali yuvarlayarak ehlibeyte uyarlayarak işi daha da ileriye götürürler. yukarıda örneğini gördüğün gibi.

[/quote]

zeydi kaynakları araştırmışsınız ve bu sözün uydurma olduğunu biliyorsunuz sanacağız...
          [/quote] adam bize hakaret ediyor ve nerdeyse Allah'ın Öz Nuru Olan Hz.Resulullah (s.a.a.v)'in Değerini bitirecek ve siz Ona cvp bile vermiyorsunuz Helal Olsun!!!
          Uzun bir hadiste:“11. İmam Hasan el-Askeri (a.s) dedi ki:
          Muhammed bin Nusayr nurum, kapım, benden sonra söylediği şeylere hüccetimdir,Kendisi doğruluk üzerinde doğrudadır, yalan yoktur.” (Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi (a.s)“el-Hidayet’ül Kübra” Kısmil Ebvâb S.84)
          [size=14pt]

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X