Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Her gece kalkıp dua eden adam

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Dua edenin, ‘Rabbim’ demesi, Allah’in ‘efendim’ demesinin ta kendisidir..

Birisi her gece kalkip Allah’i aniyor, O’na dua ediyordu.. Seytan ona dedi:

- Ey Allah’i cok anan kisi, butun gece ‘Allah’ deyip cagirmana karsilik seni buyur eden var mi? Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?..

Adamin gonlu kirildi, basini yere koydu ve uyudu. Ruyasinda ona söyle dendi:

- Kendine gel uyan! Niye duayi, zikri biraktin?.. Neden usandin?..

Adam:

- ‘Buyur’ diye bir cevap gelmiyor ki, kapidan kovulmaktan korkuyorum dedi. Bunun üzerine dendi ki ona:

- Senin Allah demen, O’nun buyur demesi sayesindedir..

Senin yalvarisin, Allah’in senin ruhuna haber ucurmasindandir..

Senin cabalarin, careler araman, Allah’in seni kendine yaklastirmasi, ayaklarindaki baglari cozmesindendir..

Senin korkun, sevgin, umidin Allah’in lutfunun kemendidir..

Senin her ‘Yarabbi’ demenin altinda, Allah’in buyur demesi vardir..

Gafilin, cahilin cani, bu duadan uzaktir..

Cunku ‘Yarabbi’ demeye izin yok ona..

Agzinda da kilit var, dilinde de..

Zarara ugradigi zaman, aglayip, sizlamasin diye Allah ona dert, agri, sIzI, gam, keder vermedi..

Bununla anla ki, Allah’a dua etmeni, O’nu cagirmani saglayan dert, dunya saltanatindan daha iyidir..

Dertsiz dua soguktur. Dertliyken yapilan dua gonulden kopar..

MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ

Ynt: Her gece kalkıp dua eden adam

çok güzel tşk paylaşımın için
    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK ANLAMLI BİR PAYLAŞIM..ALLAH'IN BUYUR DEMESİYLE DUA ETMEK DUASIYLA.
      "Ali, nereye dönerse, hak onunla birliktedir.Ben neyi öğrendimse, onu Ali'ye de öğrettim, o benim ilmimin kapısıdır" Hz.Muhammed (saa)"

Yorum

Bende teşekkür ederim okuyup yorumladığınız için eğer bi faydası olduysa ne mutlu...

Yorum

Dua ibatedin ruhudur. İtikatımız ne kadar güçlü. maneviyatımız ne kadar derine dalarsa duamızda haliyle o denli etkili olur inancındayım. Duada benim bildigim en önemli şeyde kalp kırmamış gönül yıkmamış olmak. Paylaşım gerçektende çok güzel. Emeginize saglık güzel gönüllü dost.
          ''Bi kişinin kalbini kırmak ,yetmiş iki kere Kabe'yi yıkmakdan daha günahdır.'' Hz.MUHAMMED (s.a.v)

Yorum

Allah razı olsun güzel bi kıssa.
            Evet ya dua etmemek O'nun huzurndan muaf olmak demektir. O' ndan uzaklık demektir. O' na el açıp yalvarmak O' na kulluğumuzun acziyeti ile büyüklüğünü ikrar etmektir.
            Dualarınız makbul olsun inş..

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X