Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bir papaza yazdiklarimdan..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bir papaza yazdiklarimdan..

Gayet tabii bacim;

Türkcesi daha ilimli..
    Müslüman okuyunca tamamen red etmesin haesabina dayandirilmis..

Mesela tanri nin hasa Isa olup eziyet cekip Hac da Öldügünü bulamazsin Türkcede..

Almanca incilde Isa ya tanrilik verilir..
    Türkce de Isa " Ogul " görünüyr..
    Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=1195.msg5552#msg5552 date=1234350517]
      Muhabbetci dostum;

sadece Incil degil tevrat da degisik..

Kafalarina göre takilmislar..
      [/quote]

evet evet, aynen..

Ben ilk defa türkce okudugumda sasirip kalmisdim..Ben almanca incil tevrat okumusdum , ve aklimda tabiki ona göre bir düzenleme vardi...Neyse Kitabi Mukaddes diye türkce acinca...Yaw bakiyorum almancasi baska türkcesi baska...sonra net aleminde bakdim, acaba hepsimi öyle diye...Türkce Incil veya Tevrat hep daha " senin dedigin gibi" ilimli sekilde sunulmaya calisilmis...Daha cok kurana uygun gibiye calismislar ;D

Yorum

acaba elimdeki türkce incildeki yazilmamis ayetler almanca incildedemi yazili degiller yoksa yalnizca türkcedenmi cikarilmislar?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=1195.msg5610#msg5610 date=1234376207]
          acaba elimdeki türkce incildeki yazilmamis ayetler almanca incildedemi yazili degiller yoksa yalnizca türkcedenmi cikarilmislar?
          [/quote]

yalniz türkceden cikarilmisdir....Yani daha mantikli gelsin diye müslümanlara...

Bir misal vardi dur bakim...

35- İsa kovulmasını haber alır almaz onu aradı ve ona sordu, İNSANOĞLU’na inanıyor musunuz?

Yeni Amerikan İncil- Yuhanna 9,35

35- İsa kovulduğunu duydu ve onu bulunca şöyle dedi: İNSANOĞLU’na inanıyor musunuz?

Yeni Uluslararası İncil- Yuhanna 9,35K

35- İsa ne olduğunu duyunca adamı buldu ve ona: “MESİH’e inanıyor musunuz?” dedi.

Yaşayan İncil- Yuhanna 9,35

35- İsa kovulduğunu duydu ve onu bulunca şöyle dedi: TANRININ OĞLU’na inanıyor musunuz?

Kral James İncil’i- Yuhanna 9,35

Bak misal olarak dört ayri incil ve ilginc olan Insanoglu olan kisimdan nasil Tanri oglu olmasidir ;D

Yorum

yeni incillerde zaten oldukca degisim yaptiklarini isitmistim

.................................................. .............
            elimdeki incilde luka 18:11 ve 23:14 bos
            sizlerdede böylemi? ya almancalarda?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razı olsun dostlar zevkle takip ediyoruz

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=1195.msg5738#msg5738 date=1234436531]
                yeni incillerde zaten oldukca degisim yaptiklarini isitmistim

.................................................. .............
                elimdeki incilde luka 18:11 ve 23:14 bos
                sizlerdede böylemi? ya almancalarda?

[/quote]

Lukas 23
                14 und sprach zu ihnen: Ihr habt diesen Menschen zu mir gebracht, als der das Volk abwende. Und siehe, ich habe ihn vor euch verhöret und finde an dem Menschen der Sachen keine, der ihr ihn beschuldiget.

Lukas 18
                11 Der Pharisäer stund und betete bei sich selbst also: Ich danke dir, Gott, daß ich nicht bin wie die andern Leute: Räuber, Ungerechte, Ehebrecher oder auch wie dieser Zöllner.

Vallaha almancasinda bu yerler var, türkcesinde niye yazmamislar onuda pek anlayamadim acikcasi..

Luka 23 de diyorki ( tercüme etmeye calisayim )
                " Siz bu INSANI ( yani isa icin diyor) bana getirdiniz halki saptiriyor diye bende sizin gözlerinizin önünde sorgusunu aldim ama hic bir suc bulamiyorum bu Insanda!

Luka 18 de ( yine kendim tercüme etmeye calisayim) Ferislide dua etti" sükür ben hirsiz, katil, haksizlik, zina edenler gibi degilim!"

Birincisinde görüldügü gibi Hz isa icin INSAN diyorlar.. Göktürk kardesim almancasi var, oda baksin..Birde türkce incile bakmaya calisayim ne yazmislar

Luka 18
                11Ferisi ayakta dikilip kendi kendine şöyle dua etmiş: `Tanrım, diğer insanlar gibi soyguncu, hak yiyici ve zina edici olmadığım için, hatta şu vergi görevlisi gibi olmadığım için sana şükrederim.

Luka 23
                22Pilatus üçüncü kez onlara, «Bu adam ne kötülük yaptı ki?» dedi. «Ölüm cezasını gerektirecek hiçbir suç bulmadım O'nda. Bu nedenle O'nu dövdürüp salıvereceğim.»
                23-24Ne var ki onlar, yüksek sesle bağrışarak İsa'nın çarmıha gerilmesi için direttiler.

Vallaha Almancasinda hicde carmih kelimesi gecmiyor burada Türkceye nicin carmih kelimesini almislar bilemicem...Kisa bir bakdim...

Iste bir misal oldu bu ...Gördügünüz gibi almancasi ile türkcesi birbirine uymuyor...almancasinida Luther incilinden aldim oysa...Yani en eski incil cesitlerinden bir tanesi diye sayabiliriz...

Yorum

teşekkür ederim kardeşlerim çok ilgimi çeken konular siz değerli dostların yazdıklarını bende takip etmekteyim
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

yehova sahitleri carmih meselesini reddediyorlar
                    yani hz.isanin civilenerek asildigi maddeniin bugünkü görünümünde hac seklinde degilde
                    uzun düz bir tahta oldugunu kabul ediyorlar, putperestlerin özel cabalari sonucu, cok eski kültlerden kalinti olarak, buraya aktarilmis oldugunu savunuyorlar ve bunu putculuk olarak görüp, bu tür heykelleri reddediyorlar...belki bunu müslümanlarada hitab edebilmek adina böyle söylüyorlar da o yüzden bu tür ayetleri türkce incilden cikarmis olabilirler...zira ben elimdeki incili onlardan almistim!
                    yukarida aktardiklarim yalnizca iki tanesiydi, daha cok var yazilmamis olan ayetler
                    zaten celiskileri o kadar cok ki ben not alip soru türetmekten yoruldum

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=1195.msg5778#msg5778 date=1234458360]
                      teşekkür ederim kardeşlerim çok ilgimi çeken konular siz değerli dostların yazdıklarını bende takip etmekteyim
                      [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X