Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin’de küçük çocuklar…

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Tıpkı Aliasker gibi.Bir günlükken bebe, bir ayda ergen, yarım yıllık koca bir ömür… Boğazından oklanan Seyyid. Susuz ve suçsuz….Babası; çağlara milâd olmuş yiğitliğin, zaferin neferi… İlmek ilmek işlendi bu katliyam tarihin gelecek sayfalarına … Boy gösterdi her zaman imânlı coğrafyalarda…
    ….
    Filistin’de ninniyle değil mermi sesiyle uyuyor bebekler. Uyanışları çığlıkla değil çığlığa. Kâbus görür mü bir bebek? Filistinde gündüzde gecede kâbus! Ruyâya imkan yok! Yalnızca sevmek için sarmaz anneler kollarını bebeklerine; korumak, yaşatmak için de sararlar. Güne yılları sığdırarak büyür her bir bebek. Yetim kalmaya, öksüz kalmaya doğduğunda anlaşmalı!
    Büyümek demek; direnmektir Filistin’de…
    Çocuk olunca anlarlar Ebâbil’lerden alınmış taşların üstünlüğünü. Zamanın Ebrehe’lerinden korumak için Aksâ’yı, yüreklerinide koyarlar sapanın arasına. Küçücük olsada bedenleri tankınkinden büyüktür gölgeleri. Yahya’yı alır her biri arkasına; gözlerinde Süleyman’ın izi, bileklerinde Dâvud’un gücü fırlatırlar zulmün kalbine ‘’Vekil ya Allah’’ diyerek.
    Yaşamak demek; ölümü solumaktır Filistin’de…
    Bütün çocuklar gelin duvağı mahremliğinde saklar umutlarını. Özgürlüğü düşlemek; kadere dur demek kadar zordur onlar için. Silinmez yazgısını yazmıştır yüce KALEM Rahmet’inden yağan mürekkebiyle. Razı olunmuş candır onlar. … Niyetleri ezelden belli Şehâdet. Her birinin künyesi Şehid. Ölümle buluşma sevgiliyle kavuşmadır onlara. Azrâile teslim edilmiş her canla cihâd yeniden doğar ve ardından batan güneşle Şeb-i ârus başlar…
    Böyle direndi İsmailoğulları zalime! Silmedi geçmişin izlerini, düşüne yaşaya yükseldi zeytin ağaçları semâya. Cefânın kanlı kantarı tartamaz belki acılarını ama açarak ellerini Kudûs’e sürerler sefânın tadını. Yılmadan, usanmadan, büyümeden, büyüyemeden öderler kanla zekâtlarını… Bilirlerki kan kılıca galiptir hervakit!!!
    Onlar!
    Yusuf’un terk edildiği kuyudan suyu kovayla değil, avuçlarıyla taşıyarak söndürürler zalimin ateşini!
    Onlar!
    Saklı , kuytu ağaçtaki Zekeryâ’nın diriliğini, testereyle kesemeyen mühürlü kalplere korkuyu huzur bildirirler her vakit!
    Onlar!
    Hâyber ile bilevli, Bedir ile dirençli, emsalsiz Mücâhitlerdir!
    Çağlara böyle yazılmıştır…
    Yiğitlik; korkararak köle olmak değil, zilleti kabul etmeyip onurlu yaşamaktır.
    Zafer; boyun eğip yaşamak değil, baş verip Şehâdet’e ermektir HUSEYN’den beri….
    AYNULLAH

Ynt: Filistin’de küçük çocuklar…

Saygı değer kardeşim aynulah.her zamanki gibi çok güzel paylaşımlarınızl bizleri bilgilendiriyorsunuz.alllah razı olsun.Ancak keşke bu yazınızı daha geniş çerçeve ile ele alıp uzun bir hale getirseydiniz.daha iyi olur diye düşünyorum.

Yorum

Selamun aleykum
      Öncelikle Aynullah'a bu değerli yazısı için teşekkür ediyor, taşıdıkları derin anlamlarla kelimeleri ve bunları okuyup düşünebilecek yeterlilikteki aklı bizlere bahşettiği için yüce Allaha hamd olsun diyorum. Bence bir düşünce eserinin uzunluğu ya da kısalığı kaliteyi belirleyen bir etken değildir. Bununla birlikte asıl marifet, lafı gereksiz yere uzatmadan mesajı verebilmek, düşünceyi ve duyguyu paylaşabilmektir.

Ben bu yazıda hissedilenin ve düşünülenin bütünüyle yansıtıldığı kanaatindeyim, ya da en azından ben, verilmek isteneni alabildiğime inanıyorum. Bu yazıya girecek ekstra bir cümle ya da bu yazıdan çıkarılıp atılacak bir cümlenin, bütünün dengesini bozacağı kanaatindeyim. İşte herşey öyle yerli yerinde burada.. ne eksik.. ne fazla..
      Öte yandan, destansı laf kalabalığıyla hem vaktimizi çalan hem de ana fikre daha kısa ve anlaşılır yol varken gereksiz uzatma yollarına girenlerin kaliteden ödün verirken kendilerini ve düşüncelerini aynı eser içerisinde farklı kelimelerle tekrar ettiklerini görüyoruz.

Bununla birlikte belirli bir açıklayıcılığa ve literatür araştırmalarına yer veren ve sizin tabirinizle "uzun" çalışmalar da vardır elbet. Ancak bir tez ya da araştırma yazıları olan o gibi eserlerde bile öncelikli hedef ana fikri ya da yargıyı , sağlam temellendirmeleri ile bilgi kirliliğine girmeden okuyucuya verebilmektir.

Bir hocamız, maksimum ve minimum kaç sayfa yazalım diye gelen bir soru üzerine örnek vermişti: Herkesin uzun uzadıya yazıp sunduğu tezlerin aksine bir kaç sayfa kağıda yazdıklarıyla düşünce devriminde çığır açan insanların kalitesinden dem vurarak..

Son olarak şu konuya da değinmek ve hemfikir olduğumuz bir noktayı da belirterek yorumuma son vermek istiyorum. Aynullah kardeşin yazılarının okuyucuları belirli bir bilgi birikimine sahip olan, ve ortak birçok değer ve geçmişten haberdar olan insanlardır. Bu nedenle Aynullah'ın, "Ali Asker, Zekerya ya da Huseyn" derken kimler olduğun açıklaması herşeyden önce bizler (okuyucu kitlesi) için çok da elzem olmayan bir teferruat/gereksinimdir. Elbette bilmeyenlerimiz de çıkabilir, ancak o zaman da şöyle bir güzelliğe mazhar oluruz ki okuduğumuz bu yazı, bizleri araştırma yapmaya sevketmiş olur..

Bütün bunları söylerken kendimle çeliştiğimi düşünenler olabilir ancak gereksiz uzatma ve tekrarlara girmeden yapabildiğim en sade ölçüde görüşlerimi paylaşıp, her birini gerektiği kadar açıklamaya çalıştım. Umarım "uzun yazı güzel/kaliteli, daha uzun yazı daha güzel/kaliteli yazıdır" önyargı/tutumunuzu sorgulamanıza yardımcı olabilmişimdir.

Saygı ve selam ile..

Yorum

ALLAH RAZI OLSUN MÜDDESİR VE BEHEŞTİ KARDEŞ... VE SİZDEN DE DEĞERLİ ÜSTADIM. ZAMAN AYIRIP BÖYLESİ GÜZEL BİLGİLERİ PAYLAŞMANIZ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ. SİZLERDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEYLER VAR.... ÖVGÜLERİNİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM...

Yorum

Allah gönül güzelliklerinize bereketler ihsan etsin
          müthis bir ifade kullanmis aynullah kardesimiz
          anladigim kadariyla behesti kardesimizde bu yazinin lezzetine doyamamis ki (bizim gibi)
          daha uzun olsaydi! demis...
          ammar kardesimizin aciklamalarida tabiki yerinde
          Allah razi olsun hepinizden

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=948.msg3565#msg3565 date=1233679949]
            Allah gönül güzelliklerinize bereketler ihsan etsin
            müthis bir ifade kullanmis aynullah kardesimiz
            anladigim kadariyla behesti kardesimizde bu yazinin lezzetine doyamamis ki (bizim gibi)
            daha uzun olsaydi! demis...
            ammar kardesimizin aciklamalarida tabiki yerinde
            Allah razi olsun hepinizden

[/quote]
            güzel yoruma ne denir ki ?

Yorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X