Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HZ. HÜSEYİN (a.s) İN KATİLLERİNİN SONU NE OLDU?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HZ. HÜSEYİN (a.s) İN KATİLLERİNİN SONU NE OLDU?

NASIBİ

Muaviye,yezid diyenler

Sapa yoldan gidenler

Ehlibeyte düşmanlar

Nasibidir nasibi

Arkadan vuranlar

Kalleş tuzak kuranlar

Bala zehir katanlar

Nasibidir nasibi

Yüreğiniz imansız

Gönülleriniz aşksız

Kötülükte hep varsız

Nasibidir nasibi

Muhammedi sevmezler

Aliye dost olmazlar

İmansız vicdansızlar

Nasibidir nasibi

Bu da bizden olsun.
    " Söyledim... duydu anlamına gelmez
    Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
    Anladı... hak verdi anlamına gelmez
    Hak verdi... inandı anlamına gelmez
    İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
    Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Şehid sen sünni kökenlisin ben alevi 12 İmam konularında benim kadar hassas olman imkansız ya da bir şii kadar. Hz. Ali'nin o hutbesinin başını okursaydın dediğimi anlardın zaten. Yezid iyi müslümanmış diyen hiç de az değil. Ehl-i Beyt sünnilerden öğrenilmez zira en alimi ilk 3 halifeyi Hz. Ali'den üstün sayacak kadar dirayetsiz.

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=2603.msg169803#msg169803 date=1375145613]
        faramirofgondor kardeşim, kerbela katillerine ne oldu? sorusuna en güzel cevabı "Hz. Hüseyn'in Fedaisi : Muhtar" dizisi verir bence. toplam 40 bölümlük güzel bir dizi. izlemediyseniz tavsiye ederim..
        [/quote]

29. bölüme geldim. İlk 2 katili öldürdükleri yerdeyim ama yukarıda yazılanlarla öldürülüş şekilleri biraz farklı. Bana göre Çağrı Filminden de iyi çekilmiş.

Yorum

MaşaAllah kardeşim, ben yaklaşık bir ayda bitirmiştim siz baya hızlı çıktınız

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Yezid'in Mezarı Timur Han tarafından Yok Edilmiştir

Timur Han 25 Mart 1401'de Şam'a girdi. Şam’ı alan Timur, ilk Emevi halifesi Muaviye’nin oğlu olan ve Hazreti Muhammed (sav)’in torunu Hazreti Hüseyin (ra) ile yakınlarının Kerbela’da şehit edilmesine sebebiyet veren Yezid’in Şam’daki Emevî Camii’nin yakınında bulunan Bâbü’s-sagîr Mezarlığı’ndaki kabrini açtırmış ve Yezid’in kemiklerini yaktırmıştı. Timur, Şam’da üzerlerine derme çatma kulübelerin yapılmış olduğu bazı mezarlar gördü. Kime ait olduklarını sorunca Sahabe'nin yani Hazreti Muhammed (sav)’in yanında bulunmuş bazı kişilerin mezarları olduğunu öğrendi. Ama bu mütevazi mezarların hemen ilerisinde, Emevî Camii’nin yakınında bulunan kubbeli ve son derece gösterişli bir mezarın da Muaviye’nin oğlu Yezid’e ait olduğunu öğrenince hiddetlendi ve Sahabe mezarlarının üzerine kulübeler kondurmuş, peygamber efendimizin torununu katletmiş bu adama da saray gibi mezar yapmışsınız diyerek Yezid’in türbesinin derhal yıkılmasını, toprağının elli arşın kazılarak Kızıldeniz’e dökülmesini buyurdu ve askerinden binlercesini getirerek Yezid’in mezarının üzerine işetti. Bu sırada Muaviye’nin mezarı da ortadan kaldırılmıştı.

Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Timur

Yorum

Allah, ehlibeyt'in hakkini gasp edenlere, onlara zulmedenlere lanet etsin.
              Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
              Hz.Peygamber (saa)

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X