Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MEDET...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

MEDET...

YA ĞAHİREL ADUVVUN YA VELİYYEL VELİ YA MEZHEREL HECAİ YA MURTEZA ALİ......(İmam Ali a.s yardıma çağırmak için okunan dua).İltiması Dua İnş...

Ynt: MEDET...

Bi vilâyetike yâ Aliyyu yâ Aliyyu yâ Aliyy. Edriknî, bi haqqi lutfikel xafiyy. amim
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Kardeşlerim sizde mi? yapmayın Allah aşkına lütfen,
      Resulullah(s.a.a) ve Ehlibeyt'i hatırına,
      Fatiha suresini okuyoruz hadi bir kez daha mealine bakalım,
      lütfen...
      إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
      İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu).
      [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=Mazlume-i zehra link=topic=23052.msg147465#msg147465 date=1334647753]
        YA ĞAHİREL ADUVVUN YA VELİYYEL VELİ YA MEZHEREL HECAİ YA MURTEZA ALİ......(İmam Ali a.s yardıma çağırmak için okunan dua).İltiması Dua İnş...
        [/quote]

Mesajını görünce direk sana cevap yazmak için üye oldum, Bu yanlış düşünce sistemini sana şia alimlerimi öğretti yoksa kendin mi edindin.
        Hiç KUR'AN okudun mu merak ediyorum. Mesala bak arkadaş ne güzel yazmış Fatiha süresinde "YALNIZ SANA KULLUK EDER,YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ." ayetini merak edip inceledin mi acaba ? Seni tevbeye davet ediyorum. Yardım Yalnız ALLAH'dan istenir. Ve Sadece ALLAH yardım eder. Lütfen sevgide aşırıya kaçmayın, herşeyin aşırısı zararlıdır. Ben bir Müslüman olarak uyarıyorum çünkü bu sözlerin, ALLAH'I bırakıpda başkasından yardım istemek doğru değil. İster ciddiye al ister alma. Gayet açık bir dille ifade ediyorum ki bu sözler insanı açık bir günaha götürür.
        Umarım sözlerimi ciddiye alır tevbe edersin... Ehlibeyti sevmeyenin zaten imanı eksiktir Şura 23 ile sabit ki ehlibeyt sevgisi farz, ama senin bu yaptığın aşırıya gitmek. hemde en aşırı.
        ben eminim ki şianın hepsi bu şekilde düşünmüyordur çünkü bir üst mesajdaki şia kardeşim çok doğru yazmış. abdarı_Kerbela'yı tebrik ediyorum.
        “Ashâbım yıldızlar gibidir; hangisinin arkasından giderseniz gidiniz doğru yolu bulursunuz.”

Yorum

[quote author=Taberi link=topic=23052.msg147475#msg147475 date=1334663946]
          Mesajını görünce direk sana cevap yazmak için üye oldum, Bu yanlış düşünce sistemini sana şia alimlerimi öğretti yoksa kendin mi edindin.
          Hiç KUR'AN okudun mu merak ediyorum. Mesala bak arkadaş ne güzel yazmış Fatiha süresinde "YALNIZ SANA KULLUK EDER,YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ." ayetini merak edip inceledin mi acaba ? Seni tevbeye davet ediyorum. Yardım Yalnız ALLAH'dan istenir. Ve Sadece ALLAH yardım eder. Lütfen sevgide aşırıya kaçmayın, herşeyin aşırısı zararlıdır. Ben bir Müslüman olarak uyarıyorum çünkü bu sözlerin, ALLAH'I bırakıpda başkasından yardım istemek doğru değil. İster ciddiye al ister alma. Gayet açık bir dille ifade ediyorum ki bu sözler insanı açık bir günaha götürür.
          Umarım sözlerimi ciddiye alır tevbe edersin... Ehlibeyti sevmeyenin zaten imanı eksiktir Şura 23 ile sabit ki ehlibeyt sevgisi farz, ama senin bu yaptığın aşırıya gitmek. hemde en aşırı.
          ben eminim ki şianın hepsi bu şekilde düşünmüyordur çünkü bir üst mesajdaki şia kardeşim çok doğru yazmış. abdarı_Kerbela'yı tebrik ediyorum.
          [/quote]
          öncelikle siteye hoşgeldiniz. dileğim burda kalmanız yönünde.
          keşke önce selam verseydiniz. müslümana yakışır gibi.
          siz vermediniz men vereyim. selamun aleykum taberi.
          tevessül ve tevekkül'ü duydunuz mu?
          [center]
          [center]

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23052.msg147473#msg147473 date=1334662040]
            Kardeşlerim sizde mi? yapmayın Allah aşkına lütfen,
            Resulullah(s.a.a) ve Ehlibeyt'i hatırına,
            Fatiha suresini okuyoruz hadi bir kez daha mealine bakalım,
            lütfen...
            إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
            İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu).
            [/quote]

ehli beytten medet- aman dilemek Allah şirk koşmak anlamına mı geliyor? Ehli beyt Ahiret günü şefaat etme yetkisi yok mu? "Ya Ali, Sen kıyamet günü Cenneti ve (Cehennem) ateşini bölecek kimsesin. Ateşe şöyle hitap edeceksin: Bu senindir, bu da Benim." yanbiul mevedde 86.

Senetli bir hadiste Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilmiştir:

"Ya Ali, sen (cehennem) ateşini ve cenneti bölensin. Sen cennet kapısını çalıp sevenlerini sorgusuz bir şekilde ona sokacaksın." uyun ahbar rıza c.2 s.27. ihakakul hak, c. 7 s.172

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
            Ebu Nevves

Yorum

S.A KARDEŞLERİM YAZMIŞ OLDUĞUNUZ YORUMLARI YENİ OKUDUM BEN HİÇBİR ŞEKİLDE BİLGİMİN DIŞINDA NE AMEL EDERİM NEDE BUNU İNSANLARA AKTARIRIM BEN BİR ALİMİN DİZİNİN DİBİNDE BÜYÜMÜŞ BİR İNSANIM VE ALDIĞIM BÜTÜN BİLGİLER ONDANDIR...HZ.ALİ AS.DAN TABİKİ YARDIM DİLEYECEĞİZ ÇÜNKÜ O BİZE ALLAH'LA ARAZMIZDAKİ Bİ VESİLERDİR Kİ ŞAYET VESİLERLER OLSAZSA BİZLER ALLAH'A NASIL YAŞKLAŞABİLİRİZ ÖZELLİKLE SALI GECELERİNDE OKUDUĞUZ TEVESÜL DUALRI BAŞTA GELİR VE DAHA BİRÇOK DUA BİZ SEVGİMİZDE NE AŞIRI GİDİYORUZ NEDE ÇOK GERİDE DURUYORUZ ALLAH HERŞEYİ BİLEN GÖRENDİR O NE GÜZEL VEKİLDİR!BENCE SİZ SEVGİLİ KARDEŞLERİM BİRŞEYİ DUYUP VEYA OKUDUĞUNUZ ZAMAN ONU BİR ALİME YA DANIŞIP İYİCE ARAŞTIRIN ÖYLECE YORUMLARINIZI YAZIN BU HEPİMİZ İÇİN Kİ ŞİALAR İÇİN ÖNEMLİDİR Kİ YOKSA ARAMIZDAKİ AYRILIKLARA YOL AÇAR ÖZELLİKLE BÖYLE AÇIK HERKESİN GİRİP ÇIKTIĞI BÖYLE FAYDALI SİTELERDEN BUNLARIN YANLIŞ ANLAŞILIP FARKLI NEDENLERE SEBEP OLMASI GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ OLUR....UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR VESSELAM...

Yorum

[quote author=Mazlume-i zehra link=topic=23052.msg147494#msg147494 date=1334669072]
                S.A KARDEŞLERİM YAZMIŞ OLDUĞUNUZ YORUMLARI YENİ OKUDUM BEN HİÇBİR ŞEKİLDE BİLGİMİN DIŞINDA NE AMEL EDERİM NEDE BUNU İNSANLARA AKTARIRIM BEN BİR ALİMİN DİZİNİN DİBİNDE BÜYÜMÜŞ BİR İNSANIM VE ALDIĞIM BÜTÜN BİLGİLER ONDANDIR...HZ.ALİ AS.DAN TABİKİ YARDIM DİLEYECEĞİZ ÇÜNKÜ O BİZE ALLAH'LA ARAZMIZDAKİ Bİ VESİLERDİR Kİ ŞAYET VESİLERLER OLSAZSA BİZLER ALLAH'A NASIL YAŞKLAŞABİLİRİZ ÖZELLİKLE SALI GECELERİNDE OKUDUĞUZ TEVESÜL DUALRI BAŞTA GELİR VE DAHA BİRÇOK DUA BİZ SEVGİMİZDE NE AŞIRI GİDİYORUZ NEDE ÇOK GERİDE DURUYORUZ ALLAH HERŞEYİ BİLEN GÖRENDİR O NE GÜZEL VEKİLDİR!BENCE SİZ SEVGİLİ KARDEŞLERİM BİRŞEYİ DUYUP VEYA OKUDUĞUNUZ ZAMAN ONU BİR ALİME YA DANIŞIP İYİCE ARAŞTIRIN ÖYLECE YORUMLARINIZI YAZIN BU HEPİMİZ İÇİN Kİ ŞİALAR İÇİN ÖNEMLİDİR Kİ YOKSA ARAMIZDAKİ AYRILIKLARA YOL AÇAR ÖZELLİKLE BÖYLE AÇIK HERKESİN GİRİP ÇIKTIĞI BÖYLE FAYDALI SİTELERDEN BUNLARIN YANLIŞ ANLAŞILIP FARKLI NEDENLERE SEBEP OLMASI GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ OLUR....UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR VESSELAM...
                [/quote]

Tebrik ediyorum.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Şirkin en büyüğü, Allahın nebilerini, velilerini onun zıddına, ondan ayrı, onun karşıtı, onun alternatifi gören zihniyettir.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mazlume-i zehra link=topic=23052.msg147494#msg147494 date=1334669072]
                    [/quote]

Öncelikle S.a/A.s

Bu eleştiriye tahammül eden nazik tavrınızı tebrik ediyorum. İşte Müslüman böyle olmalı. Ben size karşı herhangi bir suizanda bulunmaktan ALLAH (c.c.)'a sığınırım. Değerli kardeşim dua ederken aracı koymak tabiki önemli ama direk bir kişiden medet dilemek bana doğru gelmedi sitemimi mazur görün, umarım hakkınıza girmemişimdir. eğer hakkınıza girdiysem hakkınızı helal edin. Dediğim gibi suizan değildi niyetim... İsterseniz olaya benim açımdan bakın. Söylediğimi düşünürseniz bana hak verirsiniz. Ben şii değilim, ancak şiiliği araştırıyorum. Tevessül duasında aracı koymak vesile yapmak var ona birşey diyemem ama bu duada direk Hz. Aliden yardım istemek var bu biraz bana ters geldi açıkcası.
                    S.a
                    “Ashâbım yıldızlar gibidir; hangisinin arkasından giderseniz gidiniz doğru yolu bulursunuz.”

Yorum

[quote author=Taberi link=topic=23052.msg147513#msg147513 date=1334672088]

Öncelikle S.a/A.s

Bu eleştiriye tahammül eden nazik tavrınızı tebrik ediyorum. İşte Müslüman böyle olmalı. Ben size karşı herhangi bir suizanda bulunmaktan ALLAH (c.c.)'a sığınırım. Değerli kardeşim dua ederken aracı koymak tabiki önemli ama direk bir kişiden medet dilemek bana doğru gelmedi sitemimi mazur görün, umarım hakkınıza girmemişimdir. eğer hakkınıza girdiysem hakkınızı helal edin. Dediğim gibi suizan değildi niyetim... İsterseniz olaya benim açımdan bakın. Söylediğimi düşünürseniz bana hak verirsiniz. Ben şii değilim, ancak şiiliği araştırıyorum. Tevessül duasında aracı koymak vesile yapmak var ona birşey diyemem ama bu duada direk Hz. Aliden yardım istemek var bu biraz bana ters geldi açıkcası.
                      S.a
                      [/quote]

Bu da güzel ve insaflı bir yaklaşım teşekkür ederim kardeşim.

Yorum

[quote author=Mazlume-i zehra link=topic=23052.msg147465#msg147465 date=1334647753]
                        [/quote]

tevessül dersen yok,
                        bana bir aklı selim bunu açıklasın...

kardeşlerim bunların kat ve kat fazlasını yaşamış, yapmış birisi olarak vesile kılmanın çok ötesinde bir söylem bu...

kim soruyorum kim bu dua dan vesile niyeti okuyor?
                        biraz insaflı bakın lütfen...

meşhedi ali enis yanılmıyorsam S.H.Nasrullah'ın Lebbeyk Ya Hüseyn'i açıklayan bir videosu var izlemen tavsiyesiyle,

sveydi Türkiye deki Alevilerde İmam'ı çok severler ,şimdi hepsi sualsiz cennete mi gidecek?
                        İmam'ı çok severim ama namaz kılmam,
                        İmam'ı çok severim ama....
                        İmam neden neden neden Ben Allah'ın Kitabı ve Resul'ün Sünneti'nden ayrılmam diyor?

söyleyin bana kardeşlerim nedir bu
                        " İmam Ali a.s yardıma çağırmak için okunan dua "
                        bu nedir bu?

hakkınızı helal edin!
                        selam ve dua ile...

[color=rgb(0, 128, 0)]إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ[/color][color=rgb(255, 0, 0)]İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu).[/color]

[color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23052.msg147543#msg147543 date=1334686131]
                          meşhedi ali enis yanılmıyorsam S.H.Nasrullah'ın Lebbeyk Ya Hüseyn'i açıklayan bir videosu var izlemen tavsiyesiyle,
                          [/quote]
                          men onu ezberledim hocam. Allah onun ömrünü uzun etsin. onun canını almasın menim canımı alsın. öyle alimlerin yaşaması lazım.
                          [center]
                          [center]

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23052.msg147543#msg147543 date=1334686131]

sveydi Türkiye deki Alevilerde İmam'ı çok severler ,şimdi hepsi sualsiz cennete mi gidecek?
                            İmam'ı çok severim ama namaz kılmam,
                            İmam'ı çok severim ama....
                            İmam neden neden neden Ben Allah'ın Kitabı ve Resul'ün Sünneti'nden ayrılmam diyor?

söyleyin bana kardeşlerim nedir bu
                            " İmam Ali a.s yardıma çağırmak için okunan dua "
                            bu nedir bu?

hakkınızı helal edin!
                            selam ve dua ile...

[color=rgb(0, 128, 0)]إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ[/color][color=rgb(255, 0, 0)]İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu).[/color]

[/quote]

sevginin yeteceğini söyleyen yok. ama sevginin içinde itaat var. onları seven onlara itaat eder. onlara itaat edende şer'i kurallları da yerine getirecek en azından buna çaba sarf edecek..

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                            Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23052.msg147551#msg147551 date=1334689114]
                              sevginin yeteceğini söyleyen yok. ama sevginin içinde itaat var. onları seven onlara itaat eder. onlara itaat edende şer'i kurallları da yerine getirecek en azından buna çaba sarf edecek..
                              [/quote]
                              itaatsiz söylemlerden ve düşüncelerden uzak durmalıyız haksız mıyım sevgili kardeşim ?

İmam'ı yardıma çağırmak ne demek? lütfen bu açıklansın...
                              sveydi hakkını helal et, ben ne şefaati nede tevessülü inkar ettim.
                              sadece okuduğum medet başlığı ile çelişen bir dua'ya yorum yazdım.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X