Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bir Hüseyin’em Kerbela’da

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bir Hüseyin’em Kerbela’da

[color=rgb(69, 69, 105)]Bir Hüseyin’em Kerbela’da[/color]
    ________ömrümce beladan ıraktım ________ölüm, beni kerbela’da buldu… bir hüseyin’em kerbela’da ç/ölüm, çağırır beni alevli kucağına ve mahmur gözlerimin karanlık, kör uykusundan hançeresi yırtılmış bir tellalın gür sesi yırtar zarlarını, kulaklarımın demdir bu! yol a/çık… ayrılık vakti, kapımıza dayanmış zincir vursan, kâr etmez! yazgım yazılmış, sözüm kesilmiş şehâdet şerbetinden içmeye ferman, buyrulmuş gayrı cesaret alnımızın nişanı korkaklık, zilleti olsun. bismillâh diyerek bir seher vakti düştük yola, usulca seferliğin ağır telaşı sırtımızda yürüdük, atlı-yaya yürüdük, gece-gündüz uçsuz bucaksız çölün ürperten sessizliğinde… sağrısı kamçılanmış doru atların sırtında kuşanmış ordular gördüm ve gerilmiş yaylarıyla çakırpençe okçular ve intikam yeminli süvariler kibirli ve mağrur terli nefeslerinde irin kokusu zehirli oklarında kin kustular üstümüze birikmiş şerlerini kustular, tufanlar kopararak ve yağdılar, soluksuz perdesi paramparça bulutların hiç dinmeyen sağanağı gibi… bir hüseyin’em kerbela’da yağmalanmış hatırası kalır, sancılı düşlerimin… şu parıldayan gül kızılı kanlar tanığıdır, günahsızlığımızın şu cehennem yangını kumlarda boğulmuş seslerimiz var! bilsen nasıl pervasızdılar! nasıl da amansız! salyalı ağızlarında dehşetli küfürler ve kıl ince kılıçların kudurmuş hıncıyla vurdular serlerimizi, birer-birer vurdular, destursuz dağılan, şafakların taptaze buğusunda dolgun başakların incecik gövdesine ölümcül bir tırpan değmiş gibi… bir hüseyin’em kerbela’da sığınaksız ç/ölümdür dikenli yastığım… cellat düğümü devasa elleriyle ç/aldılar ilk gençliğimizi körpecik baharından yalan harcına bulanmış kan emici diktalar ve kavrulmuş ağzımızı, günlerce bir damla suya hasret koydular sonra o çöl kasırgası intihar bakışlarını bileyip, keskin hançerleriyle güvercin göğsümüzü parçaladılar ve serdiler yetmiş iki firûze’yi alazlı kumlara kefensiz, boylu boyunca puslu bir güz yanığıydı zaman tarih on ekim altı yüz seksen yürek dağlayan cehennem sıcağıydı ve devran tanıklığından utandı… ey merhamet! azgın sularında mı boğuldun fırat’ın canıma kast eyleyen bu insan sürüsü kim? ey ihanet! efsunlu çöl gecelerinin akrep ağusu ey! varlığın küflü bir lokmadır kursağımda yutsam, bozulur dilimdeki tâd tükürsem, kirlenir yeryüzü/n kirlendikçe, ölesim gelir … bir hüseyin’em kerbela’da göğsümün üstüne taht kurmuş zulüm… ceylan gözlerine kan sızmış serfirâz bir kız kardeş! inler hıçkırıklarla ve damıtır feryadını engin sinesinden kan kusarak ve kundağında masum bir çocuk oğlum, ciğerparem yaşam pınarım, ali asgar! nazlı boynunda, gerdandır oklar salkım söğüt endamıyla bekliyor seni, bak! cennet hurmaların serin gölgesinde cihanın kalbinde ipekten bir nakış ceddin haydar-ı kerrar! bir hüseyin’em kerbela’da fitne kuyusundan su taşıyan d/illerin, kurbanıyam oooyyy... cenk değil bu, bilinsin zulme isyandır! ve cevheridir, katıksız imanın varsın sahra çiçeği, kıl çadırlarımız tarûmâr olsun varsın mızrak uçlarında arsızca sallasın peygamber öpücüğü konmuş eğilmez kellemiz eman dilenmedim yezid’e! dilenmem… bir hüseyin’em kerbela’da çığlığımın yankısını susturur ç/ölüm… 2010/ 2011-ESKADER (Sanatalemi.net 1. Edebiyat Yarışması Şair Olcay Yazıcı) İkincilik Ödülü. [color=rgb(85, 85, 85)]Alpaslan Akdağ[/color]
    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Ynt: Bir Hüseyin’em Kerbela’da

cok güzel, paylasim icin tesekkürler
    Allah razi olsun

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X