Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Düsünüyorum da..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Düsünüyorum da..

Yahu dostlar düsünüyorum da;
    Hayat da herkes yine basladigi noktaya dönmenin hayalini yasiyor..
    Bir yerde okumustum nerede oldugunu simdi tam hatirlamiyorum ama beni cok etkilemisti..
    Hikaye söyle:

Cok zengin bir adam deniz kiyisinda balik tutan bir gence ne yaptigini sorar.
    Genc : Balik tutuyorum diye cevap verir.

Zengin adam ise Yazik yahu diye cikisir gence..
    Bak ne kadar gencsin Hayat seni bekliyor git büyük sehirlere calis cabala firma sahibi ol Zengin ol..
    Sonra benim gibi ihtiyarlayinca emekliye ayrilir gelir deniz kiyisinda balik tutarsin..
    Rahatina bakarsin..

Genc Yasli adama söyle bir bakar ve ekler:

Ben Zaten balik tutuyorum..
    Sonunda yine balik tutup mutlu olacaksam eger bu kadar eziyet niye ?..

Düsündüm de..

Gercekten öyle degil mi ?..
    Bu kadar maceradan sonra Gel yine balik tut.

Bu nasil bir döngü Ya Rabbi ?..

Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Ynt: Düsünüyorum da..

dünyanın çarkı böyle üstad. Çalışacan çabalıycan ekmek peşinde koşarken , birilerinin ekmek kazanmasına da vesile olacan. Hani toplumsal canlılarız ya o yüzden
    Ama o balıkçı kasabasının hayalini bende kuruyorum. Balık turmuycam ben senin tuttuklarından ızgara yapacam
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

iste meseleyi cözmüssünüz bile
      biriniz tutuyorsunuz baligi
      biriniz izgara hizmeti veriyorsunuz
      bizde gecerken ugrayip balik yiyoruz
      alan memnun satan memnun

göktürk abim
      söylediklerin hirs ve tamah icin, acgözlükük ve büyümek büyümek büyümek icin olursa evet cok hakli bir kissa
      ama insanlar sürekli hedefler belirleyip, yaptiklari isleri daha güzel, daha büyük, ve fakat daha faydali hale dönüstürme cabasinda da olmalilar...

yukaridaki kissayi birde bu yönden degerlendirirsem, derim ki o genc hakkinda: "madem zaten balik tutuyorsun, neden bugün tut, bugün pisir, bugün ye yerine, baskalarininda faydalanabilecegi bir boyuta tasimiyorsun bu ugrasini!?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ya örnek olacağız işte o gence bacım
        göktürk abi tutacak
        bende pişirip yiyecem
        yetişirseniz sizede ikram ederiz yani göktürk abinin balık tumadaki marifetine bağlı
        saatte kaç olta sallıyor kaç balık çekiyor, onun balık tutma hızı benim balık yeme hızımdan fazla ise yaşadınız
        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

abime bak
          bende saniyorum, göktürk abi tutacak, sen ondan alip izgara yapip satacaksin, bizde müsteri olacagiz
          sen baliklari hangi hizla yiyecegini bile hesab etmissin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

yok ablacım satamak yok
            ben hep düşünüyorumda
            aslında herkes boğaz tokluğuna çalışıyor
            çok kazananda az kazananda karınını doyuruyor , diğer giderler lüks

ee balık tuttuk yedik doyduk, parayı napacaz ki
            satmak yok .
            ara sıra ekmekle takas ederiz belki fırıncı amcadan.

Yorum

Iste Balik tutmadaki mutlulugu yakaladik..

Hizliyimdir balikcilikta ha ..
              iki saatde 3 kilo balik yakalarim yani..

Yorum

ok tamam
                dünyaya acilmistim ben bir an
                yani yukaridaki su sözler üzerine

"Çalışacan çabalıycan ekmek peşinde koşarken , birilerinin ekmek kazanmasına da vesile olacan. " bina etmistim düsüncelerimi ama olsun,
                böyle de güzel

Yorum

Gülistan bacim;

Dediklerini vallahi hep yaptim.

Amma velakin dödüm dolastim yine Balik tutma noktasina geldim )
                  Benim demek istedigim bu..

Yani hayatin boyunca harcadigin enerji tükenmeye yüz tutunca yine basa dönüyor insan..
                  Ne kadar zengin olursan ol
                  Ne kadar iyi amellerin olursa olsun.
                  Ne kadar büyük bir isim yapmis olursan ol..
                  Dönecegin yer özlemini duydugun sey senin gencliginde huzur icinde yaptigin isten ibaret..

" Balik tutma " bir örnek..
                  Kimisi de koyun güder
                  Bir baskasi cicek yetistirir.

Bilmem anlatabiliyor muyum ?..

Yorum

Ve'l hasil-i kelam :
                    Pil bitiyor!.. Huzur ariyoruz vesselam.. )

Yorum

Bence sadece balığı tutup karnını doyurmakla olmuyor insanın geçindirmesi gereken bir ailesi varsa her zaman onlara daha rahat bir yaşam sağlamak için çalışmalı çabalamalı.Ailesi olmasa bile kendisi içinde bir miktar para kazanıp giyim vs gibi ihtiyaçlarını kazanması lazım.Bu devirde parası olmuyana değer vermiyolar. Tabikide dünyaya kapılıp o hırslada kendini çok yıpratmamalı..

Yorum

[quote author=betül-ü azra link=topic=3909.msg22914#msg22914 date=1241161329]
                        Bence sadece balığı tutup karnını doyurmakla olmuyor insanın geçindirmesi gereken bir ailesi varsa her zaman onlara daha rahat bir yaşam sağlamak için çalışmalı çabalamalı.Ailesi olmasa bile kendisi içinde bir miktar para kazanıp giyim vs gibi ihtiyaçlarını kazanması lazım.Bu devirde parası olmuyana değer vermiyolar. Tabikide dünyaya kapılıp o hırslada kendini çok yıpratmamalı..
                        [/quote]

Yemyeşil adada obur bir öküz yalnız başına yaşardı. Akşama kadar adada ne kadar ot varsa yer, doyar, semirdikçe semirir. Gece olduğunda da; "yarın ne yiyeceğim" diye dertlenir, üzüntüden kıla döner... Sabah olup, etraf görünecek kadar ışıyınca, geçen süre içinde her tarafın yeniden yeşerdiğini, otların boyu aşacak duruma geldiğini fark eder, sevinç ve büyük bir iştaha ile saldırır otlara, akşama kadar otlar, yenmemiş tek kök dahi bırakmaz, yağlanır, tavlanır, gücü kuvveti yerine gelir... Yenecek hiç bir şeyin kalmadığını fark ettiğinde de, zaten akşam olmuş olur, açlık korkusu, ertesi güne yiyeceğinin olmadığı düşüncesi perişan eder, bu korkuyla titremeye başlar, zayıflar... Bu öküz yıllardır böyledir.
                        Bidayetten beri yeşilliği otlar, çimenlikte yayılır, ertesi gün hep dolu bulur etrafı, rızkında azalma olmaz. "Bu korku nedir, gönlümü yakıp, yandıran bu gam nedir?..." diye düşünmez! İşte nefis; o öküzdür, çayırlarla dolu ada ise; Dünyadır.
                        Tabiat; ekmek korkusuyla zayıflar durur, "gelecek zamanlarda ne yiyeceğim, yarının rızkını nasıl ve nerede elde edeceğim?.." kaygısına düşer!... Halbuki; yıllardır yedin, yiyeceğinde hiç bir eksilme olmadı. Artık biraz da gelecek düşüncesini bırak ta, geçmişe bak. Yediğin rızıkları hatırla, geleceği düşünüp sızlanma...

Mesnevi:5.Cild-Sayfa:234-235

Yorum

Hz. Mevlana şöyle seslenir:

"Sen cihanın hazinesisin, cihan bir yarım arpaya değmez. Sen cihanın temelisin, cihan senin yüzünden taptazedir. Diyelim ki âlemi meşale ve ışık kaplamış; çakmaksız ve taşsız olduktan sonra o, iğreti bir rüzgârdan başka nedir?"
                          Yüce Hüdavendigar "Mümin müminin aynasıdır" hadisini açıklarken şöyle konuşur:
                          "Tanrı'nın adlarından biri de el-mümin'dir. İman eden kula da mümin denir. Mümin müminin aynasıdır demek, Tanrı onda, o aynada tecelli etti demektir." O halde Hakk'ı insanda görmek gerekir. Bunu yapmayan, görmesini bilmiyor demektir.

Yine Mevlana şöyle seslenir:

"Murat sensin. Neden oraya buraya koşuyorsun? O, sen demektir. Ama sen, sakın ben deme, hep sen diye söyle. Göz dürüst görürse, sen O olursun. O da sen olur."
                          "Ey Tanrı kitabının örneği insanoğlu! Ey şahlık güzelliğinin aynası mutlu varlık. Her şey sensin. Âlemde ne varsa senden dışarı değil. Sen ne ararsan kendinde ara, çünkü her varlık sende."
                          İnsanın bu şerefi bedava değildir. Bu şerefin beraberinde getirdiği sorumluluk ve ıstırap da büyüktür. İnsanın şerefi gibi, sorumluluğu ve ıstırabı da varlığın en büyük sorumluluk ve ıstırabıdır.

Mevlana'nın kavgası eşyaya boyun eğen insanı, eşyayı boyun eğdiren bir yaratıcı benlik haline getirmek içindir.

Yorum

abi;
                            haklisin, ne is yaparsan yap, ister kendin icin, ister baskalarini düsünerek yap
                            ister az olsun ister cok, ister basarili ol, ister basarisiz

huzurlu olabilmek icin, tesadüfi degil, bilincli olarak birseyler yapmis olmak gerekiyor
                            sanirim birde, en önemli hatamiz, yaptigimiz is adina tevekkülümüzü yeterli seviyede tutmuyoruz
                            buda bizim neredeyse bütün enerjimizi sömürüyor, tamahkar degilsek bile, aslinda tamahkarca hareket ettigimizi görüyoruz...

birde bitisleri hep basa dönüs olarak görmeye meyilliyiz
                            belki birseyin bitisi, cikilan yolculukta yalnizca biniti degistirmekten ibarettir
                            yol bitmedigine göre, dualarimizda olduguna göre, demekki ilahi irade bizi bir yerlere yürütüyordur

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X