Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

SEVGI YÜREK ISTER,EMEK ISTER"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Eski bir türk filminide gecen klasiklesmis bu cümle ne kadar da dogru. Sevgi,dostluk emek olmayinca yürek olmayinca sulanmayan cicek gibi solmaya mahkumdur.
    Aklima bir hikaye geldi.
    Gül bülbüle asik olmus ona hergün defalarca sevdigini söylermis.Nitekim gül buna ragmen günden güne sararip solmus,
    selvi gibi boyu büklüm büklüm olmus.Gülün bu halini gören bülbül kaygilanmis ve doktor cagirmis.Doktor gülü muayene etttikten sonra sevgisizlik tehsisi koymus.Bu gül sevgisiz kalmis demis.
    Bu duruma sasiran Bülbül nasil olur ,ben ona hergün onu sevdigimi söylerdim demis.
    bunu duyan gül bükülen belini dogrultup,
    "EVET BANA HERGÜN SEVDIGINI SÖYLEDIN AMA BENI SULAMADIN"
    Bir cogumuzun esimizle.cocugumuzla ,dostlarimizla hatta rabbimizle olan iliskilerimiz bu gül ile bülbülün iliskisi gibidir.
    Seviyorum demek marifet degildir.Sevdigini lafta degil amellerde göstermek gerekir.
    Bir bebekle annesin iliskisi gibi temiz ve icten olmali sevgiler.
    Bebegin aglamasina firsat vermeden karninin doyuran anne gibi,feryadini duymadan yetismeli dost dostun imdadina.
    Cagirmadan gelmeli. Yagmur yagmasini beklemeden semsiyeyle ,aglamayi beklemeden mendille hazirda bulunmali dost dostu icin.
    Iste dostluk budur zannimca.......
    Ve haykira bilecek yürege sahip olmaktir sevgisini tüm dünyaya
    DOSTLUKLAR KOLAY KAZANILMIYOR DOSTLARIMIZI SEVDIGIMIZI ONLARIN BIZE IHTIYACI OLDUGUNU HISSETGIMIZ ANLARDA YANLARINDA GÖSTERELIM
    IMAMLARDAN DOSTLUGA DAIR BIR COK HADISLER VARDIR.
    Bunlardan bazilari sunlardir,
    İmam Sadık (a.s): "Şu üç şeyde imtihan etmediğin kimseyi dost sayma: Onu kızdırdığında, bu kızgınlığın onu haktan batıla itip itmediği hususunda, dirhem ve dinar hususunda ve onunla yolculuk etmekte
    İmam Ali (a.s): "Sakın kötü zan sana galip gelmesin. Zira senin için hiç kimseyle dostluk etmene yer bırakmaz
    İmam Hadi (a.s): "Çekişmek eski dostluğu ve sağlam düğümü bozar. Çekişmede varolan en küçük şey herkesin diğerine galip gelmesini istemesidir ve bu üstün gelme arzusu dostluk bağının kopmasına sebep olan asıl etkendir."
    İmam Ali (a.s): "Sadık dost ayıpların hususunda sana nasihat eden, gıyabında seni koruyan ve seni kendisine tercih edendir
    İmam Sadık (a.s): "Dostluğun bir takım sınırları vardır. Herkim onların tümüne veya bir takımına sahip olursa dosttur. Aksi taktirde asla onu dost sayma. Birincisi zahir ve batının sana karşı aynı olmasıdır. İkincisi, senin yüz suyunu kendi yüz suyu, ayıbını ve kendi ayıbı saymasıdır. Üçüncüsü, mal ve makamın onu sana karşı değiştirmemesidir. Dördüncüsü, sana elinden gelen yardımı esirgememesi
    İmam Ali (a.s): "Sadık dost ayıpların hususunda sana nasihat eden, gıyabında seni koruyan ve seni kendisine tercih edendir
    İmam Zeyn'ul Abidin (a.s): "Arkadaş hakkı, kendisine lütuf ve insaf üzere davranman, sana saygı gösterdiği kadar saygı göstermen, hiçbir bağışta senden öne geçmesine izin vermemen, öne geçtiğinde bunu telafi etmen, seni sevdiği kadar sevmen, bir günah işlemek istediğinde onu alıkoyman, kendisi için rahmet kaynağı olman ve azap görmesine sebep olmamandır."
    ARZU CETINKAYA

Ynt: SEVGI YÜREK ISTER,EMEK ISTER"

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=2636.msg12445#msg12445 date=1237913655]
    allah razı olsun
    [/quote]
    vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
    [center]

Yorum

Ynt: SEVGI YÜREK ISTER,EMEK ISTER"

Allah sizlerdende razi olsun canlar

Yorum

YUKARI ÇIK