Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Niye zeka sahibi tek insan ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Niye zeka sahibi tek insan ?

eğer insanın diğer hayvanlardan farkı yoksa

niye sadece insanda yüksek zeka var ?

niye sadece insan alet yapabiliyor ?

niye sadece insan müzik üretebiliyor sanat yapabiliyor ?

niye sadece insanda din var ?

niye sadece insan felsefe üretiyor ?

niye diğer canlılar bu şekilde evrimleşmedi. ?
    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Ynt: Niye zeka sahibi tek insan ?

Muhammed s.a.a ve Ali a.s. sayesinde...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23422.msg153608#msg153608 date=1338151437]
      Muhammed s.a.a ve Ali a.s. sayesinde...
      [/quote]

Nasıl açıklarmısın ?
      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

insan türünün dahası tüm varlığın yaratılma nedeni İmam Ali a.s. ile Peygamberimiz s.a.a.in bitişik haldeki nurlarıdır. yani onların, iradeli varlık olarak yaratılanların kulluklarının en zirve olmaları sayesidir ki varlıklar yaratılmıştır.

Bu yüce nur ilk yaratıldı. çünkü bu nurların tecelli dünyadaki amelleri iradeli oldukları halde terki evlada bile en yüce mertebedeydiler. günah işleme hata yapma meyilleri yoktu. bu yüzden varlıklar bunların hatırına yaratıldı. bunların makamlarının farkı ve yüceliği ortaya çıksın diye yaratıldı. (mülk suresindeki ayet) bu yüce nur sahibi ruhlar (Muhammed ve Ali a.s) insan türünden olduklarından ancak insan türü en üstün olursa bunların yücelikleri ortaya çıkardı. hayvanların ya da meleklerin en üstün varlık olmaları, Muhammed ve Ali a.s.'ın en üstün görünmelerini sağlamazdı. Çünkü birbirine benzer olanlar arasında kıyas caizdir.

Eğer hayvan türlerinden en yüce kulluk zirvesine tırmanan bir ruh olaydı o zaman hayvan türü en akıllı yaratılırdı. aklı iradeli olarak en güzel şekilde kullanabilecek mükemmel ruhlar Muhammed ve Ali a.s.'ın ruhlarıydı ki bu yüzden bunların türü insan türü en mükemmel olarak yaratıldı ve akıl da en çok onlara tahsis edildi.

Yorum

bu senin iddian tabi.

Yorum

yok benim iddiam değil, benim anladığım ve açıkladığım... senin isteğin üzerine açıkladım... beğenmedinse geri alayım

Yorum

sana göre muhammed ve alidir a.s saygı duyarım

Yorum

eğer onların kıvamında iradesini öylesine mükemmel kulluk uğrunda kullanabilen tür, insan değil de hayvan türü olaydı o zaman bu akıl onlara verilecekti.

çünkü Rabbimiz buyuruyor şükrederseniz çoğaltırım...

Muhammed s.a.a. ve Ali a.s. kendilerine verilen akıl ve iradeyi öylesine iyi kullandılar ki Allah da onlara artırdı, artırılarak verileni de öyle mükemmel kullandılar ki akıl daha da verildi. diğer varlıklardan örneğin hayvanlardan en mükemmel olan hayvanlar da iradelerini iyiye kullandılar ve bitkilerden daha iyi kulluk ettiler. Allah da onların akıl ve ruhlarını bitkilerden fazla yaptı. Ancak Muhammed s.a.a. ve Ali a.s.'ın iradelerini kullanmaları o kadar mükemmel oldu ki diğer varlıklarla insan türünün farkı akılca açıldıkça açıldı. Muhammed s.a.a. ve Ali a.s.'ın akılları fazla verilince benzer tür olan diğer insanların akıllar da onlara benzemesi gerekirdi ki bu sayede onlar benzer olabilsin. Peygamber ve Ali a.s.'ı anlayabilsin taklit edebilecek türdeş olabilsinler. İşte böylece insan türüyle hayvan ve diğer türlerin akılları arasında bariz fark oluştu...

bu bizim, yaratılışla ilgili hadislerden anladığımız şekildir. başka yorumlar varsa onları da dinleriz...

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X