Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

3 TANRI MI YOKSA TEK TANRI MI?

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 3 TANRI MI YOKSA TEK TANRI MI?

[quote author=Nasrani link=topic=16029.msg99383#msg99383 date=1281527807]
    1- Ben atam adem ve havva'dan kalan asli gunahtan ve dunyasal gunahlarimdan Isa Mesih'in tum insanlar icin carmihta feda ettigi kutsal kaniyla yikanarak paklandim. Insanliga gunah, yasak meyvenin agacindan geldi ve yeni yasam Isa Mesih'in agactan carmihindan geldi, hikmeti goruyor musunuz?[/quote]

ilk olarak (faraza ki) Hz. Adem ve Hz. Havva (selam üzerlerine olsun) günah işlemiştir. peki bu günahtan sen niye sorumlu oluyorsun? sizin Tanrınız bu kadarmı adaletsiz? diyelim ki, bir kadın ve bir erkek zina etti. bu günahtan dolayı onların çocuklarıdamı cezalandırılmalı?

ikinci olarak, sen Hz. İsanın a.s Tanrın oğlu olduğunu idda ediyorsun. Tanrının oğlunun seni kurtarmaya gücü yetmiyormuydu ki, kendisini feda etmesi gerekti?

Yorum

Allah: "Ey Meryem oğlu İsa, insanlara, beni ve annemi Allah'ı bırakarak iki ilah edinin, diye sen mi söyledin?" dediğinde: "Seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir sözü söylemek bana yakışmaz. Eğer bunu söyledimse mutlaka Sen onu bilmişsindir. Sen bende olanı bilirsin, ama ben Sen'de olanı bilmem. Gerçekten, görünmeyenleri (gaybleri) bilen Sen'sin Sen. Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiçbir şeyi söylemedim. (O da şuydu 'Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin.' Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim. Benim (dünya) hayatıma son verdiğinde, üzerlerindeki gözetleyici Sen'din. Sen herşeyin üzerine şahid olansın. Eğer onları azaplandırırsan, şüphesiz onlar Senin kullarındır, eğer onları bağışlarsan, şüphesiz Aziz olan, hakim olan Sen'sin Sen." (Maide Suresi, 116-118)

QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
      WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

1- Ben atam adem ve havva'dan kalan asli gunahtan ve dunyasal gunahlarimdan Isa Mesih'in tum insanlar icin carmihta feda ettigi kutsal kaniyla yikanarak paklandim. Insanliga gunah, yasak meyvenin agacindan geldi ve yeni yasam Isa Mesih'in agactan carmihindan geldi, hikmeti goruyor musunuz?
        2- Kiyamet gununde yargilanmayacagim ve tum kutsallarla birlikte cennet'te olacagim.
        3- Tanri'nin manevi oglu sifatina mazhar oldum
        4- Rab'bin kutsal ruhunu bedenimde tasiyorum.
        ve onlarca neden... hepsini yazmak zor olsa gerek... Ha bunlari nereden biliyorum? Bunlari bana Rab soyluyor.
        [/quote]

1-Elmeddinin de dediği gibi adem atanın yaptğı günahtan sen niye sorumlu oluorsun eğer öyle ise yani babanın yaptığı günahı oğlu çekecek ise ooo hristiyanlar yandı ozaman her oğul günaha batmış bir şekilde doğuyor ozaman
        Hz.İsanın kendisini feda ederek paklandığını yazmışsın islamiyette daha önemlisi var Hz.Huseyn onun kanı yalnızca insanlara değil tüm canlı ve ruhani vralıklrla birlikte dinede hayat vardı bu yüzden islamı terketmenizi anlayamadım!

2-Yargılanacağınız kesinde cennete olacağınızı garantisi nedir sözleşmemi imzaladınız?

3-Yoksa bu sıfatı size günahlarınızı ağılayan papalarınız mı verdi?

4-Zaten allah kur-anda da biz insana nurumuzdan üfledik buyuryor bu hazzı hristiyan olduktan sonra duymanız sizden kaynaklanmasın?

Bunların dışında kalan nedenlerinizi de yazsa idiniz daha net bilgilere ulaşırdık iyi olurdu

başka bir konu altında "NASIL HRİSTİYAN OLDUĞUNUZU" yazarmısınız?
        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

siz boş verin şimdi siz nasraniyi de kendi içinize bakın

bu sene ramazan hangi gün başladı?

Allah bir kitap bir peygamber bir zamanın imamı bir hadisler ayetler belli

ay bir ramazan bir dünya bir

ama neden müslümanlar bir günde oruca başlamadı bu sene

bırak müslümanları şiiler neden aynı gün oruca başlamadı?

neden nasraniyi suçluyoruz ki..

Yorum

Kardeşlerimiz gerekli yerelere değinmişler ben de birkaç ilave yapacağım. Gerçi bununla ilgili incilden yığınla pasaj buluruz bunlar sadece birkaçı.

İsa Mesih'in doğumu
            (Luk.2:1-7)

18İsa Mesih'in doğumu da şöyle oldu: annesi Meryem, Yusuf'la nişanlanmıştı. Ama evlenip birleşmelerinden önce Meryem'in Kutsal Ruh'tan gebe kaldığı anlaşıldı. 19Meryem'in nişanlısı Yusuf, doğru bir adam olduğu ve onu herkesin önünde utandırmak istemediği için ondan gizlice ayrılmak niyetindeydi. 20Ama böyle düşünmesi üzerine Rab'bin bir meleği ona rüyada görünerek şöyle dedi: «Davut oğlu Yusuf, Meryem'i kendine eş olarak almaktan korkma. Çünkü onun rahminde oluşan, Kutsal Ruh'tandır. 21Meryem bir oğul doğuracak. Adını İsa koyacaksın. Çünkü halkını günahlarından kurtaracak olan O'dur.»
            22-23Bütün bunlar, Rab'bin peygamber aracılığıyla bildirdiği şu sözün yerine gelmesi için oldu: «İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak. O'nun adını İmanuel koyacaklar.» İmanuel, `Tanrı bizimle' demektir.
            24Yusuf uyanınca Rab'bin meleğinin kendisine buyurduğu gibi yaptı ve Meryem'i eş olarak yanına aldı. 25Ne var ki, Meryem oğlunu doğuruncaya dek Yusuf onunla birleşmedi. Doğan çocuğun adını İsa koydu.

Yukarda Hz.İsa'nın doğumuyla ilgili anlatılan kısımda koyu renkli ifadelerde, "kutsal ruh'tan" ifadesi kullanılmış. Fakat; "kutsal ruh'un kendisi" denilmemiş. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. Mademki İsa mesih bir tanrıdır ya da onun oğludur yani özel bir varlıktır, o halde "kutsal ruh'un" kendisiyle özdeşleşmesi bütünleşmesi aynı kıvamdan olması gerekir. Fakat yukardaki pasajlarda, kutsal ruhun kendisinden değil, tanrı'dan olma/yaratılma yani ondan gelme bir ruhtan bahsedilmektedir.

Aynı ifadeler Kuranda da vardır mesela derki: "Biz ona ruhumuzdan üfledik..." ve yine başka bir ayette;" şüphesiz isanın durumu ademin durumu gibidir onları topraktan yarattı,"ol" dedi oluverdi....sonra ruhundan üfledi...."

Dikkat edilirse doğrudan kutsal/ulvi bir ruh'tan bahsedilmiyor, Allahu Teala bu tanrısallık katılan ruhla ilgili buyururki:" "Elbette, "Allah üçün üçüncüsüdür." diyenler küfre saptılar. Oysa bir tek ilahtan başka ilah yoktur... Meryem oğlu Mesih, bir elçiden başka bir şey değildir. Kendisinden öncede birçok elçi gelip geçti. Annesi de gayet doğru bir kadındı. İkisi de yemek yerlerdi. Bak, biz ayetlerimizi onlara nasıl açıklıyoruz? Sonra da bak, onlar nasıl çevriliyorlar?" (Mâide, 73-75)

Onca eylem içinde yalnızca yemek yemekten söz edilmesi, bu eylemin, maddiliğe delalet etme ve ilahlıkla bağdaşmayan ihtiyacı ortaya koyma bakımından, eylemlerin en güzeli olmasından dolayıdır. Bilindiği gibi, doğası gereği acıkan ve susayan, sonra yemekle doyan ve içmekle susuzluğunu gideren kimse, ihtiyaç içindedir ve bunu ancak başkasının yardımıyla ortadan kaldırabilmektedir demektir. Durumu bundan ibaret olan bir kimsenin ilahlığından söz etmek doğru olmaz. Çünkü ihtiyaçla kuşatılmış, bunu gidermek için başkasına muhtaç olan bir kimse, özü itibariyle eksiktir, başkası tarafından yönetilmektedir; özü itibariyle ihtiyaçsız olan ilah değildir. O, ancak bir mahluktur, yönetimi elinde bulunduran bir gücün rububiyeti altında yönetilmektedir

Aşağıdaki pasajlardan da anlaşılan o dur ki incilde geçen "baba-oğul" ifadeleri mecazi olarak kullanılmıştır ve bütün insanlıkla genelleştirilmiştir.

Fakat ben size derim: Düşmanlarınızı sevin ve size eza edenler için dua edin ki, siz göklerde olan Babanızın oğulları olasınız; zira o, güneşini kötülerin ve iyilerin üzerine doğdurur; ve salih olanlar ile olmayanların üzerine yağmurunu yağdırır. Çünkü eğer sizi sevenleri severseniz, ne karşılığınız olur? (Romalıların) Vergi mültezimleri de öyle yapmıyorlar mı? Ve yalnız kardeşlerinizi selamlarsanız, fazla ne yapmış olursunuz? Putperestler de öyle yapmıyorlar mı? Bundan dolayı, semavî Babanız kâmil olduğu gibi siz de kâmil olun." (Matta İncili, Bap 5 : 44-48.)[3][9]

Yorum

Siz Hic sordunuz mu bizler neden toprak oluyoruzda sonsuz degiliz? Bizler Rab'den geldik ama onun gibi sonsuz degiliz? Iste bu Adem ile Havva'nin isledigi kalitimsal gunahtan ileri gelmektedir. Cennet'ten kovulduk ve bir daha oraya alinmadik. Islam'da ki Adem tovbe etti ve Rab onu affetti tamamen gecersizdir. Oyle olsa idi eski guzel iliski tekrar devam ederdi. Peki Babanin isledigi gunahi ogul ceker mi? EVET PEKI NEDEN BU ADALET MI?

Bunu Rab soyluyor ve Tevrat'ta der ki: BABANIN ISLEDIGI GUNAHI NESLINDEN SORARIM' diye. zaten bizim bu gunahkar dunyada olmamiz ve Rab'den uzak yasamamizin nedeni bu cevaptadir. Cevap ortadadir.

İsa, “Bana kim dokundu?” dedi. Herkes inkâr ederken Petrus, “Efendimiz, kalabalık seni çepeçevre sarmış sıkıştırıyor” dedi.
              Luka 8:45

su ayete bakalim. Mesih sadece Tanri olsaydi kimin dokunacagini bilirdi ama bilemedi. Yani kendisi sizin benim gibi bir insan. Yemek yedi, Su icti, Uyudu, calisti ve olduruldu ve dirildi. Buna ragmen nasil Tanri oluyor? Buna Isa Mesih cevap versin;

Bana, `Ya Rab, ya Rab!` diye seslenen herkes Göklerin Egemenliği`ne girmeyecek. Ancak göklerdeki Babam`ın isteğini yerine getiren girecektir.
              Matta 7:21

İnsanların önünde beni inkâr edeni, ben de göklerdeki Babam`ın önünde inkâr edeceğim.”
              Matta 10:33

Babam her şeyi bana teslim etti. Oğul`u, Baba`dan başka kimse tanımaz. Baba`yı da Oğul`dan ve Oğul`un O`nu tanıtmak istediği kişilerden başkası tanımaz.
              Matta 11:27

Peki ya İsa Mesih kendi hakkında ne dedi? Şimdiye kadar kendisini Tanrı olarak tanıttı mı? Kutsal Kitap'a göre. . . Kesinlikle! Aşağıdaki ifadelerini beden aldığı esnada yapmıştır:
              Tanrı Olduğunu Nasıl İma Etmiştir:

Yahudiler, 'Sen daha elli yaşında bile değilsin. İbrahim'i de mi gördün?' dediler. İsa, 'Size doğrusunu söyleyeyim, İbrahim doğmadan önce ben varım' dedi. O zaman İsa'yı taşlamak için yerden taş aldılar, ama O gizlenip tapınaktan çıktı. (Yuhanna 8:57-59).

'Ben ve Baba biriz'. Yahudiler O'nu taşlamak için yerden yine taş aldılar. İsa onlara, 'Size Baba'dan kaynaklanan birçok iyi işler gösterdim' dedi. 'Bu işlerden hangisi için beni taşlıyorsunuz?' Yahudiler şöyle cevap verdiler: 'Seni iyi işlerden ötürü değil, küfür ettiğin için taşlıyoruz. İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun' (Yuhanna 10:30-33).

"İsa yüksek sesle, «Bana iman eden bana değil, beni gönderene iman etmiş olur» dedi. «Beni gören, beni göndereni de görür. Bana iman eden hiç kimse karanlıkta kalmasın diye, dünyaya ışık olarak geldim." (Yuhanna 12:44-46).

İsa onlara dedi ki, «Size doğrusunu söyleyeyim, gökten ekmeği size Musa vermedi, gökten size gerçek ekmeği Babam verir. Çünkü Tanrı'nın ekmeği, gökten inen ve dünyaya yaşam verendir.» Onlar da, «Efendimiz, bizlere her zaman bu ekmeği ver!» dediler. İsa, «Yaşam ekmeği ben'im. Bana gelen asla acıkmaz, bana iman eden hiçbir zaman susamaz» dedi." (Yuhanna 6:32-35)

Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?
              (Romalılar 8:35)

Yorum

bu konuda sizin bir deliliniz yok. yani İsa a.s.'ın oğul olduğuna dair. Allah onu yarattı. o yaratılan biridir. Allah'ın mülkünde onun ortaklığı yoktur.

isa yaratılmışsa tanrı olamaz, tanrıysa yaratıllmış değildir, bu durumda baba oğul diye bir ikilem olamaz. eksik olan[quote author=Qom_u_aşk link=topic=16029.msg99395#msg99395 date=1281530284]
                Eğer yer ile gökte Allah'tan başka ilâhlar olsaydı, bunların ikisi de muhakkak fesada uğrar yok olurdu. O halde Arş'ın Rabbi olan Allah, onların vasfetmekte oldukları şeylerden (bütün noksanlıklardan) beridir, münezzehtir.

23 - O, yaptığından sorumlu olmaz, onlar ise sorumlu tutulacaklardır.

24 - Yoksa O'ndan başka ilâhlar mı edindiler? De ki: "Kesin delilinizi getirin. İşte benimle beraber olanların kitabı ve benden öncekilerin kitabı." Hayır, onların çoğu gerçeği bilmezler de onun için yüz çevirirler.

25 - Senden önce hiçbir peygamber göndermedik ki, ona şöyle vahyetmiş olmayalım: "Gerçek şu ki benden başka ilâh yoktur. Onun için bana ibadet edin."

26 - Böyle iken dediler ki: "Rahmân çocuk edindi." Allah bundan münezzehtir. Doğrusu melekler (Allah'ın çocukları değil.) ikram olunmuş kullardır.

27 - Onlar Allah'ın sözünün önüne geçmezler, hep O'nun emriyle hareket ederler.

28 - Allah, onların önlerindekini de, arkalarındakini de (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar, Allah'ın hoşnud olduğu kimseden başkasına şefaat etmezler. Hepsi de O'nun korkusundan titrerler.

29 - İçlerinden kim: "Ben, O'ndan başka bir ilâhım" derse, biz ona cehennemi ceza olarak veririz. Zalimleri biz böyle cezalandırırız. " Enbiya suresi

birden çok tanrı olsaydı bu durumda hayatın devamı ve şu an hiç bir varlığın olması mümkün değildi.

1- bu ilahlar biribrlerine zıt şeyler emrederler ve böylece aralarında savaş çıkardı böylece yer ve gök bu savaşa kurban gider yok olurdu

2- eğer birden çok tanrı olsaydı bunlardan birisinin aciz olması gerekirdi. ki aciz olan da ilah olamaz.

3- eğer aciz olmadılar her ikisi de aynı şeyi söyledi dense o durumda da bunların birden çok oluşlarının anlamı kalmazdı..

siz bu durumda isa a.s.'ı haşa nasıl tanrı diye niteleyebiliyorsunuz?
                [/quote]

bunlar da cevap bekliyor?..

Yorum

Muslumanlar Allah'in 99 sifati olduguna iman ederler. Peki ben kalkip muslumanlar 99 tane yaraticiya iman ediyor ve herbirinin kendine has ozellikleri var diyebilir miyim? Elbette Hayir. Yehova'da bircok mubarek ism'e ve sifata sahiptir. OGUL sifati bunlardan biridir. İsa şöyle karşılık verdi: “En önemlisi şudur: `Dinle, ey İsrail! Tanrımız Rab tek Rab`dir. EVET BIZLER TEK BIR RAB'BE IMAN EDIYORUZ.
                  Markos 12:29

Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da -nitekim pekçok “ilah”, pekçok “rab” vardır. bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır, bizler O`nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih`tir. Her şey O`nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O`nun aracılığıyla yaşıyoruz.
                  1. Korintliler 8:5-6 TEK RAB ISA MESIH ILE AYNI OZE SAHIPTIR IKI FARKLI KISI DEGILDIR.

Mübarek ve tek Hükümdar, kralların Kralı, rablerin Rabbi, ölümsüzlüğün tek sahibi, yaklaşılmaz ışıkta yaşayan, hiçbir insanın görmediği ve göremeyeceği Tanrı, Mesih`i belirlenen zamanda ortaya çıkaracaktır. Onur ve kudret sonsuza dek O`nun olsun! Amin.
                  1. Timoteos 6:15-16 ISA MESIH'E TEKRAR GONDERECEKTIR.

İsa şu karşılığı verdi: “Göksel Babam`ın dikmediği her fidan kökünden sökülecektir.
                  Matta 15:13 YEHOVA ISA'NIN HASA FIZIKSEL DEGIL RUHSAL BABASIDIR.

Yoksa Babam`dan yardım isteyemez miyim sanıyorsun? İstesem, hemen şu an bana on iki tümenden* fazla melek gönderir.
                  Matta 26:53 ISA MESIH BILEREK KENDINI OLUME TESLIM ETTI YOKSA O DA COK GUCLU ORDU KURABILIRDI SADECE SIZ KURTULASINIZ DIYE KENDINI FEDA ETTI

Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?

Yorum

hiç bir şey anlamadım

siz kendi cümlelerinizle ifade edin..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=16029.msg99524#msg99524 date=1281579675]
                      hiç bir şey anlamadım

siz kendi cümlelerinizle ifade edin..
                      [/quote]

BUNLAR KENDI CUMLELERIMDIR AYETLER ALINTIDIR.

Yorum

o zaman İsa ile Rab farklı zatlar değil diyorsunuz farklı isimler diyorsunuz. ama isanın ruhen babasıdır madden değil diyorsunuz?

isa tanrı mı değil mi?

oğulsa bu oğulluk ilişkisi nasıl?

isanın başlangıcı ne idi sonu ne olacak?

şimdilik bu kadar...

Yorum

Sanirsam sayfa uzun oldugundan SIKILIP bilgiye erisme zahmetine katlanamiyorsunuz. Su sozu hicbir zaman unutmadim. Dershanede bir ogretmenim soyle demisti; ILIM OGRENMEK INSAATTA CALISMAKTAN DAHA ZORDUR. ne guzel degil mi? Sen gercekten cennet'i istiyor ve Yaradan'i tanimak istiyorsan boyle bir zahmete katlanacaksin. Senin icin bu konuyu biraz daha aciyorum...

Mesih’in ölümü gibi, kimliği ve kişiliği sıkça saldırıya maruz kalıyor. Birçok kişi doğal insani mantığıyla yola çıkarak şöyle bir sonuca varıyor. Eğer İsa Tanrı’nın oğluysa demek ki Tanrı’nın bir eşi olması gerek! Tövbe hâşâ. Zaten öyle bir şey iddia etmiyoruz ki. Yoksa bir başkası, “İsa Mesih’in “Tanrı’nın Oğlu” olarak nitelendirilmesi, Mesih’i yakından tanımayan ve sonradan O’nu ilahlaştırmak isteyen birçok eski Hıristiyan’ın uydurmasından kaynaklanıyor” diye söyler. Fakat bu da tutmuyor. Her şeyden önce İsa Mesih’e Tanrı’nın Oğlu sıfatının verilmesi fiziksel olarak değil, ruhsal anlamında kullanıldığını vurgulayıp altını çizmemiz gerek. Aslında Tevrat, Zebur ve İncil tutarlı olarak İsa Mesih’i Tanrı’nın Oğlu olarak betimliyor. Fakat bu oğulluk nasıl bir şey? İlk önce Mesih’in oğulluğunun peygamberlerin sözlerinde geçtiğini belirtmeliyiz.

Birçok yerde peygamberler vaat edilen Mesih geldiğinde Tanrı’nın oğlu olarak tanınması gerektiğini bildirdiler çünkü ancak öylece Kral Davut’a söz edilen ebedi krallığa sahip olabilirdi (2.Samuel 7:12-14, Mezmur 2).

İkinci olarak Mesih’in babasız olarak dünyaya gelmesi O’nun net bir şekilde Tanrı’nın Oğlu olarak adlandırılmasına neden oluyor ki Hz. Meryem’e haber veren Cebrail kendisi bunu belirtti. (Luka 1:28-37) .Ayrıca Tanrı’nın kendisi bir çok kez gökten söyle seslendi: “Sevgili Oğlum budur, O’ndan hoşnudum, O’nu dinleyin” (Matta 3:17, 17:5).

Belki de en önemlisi, Mesih öldürülmek üzere Yahudi önderlerin önünde yargılanınca ve özellikle tanrısal oğulluğu konusunda sorgulanınca, Tanrı’nın Oğlu olduğunu çekinmeden söyledi ve sadece bu sözleri yüzünden çarmıha gerildi (Matta 26:63-64).

Etrafındaki insanların yanlış anlamalarından dolayı Mesih’in kendisi Tanrı’nın Oğlu olmadığını belirtmek isteseydi bolca fırsatı vardı. Fakat tam tersine bu iddiası uğruna çarmıha gitmeye kararlıydı. Sonuçta Kutsal Kitap Mesih’i böyle resmediyor, “Baba’nın bağrında bulunan ve Tanrı olan Biricik Oğul.” (Yuhanna 1:18). Kutsal Kitap’taki İsa Mesih budur.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=16029.msg99428#msg99428 date=1281537576]
                            1- Ben atam adem ve havva'dan kalan asli gunahtan ve dunyasal gunahlarimdan Isa Mesih'in tum insanlar icin carmihta feda ettigi kutsal kaniyla yikanarak paklandim. Insanliga gunah, yasak meyvenin agacindan geldi ve yeni yasam Isa Mesih'in agactan carmihindan geldi, hikmeti goruyor musunuz?[/quote]

ilk olarak (faraza ki) Hz. Adem ve Hz. Havva (selam üzerlerine olsun) günah işlemiştir. peki bu günahtan sen niye sorumlu oluyorsun? sizin Tanrınız bu kadarmı adaletsiz? diyelim ki, bir kadın ve bir erkek zina etti. bu günahtan dolayı onların çocuklarıdamı cezalandırılmalı?

ikinci olarak, sen Hz. İsanın a.s Tanrın oğlu olduğunu idda ediyorsun. Tanrının oğlunun seni kurtarmaya gücü yetmiyormuydu ki, kendisini feda etmesi gerekti?

[/quote]

Yorum

[quote author=Nasrani link=topic=16029.msg99506#msg99506 date=1281576580]

İsa, “Bana kim dokundu?” dedi. Herkes inkâr ederken Petrus, “Efendimiz, kalabalık seni çepeçevre sarmış sıkıştırıyor” dedi.
                              Luka 8:45

su ayete bakalim. Mesih sadece Tanri olsaydi kimin dokunacagini bilirdi ama bilemedi. Yani kendisi sizin benim gibi bir insan. Yemek yedi, Su icti, Uyudu, calisti ve olduruldu ve dirildi. Buna ragmen nasil Tanri oluyor? Buna Isa Mesih cevap versin;

Bana, `Ya Rab, ya Rab!` diye seslenen herkes Göklerin Egemenliği`ne girmeyecek. Ancak göklerdeki Babam`ın isteğini yerine getiren girecektir.
                              Matta 7:21

[/quote]

Hz.İsa bana Rab diyenin göklerin egemenliğine giremeyeceğini söylüyor (göklerin egemenliği neresi oda meçhul)
                              Hemde;

[quote author=Nasrani link=topic=16029.msg99515#msg99515 date=1281578001]

bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır, bizler O`nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih`tir. Her şey O`nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O`nun aracılığıyla yaşıyoruz.
                              1. Korintliler 8:5-6 TEK RAB ISA MESIH ILE AYNI OZE SAHIPTIR IKI FARKLI KISI DEGILDIR.

[/quote]

Hemde Hz.İsaya tek rab olduğunu söylüyorsunuz bu ne çelişki karar verin hz.İsa Rab mı değil mi Rabdanb kastınız Tanrımı

sizin tanrı kavramınız ne

Tnarının göklerde oduğunu yazmışsınız sizin tanrınız canı sıkıldığında yeryüzüne iniyor mu arada bir Hz.İsanın "oğlunun" yanına gelip hasret gideriyor mu? Hz.İsa bizim gibi yer içer diyorsunuz hem tanrı hem insan diyorsunuz peki Tnarı olan "baba" da yer içer mi ... uyur gezer mi? nasıldır "baba" dediğinize göre size yakınlık derecesi ne kendinizi Tanrı babanın neyi olarak görüyorsunuz

Bu rası çok karışık bu karışıklığı nasıl açıklayacaksınız

Bide baba oğul ilşkisi Hz.İsanın annesi Hz.meryem eğer Tanrı baba ise anne meryemle olan ilşkisini nasıl açıklayacaksınız ( burası beni baya bir kurcaladı)

lütfen bunları anlaşılır bir şekilde anlatın sizin savunduğunuz inançları anlamakta güçlük çekiyoruz

Yorum

Size göre Hz.Ademin durumu nedir sonuçta Hz.Ademin rahmine yerleşeceği bir annesi dahi yoktu bu durumda Tanrılık bakımından H.zİsadan daha üstün olmaz mı?

Hz.İsanın Babanın oğluolduğunu (allahın) mattadan ayet sunarak açıklıyorsunuz ama bu açıklama kabul görülmez sonuçta biz hrıstıyan ve şuanki incile inanmıyoruz bize bunun islamiyyete mesela kurandan örnek getirerk açıklayabilirmisiniz

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X