Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hz.isa ilahi bir insan midir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: hz.isa ilahi bir insan midir?

Hz. isanin kehaneti ve uyarisi

inciller, ferisiler hakkinda kehanet ve lanetler il doludu. iste bir kac örnek:

"benim size ekmek hakkinda söylemedigimi nasil oluyor da anlamiyorsunuz? fakat ferisiler ve sadukiler hamurundan kacinin. kendilerine ekmek hamurundan degil, fakat ferisiler ile sadukiler ögretisinden kacinmayi söyledigini o zaman anladilar" (matta, 6:11-12)

"lakin vey basiniza yazicilar ve ferisiler, ikiyüzlüler! cünkü siz göklerin melekutunu insanlarin yüzüne kapiyorsunuz; zira kendiniz girmiyorsunuz, girenleride birakmiyorsunuz ki girsinler...vay basiniza yazicilar ve ferisiler, ikiyüzlüler!...vay basiniza sizi kör kilavuzlar...sizi aptallar ve körler...vay basiniza yazicilar ve erisiler, ikiyüzlüler! size ey yilanlar; siz ey engerekler nesli!" (matta, 23:13-33)

"...ferisilerin mayasindan sakinin, o iki yüzlülüktür. fakat acilmayacak örtülü ve bilinmeyecek gizli sey yoktur." (luka 12:1-2)

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

iste ferisiler

Pavlus, kehaneti dogrularcasina bir ferisili oldugunu kabul ediyor:
      "ve onlardan bir takimin sadukiler ve bir diger takimin ferisiler oldugunu pavlus anlayinca, mecliste bagirdi: "kardesler, ben ferisioglu ferisiyim..." (resullerin isleri, 23:6)

lutfen dikkat edin! "ben ferisi 'idim' demiyor.

Pavlus, dinler tarihinde ikiyüzlülügünden gurur duyan belki de tek kisidir. O, machiaveli'den önce yasadigina göre sözlükler Machiavelliciyi pavluscu olarak degistirmelidir. simdi bu süpheli karakterin kendi hakkinda söylediklerine bir bakalim:

"ve yahudileri kazanayim diye yahudilere yahudi gibi davrandim; kendim seriat altinda olmadigm halde, seriat altindaolanlara seriat altinda gibi davrandim. Allaha karsi seriati olmayanlardan degil, ancak mesihin seriati altinda olarak seriati olmayanlari kazanayim diye seriati olmayan gibi davrandim. zayiflari kazanayim diye zayiflarla zayif oldum; her surette bazilarini kurtarayim diye herkesle her sey oldum." (1. korintoslular, 9:20-22)

bir insan, "her surette bazilarini kurtaraym diye herkes her sey olabiliyorsa, o insana nasil inanirsiniz? hristiyanlari kazanmak adina hristiyan oldugu aciktir. isanin gercek müritleri bu seytani isi anlamis ve onu reddetmislerdir.

1) bir ikiyüzlüyü, bir aptali ve bir körü takip etmenin anlami nedir?
      2) isanin müritlerinin pavlustan kacmalarinin gercek nedeni nedir? hristiyanlar arasindaki en korkak insanlar onlarmiydi? neden isa, ferisiler hakkinda uyarida bulunmustur?" ...ferisilerin meyasindan sakinin, o ikiyüzlülüktür" (luka, 12: 1-2).
      bir ferisinin ve bir ferisioglunun mayasindan (doktrininden) neden sakinmiyorsunuz?
      3) isa, pavlus gibi "onlari kazanmak icin herkesle hersey" olmusmudur?

isanin müritleride pavlus gibi "herkesle hersey" olmuslarmidir?
      iki yüzlülügün sizin sözlügünüzdeki tanimi nedir?

o zaman, pavlusu ikiyüzzlü ilan etmekte neden tereddüt ediyorsunuz?

4) neden kendinizi hristiyan diye adlandiriyorsunuz? hem de bu adin pavlus tarafindan isadan yillar sonra uyduruldugunu bile bile (Resullerin isleri, 11:26).
      isanin müritleri isa sag iken kendilerini ne diye adlandiriyorlardi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razı olsun..

Yorum

Allah sendende razi olsun kardesim
          bu arada konumu unutmak üzere oldugumu farkettirdin bana sagolasin

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X