Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

Evrime neden teori dendiğininde ayrı bir yazıda ele alınması gerekiyor.Birazdan merakınızı gidereceğim.
    Hadi bakalım, teori kelimesinden teori/varsayım dışında iş çıkarman mümkün değil, öyle olsa ismi teori olmazdı

Buna ne desem bilmiyorum.Ne diyorsunuz.
    ''Kuran evrimi savunuyor'' mu demek istiyorsunuz?
    Önce onu söyleyin devamı gelecek...
    Allah şu kadar günde yarattım diyor, ama ne tür özellik bahşettiğine dair söz yok, ve bazılarını maymun ve domuza dönüştürdüm diyor, ama nasıl dönüştürdü,evrimsel bir süreç sonucumu bunu da bilen yok

Hiçlik nedir? Tanımını yaparmısınız?

Diyalektik materyalizm maddenin ezelden ebede var olacağını söyler.
    Sizin dediğiniz gibi evrende hiç bir zaman hiçlik olmamıştır.Madde hep vardır.Dolayısıyla Diyalektik materyalizm kendi içinde tutarlıdır.
    Sayın can, ortada fol,yumurta yokken, insanın ne tür özlelikelre sahip olduğunu düşünsene, buna tek hücreli mikrop/moleküllerden erişmek aklın reddedceği bir iştir

ismi üstünde teorik olan bir işten yola çıkıp mutlaklık savuınmasına duramazsın

Madde her zmaan avrdı da neden ve nasıl vardı,ordan sonraki aşamaları düşün , senin benim gibi akıl ede bilen bir insna evrim yasasına göre tek molekkülü işten türememiş mi?

kadın da meydana çıkmış soy sürsün diye, olamzsa olamz olan su, yağmur olup üstümüze akmış,

bunca tesadüf de az, açlıktan ölmemmizin için rızık*/yemek

Bu da yetrsiz dünyanın güneşe mesafesinde tam ayar, uzaklaşsak buz kütlesi olruuz yakınlaşsak ateş topu

Bu da yetmez yaşamsal oksijen için dsünyanın kendi ekseni üzerinde tam ayarlanmış hzıla dönmesi veselam

tek hücreli molekülden bunca kompleks bir sonuca erişmek, sorsana aklı başındaki matematikçilere göre, milyarda kaç ihtimal

madde hangi yasaya göre hep var olmuş?

ismi üstünde teoridir,

Allah bir tür evrimsel özellikler bahşetmiş olabilir, ki dediğim gibi bir çok işin evrim aşaması var,ama bundan çıkıp da mutlak aklı inkar etmek,akıl edememek,kendi bileceğin bir iştir

Allahı inakr edip de materyalzimi yanlış anlamaya sebep elbette ki din adına meydana çıkan ilkellerin yansıttığından dolayıdır

Ama Allahın neelr istediğini hakkıyla çözebilsen,bunca işin tesadüften var olmadığına iman etsen, bir gücün başlangıçta her işin merkezinde olduğuna kanaat getirsen gerisi koaly

senin gibi sayısız kişi bedevilerin din anlayışını din zannederek İslama sevgisiz gözle bakıyor, ki doğal bir yaklaşım ilk aşamada,

ama akıl etmeye başlayan analr ki din bilinen,zahir veya bedeviliğin zannetiği işten ibaret değil

Allahın apaçık emirlerini idrak edebilirsen anlarsın ki gerçekten de Rahmettir insnaalra,yetrki arzularını,murat ettiği işi hayata geçirebilelim

maymun nasıl varoldu? tek hücreli molekülden?

öylesien bir teori ki aklı başınd aolanalra komik gelir

bu demek değil ki Allah fıtratlarımza evrimsel özlelikelr bahşetmemiş, bu Allahın yüceliğini reddetmez ki,

tekerin evrimine baksak ilk teker taştan veya ağaçtan üretilmiş, evrimsel gelişme elbetet var, insanlar da evrim veya mütasyona uğruyor, bu Allahın varlığını inkar edecek iş değil ki

Allah var etmişö ama ne tür özelliğe sahip fıtrat bahşettiğini Ondna başka bilen kimdir ki, sen bedevilerin İslam anlayışını baz alma, onların çeşit çeşit uyduruk hadisleri vardır din yerine

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Allah şu kadar günde yarattım diyor, ama ne tür özellik bahşettiğine dair söz yok, ve bazılarını maymun ve domuza dönüştürdüm diyor, ama nasıl dönüştürdü,evrimsel bir süreç sonucumu bunu da bilen yok
      Bu ayetlerden evrimi çıkarmak mümkün görünmüyor.Ama buna yeltenenler var.Biliyorum.
      Allahın bazı kavimlere verdiği cezalardır bunlar.Evrimle bir alakası yok.

Sayın can, ortada fol,yumurta yokken, insanın ne tür özlelikelre sahip olduğunu düşünsene, buna tek hücreli mikrop/moleküllerden erişmek aklın reddedceği bir iştir
      Ortada fol ve yumurtanın olmadığı bilgisi size nereden geldi.Buna bilimsel bir deliliniz var mı?
      İnorganik maddeden organik maddeler elde ediliyor.Miller-Urey ve sonrasında yapılan deneylerde bu elde edilmiştir.

Madde her zmaan avrdı da neden ve nasıl vardı,ordan sonraki aşamaları düşün , senin benim gibi akıl ede bilen bir insna evrim yasasına göre tek molekkülü işten türememiş mi
      Canlılığın evrimi basitten karmaşığa doğru olmuştur.Başlangıçta tek hücreli canlılardan çok hücrelilere geçiş,sonra sında farklı türde üreme biçimleri oluşmuştur.Maddenin neden var olduğu bilimin de tartıştığı meselelerin başında geliyor.Evren olmasaydı ne olurdu diye düşünüyorlar.Ama madde var ve nedeni bilinmiyor.Madde yok edilemediğinden başlangıcı da yoktur.

kadın da meydana çıkmış soy sürsün diye, olamzsa olamz olan su, yağmur olup üstümüze akmış,

bunca tesadüf de az, açlıktan ölmemmizin için rızık*/yemek

Bu da yetrsiz dünyanın güneşe mesafesinde tam ayar, uzaklaşsak buz kütlesi olruuz yakınlaşsak ateş topu

Bu da yetmez yaşamsal oksijen için dsünyanın kendi ekseni üzerinde tam ayarlanmış hzıla dönmesi veselam

tek hücreli molekülden bunca kompleks bir sonuca erişmek, sorsana aklı başındaki matematikçilere göre, milyarda kaç ihtimal

madde hangi yasaya göre hep var olmuş?

ismi üstünde teoridir,
      Bunlar evrimin konuları.İnsanlığın aklını asırlardır kurcalayan sorular.Ama bu konularda araştırıp,okuyup,sonrasında tartışmak daha doğru olur.Yanlış anlamayın.Sizin bilgisiz olduğunuzu söylemiyorum.Sözüm geneledir.

Allah bir tür evrimsel özellikler bahşetmiş olabilir, ki dediğim gibi bir çok işin evrim aşaması var,ama bundan çıkıp da mutlak aklı inkar etmek,akıl edememek,kendi bileceğin bir iştir
      Bu konuda kendi adıma bir parça agnostik olabilirim.Evreni üstün bir yaratıcının eseri olarak görmek isteyenlere bir şey diyemem.Ama böyle bir gücün maddi olması gerektiğini düşünüyorum.Maddi evrende yeri olmayan bir tanrı olacağını düşünmüyorum.Eğer evreni yaratan Allahtır derseniz bu fikri kabul etmek mümkün görünmüyor.Çünkü Allahın niteliklerine bakıldığında evreni yaratanın o olmadığı anlaşılıyor.

Bedevilerin din anlayışı hakkında söyleyeceğim şudur.İslamın kaynağı orası değil mi?Bence gerçek islam onların yaşadıklarıdır.Örneğin,
      Kurana göre dünya döşek gibi düzdür.Dağlar kazık gibi çakılmıştır ve gökler Allah tarafından üzerimize düşmesin diye tutulmaktadır.Arabistanlı Şeyh Abdülaziz bin Baz isimli zatı muhterem bu ayetlere dayanarak dünyanın yuvarlak olamayacağını,bunu savunanları kafir olduklarını söylüyor.İşte gerçek din budur.Gerçek inanırda bu adamdır.Allahın sözlerini olduğu gibi alıyor ve doğru olduğuna sarsılmaz bir imanla sahip çıkıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5697911.asp?m=1

Bilime ve gerçeğe aykırı olsalar bile.

Yorum

bilimin henüz cevap bulamadıklarına evrimcilerin tek yaptığı şey dine saldırmak oluyor sunu unutmayın ki Allah hiçbir şeyi boşuna yaratmamıştır herşeyin bir nedeni vardır ve bunlar da bizim faydamıza dır
        Bilim henüz bunlara cevap bulamadıysa bu Allahın boş şeyler yarattığı anlamına gelmez bilimin henüz sizin herşeyi evrişme yoracağınız kadar gelişmediğine işaret eder
        Burda hiçbirimiz bilim adamı yada biyoloji uzmanı değiliz Merak ediyorum acaba bu sorularınızın cevabı bulunduğunda ne diyeceksiniz???

Unutmayın bilim daha parmak izini dna bilmem neyi bulmadan evvel 1400yıl öncesinde bilimin "b"si bile yokken bunlar Allahın kitabında verilmişti sizin bilim islamdan 1400 yıl sonra ancak aklını kullanıyorsa bu Allahın olmadığını değil aksine Allahın nekadar yüce biz insanların ise ne kadar aciz olduğumuzu gösterir
        [glow=red,2,300]Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
        Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
        Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.[/glow]

Yorum

[quote author=hacı link=topic=7756.msg54397#msg54397 date=1253813175]
          Arabistanlı Şeyh Abdülaziz bin Baz isimli zatı muhterem bu ayetlere dayanarak dünyanın yuvarlak olamayacağını,bunu savunanları kafir olduklarını söylüyor.İşte gerçek din budur.Gerçek inanırda bu adamdır.Allahın sözlerini olduğu gibi alıyor ve doğru olduğuna sarsılmaz bir imanla sahip çıkıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5697911.asp?m=1

Bilime ve gerçeğe aykırı olsalar bile.
          [/quote]

sayın Hacı, bin Bazzı kim kabul ediyor? siz dünyanın nasıl olduğuna dinin bakış açısını öğrenmek istiyorsanız - ki istemiyorsunuz, siz sadece dine saldırmak için vesile arıyorsunuz - size şii müslüman bilim adamları El Biruni ve Hace Nasıreddin Tusiyi tavsiye ederim. Birunu (r.a) dünyanın yuvarlak olduğunu söylemekle kalmamış, üstelik ilk globusu hazırlamışdır. Hace Nasıreddin Tusi (r.a) hesap ve diğer matematik konularında eserler yazmışdır. eserlerinin adını okuman senin için yeterlidir. sayın Hacı bin Bazz müslüman alimi falan değildir, vehabi alimleri İslamın kalesi olan Tevhidde bile şaşmışlardır. Allaha haşa zaman, mekan, el, ayak ve b. bir çok şeyler isnat etmişlerdir. sende bunu çok iyi biliyorsun ama... ah sizi ateistler.

Yorum

Evrim teorisi,bilim,bilimsel anlayış,kainat ve dünyanın durumu hakkında Kur'an ne diyor.......aslında bana göre hiçbirşey söylemiyor.....söylenenlerden ne anlamak istiyorsanız,önce onu bir formule edrsiniz,ondan sonra o formulasyonunuza uygun ayet ararsınız,bulamazsanız ayetlerin anlamını kafanıza göre evirip çevirip anlamlandırırsınız,yeterli olmazsa hadis arasınız,bulamazsanız da uydurmanızda bir sakınca yok.....uydurusunuz,aradan yüzyıllar geçer bu uydurmalar nass düzeyinde kabul görmeye başlar,ve bu durum hep böyle devam eder.......
            Peki bilim ve bilimsel anlayış ne yapar,aklın önderliğinde herşeyi anlamaya çalışır.......Bulduğu şeyleri önce teori olarak koyar ortaya,ispatlamaya çalışır,ispatlayabilirse o artık bilgi olur.....Mesela dünyanın yuvarlaklığı,güneş sistemi vs.......istaptlayamazsa;teori olarak kalır ve de üzerinde çalışılmaya devam eder.....Ha bu ispatlama çalışmaları sürecinde çok başka şeylere imza atar;örneğin evrim yeorisinden hareketle genetik,tıp bilimi,sentetik üretimler,nanoteknoloji vs.vs............Tüm bunlar olup biterken;dinciler ne yapar.......
            bilimin bulguları doğrultusunda ayetlerin anlamları eğip büküp tanınmaz şekle sokar.......Üzerine kutsallık örtüsünü atar,ve de insanları esir almaya çalışır.........Ama nafile;
            Bilim ilerlemeye,dincilik de bilimin arkasından abuk subuk konuşmaya devam edecektir............
            r

Yorum

kardeş, Kuranın ne dediğini taassub ve düşmanlık gözlüğünü çıkarmadıkca göremezsin! aksine kör olur kalırsın! şimdi bak ben diyorum ki, yaratılış var ve bu Kuranda geçiyor. bilim de "big bang" teorisiyle bu ıspatlıyor. Allahın dediği gibi yokdan var oluşu kanıtlıyor. peki senin elinde maymunun insan olmasına dair tek delil varmı? fosil diyeceksen cevabım şudur: "fosili iyice incelemedikce bir şey çıkmaz ortaya. ve bana fosili örnek sunacaksan dino kuş gibi palavra folsiller sunma!"

Yorum

Bilim anlayışı;Kur'an veya bir başka din kitabının ne dediği ile ilgilenmez......Bulgularının da din ile çelişip çelişmediği ile de alakadar değildir,olamaz da....Sizler bir noktayı yanlış anlıyorsunuz;Bilim adamları ile din adamlarının tartışmalarından sonuç çıkarmaya çalışıyorsunuz.....Doğru olmaz bana göre......
                Yaradılış var demişsiniz;dinin temel kabulü bu.....Tüm kuram ve tavsiyelerini, yaradılış anlayışı üzerine kurmuş.....siz bu temel varsayıma bilim anlayışının içerisinden destek aramaya çalışıyorsunuz......Bulabilirsiniz belki bazı emareler....Ama bilin ki;dini inancı ve de din kitaplarını bilim anlayışı ile doğrulamaya kalkarsanız;o kitapların büyük bir bölümünü değiştirmek zorunda kalacaksınız.......Tabii ki;levh-i mahfuzda korunmuş olan Kur'anın lafzını değiştiremiyeceğinize göre;geriye ne kalır...Anlamını değiştirmek.......İşte bin yıldan beri yapılan da bu zaten........Bundan sonra da yapılacak olan da bu........
                İyi bilirim Kur'anı,ve de o çerçeveden üretilen düşünceleri.....Merak etme,maddi olarak gözlerim açık olduğu gibi,gönül gözlerim de sonuna kadar açıktır.........

Yorum

kardeşim, neden? bilim hangi dalda dini inkar ediyor? aksine irerleyen hergün bilim dini doğruluyor. ben "big bangı" sadece örnek olarak verdim ve bilim içerisinden destek falan aramıyorum. sadece bilim dinin dediğini kabul ediyor dedim.

Yorum

Siz bana Kur'anın dünyanın şekli hakkındaki açık hükmünü söyleyin,ben de size bilimin neleri reddettiğini söyleyeyim.......Veya;
                    ''Ana rahminde ne olduğunu Allah'tan başka kimse bilemez'' ifadesinin bugünkü bilim anlayışı karşısındaki durumunu izah edin...Veya '' la adva''....Yani bulaşıcı hastalık yoktur ifadesinin bugünkü bilim anlayışı karşısındaki durumunu izah edin.......
                    Veya;''Kulak hırsızlığı yapıp birşeyler dinleyenleri ise,delip geçen yakıcı bir yıldız takip eder''(Saffat suresi,10.ayet)....Belli ki yıldız kayması olayı,ama bakın ne ile açıklanıyor.......tabii bu ifadeye günümüzde yüklenmeye çalışılan anlamlar ise;Allah korusun,insanı dinden imandan çıkarır......
                    Ay hakkında Kur'anı Kerimde yer alan ifadeler,ve bu ifadelere yüklenilen anlamları okuyun,ondan sonra da aya gittiğini söyleyenlerin din karşısındaki durumunu izah edin bakalım;nasıl olacak........

Yorum

öncelikle sayın cepni, bakıyorum siz herşeyi iyice karıştırmışsınız. nedeni şudur: Kuran bilim kitabı değildir, insanı saadete erdirecek bir ilahi kitaptır. sakın yanlış anlamayın ben "çelişki ola bilir" demiyorum sadece Kuran ne için inmişdir onu diyorum.

"ana rahinde olanı" bilmeye geldikde, evet bu doğrudur. ana rahminde olanı Allahdan başkası bilemez. "ama bugün bilmek mümkün" derseniz "kesinlikle hayır" derim. nasılmı? şöyle anne rahmindekinin erkek ve ya kız olacağının bilinmesi mümkün ama anne rahmindekinin ne olacağını (nasıl birisi olacağını, geleceğinin ne olacağını ve s.) bilmek mümkün değil. diğerlerini de açıklamak mümkün. isterseniz siz teker tekeryazın bende cevaplayayım.

yine diyorum Kuran bilim kitabı değildir ama içerisinde ilmi bilgilerde var. ve Kuran asla bilimle çelişmez!

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62815#msg62815 date=1259427916]
                        öncelikle sayın cepni, bakıyorum siz herşeyi iyice karıştırmışsınız. nedeni şudur: Kuran bilim kitabı değildir, insanı saadete erdirecek bir ilahi kitaptır. sakın yanlış anlamayın ben "çelişki ola bilir" demiyorum sadece Kuran ne için inmişdir onu diyorum.

"ana rahinde olanı" bilmeye geldikde, evet bu doğrudur. ana rahminde olanı Allahdan başkası bilemez. "ama bugün bilmek mümkün" derseniz "kesinlikle hayır" derim. nasılmı? şöyle anne rahmindekinin erkek ve ya kız olacağının bilinmesi mümkün ama anne rahmindekinin ne olacağını (nasıl birisi olacağını, geleceğinin ne olacağını ve s.) bilmek mümkün değil. diğerlerini de açıklamak mümkün. isterseniz siz teker tekeryazın bende cevaplayayım.

yine diyorum Kuran bilim kitabı değildir ama içerisinde ilmi bilgilerde var. ve Kuran asla bilimle çelişmez!

[/quote]
                        Kur'anın bilim kitabı olmadığını bana değil;olan biten herşeyi Kur'anda arayanlara söyleyin.......benim ifadelerimi de iyice okursan;ben de aslında onu söylemeye çalışıyorum.....Ama bakın;tüm bilimsel çalışmalara Kura'ndan kaynak alarak karşı çıkmaya çalışanlar var.........Bunu onlara söyleyin...........
                        Bakın bugün Tıp;isteyene kız,isteyene erkek çocuk sağlayabilecek düzeye gelmiştir.........İşte bakın;bilim birşeyi ispatladıkça,dini söylemler nasıl hemen bir geri mevziye çekilip cevap yetiştirmeye çalışıyor..............Halbuki 1400 yıldır anlaşılan şey şu idi;çocuk doğuncaya kadar onun cinsiyeti hakkında Allah'tan başka kimsenin bilgisi olamıyacağı idi......Ama bugün ne söyleniyor........Çocuğun cinsiyeti önceden tespit edilemezmiş..........Bu da saçma sapan bir ifade işte........Şimdilik %95 oranında isteyene istediği cinsiyette çocuk sağlanabiliyor......

Yorum

kardeş, birisi sapıksa Kuranı her şey için kullanıyorsa buna ben ne yapayım? anne rahmi meselesini ise anlattım. yine tekrarlıyorum çelişki olması mümkün değil.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62827#msg62827 date=1259430885]
                            kardeş, birisi sapıksa Kuranı her şey için kullanıyorsa buna ben ne yapayım? anne rahmi meselesini ise anlattım. yine tekrarlıyorum çelişki olması mümkün değil.
                            [/quote]
                            Bu davranış doğru değil,...halbuki yanılgı olduğunu söyleyebilirdiniz........Kur'anı birilerinin kullanması değil ki mesele;mesele Kur'an üzerinden bilim anlayışına cevap verilmeye kalkışılması meselesidir........Açmaz da orada.......
                            Ana rahmi meselesi;bakın bugün bilim;ana rahmine neyi isterse onu yerleştirebilecek konumdadır.......Yeter ki bu işi yaptırabilecek paranız oılsun........

Yorum

doğrudur bilim bunu yapıyor ben bunu inkar etmiyorum. benim dediğim şudur: anne rahmine bilim bir şey ekleye bilir ama onun yarın kafir mi, munafıkmı, müminmi, baba katilimi olacağını bilemez. işte anne rahmi konusu bu. yani anne rahmindekinin yarın ne olacağı, nasıl olacağını sadece Allah bilir

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7756.msg62838#msg62838 date=1259433816]
                                doğrudur bilim bunu yapıyor ben bunu inkar etmiyorum. benim dediğim şudur: anne rahmine bilim bir şey ekleye bilir ama onun yarın kafir mi, munafıkmı, müminmi, baba katilimi olacağını bilemez. işte anne rahmi konusu bu. yani anne rahmindekinin yarın ne olacağı, nasıl olacağını sadece Allah bilir
                                [/quote]
                                Tabii............İşte yeni bir geri çekilip yeni bir cephe açma anlayışı........Kal-ü Bela'da kimin ne olacağına Allah karar vermiş değil mi.........halbuki anarahminde ne oluşacağına da Allah hakim değil mi idi.......nereye geriledik şimdi;Doğan çocuğun ne olacağı konusuna.......Bilimin ana rahminde ürettiği çocukların kaderleri de Kal-ü Bela da mı belirleniyor şimdi.............veya orada mı belirlenecek...........
                                Bak arkadaşım;bu düşünce düzeyinde işler nasıl sarpa sarıyor..........
                                En iyisi aklımızı başımıza toplayalım ve de olan biteni aklımız ile anlamaya çalışalım..............Ne de olsa Yüce Allah;başka hiçbir yaratığınha vermediği aklı;bize vermedi mi.........O zaman aklımızı kullanalım...........Bir mahzuru olur mu sizce.........

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X