Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Peşaver Geceleri Türkce Alt yazılı
Daraltma
X
-
-
Ey ateş!
Seninle ululuk tasladı şeytan.
Ve ey insan!
Ateş ile olur insan hep hüsran...
Yorum
-
Ey ateş!
Seninle ululuk tasladı şeytan.
Ve ey insan!
Ateş ile olur insan hep hüsran...
Yorum
-
Ynt: Peşaver Geceleri Türkce Alt yazılı
[quote author=selmancan link=topic=8436.msg169217#msg169217 date=1374217469]
videoların çoğu çalışmıyor
[/quote]
Selamın aleyküm,
Videoların parçalarını birleştirdim ve düzenledim HakikiAlevilik kanalında yayındadır hepsi zaten youtube'a yazınca çıkıyor ama yine de buraya bıraktığım bağlantıdan bir deneyin isterseniz. Selametle
http://www.youtube.com/playlist?list...eature=mh_lolzElhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)
Yorum
-
Kardeşler, peşaver geceleri diye bir kitap vardı şiilik-sünnilik üzerine münazara. peki bunlar nedir?vkimse açıklama yapmamış?
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ
Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.
Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!
Yorum
-
[quote author=ŞehiD link=topic=8436.msg169675#msg169675 date=1374800088]
Kardeşler, peşaver geceleri diye bir kitap vardı şiilik-sünnilik üzerine münazara. peki bunlar nedir?vkimse açıklama yapmamış?
[/quote]
selamın aleyküm kardeşim,
Evet arz ettiğiniz kitabın film tarzına çevrilmiş şeklidir bu videolar da. İzleyince zaten kitaptaki okuduklarınız gözünüzde canlanacaktır. Haliyle kitabın tamamını kapsamasa da yine de güzel bir çalışma olmuş denilebilir bence.Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)
Yorum
-
o zaman çalışman için teşekkürler çok faydalı olacaktır inşaAllah. peki burdan bir soru sormak istiyorum; o peşaver geceleri sırasında, münazaraya katılan alimlerden daveti kabul eden kimse olmuşmu? yani şiiliği seçen?
Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.
Yorum
-
[quote author=ŞehiD link=topic=8436.msg169678#msg169678 date=1374800824]
o zaman çalışman için teşekkürler çok faydalı olacaktır inşaAllah. peki burdan bir soru sormak istiyorum; o peşaver geceleri sırasında, münazaraya katılan alimlerden daveti kabul eden kimse olmuşmu? yani şiiliği seçen?
[/quote]
Esasen TürKÇE'ye çevirip yayınlayan arkadaşlardan Allah razı olsun, ben sadece derledim.
Sorunuza gelince kitabın önsözüne baktım, Seyyid Muhammed Musevi (Allah rahmet etsin) münazara sonunda oradaki Ehl-i sünnet büyüklerinden 6 kişinin Şia mezhebini kabul ettiğini söylüyor ( Sf. 33). Tabi gazete ve dergilerde yayınlandıktan sonraki etkilerini bilemiyorum, kimbilir ne kadar insan faydalanmıştır.Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)
Yorum
-
bazı gözleri hidayete kapalı sünniler, bu kitabın düzmece olduğunu iddia ediyorlar. belki de etmek zorunda hissediyorlar kendilerini. çünkü delilleri çok sağlam.
eğer bu kitap düzmece olsaydı, bu kadar insanın hidayetine vesile olabilir miydi? yalan insanları hidayet eder mi? saptırır mı!
Yorum
-
bu münazaralara 200e yakın sünni ve şia alimi ve 4 güvenilir gazeteci katıldığı yazıyordu kitapta. buna yalan diyenlermi varmış?
Yorum
-
evet adam bunlar yalan, konular düzmece ve senaryo. hayal ürünü diyor. sünni alimler hiç bir şey bilmiyor tartışmıyorlar. kuzu kuzu dinliyorlar şii anlatıyor onlar tasdikliyorlar diyorlar. başta ben de öyle düşünüyordum. çünkü bir çok yerde deliller derinlemesine işlenmiyor. şii alim anlatıyor sünniler hemen kabul ediyor. ben şii alimin anlattıklarına itiraz edecek bir sürü soru buluyordum. ama sünniler bu suruları sormadığından onlar düzmece diye düşünmüştüm. ama ne zaman ki sünni alimler diretiyor itiraz ediyor karşı deliler sunuyorlar örneğin Ebubekir konusunda bu var yine Peygamber s.a.a ile Ali a.s'ın nefis birliği konusunda var. işte oralarda şianın inançlarının ne kadar sağlam derinlemesine ve delil dolu olduğunu görüyorsunuz. işte bu derinlemesine delilleri inceleme beni etkiledi ve teslim oldum. şianın delillerine ne kadar itiraz gelirse, şianın kendisini savunması o kadar harika oluyor. deliller daha iyi anlaşılıyor. eleştiri acımasız olmalı. acımasız eleştiride objektiflik vardır. idare etme kayırma geçiştirme olmaz. o zaman hak batıl ortaya çıkar, gerçekler anlaşılır. aksi halde şianın bir konuda bir iki delini kabul eden kolaycacık direnmeden inanan kimse diğer lerinin delilleri karşısında da bu deliller çürük mü sağlam mı bilemez kabul etme tehlikesi mevcut olur. ama acımasız sorular ve inat itirazlardan sadece en sağlam sistem olan şia sağ salim dimdik çıkabilir. bu da biz Ehlibeyt bağlılarının gururudur Elhamdulillah. Rabbimiz bize bu mektebi tanıttığı için ne kadar şükretsek azdır.
Yorum
Yorum