Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Gercekten oruç tuttum mu acaba?!!!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bir ramazan daha geçiyor ömürden, arkami dönüp bakiyorum neler degisti hayatimda?
    Oruç yalnizca tutan midem miydi? Yoksa kalbimmi?
    Oruc terbiye edebildi mi acaba nefsimi?
    Öyle ya oruç nefsi terbiye için degil mi?
    Sinirlendigim esime, öfkemi yansitirken, nefsime; ‘Dur sen oruçlusun´ diye bildim mi?
    <<Pehlivan (güres; meydanlarinda baskalarini) yenen degildir. Asil pehlivan kizginlik aninda nefsine hâkim olan kimsedir>> buyuruyor Allahin resulu.
    Yenebildi mi acaba nefsimi, tüm kizginligima ragmen asilan suratimta ki öfke oruç aklima gelince tebessüme verebildimi yerini..?
    Yeni toparladigim odayi dagitan çocuklara tam kizarken icimden beni´´Sen oruçlusun öfkelenme´´ diye uyaran sesi dinledim dilim, yumuþadi mi acaba sesim?
    Esinin dedikodusunu yapan arkadasima "birakalim giybeti biz oruçluyuz" deme cesaretini gösterebildim mi acaba?
    Öyle ya giybeti dinleyende en az eden kadar günahkârdir.
    "Bir kisminiz digerlerinizin giybetini yapmasin" Sizden biriniz ölmüs; kardesinin etini yemek ister mi? Bundan tiksindiniz degil mi?" (el-Hucurat, 49/12);
    Diye buyruluyor Kuran’i kerimde.
    Yada, beni cok rahatsiz eden bir olayi tam arkadasima anlatirken giybetin gunah oldugunu hatirlayayip,susabilme erdemini gösterebildim mi acep dilim?
    Koruya bildim mi dilimi? yine Resullah(s.a.a) buyurmuyor mu,
    <<Oruç, atese kalkandir. Giybetle parçalanmadikça korur. Oruçlu cahillik edip de kötü söz söylemesin! Biri kendine satapirsa, "ben oruçluyum" desin!!>>
    Oruç yalnizca mideyi aç birakmak degildir. Ayni zamanda nefsi terbiye, nefisle cihattir.
    ´´Nice oruç tutan var ki, açlik ve susuzluktan baska bir sey elde etmez.´´diye buyuruyor âlemlerin efendisi.
    Eðer gözümüzü harama bakmaktan, dilimizi aci sözden, giybetten ,kulagimizi haram dinlemekten
    El, ayak ve diger uzuvlarimizi haram islemekten koruya bilirsek o zaman gerçek oruç tutanlardan oluruz.
    Gelin bu aksam iftarda bugünün muhasebesini yapalim.
    Ve soralim kendimize;
    "Acaba oruc tutan yanlizca midemiydi..???yoksa kalbimmi?"
    Allah c.c bizleri Islam ve ehlibeyt yolundan ayirmasin. Mide ve kalple oruç tutarak, gercek anlamda bayram yapmayi hak edenlerden etsin.
    Ve yolunu sabirlisizla gözledigimiz ,özlemde bekledigimiz sahibimiz Imami zaman(a.f)’ nin zuhurunu acil etsin.
    ARZU CETINKAYA

Ynt: Gercekten oruç tuttum mu acaba?!!!

amin amin amin inşaallah
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X