Arkadaşlar sunnilerde Cafer sadık asyi seviyorlar.Ve ona buyuk alım dıyorlar.Pekı Cafer aleyhisselamın şii oldugu kesin degil mi ? Cunku şiilere kafir ve rafızı diyenlerin Cafer aleyhısselamı sevmesı bana garip geliyor bu takdirde haşa imamında rafızı ve kafir olması gerekmiyor mu o mantıkla.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
CAFER SADIK AS HAKKINDA
Daraltma
X
-
MusaviEtiketler: Yok
-
Ynt: CAFER SADIK AS HAKKINDA
[quote author=Musavi link=topic=14632.msg90241#msg90241 date=1276768361]
Arkadaşlar sunnilerde Cafer sadık asyi seviyorlar.Ve ona buyuk alım dıyorlar.Pekı Cafer aleyhisselamın şii oldugu kesin degil mi ? Cunku şiilere kafir ve rafızı diyenlerin Cafer aleyhısselamı sevmesı bana garip geliyor bu takdirde haşa imamında rafızı ve kafir olması gerekmiyor mu o mantıkla.
[/quote]Kardeş;
Onların tanıdığı bildiği ehlibeytle bizim tanıyıp bildiğimiz ehlibeyt tamamen farklıdır.
Onlar,ehlibeyt imamlarını gayet sıradan,hiçbir ayrıcalığı olmayan,eh işte, mümin takvalı ve ilim sahibi insanlar olarak tasvir ederler.
Fakat ehlibeyt'e a.s Allah tarafından verilen ilahi makamı imameti kesinlikle kabul etmezler.
Kabul etmedikleri gibi onlardan ilk üç imam hariç,kaynaklarında tek bir hadis veya rivayet dahi nakletmezler.
Ama lafada gelince onları şia'lardan daha fazla sevdiklerini iddia edecek kadar hadlerini aşarlar.
Bunun yanında Ehlibeytin ne kadar can düşmanı varsa pek azı istisna hepsinide baş tacı yaparlar!
Bu nasıl bir sevgidir?bunuda anlamış değilim.
-
Kesinlikle arkadaş doğru söylüyor. Onlar Ehl-i Beyt as'i sadece peygamber soyu ve takvalı iyi insanlar olarak biliyorlar, bir önder bir velayet sahibi bir imam olarak bilmiyorlar. Yani bizim bildiğimiz anlamda bir velayet bir imamet... Onların imam ve veli algılamaları da bizimkinden farklı.nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
noktayı koyacak olan sensin anlasana
...
Yorum
-
Musavi
evet ama ben sunu dıyorum onlar şiilere kafir rafızı dıyorlar ee imam da şii olduguna gore haşa onu da kafir ve rafızı bılmelerı gerekmez mi ?
Yorum
-
[quote author=Musavi link=topic=14632.msg90272#msg90272 date=1276779560]
evet ama ben sunu dıyorum onlar şiilere kafir rafızı dıyorlar ee imam da şii olduguna gore haşa onu da kafir ve rafızı bılmelerı gerekmez mi ?
[/quote]Musavi kardeşim;
sizinde bildiğiniz gibi kelime anlamı itibariyle şii kelimesi;takipçi,izci,taraftar gibi anlamları ihtiva eder.
şii'ler takipçi,taraftardırlar.
yani;birilerinin taraftarı.
yani ehlibeyt'in taraftarı.
imam cafer a.s şii'lerin kendisine takipçi olduğu ve takip edilen zattır a.s .
Yani şii olan bizleriz imamlar değil.Burada yanlış anlaşılmaya mahal vermemiş olalım.kardeşim.
Yorum
-
Musavi
Yorum
-
selamunaleykum
musavi kardeşim mezhep uygulaması olarak söylüyorsunuz
bugün biz şialar imam caferi sadık a.s.nin uygulamalarından farklı birşey yapmıyoruz
ve siz dityorsunuz ki
biz imamın yolunda ilerleyerek onun uygulamalarından farklı birşey yapmayarak ehli sünnetçe rafızi kabul ediliyoruz e o halde imamda öyle olmuyormu
değerli kardeşim bir yazıda okumuştum onlar imam sadık a.s.nin ehli sünnet olduğunu ehli sünnetin uygulaömalarından farklı bbir şey yapmadığını söylüyorlar onlara göre şialar imammın yolundan gitmemişler gitseler onlarda ehli sünnet olurmuşlar
yani kısavcası imam sadık alehisselam ehli sünnettir şialar rafızidir.
"eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"
Yorum
-
Musavi
[quote author=muttaki link=topic=14632.msg90912#msg90912 date=1277037499]
selamunaleykum
musavi kardeşim mezhep uygulaması olarak söylüyorsunuz
bugün biz şialar imam caferi sadık a.s.nin uygulamalarından farklı birşey yapmıyoruz
ve siz dityorsunuz ki
biz imamın yolunda ilerleyerek onun uygulamalarından farklı birşey yapmayarak ehli sünnetçe rafızi kabul ediliyoruz e o halde imamda öyle olmuyormu
değerli kardeşim bir yazıda okumuştum onlar imam sadık a.s.nin ehli sünnet olduğunu ehli sünnetin uygulaömalarından farklı bbir şey yapmadığını söylüyorlar onlara göre şialar imammın yolundan gitmemişler gitseler onlarda ehli sünnet olurmuşlar
yani kısavcası imam sadık alehisselam ehli sünnettir şialar rafızidir.
[/quote]
eyvallah kardeşim
ama bu cok sacma bir iddia.sonucta 4000 cıvarı ogrencısı varmış ve soyleıdklerı yazılmış.hepsının bırden yanılmaıs mumkun mu ?
Yorum
-
ondan daha saçma olan şu ki:bu adam yani ebu hanife hocasının fıkhını bırakıyor imamdan sonra mezhepler çıkıyor
bir allahın kulu demiyor ki imam sadık a.s. bu adamdan daha alimken o neden sözde içtihat edip mezhep kurmuyorda ebu hanife bu ihtiyacı duyuyor
o kadar çok bu tarz soru sorulabilir ki
ama ehli sünnet dinlermi dinden çıkma korkusu ağır basar ve mezhep imamları 12 imamlardan üste çıkarılarak hatasız kabul edilir...
ne diyeyim musavi allah teala akıl ve o aklı saracak gönül versin bir kula..."eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"
Yorum
-
Musavi
[quote author=muttaki link=topic=14632.msg90920#msg90920 date=1277038596]
ondan daha saçma olan şu ki:bu adam yani ebu hanife hocasının fıkhını bırakıyor imamdan sonra mezhepler çıkıyor
bir allahın kulu demiyor ki imam sadık a.s. bu adamdan daha alimken o neden sözde içtihat edip mezhep kurmuyorda ebu hanife bu ihtiyacı duyuyor
o kadar çok bu tarz soru sorulabilir ki
ama ehli sünnet dinlermi dinden çıkma korkusu ağır basar ve mezhep imamları 12 imamlardan üste çıkarılarak hatasız kabul edilir...
ne diyeyim musavi allah teala akıl ve o aklı saracak gönül versin bir kula...
[/quote]
amin kardes.tartıstıgımda goruyorum kı adam muaviyeyi amr bin ası hatta yezidi savunabiliyor bu adama ne anlatabilirsin ki.
birisine gosterdim muaviye Imam Aliye sovmus adam dedı onalr sovebılır bız bırsey dıeyemeyız sen kasık kadar aklınla o okyanus gıbı ınsanları nasıl degerlendırırsın. fesubhanallah dedım
Yorum
Yorum