Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz Musa aleyhisselam'ın Kıssaları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz Musa aleyhisselam'ın Kıssaları

1- Allah (CC) ile Musa (AS) arasında geçen bir diyalog şöyledir: Allah-u Teala, Musa (AS)’a buyuruyor ki: “Benim için ne yaptın?” Musa (AS) cevaben: ‘Namaz kıldım.’ Diyor. Allah-u Teala: “O kendin içindir. Benim için ne yaptın?” Musa (AS): ‘Oruç tuttum.’ Diyor. Allah-u Teala: “O kendin içindir. Benim için ne yaptın?” Musa (AS): ‘Senin için ordu topladım, cihad ettim, senin için öldürdüm, senin için şehit verdim.’ Diyor. Allah-u Teala: “O kendin içindir. Benim için ne yaptın?” Bu diyalog böyle sürüp gidiyor. Hadiste buyruluyor ki: “…En sonunda Musa (AS) çaresizlik içinde yere çöküyor ve Allah’a yalvararak: ‘Kendin minnet koy söyle senin için ne yapayım?’ diye arz ediyor.” Allah-u Teâla buyuruyor ki: “Benim için sev, benim için düşman ol.”
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Ynt: Hz Musa aleyhisselam'ın Kıssaları

2- Hz. Musa (AS) Sina dağına namaz kılmak için giderken ashabından birisi yanına gelip: ‘Allah’a benim için dua et de bana bir erkek evlat versin.’ Demiş. Musa (AS)’da: ‘Tamam dua ederim.’ Demiş. Musa (AS) namazdan sonra duasında: ‘Allah’ım bir kulun kendisine bir erkek evlat vermen için benden dua etmemi istedi.’ Demiş. Musa (AS)’a vahiy iniyor ki: “O kuluma de ki, ona evlat vermeyeceğim. Gitsin evinde rahat otursun.” Diye buyrulmuş. Musa (AS) adama: ‘Allah-u Teâla buyurdu ki: Ona evlat vermeyeceğim. Gitsin evinde rahat otursun.’ Demiş. Adam bunun üzerine evine gidiyor. Adam o sırada halk arasında bir ekmeğe bir çocuk verdiğini iddia eden birisinin olduğunu haber alıyor. Bir umut adamın yanına gidiyor ve adama bir ekmek veriyor. Adam (AS) da ona: “Sana bir erkek evlat verdim Git evine.” Demiş. Adam evine gidiyor ve eşiyle ilişkiye giriyor. Bir müddet sonra eşi hamile kalıyor ve bir erkek çocuk dünyaya getiriyor. Çocuk biraz büyüyünce adam çocuğu da yanına alarak Musa (AS)’ın yanına gidiyor. Adam Musa (AS)’a: ‘Sen, Allah’ın bana evlat vermeyeceğini bildirdiğini söyledin. Ama Adamın (AS) birisi bir ekmeğe bana bu çocuğu verdi. Şimdi senden bana bu çocuğu veren Adamın (AS) kim olduğunu öğrenmeni istiyorum. Bu işin hikmeti nedir? Senden bu işin sırrını Allah’tan öğrenmeni istiyorum.’ Demiş. Musa (AS): ‘Tamam öğrenirim.’ Demiş.
    Musa (AS) tekrar Allah’a dua ediyor ve: ‘Ey Allah’ım! Seni bana evlat vermeyeceğini bildirdiğin adama birisi bir çocuk vermiş. Şimdi bu kulun senden O’nun kim olduğunu öğrenmek istiyor. Bu işin sırrını öğrenmek istiyor.’ Demiş. Musa (AS)’a vahiy inmiş: “Bu işin bedeli çok ağırdır. Bu işin sırrını öğrenmen için bir insanın etini canlı canlı doğrayıp getirmen lazım. Ancak o zaman öğrenebilirsin.” Buyruluyor. Bunun üzerine Musa (AS) eline bir bıçak alıyor ve İsrail oğullarını toplayıp durumu onlara anlatıyor ve: ‘Allah-u Teâla bu işin hikmetini bildirmek karşılığında bir insanın etini bıçakla doğrayıp götürmemi istedi.’ Diyor. Bunu duyan ashabından hiç kimse buna yanaşmıyor ve oradan ayrılıyor.
    Bu durum üzerine Musa (AS), mahcup, üzgün ve solgun bir şekilde kara kara düşüne dururken, Adamın Birisi (AS) yanına gelip: “Ne oldu Musa, niye üzgün duruyorsun?” demiş. Musa (AS) olanları O’na da anlatmış ve: ‘…Allah bu işin sırrını bildirmek karşılığında bir insanın etini canlı canlı doğrayarak götürmem gerektiğini buyurdu. Ashabıma bunu bildirdim. Kimse buna yanaşmadı.’ Demiş. Bunun üzerine Adam (AS) Musa (AS)’dan bıçağı istemiş. Bıçağı alarak: “Bir şeyi ki, Allah istesin.” Demiş ve başlamış etini doğramaya. Adam (AS) etini doğrarken, Musa (AS) kendi kendine: ‘Allah’ın ne büyük kulları varmış.’ Diye söylemiş.

Adam (AS) kestiği etlerini toplayıp Musa (AS)’a vermiş ve: “Al bunları, git işin sırrını öğren.” Demiş. Musa (AS) etleri alarak Sina dağına gitmiş ve: ‘Allah’ım istediğin şeyi getirdim. Sen de bu işin sırrını bize bildir.’ Demiş. Vahiy gelmiş: “O Adam (AS) kimdi biliyor musun? O Adam (AS) sana bu etleri verendi. Haydar-ı Kerrar’dı (AS). Takdir oydu ki, o adama evlat verilmeyecekti. Ama Haydar-ı Kerrar (AS) takdiri değiştirdi ve ona o evladı verdi.” Buyurmuştur.” Masum aleyhisselam.

İmam Ali a.s

Yorum

Miktat111 kardeşim, şu anlattıklarınla ilgili kaynak versen kitap ismi sayfa numarası yazsan olmaz mı?
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ne kaynagi, böyle bir yazinin kaynagini bildirirse neler olacagini tahmin ediyordur

miktat111
        biraz mola verin, kopyalayacaklarinizi önce bir düsünün
        bu nedir, icinde imam kelimesi gecen her yaziyi dogru buluyorsunuz

Allah vermem diyor, imam bizzat veriyor!
        nereden verdi, nasil verdi, taktiri nasil degistirdi? neyle degistirdi? neden Allahin taktirine razi olmadi?

Musa a.s oturup kara kara düsünüp bu isi neden dert edindi? hikmeti ögrenmezse ne olacagini düsündü? neden kendi etini kesmedi?

Allah, böyle bir istekte neden bulundu?

sonra o evlat ne oldu? nerede yasadi? kimlerle birlikteydi? öyle ya, siradan bir evlat degildi sonucta

vs. vs.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23294.msg151262#msg151262 date=1336904430]
          ne kaynagi, böyle bir yazinin kaynagini bildirirse neler olacagini tahmin ediyordur

miktat111
          biraz mola verin, kopyalayacaklarinizi önce bir düsünün
          bu nedir, icinde imam kelimesi gecen her yaziyi dogru buluyorsunuz

Allah vermem diyor, imam bizzat veriyor!
          nereden verdi, nasil verdi, taktiri nasil degistirdi? neyle degistirdi? neden Allahin taktirine razi olmadi?

Musa a.s oturup kara kara düsünüp bu isi neden dert edindi? hikmeti ögrenmezse ne olacagini düsündü? neden kendi etini kesmedi?

Allah, böyle bir istekte neden bulundu?

sonra o evlat ne oldu? nerede yasadi? kimlerle birlikteydi? öyle ya, siradan bir evlat degildi sonucta

vs. vs.
          [/quote]

gülistan bir sadakayla ömrünün uzayacağına inanıyorsunda buna niye inanmıyorsun. herşey imamı anlatmak içindi. anlayın bunu artık

İmam Ali a.s

Yorum

kusura bakmayin, sadaka, insana hizmettir, bencillikten kurtulustur, insanin hakkini kollamaktir, zengin fakir esitsizligine engeldir, hirsizliga, kine engeldir vb.

yukarida ki yazinin neye hizmeti var? imamin degeri ve öneminemi?
            cikan sorulari görüyorsunuz ki bunlar yalnizca cüzi bir kismi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bir gün hiç unutmam. Bir genç vardı. O kadar hadis naklediyordu ki...Ben deneme babında bir hadis uydurdum...(HAŞA-ALLAH AFFETSİN) İmam Cafer-i Sadık'a a.s (Çünkü genelde İmam Sadık a.s ismi kullanılır) dayandırarak şöyle demiştim: Sizin dünyanızı biz yarattık. Dünyanızdan önce bir başka dünya daha vardı onuda biz yarattık sonra orda kıyameti kopardık. Ondan önceki dünyayıda biz yarattık ve kıyameti kopardık. Böylelikle 1 milyon tane dünya yarattık ve 1 milyon kıyamet kopardık. Bu dünya 1 milyonuncu dünyadır. ve burda koparacağımız kıyamet 1 milyonuncu kıyamettir...

BUNU UYDURDUM...

Genç hiç sorgulamadı. Kayank bile sormadı..."Peh peh dedi...Maşalllah dedi... Bunu ilk defa duydum, çok hoşuma gitti" dedi...Ve daha çok şey dedi...

Ya abicim, Ablacım bizim gidişimiz iyi değil. Biz Ahbariliğe doğru hızlı adımlarla ilerliyoruz.

Gence bunu Ben uydurdum dediğimde şok oldu...Ve Nasihat ettim. Hamdolsun O genç Şimdi araştırıyor artık. Her duyduğuna inanmıyor. Ama bir çokları var ki (Sanalda görüyoruz) halen aynı tuzağın içerisindedir...

Yorum

Allah iyiligini versin, dogru yapmissin, gencten de Allah razi olsun, ders almayi bilmis

bunlarin, imamlarin üstün niteliklerini paylasmak adina her önlerine gelene iman ederek aktardiklarina bakinca ister istemez soruyorum, acaba Allah'in esmasinin bütün olup bitenlerde hic rolü yokmuydu? Allah devre disi öylece olup bitenlerimi izliyor? vs.
                burasini gectim de

Musa a.s'in hadisesi
                ne ilginctir ki, hepte böyle tuhaf hadisler Musa a.s ile baglantili oluyor
                düsündürücü

Yorum

Birde anlatılan bir kısım rivayetler hiç bir şeyde ne müsbet ne menfi bir ilerletme rolü yok. Halbuki aynı kafadan insanlar İmam Ali zamanında bile varmış. Sünni kaynaklarda şöyle bir rivayet var, çok da uygun ve mantıklı. Ve rivayetin manası sahihliğini delili.

Bedevi bir arabın devesinin ayağı yara olmuş. İmam Aliye demiş ki Ya Ali, devemin ayağı yara, biraz Kuran oku da iyi olsun. İmam Ali buyurmuş ki, ey bedevi git devenin ayağına biraz katran sür iyi olsun. Allahın kitabı senin devenin ayağı için inmedi.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X