Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Milliyetçiliğin dindeki yeri sizce nedir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Milliyetçiliğin dindeki yeri sizce nedir?

Bugün gerek Caferilerde olsun gerekse sünni kesimde olsun müslüman gençlerin milliyetçe akımlara yöneldiklerini görmekteyiz. Milliyetçilik dinin bir parçası mıdır? Türk-İslam sentezinin dindeki yeri nedir? Ülkücülüğün dinimizle bir ilişkisi varmıdır? bu konuda görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Tabi önemli olan bizim burada düşüncelerimizi paylaşmaktan ziyade çıkan sonucu diğer dost sitelerle paylaşıp onlarıda bu konuda aydınlatmaktır.

Şimdiden teşekkürler

Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Ynt: Milliyetçiliğin dindeki yeri sizce nedir?

[quote author=özdemir link=topic=6955.msg45948#msg45948 date=1249305231]
    Bugün gerek Caferilerde olsun gerekse sünni kesimde olsun müslüman gençlerin milliyetçe akımlara yöneldiklerini görmekteyiz. Milliyetçilik dinin bir parçası mıdır? Türk-İslam sentezinin dindeki yeri nedir? Ülkücülüğün dinimizle bir ilişkisi varmıdır? bu konuda görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Tabi önemli olan bizim burada düşüncelerimizi paylaşmaktan ziyade çıkan sonucu diğer dost sitelerle paylaşıp onlarıda bu konuda aydınlatmaktır.

Şimdiden teşekkürler

[/quote]Milliyetçilik dünyanın ve hayatın bir gerçeğidir.Tarih bir bakıma "Milletler Mücadelesidir." Milliyetçilik bir siyasi görüştür.Ama etkileri az yada çok her insanda görülen bir siyasi görüştür.Bazen bilinçli olur.Bazen bilinçsiz olur.Türk-İslam Sentezini sorarsanız her Müslüman Türkte etkilerini görmek mümkündür.Ama siyasi anlamda popülistliktir.MHP Milletin kulağına hoş geliyor diye bu söylemi kullanmış veya kullanmak zorunda kalmıştır.Bu arada MHP Türk Milliyetçiliği açısından olumlu işler yapmış olmakla birlikte Ülkemizde gerçek anlamda bir Türk Milliyetçiliğinin yayılmasının önünde bir engel olmuştur.Halende olmaya devam etmektedir.

Yorum

Islam dininin Milliyeti yoktur.

Fakat her milliyetin bir dini vardir.
      Milliyetcilik ile Irkciligi birbirinden ayirmak gerekir.

Islam milliyet ile bagdasir mi ?..

Insanlar ibadetlerini ana dilleri ile yapip dinlerini de ana dilleri ile ögrendikleri zaman pek güzel bagdasir.
      Buna da O milliyetin dini ifadesi denir.

Ve yahut da Dinin milli ifadesi
      Milliyetcilikte esas Ülke sinirlarinin muhavazasi Insanlarinin refahidir.

Asla ve asla ayrimciliga yer yoktur.
      Hakimiyetimizin altinda yasayan diger milliyetlere kem bakilmaz ve ayrimcilik yapilmaz..
      Ama yapiliyor sudur budur diye örnek gösterecek olursa bilsin ki O milliyetcilik degil Fasistliktir. IRKCILIKTIR !..

Iste bunlar Islam dini ile hic bir zaman bagdasmaz !..
      Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Peygamber efendimizin döneminde Arapçılık yapılıyordu. Peygamber efendimiz Araplık benim ayağımın altındadır diyerek bunun hiçbir değeri olmadığını açık bir dille ifade etmiştir. Bu sözle 'Türklük benim ayağımın altındadır', 'Kürtlük benim ayağımın altındadır' gibi bir ifadeyide açık bir şekilde anlayabiliriz.

İslam'ın gayelerinden biride bütün müslüman kültürleri bu Türk olabilir, Arap olabilir kendi potasında eritip evrensel bir İslam kültürü yaratmaktır. Bu sebeple Türk İslam sentezi veya bütün Türk milletlerinin tek bir çatı altında toplanması gibi bir ülkü asla İslam'ın tasvip etmeyeceği bir şeydir.

İslam dininde bir insanın Ermeni, Alman, İngiliz olmasının hiç bir değeri yoktur. islam dini kişinin takvasını yani Allah'a karşı sorumluluklarını ne derecede yerine getirdiğini ölçü almıştır. Hiç kişmse kendi anne ve babasını kendi seçmemiştir. Eğer bir milliyet kendisini başka bir milliyetten üstün görüyorsa o zaman Allah'ın diğer milletleri eksik yarattığı anlamı çıkar ki, Allah'ın insanları eşit bir şekilde yarattığı açık bir gerçektir. O sebeple ben kendi açımdan diyorum ki ben Ermeni olsam ne olur, İngiliz olsam ne olur, önemli benim Allah katındaki konumum değil midir? Allah bana milliyetime göre değil, ona karşı sorumluluklarımı yerime getirmemle beni değerlendirecek. Biz insanların değer yargılarıyla değil, Allah'ın değer yargılarıyla birbirimizi değerlendirmek zorundayız.

[/quote]Tarih bir bakıma "Milletler Mücadelesidir." [/quote]
        diyerek aslında milliyetçiliğin zararlarından bir tanesini vurgulamıştır. Neden bir milliyet mücadelesi olmuştur? Neden insanlar milliyetlerinden dolayı ölmüşler ve öldürülmüşlerdir? Bu savaşın gayesi, amacı, hedefi nedir? İnsanların milliyetlerinin değilde insanlıklarının bir değer taşıdığı bir dünya kurulamaz mı? Böyle bir dünya kurulsa insanlar bu dünyadan ne zarar görür?

Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

HUCURAT SURESİ 13. AYET

Ey insanlar! Gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi boylar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Hiç Şüphesiz, Allah katında sizin en yüce olanınız, takvaca en ileride olanınızdır. Hiç şüphe yok Allah, bilendir, haberdar olandır.

Bu ayet-i kerimeye dayanarak fikrim şudur : Milliyetçilik, ezeli düşmanımız şeytanın fitnelerinden biridir.

Yorum

teşekkürler Atlas kardeş

Yorum

Bir mecliste, her biri bir milletten olan üç Müslüman oturmuştu: İranlı Selman, Rumlu Süheyb ve Habeşistanlı Bilal! Bu sırada içeriye Kays girdi. Bu üç seçkin müminin Hz. Resulullah (s.a.a) ve İslâm ümmeti nezdindeki konumunu hatırlayan Kays'ın milliyetçilik damarları kabardı, kibrini yenemeyip şöyle dedi:

"Evs ve Hazrec kabileleri Arap boylarındandır, Hz. Resulullah'a destek vermiş, ona yardımcı olmuşlardır. Ama şu üç yabancı nereden çıktı? Peygambere yardımcı olmaları için onları buralara kadar çağıran mı oldu?"

Kays'ın bu sözleri Hz. Resulullah'a (s.a.a) ulaştığında hazret pek rahatsız oldu. Hemen Müslümanların camide toplanmasını emretti. Cemaat toplanınca minbere çıkıp şöyle buyurdu:

"Ey cemaat bilin ki Allah birdir, hepinizin babası birdir ve dininiz de birdir. Şu ikide bir övünüp durduğunuz Araplığınız ne babanızdan geçmiştir size, ne de annenizden. Arapça, sadece konuştuğunuz bir dildir!"

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

[quote author=özdemir link=topic=6955.msg46266#msg46266 date=1249479807]
                teşekkürler Atlas kardeş
                [/quote]

Rica ederim özdemir kardeşim. Saygılar, sevgiler.

Yorum

Şimdi ben bu siteye siyasi konuları tartışmak için üye olmadım.Zaten üye olurken bu sitenin neyin nesi olduğunu çok iyi biliyordum.Başka bir sitede fikriyatı bu siteye yakın olan bir hocamızın tavsiyesi üzerine üye oldum.
                  İnsanların beyni bir yöne saplanmışsa değiştirmek zordur.O yüzden bu konularda kimseyle hele bu sitede tartışmak istemiyorum.
                  Ama şunu söylerim Allah(C.C.) İnsanları Milletler halinde yaratmıştır.Bu hayatın, dünyanın bir gerçeğidir.Tarihin bir Milletler Mücadelesi olması Milletlerin suçu değildir.O fert olarak ilgili insanların suçudur.Hem Milletler mücadelesi demek salt kötü bir olayda değildir.İnsanlık Tarihi boyunca insanlar dinler,inançlar,mezhepler yüzünden`de birbirlerine düşman oldular birbirlerini katlettiler.Şimdi bu dinlerin,inançların,mezheplerin suçumu.Şüphesiz ki hayır.Bunlar tarih boyunca yaşamış olan insanların hataları ve yanlışları sonucu meydana gelmiş şeylerdir.Ama bazılarıda "dinler, inançlar,mezhepler yüzünden insanlar birbirlerini katlediyorlar.Birbirlerine düşman oluyorlar." diye tüm dinlere,inançlara karşı düşmanca bir tutum içine giriyorlar.

Yorum

Milliyetçilik öyle bir mikroptur ki, hilafetin Ehli Beytte olmasını engellemiştir. Kureyşin kendisini diğer arap kabilelerden üstün görmesi, kendini ayrıcalıklı hissetmesini kaale almayacak, ilahi adaleti topluma uygulayacak olan İmam Alinin hilafetinin elinden alınmasına sebep olmuştur.
                    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Çeri kardeş elbetteki tartışacağız, ve bu tartışma sonucunda fikirlerimiz çatışacak veya uzlaşacak. Sonuçta forumların amacı budur yani insanların konuları tartışıp doğru düşüncelerde birleşmesidir.

Ayrıca dinlerin çatışması diye bir şey yoktur. Ayrı dinlere mensup insanların cehaletlerinin sonucu birbirleriyle çatışması vardır ki bununda dinle alakası yoktur.

Milletler mücadelesinin kötü bir şey olmadığını ima etmişsin. Peki neden milletler mücadele etmeli, bunun gerekçesini açıklayabilir misin?

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X