Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

zeynebi mesaj!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

zeynebi mesaj!

Zeynebi mesaj
    --------------------------------------------------------------------------------

bismillahirrahmanirrahim
    elhamdu lillahi rabbilalemin,rabbi salli ala muhammed'in ve al-i muhammed.
    ''Ki onlar, sözü işitirler ve en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın kendilerini hidayete erdirdiği kimselerdir ve onlar, temiz akıl sahipleridir. ''

hayatta ve insan yaşamında değişen bir takım şeyler vardır,bazı değerlerde değişmez;ama bu subjektif değildir,bir bakıma dogmatiftir.bazı insani değerler vardır ve her müslümanım diyen bunlara uymak zorundadır ve her mü'min ise zorunluluk hissetmeden ibrahim aleyhis selam gibi ''ben alemlerin rabbine teslim oldum'' diyerek hakk karşısında zelilliğini hatırlar.

yaşamak ve ölmek değildir hayat;yeise düşmeden ve allah'tan ümidini kesmeden tefekkür etmek gerekmektedir;şüpesiz ki allah şöyle diyor:''Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah'ın rahmetinden ümit kesmez.''
    o zaman tefekkür ve iman ile yoğrulan iman ehli hal ve hareketlerinde rabbini gözetmelidir.fakirleşen imanlar neden bu halde acaba?!kimsenin imanını lekelemiyorum;aslolan kadın ve erkek düşüncesinde gelinilen aşamadır.erkekler ve kadınlar birbirine nasıl bakıyor acaba?!kadınlara et gözüyle bakıp onları allah'ın yücelttiği değerden düşürenlerin değeri nedir acaba? bir gençlik grubu şöyle bir yazı yazmıştı ''yok olmuş gençliğe çağrı yapılıyor;haydi gençlik zulme haksızlığa karşı,onursuzluğa ve zillete karşı savaşa!''
    acaba insanlık değerleriyle beraber nereye gidiyor? resulullah(s.a.a) şöyle buyurdu:''bir millete benzemeye çalışan o milletten sayılır.'' acaba biz hakiki muhammedî islam ile mi yoğruluyoruz yoksa şer güçlerin islamı(!) ile mi?

hayat neden ibarettir acaba? vâr olmak için neler yapmak gerekmektedir?ali şeriati 'sizi rahatsız etmeye geldim' derken acaba bizi yozlaşan islamla mı -islam yozlaşmaz;fakat kalplerimiz yozlaşmaktadır- rahatsız etmeye geldi?! şöyle ki muhammedî islam ile kimse rahatsız olmaz ama biz neden rahatsız oluyoruz,acaba farkında mıyız bunun?emperyalizmin ve siyonist güçlerin amaçlarına ulaşmasına nerdeyse az zaman kaldı;islam bu halde giderse...
    şimdi birileri çıkıp diyecek ki ''islam'ın nesi var'' ve hakaret edecek...bende o kimselere soruyorum:''islam bu ise neden hala ümmet bu gün paramparça ve neden kardeş kardeşin kanını dökmekte ve gençlik neden bugün çöküşe gidiyor?''

erkekler cinselliği öne çıkarmakta ve herşeyin bu olduğunu sanmaktadır belkide;ama bir gerçek var:muhammedî islamda kadınlara bu gözle mi bakılırdı asr-ı saadet döneminde.kadınlara ise demek gerek,acaba islam zinetleri aşikâr edilmesini mi emreder yoksa gizlenmesine mi? birileri çıkıp yine eleştiriler yapmaya çalışır belki;şunu da demek gerek:insanî duruşumuz neyi gösteriyor?

bir şiî ya da sünnî farketmez...ehl-i beyt mektebinde yetişen biri imam ali'siz mektebi düşünemez ve onu sevdiğimizi söylüyorsak o'na benzemeye çalışmalıyız,yoksa sevgimizde iki yüzlü oluruz.
    bir sünnî ise ebubekir,ömer ve osman gibi olmaya çalışıyorsa hakiki tarzda onlara benzemelidir;yoksa onlarında sevgisi pervasızca yalan olur...

...ve zeyneb'in öğrencileri şöyle haykırıyor:''biz ancak ve ancak izzet ve şeref için yaşarız;biz,huseynî direnişin mirasçılarıyız,diyen genç erkekler nerede?biz,zeyneb'in kızlarıyız deyip örtüsüne,iffetine sahip çıkacak olan,zeyneb gibi zulmün başına sözleriyle yağmurunu indirecek olan kızlarımız nerede?''

zillet ile yaşamak her nekadar kolay olsada zordur;çünkü islam fıtratı üzre olan bir mu'min zulüm karşısında sessiz duramaz.şöyle bir öğreti vardır ''kendine yapılmasından hoşlanmayacağın bir şeyi sende başkalarına yapma.''çünkü,''Mü'minler ancak kardeştirler...''

son sözü zeynebî mesajla son veriyorum,''gençler,bize iki tane çağrı var. biri, emperyalizmden, diğeri ise peygamber(s.a.a)'den;imam ali ve imam huseyn aleyhis selam'dan.biri zulümle uzlaşmaya, diğeri savaşmaya,biri kölelik ve esârete,diğeri özgürlük ve hürriyete,biri zillet ve onursuzluğa,diğeri izzet ve şerefe davet ediyor.ya izzet ya da zillet...''

''Ki onlar, sözü işitirler ve en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın kendilerini hidayete erdirdiği kimselerdir ve onlar, temiz akıl sahipleridir.''

alıntı...
    QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
    WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X