Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

***FARSÇAYA BAŞLIYORUZ...! ***

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: FARSÇAYA BAŞLIYORUZ ÖĞRENMEK İSTEYNLER İÇİN YENİ BİR SAYFA

çok güzel öğreniyorum ya,Allah razı olsun,ben de nasıl sevinmiştim öğrenebilecem diye,meğer farsçayı bilenler kendi aralarında konuşacak biz de fransız kalacakmışız,boşuna sevinmişlim
    "Ali, nereye dönerse, hak onunla birliktedir.Ben neyi öğrendimse, onu Ali'ye de öğrettim, o benim ilmimin kapısıdır" Hz.Muhammed (saa)"

Yorum

[quote author=lebbeyk ya Mehdi!!! link=topic=3873.msg21608#msg21608 date=1240926062]
      çok güzel öğreniyorum ya,Allah razı olsun,ben de nasıl sevinmiştim öğrenebilecem diye,meğer farsçayı bilenler kendi aralarında konuşacak biz de fransız kalacakmışız,boşuna sevinmişlim
      [/quote]

iyide benim farsça konuştuğumu kim dedi. Ben farsça bilmem ki. Yazdıklarım da fars dili değil

Yorum

ben mufazzal kardesime "bu ne demek?" diye sordum
        ders bos ya öylesine yaziyoruz bir seyler
        muallim gelip ders sistemli bir sekilde baslayinca, gerekirse bazi satirlari sileriz
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 22:31.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg21611#msg21611 date=1240926151]
          ben mufazzal kardesime "bu ne demek?" diye sordum
          ders bos ya öylesine yaziyoruz bir seyler
          muallim gelip ders sistemli bir sekilde baslayinca, gerekirse bazi satirlari sileriz

[/quote]

Ermenice
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 22:31.

Yorum

dur abi; bir kac kiside ermenice meraklisi cikarsa ortalik iyice karisir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Farsca bilen arkadaslar varsa sahislardan, zamanlardan baslasin.bizde o gün o yazdiklarini ezberleyelim ertesi günü farkli seyler yazsin

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=3873.msg21641#msg21641 date=1240930463]
                Farsca bilen arkadaslar varsa sahislardan, zamanlardan baslasin.bizde o gün o yazdiklarini ezberleyelim ertesi günü farkli seyler yazsin
                [/quote]

katılıyorum segaleyne
                [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Arkadaşlar Allah'ın izni ve yardımıyla Farsça dersine başlıyoruz, isteyenler katılabilir.

1. DERS:

Bu derste yazacağım şeyleri iyice öğrenirseniz, Farsça'nın %10 unu öğrenmiş olursunuz. Onlar şunlardır:

Ben = Men
                  Sen = To
                  O = U

Biz = Ma
                  Siz - Şoma
                  Onlar = Anha – Anan

Bu = În
                  O = an

Bunlar = Înha - Înan
                  ha = ler

Bunlar = Înha
                  Onlar = Anha

Kelimeden önce gelen ekler:

ez = den, dan
                  der = de, da
                  be = e,a
                  ba = ile

Kelimeden sonra gelen ekler:

Ra = ı, i, u
                  hem = de
                  niz = da

Farsçayı çabuk öğrenmek için fiil çekimlerini de bilmemiz gerekir. 300-400 kelime çekimleriyle birlikte öğrenirseniz Farsçayı rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. İlk önce her fiilin masdarını bulmalıyız, onu bulduktan sonra fiillerini öğrenmeliyiz. Bu dersimizde üç kelimenin masdarlarını fiilleriyle birlikte yazalım:

Görmek: diyden.
                  diydem (gördüm) diydi (gördün) diyd (gördü) diydim (gördük) diydid (gördünüz) diydend (gördüler)

Bilmek: danisten.
                  danistem (bildim) danisti (bildin) danist (bildi) danistiym (bildik) danistiyd (bildiniz) danistend (bildiler)

Gülmek: xendiyden.
                  xendiydem (güldüm) xendiydi (güldün) xendiyd (güldü) xendiydiym (güldük) xendiydiyd (güldünüz) xendiydend (güldüler)

Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

müzekker/müennes sorunu yok degilmi?

yukarida: inha-inan/anha-anan örneklerinde iki farkli kelime ayri yerlerde kullanilmak üzeremi yoksa farketmiyormu?

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3873.msg21805#msg21805 date=1240952184]
                      müzekker/müennes sorunu yok degilmi?

yukarida: inha-inan/anha-anan örneklerinde iki farkli kelime ayri yerlerde kullanilmak üzeremi yoksa farketmiyormu?

[/quote]

Farsça dilinde müzekker münnes için zamirler ve işaretler aynıdır, değişmiyor. Ama Arapça'da, bildiğim kadarıyla kürtçe'de de değişiyor.
                      inha-inan/anha-anan aynı manaya geldikleri için yazdım. Bazıları konuşma dili bazıları da kitap dili olduğu için az değişiyorlar. Mesela inha (bunlar) kitap dilidir. İnan da aynı manaya gelir ama konuşunca lehce olarak öyle söylerler. Bazen de bir kelimenin birçok manası olabiliyor. Bunlara değineceğiz inş.
                      Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

Allah razı olsun hocam ama bizede ödev verseydiniz keşke bir kaç fiil verip biz onu çekimleseydik hem böylecek kelime öğrenmiş olurduk....
                        De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                        (Tevbe Suresi 105)

Yorum

allah razı olsun inş.aqa
                          vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                          [center]

Yorum

[b]

دوست / dûst = arkadaş Dinle!
                            پدر / peder Dinle! = baba ayrıca, بابا /baba = baba Dinle!
                            مادر /mâder Dinle! = anne ayrıca, مامان /mâmen = anne Dinle!
                            برادر /berâder = Erkek kardeş, birader Dinle!
                            خواهر / hâher = Kız kardeş Dinle!

دوستم / dustem = arkadaşım
                            پدرم / pederem = babam
                            بابام / babam = babam
                            مادرم / mâderem = Annem (مامانم /mâmânem)
                            برادرم / beraderem = Biraderim
                            خواهرم / hâherem = Bacım

ماشين / mâşin = araba Dinle!
                            خانه / khâne = ev Dinle!
                            فروختن / forukhten = satmak Dinle!

Arkadaşlar hani şu merak edilen h YADA kha
                            harfinin okunuşunu buldum yukarda evin farcası olarak linki tıklayın okunuşunu duycaksınız orda h gib çıkan ses işte o meşhur farsça h kha ...
                            De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Allah razı olsun muallim kardeş Rabbim sevabınıza yazsın inş..başarılı talebelerden olup öğrenmek umuduyla bende başlıyayım burdakileri bir deftere geçireyim inş..
                              [center]

[center][center]

Yorum

Allah razi olsun faydali olmus...evet yazmak en iyisi. ilerleyen sayfalarda kolaylik olur

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X