Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ateistlere bir soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ateistlere bir soru

sonuçta görmediğiniz şeyler hakkında yorum yapıyorsunuz. Bu konua inatlaşmamalısınız. Ortada bir ispat yok sadece bir yorum var ve bunu sizin gibi çok arkadaş itiraf etti!
    Ortada ispat yok dediğiniz şey fosil.Fosillere bakılarak yorum yapılıyor.Siz hala ispat yok diyorsunuz.Siz Allah var derken Allaha bakarak mı yorum yapıyorsunuz.İspatı olmayan sizsiniz.
    İtiraf eden arkadaşlar kimmiş.Bnden başka ateist görmedim ben bu sitede.Afaki konuşmayalım.Delli-ispatlı sözler sarfediniz.
    Maddenin hep var olduğunu var sayıyorsunuz ve bundan çıkarak yorumlar yapıyorsunuz ve ilk madde nereden geldi gibi bir soruyu ilk soru ile çeliştiği için ret ediyorsunuz.
    Değil beyim.Maddenin yok olmadığını söylüyorum.Ortaokul fizik kitaplarından hatırlarsın belki.
    ''Hiç bir şey yoktan var,vardan yok edilemez.Bu bir fizik kanunu.Dolayısıyle ezeli olan tek şey var oda madde.

Bana atomlardan bahsetme şimdi parçalar bütünü ifade etmez!
    Kusura bakmayın ama saçma bir söz olmuş.
    Parça olmadan bütün nasıl oluyor.Parçalar birleşip bütünü oluşturur.

Varlığı varlık yapan ondaki ruhtur! Ruhun varlığı da zaten hayatı anlamlı kılıyor.
    Ruh mu?Şaka olmalı söylediklerin.
    Ruhun varlığını ispat edersen o ayrı tabi.
    Seni ruhun varlığını ispata davet ediyorum.
    Bence ruhun varlığını ispatlayamayacaksın.

Siz sadece inat ediyorsunuz.
    Varlığını ispat edemediğiniz bir takım ön kabullerden yola çıkarak benim inat ettiğim sonucuna varıyorsunuz.

Doğrusunu istersen gerçekten aramızda inat eden birileri var.

Yorum

hacı sen bana klasik olacak ama aklını göster ben de sana ruhumu göstereyim.
      Papağan gibi aynı şeyleri yazıyorsun. Fosil var ama ispat yok sizde diyorum. Kendin yorum olduğunu yazıyorsun ondan sonra da ne dediğin bile belli değil.
      Dünyada bir tek ataist bu forumda sen misin? Sanki sanal dışında hiç ataist yok!
      Hiçbirşeyi yoktan var olmadığını vardan yok olmadığını iddia ediyorsun ama bunu ispat et dersem ne yapacaksın?
      nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
      noktayı koyacak olan sensin anlasana
      ...

Yorum

sayın hacı
        "evren hep vardı" demişsiniz
        ozaman bilim adamlarının kabul ettiği büyük patlamayı dünyanınyaşınıda kabul etmiyorsunuz
        evren hep vardı madde de diyorsunuz peki atomlar ilk hangi canlıyı meydana getirmişlerdir şekli nedir dinazorlarla şempanzelerinde akrabalığı varmıdır
        ruhu kabul etmemeniz çok şaşırtıcı
        sizin bedeniniz ayakta nasıl duruyor yada nasıl bu hayatta varsınız ha derseniz ki maddeyle bende derimki o zaman madde yok oluyor çünkü ssiz öldüğünüzde yok olup gidiyorsunuz
        ha derseniz ki madde doğaya karışıyor ben de derim ki o zaman bu madde sizin fosillerinize ve hatta yer altında ki ölülere de uğramalı ve can vermeli
        varmı dirilen fosil bir örnek verirmisiniz
        yada siz hayatta varken bir varlıksınız aklınızla evreni varlıkları algılıyorsunuz
        peki ya siz ölünce sizin ölümünüzle evrenin sürekliliği de yok olmuştur sizin için artık evrenin bir anlamı yoktur çünkü oradan yok olmuşsunuzdur
        bu durumda varlığınızın anlamı nedir bunu sorguladınızmı
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

REKONSTRÜKSİYON(HAYALİ ÇİZİMLER)ALDATMACASI

Rekonstrüksiyonlar, tamamen evrimci bilim adamlarinin yorumlarina ve hayal güçlerine dayanarak gelistirilirler. Hiçbir bilimsel degerleri yoktur.

Evrimciler, teorilerini destekleyecek bilimsel deliller bulma konusundaki basarisizliklarini çesitli propaganda yöntemleri ile kamufle etmeyi amaçlarlar. Bu propagandanin en önemli unsuru "rekonstrüksiyon"dur. Rekonstrüksiyon, "yeniden insa" demektir ve sadece bir kemik parçasi, hatta tek bir disi bulunmus olan canlinin resminin ya da maketinin yapilmasidir. Gazetelerde, dergilerde, filmlerde gördügünüz "maymun adam"larin her biri birer hayali çizim yani rekonstrüksiyondur.
          Özellikle insanin evrimi konusunda evrimciler, ellerindeki fosil örnekleri üzerinde tamamen hayal gücüne dayanarak tahmin yürütürler. Bu yüzden evrimciler tarafindan fosil kalintilarina dayanilarak yapilan rekonstrüksiyonlar, tamamen evrim ideolojisinin gereklerine uygun olarak tasarlanir. Harvard üniversitesi antropologlarindan David Pilbeam, "benim ugrastigim paleoantropoloji alaninda daha önce edinilmis izlenimlerden olusmus teori, daima gerçek verilere baskin çikar", derken bu gerçegi vurgular.133
          Burada bir noktaya dikkat etmek gerekir: Kemik kalintilarina dayanilarak yapilan çalismalarda sadece eldeki objenin çok genel özellikleri ortaya çikarilabilir. Oysa asil belirleyici ayrintilar, zaman içinde kolayca yok olan yumusak dokulardir. Evrime inanmis bir kimsenin, fosil kayitlarinda delil vermemis olan bu yumusak dokulari istedigi gibi sekillendirip ortaya hayali bir yaratik çikarmasi çok kolaydir. Harvard üniversitesi'nden Earnest A. Hooton bu durumu söyle açiklar:

Yumusak kisimlarin tekrar insasi çok riskli bir girisimdir. Dudaklar, gözler, kulaklar ve burun gibi organlarin, altlarindaki kemikle hiçbir baglantilari yoktur. örnegin bir Neandertal kafatasini ayni yorumla bir maymuna veya bir filozofa benzetebilirsiniz. Eski insanlarin kalintilarina dayanarak yapilan canlandirmalar hemen hiçbir bilimsel degere sahip degillerdir ve toplumu yönlendirmek amaciyla kullanilirlar... Bu sebeple rekonstrüksiyonlara fazla güvenilmemelidir.134

Kisacasi rekonstrüksiyonlar evrim teorisi için hiçbir bilimsel destek saglamamaktadir. Bunlar tam aksine, teorilerine kanit bulamayan evrimcilerin çaresizliklerini yansitir. çünkü bilimsel kanitlar gösterme konusundaki acizliklerini, hayalgücü ve sanatkarlardan aldiklari yardimla örtbas etmeye ve toplumu yaniltmaya çalismaktadirlar. Bunu da daha çok müzelerde sergiledikleri rekonstrüksiyonlarla gerçeklestirirler. Bunun ne denli aldatici, bilim disi bir çaba oldugunu göstermek için, evrimcilerin rekonstrüksiyon hileleriyle ilgili bazi örnekleri sergilemekte fayda vardir:
          Evrimci Hileleri Sergisi: Rekonstrüksiyonlardan Bir Derleme

1. Bazi Göz Boyayıcı Çizim Örnekleri

Evrimciler, rekonstrüksiyonlarda burun ve dudaklarin yapisi, saçlarin sekli, kas biçimi ve killar gibi fosil izi birakmasi oldukça zor olan özellikleri kasitli olarak evrimi destekleyici nitelikte sekillendirirler. Ortaya çikardiklari hayali varliklari, aileleriyle yürürken, avlanirken veya günlük hayatin baska bir kesitinde gösteren ayrintili resimler hazirlarlar. Oysa bu çizimler tamamen birer hayal ürünüdür ve hiçbir fosil karsiliklari yoktur.

2. Bir Kafatasına Üç Farklı Çizim!

Evrimciler bu konuda o denli ileri gitmektedirler ki, ayni kafatasina birbirinden çok farkli yüzler yakistirabilmektedirler. Australopithecus robustus (Zinjanthropus) adli fosil için çizilen birbirinden tamamen farkli üç ayri rekonstrüksiyon (altta), bunun ünlü bir örnegidir.

3. Java Adamına Birbirinden Farkli Iki çizim!

Java adaminin birbirinden tamamen farkli olan bu iki çizimi, fosillerin evrimciler tarafindan nasil hayali biçimde yorumlandiginin iyi bir örnegi...

4. Evrimcilerin Sınırsız Hayal Gücünün Bir Ürünü Daha!

Yukarida sagda yer alan rekonstrüksiyon çizim, Aksam gazetesinde yayinlanmistir. (Aksam, "3 Milyon Yil önce En Güzel Kadindi", 16 Ocak 2003). Bu çizimlerin kaynagi olan kemikler ise solda görülmektedir. Bu rekonstrüksiyon, hileli Darwinizm propagandasinin klasik bir örnegidir. Rekonstrüksiyonda maymunla insan arasi özellikler kasitli olarak olusturulmustur. Bu çizim, killarla kapli bir vücut, kahverengi deriyle kapli bir yüz, basik bir burun ve öne çikik bir çeneye sahip oldugu halde ona insansi özellik veren anlamli gözlerle donatilmistir. Bu yetersiz ve daginik kemiklerden böyle bir yüz çikarmakla amaçlanan, bilimsel delillerden yola çikip gerçekçi bir sonuca ulasmak degil, tamamen hayal gücü kullanilarak yapilan üretimleri, bilimsel sonuç gibi gösterme çabasidir.

5. Sahtekarlik ürünü Embriyo çizimleri

Evrim teorisi, sahte delillerle ayakta tutulmaya çalisilan bir teoridir. Haeckel'in embriyo çizimleri buna önemli bir örnektir. Insan embriyosunun anne karninda evrim geçirdigi iddiasiyla yapilan bu çizimlerin sahte oldugu bizzat Haeckel tarafindan itiraf edilmistir.
          19. yüzyilin sonlarinda Ernst Haeckel isimli evrimci bilim adami, embriyonik gelisimle ilgili evrimci bir görüs ortaya atti. Haeckel, canli embriyolarinin gelisim süreçleri sirasinda, sözde atalarinin geçirmis olduklari evrimsel süreci tekrarladiklarini iddia ediyordu. (örnegin insan embriyosunun, anne karnindaki gelisimi sirasinda önce balik, sonra sürüngen özellikleri gösterdigini, en son olarak da insana dönüstügünü iddia etti.) Bu iddiasini ise bizzat kendisine ait olan çizimlerle desteklemeye çalisti. Ancak kisa bir süre sonra iddiasinin geçersizligi anlasildi. çizimleri de kasitli olarak çarpittigi ortaya çikti. Yaptigi savunma ise, diger evrimcilerin de benzeri sahtekarliklar yaptigini belirtmekten baska bir sey degildi:

"Bu yaptigim sahtekarlik itirafindan sonra kendimi ayiplanmis ve kinanmış olarak görmem gerekir. Fakat benim avuntum sudur ki; suçlu durumda yanyana bulundugumuz yüzlerce arkadas, birçok güvenilir gözlemci ve ünlü biyolog vardir ki, onlarin çikardiklari en iyi biyoloji kitaplarinda, tezlerinde ve dergilerinde benim derecemde yapilmis sahtekarliklar, kesin olmayan bilgiler, az çok tahrif edilmis sematize edilip yeniden düzenlenmis sekiller bulunuyor."135

Evrimciler için çizimlerin bilim disi olmasi, sahtekarlik ürünü olmasi önemli degildi. Onlar için önemli olan sahte çizimler yoluyla da olsa evrimci düsüncenin yayginlastirilmasiydi. Nitekim sahte olduklarini bile bile Haeckel'in çizimlerini ders kitaplarina soktular. Bunlari ögrencilere bir yüzyili askin süre boyunca evrim kaniti olarak sundular, onlari aldattilar.
          6. "Nebraska Adamı" Diye Tanıttıkları Diş, Bir Domuza Ait çıktı!

Evrim teorisi, sahte delillerle ayakta tutulmaya çalisilan bir teoridir. Haeckel'in embriyo çizimleri buna önemli bir örnektir. Insan embriyosunun anne karninda evrim geçirdigi iddiasiyla yapilan bu çizimlerin sahte oldugu bizzat Haeckel tarafindan itiraf edilmistir.
          Asagidaki resim, Illustrated London News gazetesinin 24 Haziran 1922 tarihli baskisinda yayinlandi. Resimlerde bir maymun adam ve ailesi dogal ortamlarindaymis gibi detayli olarak çizilmisti. Ancak bu detayli senaryonun ve yapilan hayali çizimin dayanak noktasi, "tek bir fosil azi disiydi". Söz konusu fosil dis, ABD'de Bati Nebraska'daki Yilan Deresi yakinlarinda, ele geçirilen ve Plieocen Dönemi'ne ait olan bir fosildi. Evrimciler bu disin, insan ve maymunlarin ortak özelliklerini tasidigini iddia ettiler. Nebraska Adami (Hesperopithecus haroldcooki) olarak isimlendirdikleri bu hayali maymun adami, rekonstrüksiyon çizimlerle birlikte topluma insanin evrimi senaryosunun kaniti olarak sundular.

Ancak 1927'de iskeletin öbür parçalari da bulundu. Bulunan yeni parçalara göre bu dis ne maymuna ne de insana aitti. Disin, Prosthennops cinsinden yabani Amerikan domuzunun soyu tükenmis bir türüne ait oldugu anlasildi. Sonuçta Hesperopithecus haroldcooki literatürden sessizce çikarildi. Ama yillarca varligini sürdürmüs olan bu yanilgiyi gidermek, hayali maymun adam çiziminin zihinlerde kalan izlerini gidermek için hiçbir çaba ortaya konmadi.

7. Archaeoraptor Rekonstrüksiyonları:

"Tutkallanmış" Ara Form!

Archaeoraptor, kanatlanmis uçmak üzereyken resmedilmis hayali bir tüylü dinozordur. Tanitilmasindan iki yil sonra fosilin, kus ve dinozor fosillerinin yapistirilmasiyla olusturuldugu anlasilmis ve Archaeoraptor bir bilim sahtekarligi olarak literatüre geçmistir.
          National Geographic dergisi, 1999 Kasim sayisinda, asagidaki dino-kus rekonstrüksiyonlarini yayinladi. Bunlar, kanatlanip uçmak üzere olduklari izlenimi vermek maksatli üretilmis tüylü dinozorlarin resim ve maketleriydi. Dergi, bu göz boyayici resimlerin esliginde kuslarin dinozorlardan sözde evriminin kanitlarinin bulundugunu tüm dünyaya sansasyonel bir sekilde ilan etti. çizimlerin kaynagi, çin'de ele geçirilen bir fosildi. Ancak iki yil sonra fosille ilgili çarpici bir gerçek ortaya çikti. Bu çizimlere ilham kaynagi olan Archaeoraptor isimli fosil büyük bir bilim sahtekarligi ürünüydü. Fosil, kus ve dinozor fosillerinin "tutkallanmasiyla" olusturulmustu.

ABD'deki ünlü Smitsonian Enstitüsü'nün kuslarla ilgili bölüm baskani olan Dr. Storrs L. Olson, bu fosilin sahte olduguna dair daha önceden National Geographic'i uyardigini, ancak dergi yönetiminin bunu tamamen gözardi ettigini açikladi.136 Olson, USA Today gazetesine yaptigi açiklamada ise, "Problem su ki, fosilin sahte oldugu belli bir asamada National Geographic tarafindan da anlasilmisti, ama bu bilgi açiklanmadi" diyordu.137 Yani National Geographic, tüm dünyaya büyük evrim delili olarak gösterdigi fosilin sahte oldugunu anlamasina ragmen, aldatmacayi sürdürmüstü.

Sonuç:

Rekonstrüksiyonlar Evrim Teorisinin Bir Aldatmaca Olduğunun Delillerindendir
          Evrim teorisini desteklemek ugruna yapilan tüm bu bilimsel sahtekarliklar ya da ön yargili degerlendirmeler, bu teorinin bilimsel bir açiklamadan ziyade, bir tür ideoloji oldugunu açikça göstermektedir. Bu ideolojinin fanatik taraftarlari, evrimi her ne pahasina olursa olsun ispatlama çabasi içindedirler. Ya da teoriye o denli dogmatik bir biçimde baglanmislardir ki, ellerine geçen her bulguyu, evrimle hiçbir ilgisi olmasa da, teorinin büyük bir kaniti olarak algilamaktadirlar. Bu kuskusuz bilim adina düsündürücü bir tablodur; çünkü bilim dünyasinin temelsiz bir dogma ugruna yanlis yönlendirildigini gösterir.
          Oysa bilimin gösterdigi önemli bir gerçek vardir. Canlilar yaratilmislardir. Yeryüzünde, en mükemmel yapilari, özellikleri ve davranislariyla birlikte bir anda, Yüce Allah'in "Ol" emri ile var olmuslardir. Bilim adamlarinin canlilar üzerinde tespit ettikleri her incelik, her güzellik, bu önemli gerçegi açikça sergilemektedir. Bu gerçek, evrimcilerin sahtekarliklari ile, yalan ve hile üzerine kurulu delilleriyle, kesin olarak örtbas edilemez. Evrimci sahtekarliklar eninde sonunda ortaya çikacak ve evrim savunuculari için birer utanç vesilesi olmaya devam edecektir.

Andolsun, daha önce onlar fitne aramislardi. Ve sana karsi birtakim isler çevirmislerdi. Sonunda onlar, istemedikleri halde hak geldi ve Allah'in emri ortaya çikip-üstünlük sagladi.(Tevbe Suresi, 48)
          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Sayın muttaki;
            Görebildiğim kadarıyla evrim hakkında bir bilginiz yok.Kopyala-yapıştırlara bakınca Harun Yahya mağduru olduğunuzu görüyorum.

Yorum

[quote author=hacı link=topic=7933.msg52393#msg52393 date=1252171497]
              Sayın muttaki;
              Görebildiğim kadarıyla evrim hakkında bir bilginiz yok.Kopyala-yapıştırlara bakınca Harun Yahya mağduru olduğunuzu görüyorum.
              [/quote]
              sanki sen başka bir şey yapıyorsun.
              ...

Yorum

Sayın muttaki;
                [/quote]

görende diyecek hacı arkadaşımız sanki evrim profesörü...
                Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

Sayın muttaki;
                    [/quote] ;D
                    ben evrim gibi gereksiz savsatalarla ilgilenmiyorum böyle yalanlarla kaybedecek vaktim yok sayın hacı
                    sakın kalkıpta bana sizinde kopyala yapıştır yapmadığınızı söylemeyin zira bütün ateistlerin sitelerinde aynı kalıplaşmış konular var

Yorum

Ne mutlu size.Hiç olmazsa kafanız rahat.Ne gereği var evrim,mutasyon,doğal seçilim,genetik sürüklenme vs.bunlarla uğraşmaya.
                      Ol dedi oldu.
                      Fazlasına ne gerek var dimi.

Yorum

sayın hacı :
                        ben bu dünyada niçin varım ben onu sorgularım
                        yoksa gidipte zavallı maymunlarla uğraşmam
                        önce varoluş sebebimi sorgularım hani derler ya önce insanın kendisi o hesap yani
                        mantıklı düşünmek işte budur siz ne derseniz deyin varoluşumun özüne inmek benim aklımın bir sonucudur

Yorum

[quote author=hacı link=topic=7933.msg52504#msg52504 date=1252260874]
                          Ne mutlu size.Hiç olmazsa kafanız rahat.Ne gereği var evrim,mutasyon,doğal seçilim,genetik sürüklenme vs.bunlarla uğraşmaya.
                          Ol dedi oldu.
                          [/quote]
                          Aslında bu mantık evrim teorisini savunanlar için daha dogrudur. Neden çünkü onlara göre hayat tesadüflerle oluşmuştur. Bir mikroskopik canlıdan tüm bu canlılar meydan gelmiştir. Kimi kanatlanmış uçmuş, kimi ayaklanmış koşmuş, kimide yüzgeçlenmiş mavi sulara dalmış. Varoluşun anlamı yok cünkü yarının ne getircegi muamma? Kim bilir belki gelecekte kuşların beyin yapılarıda gelişirde uçan insanlar olur... Evrim bu ne yapacagı belli olmaz ya ;D Şaka yapıyorum sayın hacı inşallah kızmazsınız şu evrimde bizi ne kadar şakacı yapmış her eve lagzım : : ;D

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

Materyalist, egoist anlayışın sonuçları işte. Maddeci anlayışta ruh ne ara. Paranın bile bir ruhu var.
                            Anlamadığım bu erimi savunanlar duyguyu, hissi nasıl tanımlıyorlar. Yani gerçekten de ya doğruysa diye düşünüyorum ama çok anlamsız geliyor söylemler. Allah ıslah etsin bunları.
                            ...

Yorum

[quote author=bedir link=topic=7933.msg52507#msg52507 date=1252262823]
                              [quote author=hacı link=topic=7933.msg52504#msg52504 date=1252260874]
                              Ol dedi oldu.
                              [/quote]
                              Aslında bu mantık evrim teorisini savunanlar için daha dogrudur. Neden çünkü onlara göre hayat tesadüflerle oluşmuştur. Bir mikroskopik canlıdan tüm bu canlılar meydan gelmiştir. Kimi kanatlanmış uçmuş, kimi ayaklanmış koşmuş, kimide yüzgeçlenmiş mavi sulara dalmış. Varoluşun anlamı yok cünkü yarının ne getircegi muamma? Kim bilir belki gelecekte kuşların beyin yapılarıda gelişirde uçan insanlar olur... Evrim bu ne yapacagı belli olmaz ya ;D Şaka yapıyorum sayın hacı inşallah kızmazsınız şu evrimde bizi ne kadar şakacı yapmış her eve lagzım : : ;D
                              [/quote]

Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

Ruhun varlığını ispatlayamazsınız dedim.
                                Hakkaten ispatlayamamışsınız.
                                Demagojiye devam.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X