Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Almanya Benim Olsa Neye Yarar''

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Almanya Benim Olsa Neye Yarar''

'' Almanya Benim Olsa Neye Yarar'

Arzu Çetinkaya

Bu, gözü yaşlı, çaresizliği her halinden belli olan, bağrı yanık bir annenin feryadıydı.

Ağlıyordu, her kelimesinin başında yavrum, yiğidim diye haykırıyordu.

Eşi yanında oturup karısının elini tutarak sözlerini onaylarcasına başını sürekli sallıyor, bir çok erkekler ağlamaz felsefesiyle büyütülen Türk erkeği gibi göz yaşlarını içine akıtıyordu biçare! Ne yapsın ki ona öğle öğretmişlerdi, erkekler ağlamazdı, ağlasa bile bunu kimse görmemeli, kimseye göstermemeliydi. Ayıptı, kınarlardı, onu zayıf ve güçsüz sanırlardı.

Heyhat! Ne acıklı ki sevgileri, seni seviyorumları yarına ertelediği gibi, gözyaşını da başka mekana ertelemişti biçare baba.

Peki, ne olmuştu da bu yaralı anne, göz yaşlarına boğulmuş bir halde televizyona çıkarak milyonlara haykırma ihtiyacı hissetmişti: "UYUŞTURUCU"

Bir çok gencin ailesinden göremediği ilginin, sevginin verdiği acıyı, eksikliği unutmaya ve kendilerini yalancı ve geçici bir mutlulukla teselliye çalışmaları sonucu aldıkları zehir, düştükleri tuzak...

Televizyona çıkıp "ben yandım başka anneler yanmasın diyen" bu yaralı anne, dokuz ay karnında taşıdığı, her şey onun geleceği için dediği, evladım kimseden geri kalmasın, bisikleti olsun, playstationu olsun, arkadaşları markalı giyiyor, o da giysin, cebinde harçlığı bol olsun, arkadaşlarına karşı mahcup olmasın gibi yanlış düşünceler uğruna eşiyle beraber gece gündüz çalışarak, evladını, ciğer paresini uyuşturucuya kurban vermişti.

Ne yazık ki, aileler çocukların maddi ihtiyaçlarını karşılayayım çabasıyla uğraşırlarken, manevi ihtiyacı karşılamanın maddi ihtiyacı karşılamaktan daha önemli olduğunun farkına bile varmazlar.

Keşke birçok anne, çocuğum bir kaşık daha fazla yemek yesin diye peşinde koşarak harcadıkları zamanı onunla oynamaya harcasa, yalnızca beden açlığını değil de ruhundaki açlığı doyurmaya çalışsa. Mutlaka bunun sonunda hem bedensel hem de ruhsal sağlığı yerinde olan çocuklar yetişecektir.

Maalesef birçok aile çocuğun ruhunun da en az midesi kadar aç olduğunun, midenin yemeğe ihtiyacı olduğu kadar ruhun da sevgiye ihtiyacı olduğunun farkına bile varmazlar.

Bir yerde okumuştum; bir çocuk akşam işten gelen babasına iş yerinde bir saat çalışması karşılığı patronun ona ne kadar ücret verdiğini sormuştu. Babası önce önemsemiş sonra da çocuğun ısrarları sonucu almış olduğu saat ücretini çocuğuna söylemişti.
    Bir müddet gözden kaybolan çocuk, elinde babasının saat ücreti karşılığındaki paranın yarısıyla geri dönmüş, elindeki parayı babasına uzatarak "Babacığım! Bu, patronunun sana verdiği saat ücretinin yarısı, benimle yarım saat oynar mısın?" diye sormuştu.

Çocuğun bu davranışı babanın gözlerini yaşartmış ve iyi bir ders almasını sağlamıştı.

İşte bu yüreği yaralı anne de, bu gerçeklerin farkına varmakta gecikmişti. Giden geri gelmiyordu.
    Ben işe giderken ayaklarıma sarılarak "Anne! Ne olur, gitme işe yanımda kal" diye yalvarırdı oğlum. Ben ise "söz, sana gelince çikolata getireceğim" vaadiyle giderdim işe. Oysa oğlum çikolata değil beni, annesini, ihtiyacı olan sevginin bulunduğu depoyu istiyordu. Oysa ben kendimi inandırmıştım, onun iyiliği için çalışıyorduk, o kimseye muhtaç olmadan yaşasın, kimseden geri kalmasın, geleceği garanti içinde olsun, evi olsun, arabası olsun, arsası olsun...
    Her şey onun içindi...
    Oysa o yalnızca annem olsun demişti...
    Sevgi istemişti...
    İlgi istemişti...
    Bunu bana söylediğinde çok geç olmuştu artık.
    Bunları söylerken ağlıyor, gözyaşlarını tutamıyordu yüreği yaralı anne:
    "Şimdi ev, araba, arsa, para var...
    ALMANYA BENIM OLSA NEYE YARAR."

Evet, Almanya onun olsa neye yarardı...
    Bakmaya kıyamadığı ciğer paresi evladı yoktu artık...
    Ailesinden göremediği sevgiyi, ilgiyi, yanlış yerlerde arayan gülü solmuştu, soldurulmuştu.

Evet, şimdi haykırıyordu "Ben yandım başka anneler yanmasın, başka anneler ağlamasın. Aç kalın, az yiyin, ama evladınızı ihmal edip, ihtiyacı olan sevgiden, ilgiden mahrum etmeyin ..."

Bu yüreği yanık anne, uyuşturucu bağımlısı olan yüzlerce çocuktan yalnızca birinin annesi. O şansızdı, gerçekleri fark etmekte çok geç kalmıştı. Ama bizler şanslıyız. Evlatlarımız henüz yaşıyorlar, dizlerimizin dibindeler. Çok geçmeden onları ihmal etmenin ve onları sevgisiz ilgisiz bırakmanın ne kadar yanlış olduğunun ve sevgisizlik ilgisizlik sonucu meydana gelen duygusal boşluğun doldurulamaması sonucu evlatlarınızın yanlış yerlerde bu boşluğu doldurma ihtimalinin çok yüksek olduğunun farkına varalım.

Daha çok çalışalım, kazanalım derken evlatlarımızı sevgimizden, ilgimizden yoksun bırakmayalım, onları İslami terbiyeyle yetiştirmeye çalışalım, onlarla yeterli zaman geçirelim ve unutmayalım ki onlarla geçirdiğimiz zamanı değerli kılan, süresi değil kalitesidir. Ve onlara, onları ne kadar çok sevdiğimizi sık sık tekrarlayalım, hissettirelim.

Ve en önemlisi bunları yarına ertelemiyelim, yarın çok geç olabilir.
    Resulullah (s.a.a): "Çocukları seviniz ve onlara karşı merhametli olunuz" buyurmuşlardır.
    Kendisine, "Ben asla bir çocuğu öpmedim" diyen ve sonra da giden birisi hakkında şöyle buyurmuşlar: "Bu adam benim nezdimde ateş ehlindendir."
    İmam Cafer Sadık (a.s) da buyurmuşlar: "Aziz ve celil olan Allah, kula, çocuğuna karşı beslediği aşırı sevgi dolayısıyla merhamet eder."

Ynt: Almanya Benim Olsa Neye Yarar''

emegine saglik bacim
    Allah razi olsun

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=982.msg3564#msg3564 date=1233679616]
      emegine saglik bacim
      Allah razi olsun

[/quote]

Yorum

ALLAH SIZLERDENDE RAZI OLSUN

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=982.msg3564#msg3564 date=1233679616]
          emegine saglik bacim
          Allah razi olsun

[/quote]

Yorum

Okurken çok kötü oldum :'( :'(
            Oğlum uyurken hep saçını falan okşardım bazen artık büyüdün arada bir okşanmadan uyumayı dene diyordum ben,oğlumun cevabı hep bu oluyordu (Bir kitap okudum orda çocuğun yaşı büyüktü ama annesi hep okşuyarak uyutuyormuş diye yazıyordu.) Ben de dayanamaz gene okşayarak uyuturdum. Keşke şimdi de yanımda olsa her ğün okşasam :'( :'( :'(
            YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
            YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
            AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
            MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

Ne yazikki pismanliklar gecmisi geri getirmiyor bacim.Bu nedenledir ki elimizde olan güzelliklerin kiymetini kaybetmeden anlayalim.
              YARIN COK GEC OLABILIR.....

Yorum

Haklısın bacı
                O yönden aslında içim çok rahat eşimde bende çocuklarımızla elimizden gelen en güzel vakitleri çocuklarımızla geçirdik halada geçiriyoruz çok şükür.
                Onların hem sırdaşı hem arkadaşı olduk, çocuklarım hep söyler, annem bizim en iyi arkadaşımız sizsiniz diye

Bir gerçek varki her anne baba yeteri kadar vakit ayıramıyor bazen mecbur kalıyorlar şarlar öyle gerektiriyor ve onlar aklıma gleice inan özellikle o anne için çok üzülüyorum çünkü çocuğu her dakika büyüyor ve anne o güzellikten mahrum kalıyor, o güzeliği yeniden yaşama şansı da olmuyor :'( :'(

İnsan çocugunun küçüklükte yaptığı bir şirinlik yıllar sonra bile aklına gelince gülümsüyor ve gözleri doluyor hatta ben çok duygulanıp ağlıyorum bile

ALLAH'ıma binlerce şükürler olsun Kınalı kuzularımı bana bağışladığı için aminn
                YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X