Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İnsanlık Gömülüyor

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İnsanlık Gömülüyor

hattı imam kardeş, konuyu saptırma, uygun dil kullan dediğim editlerimle sınırlı kişisel sataşma ve gerginliktir.. yoksa bu site imamet inancının gereği olan tağutu zalimi tanım ve teşhis görevini sürdürecektir bi iznillah... dikkat edersen hiç bir tağut kelimesini editlemiyoruz.. editlediklerimiz bellidir kişisel gerginlik ve sataşmalardır...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=20561.msg125927#msg125927 date=1306495144]
      Melis hadi sen ordu sahibi degilsin, ordunda yok
      ordusu olan da müdahale den su veya bu nedenle kaciniyor
      ordun yoksa ordu kuracaksin!
      ama cani canani bir kenara birakipta bu cesareti kim gösterebilir o ayri bir konu
      [/quote]

E hadi kur bakalım nasıl kuracaksın? Lafla peynir gemisi yürümüyor...
      O cesareti 80 yıldır laiklik altında ezilen, asimile olan bu toplum gösterebilirmi sence?

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20561.msg125940#msg125940 date=1306512102]
      hattı imam kardeş, konuyu saptırma, uygun dil kullan dediğim editlerimle sınırlı kişisel sataşma ve gerginliktir.. yoksa bu site imamet inancının gereği olan tağutu zalimi tanım ve teşhis görevini sürdürecektir bi iznillah... dikkat edersen hiç bir tağut kelimesini editlemiyoruz.. editlediklerimiz bellidir kişisel gerginlik ve sataşmalardır...
      [/quote]

Sayın modum, ben bir kez ağzımı bozdum hemen ban... ama bana ağzını bozanlara büyük bir tölerans gösteriyorsunuz nedense??
      Geçen Behesht-e Mahdi , şimdide hattı imam!
      Katılın yada katılmayın ben fikirlerimi, doğrularımı savunuyorum...

Yorum

Melis
        diyorsun ki
        "eh kur hadi nasil kuracaksan"
        bende bunu diyorum
        ordun olsa ne yazar olmasa ne yazar

beyza bacinin yazisi da aynen benim dedigim gibi diyor
        kurana göre bu bir farzdir
        farzi yerine getirirsin veya getirmezsin
        ordulu olmussun ordusuz olmussun önemi yok!
        kisisel olarak neyi nerede baslatip nereye kadar götürebilirsin!?

bu yüzden beyza bacinin makalesine karsi yazdigin sözler tutarsiz ve gecersiz!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

melis hanim sizin bu forumda daha güzel bir yazinizi görmedim,hep agresif bir tavir sergiliyorsunuz,sizin sorununuz ne? bu kadar kirici olmayi nasil basariyorsunuz?
          melis hanim Hz. Emir-ül Mu'minin Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dil insanın ölçüsüdür."

Yani insanın ne olduğu diliyle ölçülür. Dil insanın şahsiyetini ortaya koyar. Nitekim Hz. Ali (a.s) diğer bir hadiste: "İnsan, dilinin altında gizlidir." buyurmaktadır. Yine şöyle buyuruyor: "Dil aklın tercümanı ve ölçüsüdür." Dile gelen şeylerle insanın aklı ölçülür.

yukaridaki yazini ben daha önce size sormustum cevap yazmamistiniz, her halde görmediniz, gercekten cevabinizi merak ediyorum.
          sunuda söylemeden edemiyicem bir bayana yakismiyor sizin gibi argo kelimeler kulanmak, size tafsiyem bunu hic unutmayin karsiniza sizin gibi agzi bozuk birisi cikarsa hic hos olmayan bir durumla karsilasa bilirsiniz, uzerime vazife deyil benden uyarmasi.

Yorum

Bakın süper aktif üye ahir zaman, biliyorum bu forum yöneticileri ve her konuda onları tastik edenler benden rahatsız oluyorlar
            Ama ben özellikle değerlerime, sevdiklerime saldırıldığında, yada itikatıma ters fikirler gördüğümde pas geçmem/geçemem; savunurum, doğru bildiğimi söylemeye çalışırım, belki ağzım sizin kadar laf yapamaz ama belli ölçüler içerisinde düşüncelerimi anlatmaya çalışıyorum.Tabi siz alışıksınız özellikle bayan üye olunca sizin yazdığınız yazılara (çok güzel-Allah razı olsun-tşk ederim) gibi düz cevaplar yazsın her şeyinizi tastik etsin. Kusura bakmayın ben böyle değilim ve olamamda. Şununda farkındayım özellikle siyasi konularda ve dinin tasavvuf boyutunda bu forumdakilerin genel görüşü ile uyuşmuyorum, ama bunada katlanacaksınız artık!

Forumda kendini Allame-i cihan zanneden bazı üyeler var! Ve belli sabit fikirlerini Ehlibeytçilerin itikadı/genel görüşü gibi gösterip herkesi yanıltıyorlar. Onlarda kendilerine dikkat etsinler bence, çünkü topluma öğretilen her yanlış o öğreticinin üzerine kul hakkı olarak döner... unutmasınlar Ehlibeyt kimsenin tekelinde değildir.

Ayrıca öyle hakaret yada argo kullandığımı pek zannetmiyorum, zaten en ufak hatamda banlanacağımı, diğerlerine gösterilen toleransın bana gösterilmeyeceğinin farkındayım.
            Aksine bana karşı yazanlar kimi zaman fazlası ile kabalaşıyorlar, ama toleransları var...
            Bu arada ağzı bozuk sözünü size iade ediyorum...
            Vesselam!

Yorum

"Sayın modum, ben bir kez ağzımı bozdum hemen ban... ama bana ağzını bozanlara büyük bir tölerans gösteriyorsunuz nedense??
              Geçen Behesht-e Mahdi , şimdide hattı imam!
              Katılın yada katılmayın ben fikirlerimi, doğrularımı savunuyorum..."

Sn Üye; Velayet.com görevlileri ayrımcılık yapmazlar. Masumlardır demiyorum ama bilerek taraf olmazlar, site kurallarını keyfice savsaklamazlar.

bu sizin için de geçerli. sanırım siz kendi kullandığınız kelimelerin kötü/hakaret olduğunu görmüyorsunuz. kelimeler siz kullanınca temizleniyor diye bir şey yok. hakaret kelimeleri bellidir. bakın burda hattı imamdan yakınmışsınız ilk edit sizden gelmiş. hattı imamı da misliyle kullanmaya cevap vermeye itmişsiniz.. bu durumda suçlu sizken nasıl başkasını suçlarsınız ve yönetimi tarafgirlikle suçlarsınız..

konu bellidir, herkese fikir özgürlüğü vardır.. ama hakaret özgürlüğü değil.. fikirlerinizi yazınız. burda kimse Ehlibeyt mektebi adına görüş bildirecek konum bilgi ve yetenekte değildir. Mektebimizin alimleri ancak bu konuda konuşabilirken bizler nasıl mektebi bir şekilde göstermeye çalışalım ki.. ne siz ne ben bu makamda mıyız, sadece alimlerimizden öğrendiklerimizi paylaşıyoruz. doğrular mektebimizden yanlışlar nefsimizdendir...

Yorum

"Ehlibeytçilerin"

bu ne demek Allah aşkına? böyle bir mektep bu şekilde sıradan bir tarzla ifade edilebilinir mi? eğer öyle değilse bu ifadeyi kullananlar "neci" dir?
                KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Selamun aleykum ,
                  Konu nereden nereye gelmiş böyle...
                  Siyaset kelimesi ortalığı karıştırmış okuduğum kadarıyla.
                  Burada İran-Türkiye kıyaslamasından bahsetmişsiniz sayın üye o kadarda olması normal Türkiye de yaşayan şia lar doğal olarak hasret oldukları yönetimle kıyaslarlar.Ben sizde özellikle Tayyip Erdoğan hayranlığı sezdim(yanlışım varsa düzeltin)Sizi tanımam sitede de yazılarını takip ettiğim bir şahıs olmadığınızdan şia olup olmadığınızı bilmiyorum.Şayet şia iseniz Tayyip Erdoğan sempatisi olan şahıslar olmadığımızı bilirsiniz.Değilseniz bilinizki biz İmam a.s dusturuyla hareket ederiz İmam a.s buyuruyor ki bir kalpte iki sevgi olmaz.Kalkıpta hem Ali a.s düşmanlarını seven hemde Ali a.s ı seviyorum diyenlere sempati duymamızı ya da yaptıklarına alkış tutmamızı beklemiyorsunuzdur inşaallah...
                  Uslup kısmına gelince farklı düşünceler görüşler insanları hırçınlaştırmamalı,burası tartışma platformu değil.
                  Ben kendi adıma Türkiye'de ne Tayyip Erdoğan'ı ne de bir başkasını desteklemiyorum.Eğer ilahi evrensel adalet çatısı altında birleşelim diyorsak Hakk olanı desteklemeliyiz.Hakkı hakkıyla beyan eden yoksa iyinin kötüsü de yoktur bize göre.
                  Yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın.
                  Allah'a emanet olunuz.
                  Ey ateş!
                  Seninle ululuk tasladı şeytan.
                  Ve ey insan!
                  Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=20561.msg125968#msg125968 date=1306604744]
                    "Ehlibeytçilerin"

bu ne demek Allah aşkına? böyle bir mektep bu şekilde sıradan bir tarzla ifade edilebilinir mi? eğer öyle değilse bu ifadeyi kullananlar "neci" dir?
                    [/quote]

Allah razı olsun kardeşim gerçekte ifade çok çirkin.. ben yazacaktım ama sana nasipmiş.. hiç bir alimimizin kullanmadığı bu ifade çirkin...

Yorum

Melis
                      senden neden rahatsiz olalim?
                      sana karsi nasil ve hangi nedenle farkli bir tavrimiz olabilir?
                      herkes icin gecerli olan kurallar senin icinde gecerli hepsi bu

bu forumda ehlibeyti savunan veya senin deyiminle kendi dogru bildigini savunan bir sen degilsin ki....herkes dogrusunu savunurken hircinlassa burada fikri bir alisveris sözkonusu olamazdi

gercekten beyza bacinin güzelim yazisi hak ettigi boyutta islenmedi ya ben ona üzüldüm...sahi sen ne hissediyorsun bu konuda?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

"Ehlibeytçi" sözünü yada terimini çirkin addendenlerin Ehlibeytçiliğini sorgulayasım geldi...
                        İçinde Ehlibeyt geçen hangi söz çirkindir ki bu çirkin olsun! Bir müslüman ya EHLİBEYTÇİ dir yada Muaviyecidir!
                        Sizin kulak aşinalığınız yok ise öyle söyleyin ; duymadık falan deyin. Biz yıllardır Ehlibeytçi-Muaviyeci muhabbetlerini çok yaptık. Siz kullanmıyor yada duymamış olmanız "EHLİBEYTÇİ" sözünü çirkin yapmaz.
                        Rabbim hepimizi mahşer günü EHLİBEYTÇİ olarak haşretsin! Amin....

Yorum

Ah Melis Ah >

Yorum

mantık ve kullanım niyeti olarak sorun yok. ama adetlere uygun değil. ben de imam Rıza a.s. için İmam Ali a.s. demiştim de bir alimimiz eleştirmişti. İmam Ali a.s. 1. Ehlibeyt imamımız için kullanılır, 8. Ehlibeyt imamı İmam Ali Rıza a.s. içinse tek başına İmam Ali diye bir kullanım yok. ya imam Rıza ya da İmam Ali Rıza a.s. kullanılır dedi. benim mantığıma pek yatmasa da şiaya ve şii alimlere duyduğum derin muhabbet nedeniyle bu söylem geleneğine uymak benim de çok hoşuma gitti. dedim şiiler böyle diyorlarsa ben de hem de severek kullanacağım bundan sonra diye ve ondan sonra İmam Rıza demeye başladım.. tavsiye ederim kardeş siz de şianın literatürüne saygı duyun ve o geleneğe uyun.. zarar etmezsiniz...

Yorum

"Biz yıllardır Ehlibeytçi-Muaviyeci muhabbetlerini çok yaptık. "

şu cümleniz problemin özünü teşkil ediyor. meseleyi bu derece basite indirgemeniz ve "muhabbet"i yapılacak türden (yazılışına bakılırsa af edersiniz "geyik muhabbeti" imiş gibi veya öyle abartılacak bir durum değilmiş gibi sunulduğu ve sanıldığı anlaşılıyor) bir meseleymiş gibi yazmanız benim neye niçin karşı çıktığımı anlatıyor zaten.

ehl-i beyt mektebini "şucu-bucu" mantığıyla algılamak ve anlatmak mektebin saygınlığına zarar verecektir. diğer sıradan hiçbir değeri olmayan fikirlerden bir farkı olmadığı imajını uyandıracaktır. bu tehlike hafife alınacak bir tehlike değildir. müntesiplerinin dahi ifade ederken dikkat etmediği ve saygıda kusur ettiği bir mektebi başkaları nasıl algılayacaktır siz düşünün. tabi umursuyorsanız.
                              KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X