Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Dualarına Cevap Alabilmek

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Dualarına Cevap Alabilmek

Allah’tan beni alışkanlıklarımdan kurtarmasını istedim. O, “Sen yeter ki bir adım at” dedi. “Ben seni sonuca götürürüm.”

Ondan bana sabırlı olmayı bahşetmesini istedim. O, “Sabır, büyük sıkıntılarla yan yana anılır” dedi. “Sabır öğrenilir; sen öğrenmeyi istediğinde onun sana bahşedildiğini göreceksin.”

Ondan bana mutluluk vermesini istedim. O, “Ben sana nimetler veririm” dedi, “Mutlu olup olmamayı sen seçersin.”

Ondan beni acılardan esirgemesini istedim. O, “Acılar, seni dünyevi ilgilerinden çeker” dedi. “Böylece bana daha fazla yaklaşır, daha fazla sığınırsın.”

Ondan hayatımdan memnun olabilmek için bana birçok şey vermesini istedim. O, “Sana varlığı, hayatı ve insanlığı verdim” dedi. “Bunlara şükretmesini öğrendiğinde, başka her şeyin seni memnun edeceğini göreceksin.”

Alıntı"Sevgi ve Şefkat Öyküleri - Murat Çiftkaya" kitabından alıntı yapılmıştır.)

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: Dualarına Cevap Alabilmek

Allah razı olsun abla çook güzel

Ondan beni acılardan esirgemesini istedim. O, “Acılar, seni dünyevi ilgilerinden çeker” dedi. “Böylece bana daha fazla yaklaşır, daha fazla sığınırsın.”
    :'(
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

ecmain ins.
      ben sikayetten ne zaman vazgectim!?
      oturup kendime sordum, acaba olumsuzluk adina arada bir aklima gelip, yine yine canimi yakan bu hatiralari, su an biri benden satin almak istese, onlara paha bicebilirmiydim?
      iste o an onlarin ne kadar kiymetli olduklarini anladim ve onlardaki hikmeti görmeye calistim

o gün bugündür bakis acim degisti ve olumsuzluk sandigim seylerin asil olumlu katkilarini görmeye basladim.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4081.msg23223#msg23223 date=1241258230]
        ben sikayetten ne zaman vazgectim!?
        oturup kendime sordum, acaba olumsuzluk adina arada bir aklima gelip, yine yine canimi yakan bu hatiralari, su an biri benden satin almak istese, onlara paha bicebilirmiydim?
        iste o an onlarin ne kadar kiymetli olduklarini anladim ve onlardaki hikmeti görmeye calistim

o gün bugündür bakis acim degisti ve olumsuzluk sandigim seylerin asil olumlu katkilarini görmeye basladim
        [/quote]
        hiç böyle düşünmemiştim abla çok güzel bir bakış açısı

ama bazı şeyler var ki nasıl düşünürsen düşün acı veriyor ve senin bu bakış açınla düşünülemiyor
        mesela ölüm ! :'(

tabi asla isyan edilmez hep şükür edilir ama acısı asla dinmez ne yaparsan yap hep içinde kanayan bir yaradır....
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

biz aci veren olaylari genellikle kendi yörüngemizden degerlendiririz, genellikle de kayiplar hakkinda böyleyizdir...
          ölüm düsüncesi sayet bizim kendi sonumuz hakkindaysa, ve bu düsünce bizim icin her düsünceden önce geliyorsa zaten bir cok seyi asmisiz demektir...

fakat anladigim kadariyla yukarida bir yakinini kaybetmenin acisi sözkonusu...
          elbette yakinlari kaybetmek insani derinden sarsan bir olaydir, insan her ne kadar inancli olsa, onu yine görecegini bilse de, hic olmazsa özlem duygusundan ve yasamda o kaybedilen yakinin yeri geldiginde, gerek duyuldugunda yalnizca bir boslugu bulunmasi, en azindan öyle anlarda tesellisi zor olan duygulardir...

fakat acaba ölen icin durum nedir? onun vakti o vakitte dolmussa mutlaka bir hayir vardir...zaten vaktini dolduranda gidecek...

birde, insanin ölen ile manevi bagi cok güclüyse, sürekli ölümü hatirlamak zorunda olacaktir, yakinlarini kaybetmemis olanlarin düsünebildiginden cok daha derin ve yakin düsünebilecek, yakinina dua ederken, gönlünden cok samimi duygular kopacak

yasadigi mahrumiyet Rabbinden büyük bir ödülle karsilanacak

gönlü ezik oldugu icin, dualari Rabbin katina cabucak ulasip kabul görecek...

bütün bunlar ve daha sayamadigim bir cok sey özlemi dindirecekmi? hayir! elbette özlem hep olacak...
          bu diger acilar icinde gecerli, iyi düsünmek, acinin kiymetini bilmek demek, üzerimizdeki bütün etkilerini cagrisimlarini yok edebilecegiz anlamina gelemeyecek
          fakat biz acilarimizin, özlemlerimizin bizi kusatmasina izin vermeyecegiz
          onlar bize hakim olamayacaklar, biz onlara hakim olacagiz ve bu sekilde insan olma yolunda kalitemiz artacak

Allah yakinlarini kaybetms olanlara sabir versin

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4081.msg23321#msg23321 date=1241279433]
            Allah yakinlarini kaybetms olanlara sabir versin
            [/quote]
            :'( aminnnn inşallahhhh !

fakat acaba ölen icin durum nedir? onun vakti o vakitte dolmussa mutlaka bir hayir vardir...zaten vaktini dolduranda gidecek...[/quote]
            zaten böyle düşünmezsek Allah korusun insanı isyana bile götürür ölüm acısı
            tabi ki her şeyde hayır vardır
            biz ne kadar üzülsek ağlasak buna da şükür demeyi unutmayız asla!
            bunda da bizim bilmediğimiz anlayamadığımız bir hayır vardır elbet
            hem allah herkesi farklı şekillerde imtihan eder :'(

bütün bunlar ve daha sayamadigim bir cok sey özlemi dindirecekmi? hayir! elbette özlem hep olacak...
            bu diger acilar icinde gecerli, iyi düsünmek, acinin kiymetini bilmek demek, üzerimizdeki bütün etkilerini cagrisimlarini yok edebilecegiz anlamina gelemeyecek
            fakat biz acilarimizin, özlemlerimizin bizi kusatmasina izin vermeyecegiz
            onlar bize hakim olamayacaklar, biz onlara hakim olacagiz ve bu sekilde insan olma yolunda kalitemiz artacak
            [/quote]

evet kesinlikle öyle abla üzüntü özlem dinmez ama bunların bizi kuşatmasına asla izin vermemeliyiz...

Yorum

elhamdulillah
              inancli olmak cok farkli cok üstün birsey
              inancli insanlarin bakis acilari her zaman kendilerini Allaha daha cok yaklastiabilecek düsüncelere yönelik oluyor...

Yorum

ALLAH razı olsun bacı.Ondan beni acılardan esirgemesini istedim. O, “Acılar, seni dünyevi ilgilerinden çeker” dedi. “Böylece bana daha fazla yaklaşır, daha fazla sığınırsın.” aslında ben hep böyle baktım acılara ve bu düşünnceyle göğüsledim onları.Rabbime çok şükürler olsun verdiği her beladan dolayı.Belalarada şükretmeliyiz çünkü ondan daha kötüsü olmadığı için...

Yorum

ecmain insaAllah bacim

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X