Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Ölümden Korkuyoruz?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Neden Ölümden Korkuyoruz?

Bir adam Ebuzer’e: “Neden ölümden hoşlanmıyoruz?” diye sordu.

Ebuzer cevabında şöyle dedi: “Çünkü siz, dünyayı imar, ahireti ise viran etmişsiniz. Bu yüzden imar edilmiş yerden viraneye gitmek istemiyorsunuz.”

“Bizim Allah’ın huzuruna çıkacağımızı nasıl görüyorsun?” dediklerinde de şöyle dedi:

“İyi iş yapanlar, kendi ailelerine dönen bir misafir gibidir; kötü iş yapanlar ise, efendisinin yanına döndürülen firar etmiş bir köle gibidir.”

“O halde bizim Allah katındaki durumumuzu nasıl görüyorsun?” dediklerinde de şöyle dedi:

“Amellerinizi Allah’ın kitabına sunun (onunla ölçün). Allah-u Teala buyuruyor ki: “Hiç şüphesiz iyi iş yapanlar nimetler(le donanmış cennetler) içindedirler; facir (kötü) olanlar da elbette çılgınca yanan ateşin içindedirler.”[3]

“O zaman Allah’ın rahmeti nerededir?” dediklerinde ise şu ayeti okudu: “Doğrusu Allah’ın rahmeti iyilik yapanlara pek yakındır.”[4]

Şüphesiz, insanın, Allah’ın lütfünden yararlanması için O’nun rahmetine layık olması gerekir.
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Ynt: Neden Ölümden Korkuyoruz?

ölümden korkmuyorum dogrusu
    hatta cok özledigim bir yerlere beni götürecegi icin
    bazen samimi olarak onu sevdigimi hissediyorum
    ancak; acaba yol haritami düzgün cizebildimmi, ya istemedigim bir mekana konuk olursam!?
    düsüncesine kapilmaktan alikoyamiyorum kendimi
    Allah son nefesimizi ömrümüzün en güzel bayrami eylesin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Amin..
      Allah razı olsun..

Yorum

[quote author=Divane-i ABBAS link=topic=1002.msg5161#msg5161 date=1234207322]
        Amin..
        Allah razı olsun..
        [/quote]

Yorum

Ben korkuyorum...
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X