Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İnsan niçin yaratılmıştır? Allah'ın bizim ibadetimize ne ihtiyacı vardır?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İnsan niçin yaratılmıştır? Allah'ın bizim ibadetimize ne ihtiyacı vardır?

Güzel kardeşim bir itirazınız varsa bunu Allah Tealaya yapın, onun kullarından ne istiyorsunuz?
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22404.msg138117#msg138117 date=1325076112]
      Güzel kardeşim bir itirazınız varsa bunu Allah Tealaya yapın, onun kullarından ne istiyorsunuz?

[/quote]

Tekrar ediyorum,
      Benim amacım; inancı zayıf olan insanların dinden tamamen kopmasına mani olmak. Dün yaptığım bir konferansta öyle zor sorular soruldu ki tıkandım. Beni aşacağını anlayınca farklı kişileri ekledim konferansa ama bir türlü çıkamadık işin içinden. En temelde Yaratılış gayesi nedir, ne için yaratıldık sorusuna çıktı tüm konuşmaların. En iyi verilen cevaplar bile Kur'an ile verilmiş. Ama ya Kur'anı Kerime inanmayan birine nasıl bir cevap verilebilir?

Yorum

[quote author=zerre link=topic=22404.msg138119#msg138119 date=1325076782]
        Tekrar ediyorum,
        Benim amacım; inancı zayıf olan insanların dinden tamamen kopmasına mani olmak. Dün yaptığım bir konferansta öyle zor sorular soruldu ki tıkandım. Beni aşacağını anlayınca farklı kişileri ekledim konferansa ama bir türlü çıkamadık işin içinden. En temelde Yaratılış gayesi nedir, ne için yaratıldık sorusuna çıktı tüm konuşmaların. En iyi verilen cevaplar bile Kur'an ile verilmiş. Ama ya Kur'anı Kerime inanmayan birine nasıl bir cevap verilebilir?
        [/quote]
        Konferansınızın konusu neydi? hangi tip insanlarla yapıyorsunuz?

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22404.msg138121#msg138121 date=1325077482]
          Konferansınızın konusu neydi? hangi tip insanlarla yapıyorsunuz?
          [/quote]

İlk soru "-Allah'ın insanların ibadetine neden ihtiyaç duyduğu" idi.

Telefon konferansını Alla'a inanmayan, inançlı, inancı zayıf ve inancı zayıf olan insaları ilme yönlendirme çabası içerisinde olan kişiler arasında geçiyor.

Yorum

telekonferans mı yaptınız yani? büyük cesaret valla tebrik ederim.

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22404.msg138124#msg138124 date=1325078251]
              telekonferans mı yaptınız yani? büyük cesaret valla tebrik ederim.
              [/quote]

Evet. Ne açıdan takdire şayan? ANlayamadım?

Yorum

[quote author=zerre link=topic=22404.msg138123#msg138123 date=1325078141]

İlk soru "-Allah'ın insanların ibadetine neden ihtiyaç duyduğu" idi.

Telefon konferansını Alla'a inanmayan, inançlı, inancı zayıf ve inancı zayıf olan insaları ilme yönlendirme çabası içerisinde olan kişiler arasında geçiyor.
                [/quote]

Tuhaf, bir kaç kişi telekonferans aracılığı ile bir araya gelip bu konularımı konuşuyorsunuz??
                Neden ???
                Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

[quote author=zerre link=topic=22404.msg138126#msg138126 date=1325078396]
                  Evet. Ne açıdan takdire şayan? ANlayamadım?
                  [/quote]
                  Yani konferans verebilmek için en azından temel konularda tıkanmayacak ölçüde birikime sahip olmak gerek. malumunuz konferansta cevapsız soru bırakmak pek hoş bir durum değil.

Yorum

[quote author=aykut111 link=topic=22404.msg138127#msg138127 date=1325078570]
                    Tuhaf, bir kaç kişi telekonferans aracılığı ile bir araya gelip bu konularımı konuşuyorsunuz??
                    Neden ???

[/quote]

Telefonun ucundaki her bir kişi Türkiyenin bir ucundan katıldığı ve aynı anda birarada olamayacağı için....

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22404.msg138129#msg138129 date=1325078720]
                      Yani konferans verebilmek için en azından temel konularda tıkanmayacak ölçüde birikime sahip olmak gerek. malumunuz konferansta cevapsız soru bırakmak pek hoş bir durum değil.
                      [/quote]

Peki... Siz bu sorulara istenilen bakış açısınca cevap verebilecek birini tanıyormusunuz?

Yorum

[quote author=zerre link=topic=22404.msg138131#msg138131 date=1325078808]
                        Peki... Siz bu sorulara istenilen bakış açısınca cevap verebilecek birini tanıyormusunuz?
                        [/quote]
                        Evet sizde dahil olmak üzere bu tuhaf sorulara cevap verebilecek çok kişi çıkar.Ancak, bu tür bir tartışma ortamına şahsen katılmam.
                        Çok kısa zamanda çabuk cevaplara ihtiyaç duyulur ki; karşı tarafın yukarıdaki acayip soruları ilede muhatap olununca kaçınılmaz olarak işbu tartışma cedelleşmeye veya birbirini aşağılamaya döner...
                        Dolayısıyla "Bu bir tiyatromu yani?" türünden bir sorunun muhatabı ben olmam. Tavsiyem sizde olmayınız.. Çünki, soru soru değil....

Yorum

[quote author=zerre link=topic=22404.msg138131#msg138131 date=1325078808]
                          [/quote]
                          Arkadaşım şimdi konu dağılmış gibi, öncelikle senden bu sorunun cevabını talep eden şahıs herşeyden önce senin Allaha inandığını bildiği için talep ediyordur, sen de bir kuran inanırı olarak bunun cevabını Kurandan vermen en doğal hakkın. Kuran dışı felsefi cevap istiyorsa Onu felsefeciden almalı. felsefi olarak cevabını Platondan bulabilir/sin belki.
                          Ama cevabı illa sen vereceksen Kurandan vermek en büyük hakkın, tabi kuran teferruatlı bilgi vermediğinden imamlarımız a.s.ın münazaralarından faydalanabilirsin.

Yorum

[quote author=aykut111 link=topic=22404.msg138132#msg138132 date=1325079248]
                            Evet sizde dahil olmak üzere bu tuhaf sorulara cevap verebilecek çok kişi çıkar.Ancak, bu tür bir tartışma ortamına şahsen katılmam.
                            Çok kısa zamanda çabuk cevaplara ihtiyaç duyulur ki; karşı tarafın yukarıdaki acayip soruları ilede muhatap olununca kaçınılmaz olarak işbu tartışma cedelleşmeye veya birbirini aşağılamaya döner...
                            Dolayısıyla "Bu bir tiyatromu yani?" türünden bir sorunun muhatabı ben olmam. Tavsiyem sizde olmayınız.. Çünki, soru soru değil....
                            [/quote]

Siz kendinizden emin olmayabilirsiniz. Ama ben ve benim karşımdaki insanlardan gayet eminim. Ahlaklı ve iyi insanlar olduğu düşüncesindeyim. Sadece ikna olmak istiyorlar. Gerçekten aklen ikna olup manevi olarak inancını yaşayabilecek potansiyelleri olan insanlar.

Yorum

ben bu sorulara cevap verebilirim Allah'ın izniyle ve birinci mesajımda cevap verdim de. ancak biraz öz ve kapalı kalmış olabilir. ancak tek tek soru cevap vererek o mesajın açılımı yapılabilir, konuyu ontolojik olarak ele almak, en güçlü şeklidir. bunun için dinleyenin ontoloji biliminden haberi olması, dil bilimsel ifadeleri iyi alaması şarttır.

eğer anlamıyorsa yani kullandığınız kelimelerin anlamlarına vakıf değilse o zaman soru cevapla bu işi açmak en sonuç alıcı yöntemdir.. buyrun dinliyorum. birinci mesajım anlaşıldı mı?

örneğin kalite bizzat içinde ontolojik olarak ödüllendirmeyi barındırır cümlesi anlaşılıyor mu?

Yorum

[quote author=zerre link=topic=22404.msg138136#msg138136 date=1325080265]
                                Siz kendinizden emin olmayabilirsiniz. Ama ben ve benim karşımdaki insanlardan gayet eminim. Ahlaklı ve iyi insanlar olduğu düşüncesindeyim. Sadece ikna olmak istiyorlar. Gerçekten aklen ikna olup manevi olarak inancını yaşayabilecek potansiyelleri olan insanlar.
                                [/quote]

Ben kendimden son derece eminim. Sen yorumumu yanlış okumuşsun...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X