Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

algilama degerlerinde sorun olanlar nedense hep siz ve sizin gibilere göre biz inanan insanlar oluyoruz!
    biz inananlar olarak bilimin aciklamalarini da her zaman dikkate aliriz,almamiz gerektigine de inaniriz! ancak bilim bizzat "yanlislanabilir" aciklamasi yaptigi halde sizler cikip, henüz üzerinde söz tamam olmamis bazi meselelerde kati konusmalar yapar, daha sonra da kendinizi bilime yoldas bizleri engel olarak görürsünüz komik bir tezat degilmi, bu durumda algilamada sorun yasayan güruh siz oluyorsunuz!

bakin yukaridaki her iki mesajinizda bos sözlerden ibaret, ne bu sayfada yazilip cizilenlere bir cevap var, ne verilen linklere!
    böyle bir durumda amaciniz nedir?

yazdiginiz her iki mesajda da direk veya indirek inanan insanlara karsi takinilan o bagnaz tutum var!

ben yine söylüyorum, inanan insanlarinda sizin gibi bu dünyanin materyal meselelerinde bilimsel izahlari dikkate alarak davrandiklari gercegini görmezden gelerek, herseyi din ile izah etmeye calistiklarini öne sürme egiliminden vazgecmelisiniz! aksi taktirde tavriniz dine ve inananlara saldirmak olarak yorumlanacak ve geren yapilacaktir.

mesela diye siraladiginiz meseleler üzerine forumda sayisiz baslik var mesela, dinler, ateizm, kuran, bilim ve ötesi, baslikli konulara girin sabirla okuyun, daha sonra inanan insanlarn neden ne kadar uzak olduklari, hurafenin ne olup olmadigi, neyi kimin neyle izaha kalkistigi hakkinda fikir yürütün!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ayrıca bu inançların toplumu gerilettiği savı da her zaman doğru olmayabilir. ABD'de yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, bu ülke halkının yüzde 79'u mucizelere, 67'si cennete ve meleklere, 60'ı şeytana ve cehenneme inanıyormuş. Yüzde 42'si evrim kuramına, 39'u da yaratılışa inanıyor. Yüzde 30-35'i UFO'lara, büyüye ve astrolojiye inanıyor. Halkın yüzde 21'i de koyu dindar olduğunu söylüyor!
      Buna rağmen Amerika bilim ve teknolojide de dünya lideri.
      İnanca dayanan ve bilime dayanan bilgileri zihnimizde çelişmeden yaşatmanın bir yolunu bulmuşuz belli ki!

Türkan Alkan

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

evrim ve bigbang ispatlanması veya çürütülmesi çok zor olan kuramlardır burada işin içine akıl ve mantık giriyor çünkü bu iki kuram ne %100 ispatlanmış ne de tamamen rafa kaldırılmıştır çalışmalar günümüzde daha yeni yeni ivme kazanmıştır cern'de ki bigbang deneyi olsun,bulunan değişik canlı türlerine ait fosiller olsun sürekli bir arayış ve yenilik içinde bilim dünyası gelişmektedir.burada insanoğlu aklını ve mantığını kullanarak karar verecek üç günlük dünya için ne idüğü belirsiz rastlantı ve tesadüfi düşüncelere kapılıp inancını yitirirse gerçekten yazık olur evrim teorisi olsun veya olmasın çok da önemli değil benim için.çünkü ben inanmışım iman etmişim gerisi benim için faso fiso...şu kainatın daha ne kadarlık bilgisine sahibiz ki? belki yüz yıl-bin yıl sonra neler neler ortaya çıkacak...varsayımlarla inanç olmaz üç günlük bir dünya için imanınızı kaybetmeyin
        bilimin amacı yaratıcıyı inkar etmek değildir bilim kendi işine bakar bilimin sonuç ve bulguları dinden inançtan bağımsızdır fakat evrimciler yaratıcı yok diyebilmek için bilimsel kılıfın ardına sığınmaktalar oysa ki bilim dünyasının böyle bir gayesi yoktur ve evrim bigbang' den sonrasını inceler bigbang'in öncesini araştırmaz evrim var olanı sorgular o yüzden yaratıcı var mı yok mu tartışmasına girilmesi evrimcilerin büyük bir çıkmazda olduğunun göstergesidir hepsinin kalbinde bir korku vardır:"ya varsa..." o yüzden her tartışma platformunda tanrı yoktur ibaresini dillendirmeleri hoşlarına gider ve böylece kendi inançlarını tatmin etme olanağı yakalamış olurlar...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=7756.msg125304#msg125304 date=1305583031]
          bunlar Kur'an ayetleri, ayetlere inanmıyorsun yani? Kur'an ayetleri Allah katından değil mi? Allah katındansa Allah haşa yanılmış mı? ya da sorun nerede? önce bunu bi kavrayalım müslüman görünüp de ateistlik/inkarcılık yapma ne olduğunu bilelim ona göre cevap yazalım yoksa cevaplayamıyoruz...
          [/quote]
          O zaman buyurun,kamer suresinin ilk ayetini;yani ''ikterebetissa'eti ve enşakkal kamer''...Yani vakit geldi...Ay yarıldı...İzah edin bunu o zaman...Yalnız yine tevil tefsir yoluyla değil...Biliyorsunuz bu ayet üzerine ayın yarıldığı,ve bir parçasının Uhud dağının arakasına gittiği rivayetleri de var ki çok sahih hadislerdendir....
          Buyurun izahınızı bekliyorum... : :

Yorum

sana izah mizah yok cepni!!!
            git sen önce yukaridaki linkleri cevapla, onlar senin ilgi alanlarin

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=7756.msg125486#msg125486 date=1305829470]
              sana izah mizah yok cepni!!!
              git sen önce yukaridaki linkleri cevapla, onlar senin ilgi alanlarin

[/quote]
              Bir ayet yazdım oraya,gelen cevaba bakın....Hem izah mizah yok diyeceksiniz,hem de ahret sorgu sualine tabi tutacaksınız...Bu nasıl iş anlıyamadım...

Yorum

izah yok çünkü sen ayetlere inanmak ve onlara göre yaşam çizmek için değil tartışmalarda kullanmaktan başka bir amaçla okuyor değilsin..

çünkü biliyorsun ki biz ayetlere inanıyoruz ve değer veriyoruz. bu yüzden sen ayetleri sadece güya bize karşı kullanmaktan başka işleve sahip görmüyorsun.

senin için sosyalist sistem önemli. yani Allah'ın sistemi İslam dini dururken insan uydurması sosyalist sistem..

eğer ahlaklı olsan ve her konuda sosyalizmi kullansan seninle sonuna kadar tartışabilir seni fikri olan biri yerine koyabilirim.

ama bizi güya susturabilmek için (kendince) ayet söyleyeceksin ama kendin sosyalizme inanacaksın.. o zaman kabul etmediğin sisteme göre sana neden izahta bulunalım.. senin sistemin sosyalizmle seni eleştirecek olsak bu kez de dinci kılığına bürüneceksin ki bu da kısır döngüye neden olacaktır.. önce ne olduğunu açıkça ortaya koy ve o sisteme bağlı kal. Müslümansan ayetleri ve Allah'ın yasalarını eleştiremez hafife alamaz dalga geçemezsin. Sosyalistsen sıkıştığın zaman ben de müslümanım diyemezsin..

Yorum

senden öcekinide gördük, soru soruldumu kaybolur bir kac gün sonra gelir ayet sorgulamaya kalkisirdi, biz sorumuzuda cevabimizida biliyoruz, bilmesek inanmazdik zaten
                  o kadar akilli zeki isen, git verdigim linkleri cevaplada göreyim senin aklini!!! hodri meydan

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=7756.msg125561#msg125561 date=1305901558]
                    senden öcekinide gördük, soru soruldumu kaybolur bir kac gün sonra gelir ayet sorgulamaya kalkisirdi, biz sorumuzuda cevabimizida biliyoruz, bilmesek inanmazdik zaten
                    o kadar akilli zeki isen, git verdigim linkleri cevaplada göreyim senin aklini!!! hodri meydan
                    [/quote]
                    O ZAMAN VERİN CEVABINIZI...NE VAR Kİ BUNDA...
                    Ben ayeti sorgulamıyorum...Ayetin söylediği ile bugün bildiklerimiz,kesin olarak bildiklerimiz arasındaki hadi çelişki demiyelim,kızarsınız yine,farklılıkları nasıl izah edeceğiz...
                    Birşeyler söylediğimizde,hemencecik öyle inkar,tekfir suçlamalarına girmeyin...Doğru olmaz bu...
                    Ben bir yerlere kaçmadım,moderatör arkadaşlar sağolsun,bana 6 ay dinlenme ikramiyesi verdiler...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=7756.msg125538#msg125538 date=1305886651]
                      izah yok çünkü sen ayetlere inanmak ve onlara göre yaşam çizmek için değil tartışmalarda kullanmaktan başka bir amaçla okuyor değilsin..

çünkü biliyorsun ki biz ayetlere inanıyoruz ve değer veriyoruz. bu yüzden sen ayetleri sadece güya bize karşı kullanmaktan başka işleve sahip görmüyorsun.

senin için sosyalist sistem önemli. yani Allah'ın sistemi İslam dini dururken insan uydurması sosyalist sistem..

eğer ahlaklı olsan ve her konuda sosyalizmi kullansan seninle sonuna kadar tartışabilir seni fikri olan biri yerine koyabilirim.

ama bizi güya susturabilmek için (kendince) ayet söyleyeceksin ama kendin sosyalizme inanacaksın.. o zaman kabul etmediğin sisteme göre sana neden izahta bulunalım.. senin sistemin sosyalizmle seni eleştirecek olsak bu kez de dinci kılığına bürüneceksin ki bu da kısır döngüye neden olacaktır.. önce ne olduğunu açıkça ortaya koy ve o sisteme bağlı kal. Müslümansan ayetleri ve Allah'ın yasalarını eleştiremez hafife alamaz dalga geçemezsin. Sosyalistsen sıkıştığın zaman ben de müslümanım diyemezsin..
                      [/quote]
                      Kimseyi susturmak diye bir derdimiz yok...Aksine olabildiğince çok sayıda insanın konuşmasını,fikir geliştirmesini,yorum yapmasını istiyoruz...Ama sizler bin yıl öncesinin metinlerini buralara taşıyıp,birşeyler söyledğinizi zannederseniz;kendinizi aldatırsınız..Yazık olur..
                      Allah'ın ayetlerini hafife alanlar,istediği gibi eğip büküp tefsir adı altında kafasına göre şekillendirenlerin kimler olduğunu benden çok dahja iyi bilirsiniz..Bu sözlerinizi onlara söyleyin...
                      Sosyalist sisteme inanmak,benimsemek ile din arasında nasıl bir bağlantı kurabildiniz;doğrusu anlıyamadım...Ama;Seyyid Kutup ve sosyalist Arap dini liderleri de söylemlerini hep Kur'ana dayandırmadılar mı...
                      Ve böyle bir tabir kullandığınızda,ortaya şu durum çıkar...Kapitalizm,sosyaliz,komünüzm,islamiyet(Bu sıralamada islamizm dememiz gerekiyor ki doğrusu da budur,o zaman da yine kızacaksınız)..
                      Reel,yani uygulanan islam;insanlığa saadet ve huzur getirememiştir...İster uygulayanlara kızın,isterseniz islamın kendisini sorgulayın...Tercih sizin...Ama bilin ki;sizler ne derseniz deyin;hayat devam edecek,bilimsel çalışmalar devam edecek,ve her yeni gün yeni bir başlangıç olacaktır...

Yorum

hayir yalan söylüyorsun
                        senin derdin ayetler arasinda bazi izahlar olsaydi gider bu forumda acilmis olan bir cok basligi okurdun, ondan sonra bulamadigin bir cevap olursa, gelir edebi erkani ile sorardin, öyle dalga gecerek, ayetleri havalara savurarak yaptigin girisimlerde bizden birde aciklama bekliyorsun!?

burada senin gibi tavri olmayan her insan soru sordu ve cevap aldi
                        degerli alimlerimiz yogunluklarina ragmen onlara gereken zamani ayirdilar, ayirirlarda...diger kardeslerimizde ulasabildikleri heryere ulasir, gerekli sorulari sorar ve cevabi soru sorana bildirirler....amma ve lakin senin gibi bir tavri olana buradan din iman kuran hakkinda tek kelime edilmez, yaziktir ziyandir!!! iste bizim gerekcemiz bu! foruma giren buradaki zengin icerigi, soru ve cevap cümbüsünü farkedecektir, sana vermedigimiz cevaplar bizim icin herhangi bir leke olamaz bu bakimdan!

tavirlarin, sorularin, soruyu sorus tarzin, alayciligin, tuttugun takimlar (ülkeler ve ideolojiler), cüretin senin islama ne kadar yakin ne kadar uzak oldugunu gösteriyor, islamdan ve hatta bütün dinlerden uzak olduguna göre, geriye "maymunla ayni ata" kaliyor! bu durumda ilgi alaniniz olan mevzulari cevaplamalisiniz, ilgi alaniniz olmayan konularda bunca katilimcinin damarina basarak onlari inciterek kuran iman hakkinda yazamazsiniz

Yorum

Gulistan_2;
                          O yazdığım ayet çok aşık bir ayettir..Bu ayet bile ''din alimlerinin'' elinde tanınmaz şekle sokuldu...Orada söylene şey şu...''Ay yarıldı''....100 yıl öncesine kadar bu konuda şek ve şüphe yoktu...Ama şimdi böyle birşeyin olamıyacağuı apaçık meydanda...Ne kalıyor geriye..İşte tevil,tefsir adı altında;kendilerini Allah'ın sözcüsü zanneden birtakım meczupların zırvalamaları...
                          Bu ifadeler de sizlere ''Allah'ın sözü'' olarak söylenmez...Aslında ''allah'ın ne demek istediği '' yaftası altında söylenir...Ama bilin ki;o ayetlerin anlamı;o meczupların iddia ettiği anlamda değildir... >

Yorum

bizim o ayetten ne anladigimiz ne anlamadigimiz senin meselen degildir
                            kendi aramizda kendi istisarelerimizi yapariz
                            ekolün nedir ki mevzun ayet oluyor?
                            kurani ayeti kendi kafasina göre veya beseri bilgisi ile anlatmaya calisan kim var ise hem yanilmis hem yaniltmistir, buna diyecegimiz yok, fakat bizler tertemiz ehlibeyt -ki onlar kuranin varisleridir- aydinliginda yürürüz....
                            bu yüzden kime inanir kime inanmazsin bizi ilgilendirmez
                            bu konularda ne fikrine ne de söylediklerine ihtiyacimiz yok!

Yorum

selamun aleykum, internette kisa bir gezintiden sonra evrim ve din tartismalarinin docent doktor seviyesinde yapildigini gördüm, özellikle hiristiyan bilginlerin evrime karsi yazdiklari pek fazla, simdi evrim bilgini olmadan hiristiyanlara yöneltilen sorulara islami bir cerceveli cevap bulmaya calisabiliriz, buna avrupada tekerlegi yeniden icat etmek derler, oysa ateist kardesler hiristiyan cevaplara yöneltilse daha kolay olur diye düsünüyorum,

bu tartisma haci isimli biri tarafindan birkac soruyla baslatilmis; en kabadayisi bes parmak oldugu icin kisa da olsa deginmek isterim (reklamda bal parmak aklima geldi ama hic düsünmemistim gercekten memeliler genelde bes parmaktir, bunu da bu vesileyle ögrenmis olduk) gerci ateist kardeslerin evrim teorisinde 'delikler' oldugunu bir daha hatirlatmak faydali olurdan yola cikarak iki örnek vermek isterim; evrim teorisi bir kudretin müdahelesi olmadan gerceklesmisse neden mükemmelliklerin yanisira 'delikler' meydana gelmistir?; delik derken.. mesela memeli olan atlarda bes parmak kaybolmustur ve afrikada yasayan sari köstebek diye bilinen memelide dört parmak gelismistir, evrim neden bazi nesneleri atlamistir? peki bir köstebekte dört parmak evrim acisindan ise yariyorsa, neden öbür kardesleri bes parmaktir? neden ayni özelligi tasiyan bir grup köstebekten sadece bir kaci evrim görmüstür? eger bir grup hayvanda en kudretlileri evrime tabi olup degisiyorsa, neden zayif olanlari da yasamis?

soruya soru ile yanit vermek her ne kadar faydali olmasada basta yazdigim gibi universite ayarinda evrimci ve dincilerin arasinda gecen lafizlarin bizim burda yaptigimizin tekrardan baska birsey olmadigini söyleyip benim bu cesaretim biraz da kendi adima bir hayiflanma oldugunu belirtmek isterim, bildigime göre bir sia zamanin en bilge insani olma görevine tabidir, yani ateist kardesin sordugu sorulara birinci imamin zamanin ateistine verdigi cevap gibi 'ben kafanda kac tane sac oldugunu söylerim ama sen bunu sayip kanitlayamazsin', cevabini veremiyorsam bu sorulan sorunun seytani olmasindan degil de benim sia olarak yetersizligimden kaynaklandigini itiraf etmek isterim,

sorulan soru her ne kadar seytani olsada söyleyene degil de söylenene baktan yola cikarak en azindan bir kardesimin aklina neden ve nerden gelir bu sorulara bir cevap arama vazifesi dogdugunu düsünüyorum...

kurani kerimde 'hic düsünmezlermi' görevi sanki biz 'dincilere' degil de ateist arastirmacilara gönderilmis, darvin zamaninda kilisenin düsünmedigi sorulari düsünüp arastirip kaleme almasi bugün dincilerin ateistlerden sonra düsünüp cevaplama dürtüsü olusma cemberi haline gelmis ne yazik ki, bir inanir olarak ben gercekten ögrenmek isterim insanlar neden bes parmak yaratilmis..

ve ateistlerin verdigi 'cünkü evrim milyonlarca sene calis cabala sonucunda böyle oldu' cevabi mantikli olmadigi gibi 'bu layik görüldü de böyle yaratildi' cevabi da doyurucu degildir diye düsünüyorum... belki de bu yüzden bir masumun zuhuru bu kadar önemle vurgulanmistir?

Yorum

koginka
                                iyi niyetle burada oldugunuza inanmak istiyorum
                                ama itiraf edeyim, zamanlama ve yazinin icerigi buna inanmama engel oluyor
                                yine de foruma hosgeldiniz demek durumundayim

siz ilmi Allah'tan olan masum imamin "ben kafanda kac tane sac oldugunu söylerim ama sen sayip ispat edemezsin" diyebilmesine gipta edip kendinizi ve bizleri o seviyede olamadigimiz icin yetersiz görmüs (ki ögrenen ile ögrenmeye ihtiyaci olmayan arasinda fark var), fakat imamlarimizin ateistlerin yani Allah düsmanlarinin karsisinda dimdik durusunun aksine onlara "kardes" diye hitab etmissiniz!!! onlar sizin nasil kardesleriniz olabiliyor ki? Kurani kerimden bir nebze haberi olan her insan bilir ki, kuranda onlar "hayvanlardan daha asagi" olarak tanimlanir!!!

hristiyanlarin evrime yazdiklarini daha yeterli bulmus görünüyorsunuz!? yaniliyormuyum?
                                bir konuda degerlerini savunmak icin düsmanin özünü tanimak yeterlidir
                                illa her konunun alimi, docenti olmak gerekmiyor
                                bizler bu forumda konu ile alakali yeteri kadar soru ve cevap arsivine sahibiz
                                ateistler bunlardan bir tanesini bile yanitlayip icinden cikabilmis degil, her gelen kurani kerime saldirmakla mesguldü...bu durumda onlari hristiyanlarami yöneltmeliyiz???
                                ayrica ateizm nedir ki biz onun bilgini olalim?
                                evrim teorisinde aciklar olduguna kisaca ve yüzeysel deginmissiniz, bu aciklar hakkinda teferruatli bilgi icin forumumuzun "ateizm" bölümünü tamamen okumaniz gerekiyor! (ilgiliyseniz tabi)

üniversite ayarinda tartismalar....
                                birincisi burada üniversiteli olmamis cok az insan var
                                ikincisi buradaki insanlarin tamamina yakini hemen her konuda haril haril okuyan bos durmayan, seviyeleri yüksek olan insanlar!

o (sizin kardesiniz olarak gördügünüz) bizce zavalli yaratiklar, akillarina bu sorularin nereden geldigini ilk önce kendileri sormalilar!? ne dersiniz? bizler kimsenin aklinin bekcisi degiliz, bizim akildan anladigimizla onlarin akildan anladigi ayni seyler degildir...bize göre aklin ötesi vardir, onlarsa akil girdabindan cikamazlar! yani bizim bahsettiklerimizi anlamaya onlarin seviyeleri yetmez, bir kac milyar hücre ile sinirlilar zira... yine de, dedigim gibi forumda sorduklari sorulara direk ve indirek yeteri kadar cevap var, ama onlarin ilgilendigi bu degil zaten, onlarin yapmak istedigi tek sey, kendi ezikliklerini inanan insanlari kücümseyerek gidermeye calismak (bir cok amactan biri olarak ayni zamanda)

kurani kerimde "hic düsünmezlermi" sorgulamasi, materyalin icerisinde kaybolma türünden bir sorgulamaya tesvik olmadigini da bilmiyor musunuz yoksa! "eger Allah olsaydi......" diyerek baslayip "demekki Allah yok...." sonucuna götüren bir düsünce tarziini tavsiye etmiyor Allah...tam tersi bunlara akletmeyenler, düsünmeyenler diyor....akli saglikli kullanamayanlara ve kuranin hayvandan asagi gördüklerine bu kadar iyimser bakmanizin kaynagi kuran olamayacagina göre nedir acaba?
                                iste budur mesele ki, size de onlarla ayni soruyu sordurmus "insanlar neden bes parmakla yaratilmis?" sorusunu sordurmus? siz simdi bir inanir olsaydiniz bundan önce kendinize "insan neden yaratilmis" sorusunu sorardiniz ve bunun devaminda "o ahseni takvimdir"e ulasmis olurdunuz!!!

takildiginiz sey bir parmaksa (veya benzeri)
                                evren/ler o kadar büyük bir özenle yaratilmis, öyle sayisiz sonsuz detaylar iceriyorki, bunlarin hepsinin nedenlerini ögrenmeye ömrünüz yetmez...
                                var olan hersey arasindaki bagi, uyumu, milimetrik dengeyi bildiginiz zaman olay biter...

sonuc:
                                bizler docent veya bilgin degilsek (sizin aradiginiz veya gerekli gördügünüz özellikler olarak) bu soruyu neden "üniversite düzeyinde" (yine sizin özentiniz ve burada olmadigini düsündügünüz gibi) mercilere degilde bize yöneltiyorsunuz?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X