Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

evrim teorisi nedir ne degildir

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: evrim teorisi nedir ne degildir

Ağrıyı bana ispatlayabilir misin?
    Memnuniyetle;

Okkalı bir Osmanlı Şamarına ne dersiniz? ;D

Yeterli bir ispat olur sanırım.

Ağrıya maddi ispat tıbbi inceleme sonucu verilecek olan raporsa; Allah'ın varlığına maddi ispat kainat ve içindekilerdir.
    Ağrıyı size ispat ettim.Ama siz hala Allahı bana ispat edemediniz.
    Kainat ve içindekilere baktım orada Allahı göremedim.

Yorum

Sayın hacı, şamarı yiyince elbette ağrı olur bunu söylemeye gerek bile yok.

Kaçırdığınız nokta ise şu; sizin duyduğunuz acıyı bana ispatlamanız bana sizin duymuş olduğunuz acıyı hissettirmeniz.

Yorum

Sayın hacı, şamarı yiyince elbette ağrı olur bunu söylemeye gerek bile yok.

Kaçırdığınız nokta ise şu; sizin duyduğunuz acıyı bana ispatlamanız bana sizin duymuş olduğunuz acıyı hissettirmeniz.
        Kaçamak güreşmeyin.

Konu elle tutulamayan,gözle görülemeyen bir yaratıcının olup,olamayacağı.
        Maddi dünyada elle tutulamayan gözle görülemeyen bir çok şey var.Elektrik,sevgi,acı,aşk,akıl...Ama bu saydıklarımın hepsinin varlığını ispat edebiliyoruz.

Gel gör ki her ne hikmetse aynı şekilde Bir Allahın varlığını ispatlayamıyoruz.

Yorum

Kaçamak güreşmek adetimiz değildir.

Allah'ın varlığını ispat istiyorsanız bedeninizdeki işaretlere bakın. Gözünüz, kulağınız, diliniz, burnunuz vb.. Araştırın ve beden denilen aracın bir tasarım olduğunu görün.Allah'ı mecazen görün bedeninizde. Bu da yetmezse dünyadaki yaşam çeşitliliğini gözlemleyin. Bitkiler ve türleri, hayvanlar ve türlerini araştırın. Bu da yeterli gelmezse geceleyin bir gökyüzüne bakın yıldızları ve gezegenleri düşünün.Sonsuz denilen evreni hayal edin. Allah'ın varlığını göreceksiniz.

Ama derseniz ki ben Allah'ı gözümle şu ekranı gördüğüm gibi görmek istiyorum.Bu durumda hayal kırıklığına uğrarsınız.Zira Allah zamandan ve mekandan münezzehtir.Bu konuda ; Araf suresi 143. Ayet delildir.

Araf Suresi 143 Mûsâ, tâyin ettiğimiz vakitte gelip Rabbi onunla konuşunca Rabbim demişti, bana görün de bakayım sana. Rabbi, beni kesin olarak göremezsin sen demişti, fakat şu dağa bak, eğer yerinde durabilirse görebilirsin beni. Derken Rabbi, dağa tecellî edince dağ, yerle bir oldu ve Mûsâ bayılıp yere yığıldı. Kendisine gelince de seni noksan sıfatlardan tenzîh ederim dedi, tövbe ettim sana ve ben, inananların ilkiyim.

Yorum

Konu epey dağıldı evrimden Allah (c.c.)'ın varlığına dayandı.

Evrimciler! neden bitki denilen varlık var? Yoksa o tek hücreli canlılar düşünüpte ben tercihimi bitkiden yana kullanmak mı istiyorum dedi?

Bu zamana kadar hep denizden karaya geçen balıktan dem vuruldu. Peki bitkilerde mi denizden karaya geçtiler. Ve geçtilerse bunu güneş ışınlarından dolayı kurumadan nasıl başardılar? Yoksa bu sefer de o şuursuz moleküller bitki için mi teadüfen bir araya geldiler? Geldilerse nasıl biri ıspanak olurken diğeri kabak oldu? Birisi diken olurken diğeri akasya ağacı oldu?

Yorum

Ama derseniz ki ben Allah'ı gözümle şu ekranı gördüğüm gibi görmek istiyorum.Bu durumda hayal kırıklığına uğrarsınız.Zira Allah zamandan ve mekandan münezzehtir.Bu konuda ; Araf suresi 143. Ayet delildir.
              Miraç'ta peygamber nereye gitti.Kiminle görüştü,Namazın 50 vakitten 5 vakte düşmesi hikayesi neyin nesi o zaman.Allah Mekandan münezzeh ise peygamber onca yolu ne diye tepti.Kabede oturduğu yerden görüşebilirdi.Arş denen yer mekan değil mi?600.lü yıllar zaman içinde değil mi?
              Bu durumda Allah nasıl zamandan ve mekandan münezzeh olabilir.

Evrimciler! neden bitki denilen varlık var? Yoksa o tek hücreli canlılar düşünüpte ben tercihimi bitkiden yana kullanmak mı istiyorum dedi?
              Kopya yok.Önce dersini iyi çalışacaksın.Evrimle ilgili olarak şimdilik giriş derslerini veriyorum.Konuyu buralardan takip edip,tartışmaya öyle gelin. ;D

http://www.evrim-teorisi.org/

http://cevaplar.blogspot.com/

Yorum

Evrimi çalışmaya gerek görmüyorum. Tavsiye ettiğiniz sitelerle işim de olmaz. Zaman kaybı. Ben sorumu size soruyorum siz siteye yönlendiriyorsunuz. Kendi cevaplarınızı verin lütfen. Burada kendi fikirlerimizi inançlarımızı tartışıyoruz.Web sitelerinkini değil.Araştırmalarınızı yapıp kendi fikirlenizi sunmanızı istiyorum.

Ayrıca kopya çektiğimi nereden çıkardınız. Bu ifadeniz asılsızdır. Dolayısı ile su-i zanna girer.Dikkatli olun.

Evet cevaplar lütfen?

Yorum

Evrimi çalışmaya gerek görmüyorum. Tavsiye ettiğiniz sitelerle işim de olmaz.
                  O zaman evrimi öğrenemezsiniz.Sorduğunuz soruların cevapları bu verdiğim linklerde anlatılıyor.Benimde konuyu size anlatabilmem için temel birtakım bilgilere sahip olmanız gerekir.Bu bilgiler olmadan konuyu tartışmak mümkün değil.Dağdaki çobana(yanlış anlaşılmasın,Küçümsemiyorum) Allah var.Dünyayı 6 günde yararttı,Muhammed onun peygamberidir... dersiniz bunda anlaşılmayan bir yön yoktur.Eğitimi olmayan insanların bu tür ön kabulleri gerçekmiş gibi algılamaları doğaldır.Ama bir insana evrimi anlatmak çok daha zor ,çok daha kapsamlı bir iştir.Bu nedenle konuya ilişkin temel kavramlar hakkında bilgisi olması gerekir.Mesela,

-Doğal seçilim
                  -Genetik sürüklenme
                  -yapay seçilim
                  -maddenin yapı taşları
                  ve Biyolojide canlı organizmaların yapı taşlarının bilinmesini gerektirir.
                  Bunu dağdaki çoban yapamayacağı için sizler evrimi rahatlıkla hiç bir bilimsel argüman sunmadan eleştiriyorsunuz.Sizin yanlış yönlendirmeleriniz sonucuda dağdaki çobanda patetes-maymun ilişkisini düşünüyor.
                  Bugün bir yazı gördüm.Hacettepe Üniversitesinden Prof.Ali Demirsoy'a ait.İranda evrim teorisine ilişkin olarak eğitim kurumlarının tavrını öğrenmek istemiş.Şu an okutulan kitapları bir arkadaşına çevirtmiş.Sonuç nedir biliyormusunuz?
                  Şu an evrim teorisini savunanların bildiği biçimiyle evrim teorisi İranda okutuluyormuş.Buna inanamadım.İranın başardığını biz kendi ülkemizde unutur olduk.Oysa bir zamanlar bu teori bütün okullarda detaylı olarak işlenirdi.Şimdi ise yüzeysel olarak değinilip geçiliyor.Cevap istiyorsunuz ama bunun için gayret göstermiyorsunuz.
                  O yüzden ''Kopya yok'' demiştim.
                  Umarım anlamışsınızdır.

Yorum

sayin haci;
                    Allah inancini yalnizca egitim almamis, dagdaki cobanlarin bir önkabulü oldugu tezi yalnizca size ait, sizin önkabulünüzdür!!!
                    bu sözünüzü bir kez daha düsünmeli ve hangi amacla, hangi duygu ve düsünce ile paylasimda bulundugunuzu netlestirmelisiniz!

size göre basta müslümanlar olmak üzere ilahi din mensuplarinin hepsi cobandir,akillarini kullanmazlar
                    bu noktada ilmi yalnizca evrim meseleleri ile kisitlamayi bir kenara birakirsaniz, dünyada ki en kurnazca cikislari yahudilerin yaptigini ve hristiyanlarin da bunlardan pek geri kalmadiklarini görürsünüz!
                    bu insanlar coban olmadiklari gibi, bir takim kompleksli kisiliklerin de hayranlikla izledikleri ülkelerden cikmaktalar!
                    yahudinin kurnaz cikislari arasinda darwinin teorisini kullanmakta mevcuttur...

yukarida bütün inananlar hakkinda genel önkabulünüz oldugunu söyledim
                    yanildiginiz en büyük nokta müslümanlari diger dinlerle karistirmaktir
                    biz ne ayetleri üc kurusa satan yahudiye
                    ne de ortacag gibi bir lekesi olan hristiyana benzeriz
                    ilmin yayilisi hakkinda derin bir arastirma yapmadiginizi anliyorum söylediklerinizden
                    zira su ortacag tepkimesi olan ve sizin bize dayatmakta oldugunuz, adina da bilim dediginiz sey, bizim gözümüzde "sizi"
                    sizin gözünüzde ki "bizden" farkli kilmiyor
                    buna göre sizde bir önkabul icerisindesiniz biz de

meselenin iranda okutulmasina gelince
                    bilmiyorum söyledikleriniz ne derece dogru ne derece yanlis
                    hangi oranla ne, ne amacla okutuluyor vs...
                    öyle iranda okutuluyormus demekle olmuyor

ancak
                    su kisa alintiyi sizinle paylasabilirim
                    ve bu yazida ifade edilen durum
                    su an icinde yasadigim almanya icin de farkli degil:

Amerikan Okulları Sınıflarda Darwin'i Yasaklıyor

Evrim teorisi, geçersiz ve bilimin reddettiği bir görüş olması sebebiyle ABD'de müfredatlardan çıkarılıyor. Amerikan eğitim kuruluşu "National Center for Science Education"ın internet sitesinde yayınlanan bir habere göre, ABD'deki bazı eyaletler müfredatlarında önemli bir değişiklik yaptılar. Buna göre, başta Alabama olmak üzere Arizona, Kansas, Illinois, New Mexico, Texas ve Nebraska eyaletlerinde öğrencilere okutulan biyoloji kitaplarına, Charles Darwin'in evrim teorisine ait görüşlerin "tartışılabilir ve reddedilebilir" olduğuna dair ibareler ekleniyor. Evrim konusunu işleyenlerin çok dikkatli çalışmaları gerektiğini belirten "National Center for Science Education", ABD'de birçok eyalette bu konuda kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Eyalet Eğitim Komiteleri biyoloji kitaplarının kapaklarına "evrim teorisinin tartışmaya yol açan tartışılabilir bir görüş olduğu ve teorinin modern bilim tarafından reddedilebilir ilan edildiği" ibaresini içeren bir etiket yapıştırılmasına dair karar aldılar. Alabama eyaleti ilk adımı attı ve geçtiğimiz perşembe günü Eyalet Eğitim Komitesi, bu ibareyi 40.000 yeni biyoloji kitabının kapağına şu şekilde ekledi: "Tartışmalı bir teori... Anlaşmazlığa yol açan savlara mutlaka tarafsız bir akıl ile yaklaşılmalı, üzerinde çok dikkatli çalışılmalı ve eleştirel bir şekilde ele alınmalıdır." Komite bu cümleyi fen öğretmenlerinin derslerde anlatması gereken konuların arasına da soktu.

yazi cok daha uzundu, malumat olsun diye bu kadarla yetindim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=hacı link=topic=5883.msg50662#msg50662 date=1251276091]
                      Yazıyı okudum.Başlangıçta evrimi tamamen red ederken sonradan şöyle bir açılım yapılmış.

Şu sınırlı evrim nedir?
                      Konuyu biraz açarmı sınız?

''nesilden nesile devam eden kalıtsal değişimler hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Örneğin İnsan ırkında nesilden nesile devam eden kalıtsal değişimler nelerdir?
                      [/quote]

Konuyu yeterince araştırmadığım için çok fazla bilgi sahibi değilim. Fakat sanırım kastedilen insanların bazı fiziki çeşitliliği ile ilgili bir konu. Çekik göz, Siyah ten, yapılı vücut gibi fiziksel özellikler kastediliyor olabilir.

Kuran'da sizin savunduğunuz evrimle ilgili olmasa da benzer bir ayet mevcut. Tabi başka anlama da gelebilir ama yaratılış kelimesinin geçiyor olması insanı bu konuda düşünmeye itiyor.

Araf: 69. "Sizi uyarması için içinizden bir adam aracılığı ile, size bir zikir gelmesine şaştınız mı? Düşünün ki (Allah) sizi, Nûh kavminden sonra, onların yerine hâkimler yaptı ve yaratılışta sizi onlardan üstün kıldı. Allah'ın nimetlerini hatırlayın ki, kurtuluşa eresiniz."

Yorum

Amerikan Okulları Sınıflarda Darwin'i Yasaklıyor
                        Sayın Gülistan;

İnsanları çok keskin değer yargılarıyla yargılamayı aslında sevmem.sizin bu sözünüz doğru değil.(aslında yalan)

Bunu bilerek yaptığınızı düşünmüyorum.Amerikada bu konu mahkemelere intikal etti.Bu mahkemede bilirkişi olarak görev yapan Ken Miller isismli biyolog konuya ilişkin olarak konferanslar vermektedir.Bu konferanslardan biri türkçe altyazı olarak aşağıda vereceğim linktedir.Her inanır,her müslümanın bu videoyu izlemesini rica ediyorum.Neden ateist olduğum husussunda sizlere ip ucu vereceğini düşünüyorum.O açıdan önemlidir.
                        Saygılar sunarım.

Alttaki linki tıklayınız.

Ken Miller on Intelligent Design | evrim

Yorum

Sayin haci;
                          verdiginiz linki ancak 13 dakika izleyebildim, video oldukca uzun, ingilizce, altyaziyi takip etmem gerekiyor ve ben bu kadar uzun süre oturup onu izleyemem malesef...

siz bana mahkeme sonucunu (sonuca gelindiyse) verirseniz daha makbule gecer
                          ikincisi de, burada yine din ile ilim birbirinden ayriliyor, ki bu ancak islamin disindaki dinler icin gecerlidir ve islam haricindeki dinler ile ilim arasinda catisma hep var oldu, bizi ilgilendiren bu nokta olmadigi gibi, insanin maymunla ortak bir atadan gelip gelmediginin, isbat edilir veya edilemez yanida esas nokta degil, bizi ilgilendiren sey, bu teoriden yola cikilarak Tanri kavraminin yok sayilmasi, bu teori ile dinlere savas acilmasidir! diger dinlerin ilimle olan savaslarina islaminda dahil edilmeye calisilmasidir, dinlerin yok edildigi zaman insanoglunun sebep olacagi felaketlere engel olabilecek hicbir kuralin gecerli olamayacaginin gözardi edilmesidir vs.

arti, fizik olarak evrimin mümkün olmayacagina dair bir baslik acmistim, bu tür seyler var iken, evrimi sizin anlattiginiz sekliyle ve amaciyla kabul edilebilir bulmak hic bir akillinin ilimli bakacagi bir sey degildir

nicin ateist oldugunuzu da kendi kaleminizden okumak isterim
                          kalin saglicakla

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X