Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Cosmic Hand ( Tanrının Eli )

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Cosmic Hand ( Tanrının Eli )

bismillahirrahmanirrahim

15 nisan 2009'da Nasa gökyüzünde gördüğü şekle bu ismi verdi . Cosmic hand yani Tanrının Eli

Resimde görüldüğü üzere cidden bir el silüeti var. Lakin Nasa'nın amacı ne olaki böyle bir bilgiyi insanlara duyurdu?

Bir kaç farklı kaynaktan aynı resimin linkleri de şu şekilde

http://s3-ec.buzzfed.com/static/imag...39030609-9.jpg

http://edition.cnn.com/2009/TECH/spa...and/index.html

Benim asıl aklıma takılan şey Harun Yahya denilen adamın bunun Hz.Mehdi 'nin Zuhur alameti olarak yansıtması. Böyle bir hadis var mıdır? Yani gökyüzünde bir el şekli görülecek tarzı?

İşte bu da harun yahya denilen adnan oktar'ın hazırlattığı video'nun linki

http://www.youtube.com/watch?v=DEhHcDbJOqw

Şimdi bu konuda bilgili abilerim ve ablalarımdan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Allah'ın rahmeti üzerinize olsun.

Ynt: Cosmic Hand ( Tanrının Eli )

En son alametlerden biri imama Ali a.s ın silüetinin güneşte görülmesidir.
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

Tanrinin eli, bizzat bedensel anlamda ise, bizce durum malumdur zaten
      yok, tipki bizlerin "kudret eli" vs. gibi tanimlarimizdaki gibi ise, zaten her yerde asikar

ama, söz harun yahya'ya gelince, ucmus, uyusturucu kullaniyor olmali (kanaatindeyim), son zamanlarda iyice tuhaf haller icerisinde ve o kitaplarin yazari olduguna inanmiyorum, birileri tarafindan ön plana atilmis olan, elinden yüzünden cehalet akan, gizli kapakli mehdilige hazirlanan bir kacik (bence)

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Yorumlarınız için teşekkür ederim de ben fotoğrafın gerçek olup olmadığından da şüphe ediyorum. Lakin bu konu da bir hadis var mı en çok onu merak etmekteyim. Yani gökyüzünde bir el görülecek tarzında bir hadis. Kaynaklarımızda böyle bir hadis mevcut mudur? Sunni kaynaklarda bölye bir hadis mevcut mudur? Sahih'lik durumları nedir?

Yorum

fotograf gerçek ama rivayetle hiç uyuşmuyor. çok uzakta el şeklinde bir nebula. mehdi rivayetlerine benzemiyor.
          Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

konu mehdi (a.f) ile alakali oldugu icin, elimde bulunan "alametleriyle birlikte beklenen mehdi" kitabina baktim, söyle yaziyor:

imam Sadik (a.s) gerceklesmesi kesin olan olaylarin kisimlarina isaret ederek söyle buyurmustur:

gökyüzünde bir elin belirmesi, kesinlikle olacak olan olaylardandir (mucem-ul ehadis-i imam mehdi 3/450 ve delailul imame 487 ve isbat-ul hüda 3/736 ve muntehab-ul eser 563)

yazarin notu:
            bu konu hakkinda, zaman ve özellik acisindan, baska bir aciklama ulasmamistir. bu hadisten, ortaya cikis yilinda olacagi anlasilmaktadir. ancak görünürde farkli olsa da "belirecek olan yüz ve bedenle aynimidir yoksa baska bir sey midir?" konusu belli degildir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23334.msg151715#msg151715 date=1337089232]
              konu mehdi (a.f) ile alakali oldugu icin, elimde bulunan "alametleriyle birlikte beklenen mehdi" kitabina baktim, söyle yaziyor:

imam Sadik (a.s) gerceklesmesi kesin olan olaylarin kisimlarina isaret ederek söyle buyurmustur:

gökyüzünde bir elin belirmesi, kesinlikle olacak olan olaylardandir (mucem-ul ehadis-i imam mehdi 3/450 ve delailul imame 487 ve isbat-ul hüda 3/736 ve muntehab-ul eser 563)

yazarin notu:
              bu konu hakkinda, zaman ve özellik acisindan, baska bir aciklama ulasmamistir. bu hadisten, ortaya cikis yilinda olacagi anlasilmaktadir. ancak görünürde farkli olsa da "belirecek olan yüz ve bedenle aynimidir yoksa baska bir sey midir?" konusu belli degildir
              [/quote]

at şeklinde toz bulutuda var o mantıkla gökte bir atta belirmiş oldu.

gökyüzünde beliren el insanların göreceği o an beliren el olmalı. bu toz bulutu ise milyonlarca yıldır var teleskoplar geliştiği için yeni gözlemlendi.
              Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

öyle düsünüyorum mousawi
                Allah-u alem

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23334.msg151761#msg151761 date=1337095334]

gökyüzünde beliren el insanların göreceği o an beliren el olmalı. bu toz bulutu ise milyonlarca yıldır var teleskoplar geliştiği için yeni gözlemlendi.
                  [/quote]

kardeşim o an beliren el olmalı kanısına nasıl vardınız peki? Milyonlarca hatta milyarlarca yıldır var olan bu silüet'in teleskoplar vasıtasıyla görülmesi hadisin gerçekleşmesi olamaz mı? yani hadisin tam karşılığı gökyüzünde herkesin aynı anda göreceği bir el şekli mi olmalı? cümlelerimi tam olarak toparlayamadım. yanlış anlaşılmalar olmaz umarım.

Yorum

Öyle sanıyoruz ki, İmam Mehdinin zuhuru hiçte ahbarilerin hayal ettiği gibi olmayacak. Beki de İmam Mehdinin zuhur şekli zihinlerindeki şablona uymadığından belkide Mehdi değil diye karşı bile çıkabileceklerdir. Çünkü bilimsel işaretlere ahbarilerin yaklaşımı bellidir.
                    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=muhendis76 link=topic=23334.msg151785#msg151785 date=1337104975]

kardeşim o an beliren el olmalı kanısına nasıl vardınız peki? Milyonlarca hatta milyarlarca yıldır var olan bu silüet'in teleskoplar vasıtasıyla görülmesi hadisin gerçekleşmesi olamaz mı? yani hadisin tam karşılığı gökyüzünde herkesin aynı anda göreceği bir el şekli mi olmalı? cümlelerimi tam olarak toparlayamadım. yanlış anlaşılmalar olmaz umarım.
                      [/quote]

ele benzeyen bir nebula gökten bir el belirmesi nasıl oluyor ki

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23334.msg151811#msg151811 date=1337112534]

ele benzeyen bir nebula gökten bir el belirmesi nasıl oluyor ki
                        [/quote]

ne oluyor peki ? yani gök yüzü dediğimiz an atmosferin içi mi geçerli? atmosferin dışındaki yerler gökyüzü dahilinde değil midir? "gökyüzündeki yıldızlar" tamlamasını yaparken hata mı yapıyoruz yoksa? gök nedir diye sorsam daha doğru olucak. benim amacım tartışmak değil. sadece bu konuda hadislerin olup olmadığını merak etmiştim.

Yorum

o nebula el değil ele benzeyen birşey. o zaman ala benzeyen bulutta görsen el belirdi demen lazım gelir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X