Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

annesi için dua isteyen kardeşimiz

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

annesi için dua isteyen kardeşimiz

Alman Genc "Annem Musluman Olsun" video (Turkce Altyazılı)

:'(
    Rabbim kardeşimizin annesine ve sevdiklerine müslüman olmayı ve islamı hakkıyla yaşamayı nasip etsin

Ynt: annesi için dua isteyen kardeşimiz

Bu ne güzel istek!

Rabbim Muhammed ve Ali Muhammed'e salat etsin ve bu kişiyi müslümanlığa hidayet etsin

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve accil fereceum

Yorum

müslüman olmakla cennete gidebileceği ümidi ile yaşayan milyonlarca müslümndan biri.
      şii değilse atın gitsin
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=24036.msg161583#msg161583 date=1348044777]
        müslüman olmakla cennete gidebileceği ümidi ile yaşayan milyonlarca müslümndan biri.
        şii değilse atın gitsin
        [/quote]

elbette insanlar müslümansa cennete gitme ümidi taşır
        bu ümüdi ancak şiiler mi taşımalıdır
        küçük samimi bir kardeşimiz annesi için dua ediyor ve dua istiyor siz ise şii değilse atın diyorsunuz
        vallahi çok şaşırdım. bu dediğinizi okuyan sünni kardeşlerimiz ne düşünür diye düşünmediniz mi hiç hem kimbilir belki bu videoda ki kardeşimizde şii dir annem şii olsun diye mi dua edin diyecek ti
        zaten gerçek islam gerçek şialığın ta kendisidir biz böyle inandığımız için müslüman olsun diye dua ettiğimizde doğru olan islamı bulmasını ümit etmiş oluyoruz...
        ve bence müslümanların hiçbiri şii olsun sünni olsun atılası varlıklar değildir tabii samimi iseler....

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23024.msg161569#msg161569 date=1348003370]
          Sünnilerin Tekfir Edilemeyeceğine (kafir görülemeyeceğine) Dair Usulü Kafi'den Hadisler:

İmam ve Küfür Kitabı'ndan, Küfür Babı:

18- (2850) ... İbrahim b. Ebu Bekr, rivayet eder:
          Ebu'l-Hasan Musa (Musa b. Cafer a.s)'ın şöyle dediğini duydum:
          "Ali (Ali b. Ebu Talib a.s), hidayet kapılarından biridir. Ali'nin kapısından giren mü'mindir, o kapıdan çıkan kafirdir. Bu kapıdan girmeyen ve çıkmayan kimse de, durumları Allah'ın iradesine kalmış zümreye mensuptur."
          C: 2 Sh: 637
          (Bu hadise göre Ali a.s'ı yeterince tanımayan ve imamete dair delilleri bilmeyen sünniler kafir kabul edilemez!

19- (2851) .... Zurare, rivayet eder:
          Ebu Abdullah (Cafer Sadık a.s) buyurdu ki: "Eğer kullar, bilmedikleri zaman, dursalar ve bilerek inkar etmeselerdi kafir olmazlardı."

171) DALALET BABI

1- (2879.. Haşim Sahibu'l-Berid, rivayet eder:
          Ben, Muhammed b. Müslim ve Ebu'l-Hattab bir yerde toplanmıştık.
          Ebu'l-Hattab bize: Bu inancı bilmeyenler hakkında ne dersiniz diye sordu
          Ben: bu inancı (şia) bilmeyen kafirdir, dedim.
          Ebu'l-Hattab: Önüne delil konulmadıkça kafir değildir, delil konulduktan sonra, yine de tanımazsa kafirdir, dedi.
          Muhammed b. Müslim ona şöyle dedi: Subhanallah' bu inancı tanımıyorsa, inkar da etmiyorsa, ne diye kafir olsun? İnkar etmedikçe kafir değldir.
          Ravi der ki: Hacca gittiğim zaman, Ebu Abdullah (Cafer Sadık a.s)'ın yanına gittim ve bu meseleyi ona anlatım.
          Dedi ki: "Sen burdasın, ama ikisi burda değildir. Gece olunca hep birlikte Mina'da orta cemrenin yanına gelin, orada buluşalım."
          Gece olunca, ben, ebu'l-Hattab ve Muhammed b. Müslim, İmam'ın yanında toplandık. İmam (a.s) bir yastık aldı ve göğsüne koydu, sonra bize şöyle dedi: "Hizmetçileriniz, kadınlarınız ve aileleriniz hakkında ne dersiniz? Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik etmiyorlar mı?"
          -Evet şahitlik ediyorlar, dedim.
          -Dedi ki: "Muhammed (s.a.a)'nin Allah'ın resulü olduuğna şahitlik etmiyorlar mı?"
          -Bütün bunları yapıyorlar dedim.
          -Dedi ki: "Peki, sizin bu inancınızdan haberdar mıdırlar?"
          -Hayır, dedim.
          Dedi ki: "size göre onlar nedir?"
          Dedim ki: Bu inancı bilmeyen, tanımayan kafirdir.
          Buyurdu ki: "Subhanallah! Şu yollardaki, su başlarındaki insanları görüyor musun?"
          -Evet, dedim.
          -Dedi ki: "Namaz kılmıyorlar mı, oruç tutmuyorlar mı, hacca gitmiyorlar mı? Allah'tan başka ilah olmadığına, Muhammed (s.a.a)'nin Allah'ın resulü olduğna şahitlik etmiyorlar mı?"
          -Evet, bütün bunları yerine getiriyorlar, dedim
          -Dedi ki "Pek, sizin sahip olduğunuz inancı biliyorlar mı?"
          -Hayır bilmiyorlar, dedim.
          Buyurdu ki: "size göre nedir onlar?"
          Dedim ki: bu inancı bilmeyen kafirdir.
          Buyurdu ki: "Subhanallah! Kabe'yi, tavafı ve Kabe'nin örtüsüne sarılan Yemenlileri görmüyo rmusun?"
          -Görüyorum, dedim.
          -Dedi ki: Allah'tan başk ailah olmadığna, Muhammed (s.a.a)'nin Allah'ın resulü olduğuna şahitlik etmiyorlar mı? namaz kılmıyorlar mı, oruç tutmuyorlar mı, hacca gitmiyorlar mı?"
          -Bütün bunları yapıyorlar dedim.
          Dedi ki: "Peki sizin inancınızı biliyorlar mı?"
          -Hayır, dedim.
          Buyurdu ki: "Öyleyse size göre nedir onlar?"
          Dedim ki: Bilmeyen kafirdir.
          Buyurdu ki: "Subhanallah! Bu, haricilerin görüşüdür."
          Sonra şöyle dedi: "İsterseniz, size daha fazla açıklamada bulunayım."
          -Ben dedim ki: Hayır.
          Bunun üzerine şöyle dedi: "Bizden duymadığınız bir şeye inanmanız, sizin için şerdir."
          Ravi der ki: İmam (Cafer Sadık a.s)'ın, bizi Muhammed bin Müslim'in görüşüne döndürdüğünü sandım.
          C. 2 Sh: 657-659

bundan sonraki 2880 nolu hadis ve sonrakiler tam da sünnilere kafir denemeyeceğini gösteriyor dileyen için bu kadarı kafidir, yetmeyenler kafi'nin o bölümüne bakabilirler.
          [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X