Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hristiyanlarin islam karsiti propagandalari

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hristiyanlarin islam karsiti propagandalari

islamin manevi nüfuz ve etki gücünden cok ürken Hristiyan dünyasi bu yüce dinin uluslararasi platformda kazandigi konumu tezyif edip yüce islami lekeleyebilmek amaciyla cok genis capli bir propaganda baslatmistir ve bu yolda gerekirse akla gelmedik iftira ve karalamalara basvurmaktan cekinmemekte, hakikat günesini camurla sivamak ve dünya insanliginin islamin hakkaniyetini tanimamasi ve bu yüce dinin hakikatlerinden bihaber kalmasi icin olmadik yollara basvurmaktadir.

Alman televizyonu bir islam ülkesi olan yemenle ilgili bir programinda camiler ve müslümanlarin ibadet tarzlarini gösteriyordu. bu programda spiker, yemenin fakirlik ve geri kalmisligini cok teferruatli bir sekilde anlatmaya basladi ve hemen ardindan lafi dine getirip, yüce islama saldirmaya basladi ve söyle dedi:

"Bu bölge insanlarinin bu geri kalmislik ve fakirliklerinin nedeni islam dinidir. bu din onlari cagdas dünyanin 200 yil gerisine götürmüstür, bu ilekel sartlarda kalinmasinin nedeni islamin seriat hükümleridir, bütün dünyada vuku bulan köklü degisiklikler ve kalkinma programlarindan bu insanlarin mahrum ve geri kalmalarinin yegane nedeni, bu halkin dini inanclari ve seriata bagliligidir"

Lafi ustaca bu noktaya getirip hakikati böylesine ustaca saptiran bu zhehirli propagandalarin, islami dogru dürüst tanimayan avrupa halki üzerinde nasil olumsuz bir etki yaratacagini ve bunlari duyanlarin yüce islam dini hakkinda ne kadar önyargili olacaklarini kestireblmek hic de zor degildir. hakki ve hakikati böylesine saptirip insanlari islam ve seriat aleyhinde sartlandirmak, insanoglunun gelecegine ihanet degilmidir?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: Hristiyanlarin islam karsiti propagandalari

Garaz ve husumetin bu kadarina ne denir?... "Yemen halkinin maddi alanda kalkinmayip fakir kalmis olmasinin nedeni islam seriatidir" diyen bu carpik ve garazkar zihniyet, papa hazretlerinin egemenlik sahasinin hemen bitisiginde bulunan italyanin güney bölgelerinin inanilmaz yoksulluk ve geri kalmisligini nasil izah edecek, bu bölgelerde yasayan bedbaht italyanlarin karinlarini doyurabilecekleri bir lokma ekmek bulabilmek icin yurt disinda insaatlarda amelelik, pazarlarda hamallik, rihtimlarda iscilik yapmalarini, mafya cetelerine yem olmalarini neyle yorumlamaya kalkisacaktir acaba?

Bir Avrupa ülkesi olan hristiyan yunanistan, hristiyanliga girmeden önce medeniyet yolunu katetmis, önemli ölcüde kalkinip ilerlemis bir ülkeydi; hristiyan olduktan sonra bu ülke hizla gerilemeye ve bozulmaya baslamis, derken, bir zamanlarin o koca yunani, müslüman osmanlinin sancagi altinda huzur ve güven bulabilmistir.

Bugün asyada yasayan bircok gayrimüslim ülke; neden ayni kitada yasayan müslüman ülkelerden cok gerilerde kalms durumdadir acaba?

Bizzat avrupalilarin da itiraf ettigi üzere bugün, Bosna gibi nice müslüman bölgelerin insanlari, ayni mintikadaki katoliklerle protestan hristiyanlardan cok daha ileri ve üstündürler, rusyada yasayan müslümanlarin cogu, ayni ülkenin hristiyanlarindan cok daha öndedirler, Cin Müslümanlari bu ülkenin Budistlerinden daha ileri ve daha öndedir, nitekim bugün Singapurda yasayan Araplarin maddi durumu yerli halktan, hatta oradaki ingilizlerden bile iyidir.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bati medyasi maalesef gercekleri kolayca saptirmakta, diledigince gündem olusturmakta, islam dini hakkinda zerrece bilgisi bulunmayan bir kamuoyunu kolayca etkileyip islam aleyhinde sartlandirabilmektedir. bütün bu zehirli propagandalar, kiliseye bagli teskilatlar tarafindan islam aleyhine oynanan oayunlarin bir parcasidir.

Büyük islam düsünürü ve yazar Muhammed Kutub söyle diyor:

"Birlesmis milletler tarafindan misira gönderilen görevlilerden biriyle birkac saat görüsme firsatim olmustu; islam hakkinda konustuk, bu batili aydin sonunda söyle dedi: islami anlatirken bircok konuda hakli ve tamamen dogru oldugunu görüyor ve kabul ediyorum, ama medeni dünyanin bunca makul imkanlarindan vazgecmeyi hic istemiyorum dogrusu, galaksilere ulasabilecek ucaklara binebilmek en büyük arzumdur benim..."

"bu sözlere sasirmistim, 'seni bundan alikoyanmi var?' diye sordugumda, 'islam dinini kabul edersem, cöldeki bedeviler gibi cadirlarda yasayip vahsi bir hayat sürdürmem gerekmiyormu yani!' diye soruyla karsilik verdi bana!"

Bir defasinda Almanya da, kaldigimiz otelin müdürünün ingiltere ve Fransa da doktorasini tamamlamis yüksek tahsilli biri oldugunu farkettim, arapca da biliyordu. "ben Allahin birligine inaniyor ve O'na karsi tam bir iman tasiyorum. ama dinlerin insanlara tanittigi ve ibadet ve kulluga davet ettigi türden bir tanri inancini kabul etmem mümkün degil, cünkü akla ve mantiga aykiri buluyorum, aydin ve düsünebilen her insan da bunu insanoglunun yaradilis ve fitratina aykiri bulmaktadir" dedi.

Yorum

Sasirmistim, cok mahzun ve üzgün bir sesle "dünyaya tevhit ve tektanri inancini yaymak ve cesitli topluluklara hakim olan batil ve karanlik inanclari degisitrmek gerek, insanligin tevhit ve tektanri inancina ulasmasi bir zarurettir" dedi...
        bu adamcagiz, islam dininin dosdogru bir tevhit dini oldugundan tamamen habersizdi, Kuran-i kerimle, bugün artik tamamen tahrif olmus bulunan incil ve tevrat arasindaki farki bilmiyordu; kurandaki ilah taniminin muharref incille tevrattaki ilah tanimi gibi oldugunu ve islaminda hulule inandigini zannediyordu!...

islamin temel inanclarinin yazildigi Almanca bir kitapcigi okumasi icin kendisine verdim.

Müslümanlardan bazisi, yurt disina ciktiginda maalesef cok yanlis bazi davranislar sergilemekte ve bati halkinin islam ve müslümanlar hakkinda yanlis fikir ve görüsler tasimasina sebep olmaktadirlar. söz konusu otelin müdürü olan bu zat da (sah dönemi) bazi iranlilarda müsahede ettigi bazi davranislar nedeniyle, oteline iranli almiyordu, samimi oldugu bir dostun israriyla benim, birkac günlügüne orada kalmama razi olmustu. orada kaldigim birkac gün zarfinda bana fevkalade güven duymus oldu.

onun güvenini kazanabilmek icin hicbir özel davranisim olmamisti, bu güven ve dostlugun yegane nedeni, digerlerinin yaptigi aykiri ve cirkin davranislardan uzak biri olmamdi, bana övgüler yagdiriyor, ikramda bulunuyordu; hatta bir hediye bile verdi bir gün... misafiri oldugunda benim odami misafirine veriyor ve kendisine ait olan özel odasini bana birakiyordu, bütün önemli evraklari bu odada, masanin üzerinde yayili oldugu halde hem de!...

bir süre sonra oradan ayrilip baska bir yere gitmem gerekince, kalacagim yerin adres ve telefonunu aldi, iranli müsteriler müracaat ettiginde benden soruyor, ahlaki acidan onaylarsam onlari otele kabul edecegini söylüyordu. daha önceden oda ayirtmadan, üstelik hava karardiktan sonra otellerde yer bulmanin yabancilar icin orada ne kadar zor oldugunu bildigimden, onaylamak durumunda kaliyordum.

Bir defasinda, oraya yeni gelen birkac iranliyi ona gönderdim ve kefilleri oldum, ama ertesi günün sabahi adamcagiz beni arayip cok üzgün ve kirgin bir sesle: "gönderdiginiz vatandaslariniz cok kötü insanlardi, beni cok rahatsiz ettiler" diyerek yakininca mahcubiyetle kendisinden özür diledim ve artik kimseyi oraya göndermemeye karar verdim

Yorum

Dünyanin cok hassas ve kritik bir dönem yasadigi günümüzde, bütün medeni milletlerin kalbini islamla fethedebilecegimiz bir firsat dogmus bulunmaktadir. cagimiz, bu yüce dinin insanogluna huzur ve kemal bahseden özelliklerinin geregince aciklanmasi icin, kismen de olsa müsait sartlar dogurmustur.

her ne kadar bir dinin insan yapisina ve fitrata uygun olmasi onun taninip yayilmasini kendiliginden saglayan bir faktörse de, bu cagin sartlari altinda dünya capinda yayilabilmesi ve geregince kendini tanitabilmeis icin gerekli yeteneklere sahip yeni ve güclü bir kadroyla verimli bir programa ihtiyac vardir ve ne yazik ki, müslümanlar arasinda tebligin önem ve geregi henüz idrak edilip kavranabilmis degildir.

bireysel girisimler, eksik ve saglikli bir programdan yoksun ve teskilatli bir calismadan uzak faaliyetler, cagimiz sartlarinda artik önemli sonuc vermemekte, cok sathi etkiler birakmakta; bu da, muhalif güclerin teskilatli calismalari ve SIMSIKI SAFLARI karsisinda pek naciz kalmaktadir.

bizim en büyük hatamiz teblig ve propagandaya önem vermememiz ve örgütsüz olmamizdir. köklü degisimler, ilerleme ve kalkinma icin gerekli yapilanmannin islam kültüründe cok gclü ve inanilmaz oranda bulunuyor olmasina ragmen maalesef bazi sebeplerle, islam kültürünün inkitap yaratici özelligiyle biz müslümanlar arasinda bir ucurum olusmus durumdadir.

bu nedenledir ki, en dogru ve en tutarli ideoloji ve hak bir görüse inandigimiz halde inailmaz bir yozlasma ve donukluk icindeyiz, bu da meydanin islam düsmanlarina kalmasina yol acmistir.

-islam ve bati uygarliginin cehresi, mücteba lari-

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X