Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KIYAMET GÜNÜN KADISI IMAM ALI AS OLACAK

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

KIYAMET GÜNÜN KADISI IMAM ALI AS OLACAK

VE CENNET CEHENEME ONUN ELİYLE GİRİLECEK.

Imam Ali his job on the day of judgement according to Shia يوم القيامة عند الشيعة
    HASBUNALLAH

Ynt: KIYAMET GÜNÜN KADISI IMAM ALI AS OLACAK

Ali hubbuhu cunna, kasimil nari vel cenna.
    Ali sevgisi kalkandir, Cennet ve Cehennemi bolendir.

Yorum

ikisi çok farklı.ali sevgisinin önemi ve cennet cehenneme girecekleri belirleyenin Ali (r.a) olması çok farklı.

kıyamet gününün tek sahibi Allahtır.
      HASBUNALLAH

Yorum

Resulullah(saa) buyuruyorki;"Ya Ali seni ancak mümin sever,ve sana ancak münafık olan buğz eder"İbni Abbas(ra) buyuruyorki; "Biz mümin ile münafığı Aliye olan sevgisinden anlıyoruz"

Demekki cennet ve cehennem ehli daha Ali(as) hayatta iken Ali sayesinde belli oluyormuş.
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22438.msg138827#msg138827 date=1325539319]
          ikisi çok farklı.ali sevgisinin önemi ve cennet cehenneme girecekleri belirleyenin Ali (r.a) olması çok farklı.

kıyamet gününün tek sahibi Allahtır.
          [/quote]
          bu konu ile alakali cevabi mikdat kardes cok net vermis. sagolsun.
          benim meselem farkli, kilitlenen topicte benim hz. Aliye uluhiyyet isnad ettigimi iddia etmisşin. ne sen ne bir baskasi bunu yazilarimdan kanitlayamaz.
          ama ben senin imamlarindan şafii'nin imam Ali a.s.a alenen "ilah" dedigini ispatlayabilirim. simdi safii ibni sebeci mi olacak ispatlarsam?

Yorum

eğer şafi öyle demiş kafirdir ve ona lanet olsun.ben kurandan ve peygamberden başkasını sizin gibi masum kabul etmem.eğer demişse o da kafirdir tüm sunni mezhep imamları demiş olsa hepsi kafirdir.
            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22438.msg138836#msg138836 date=1325540028]
              bu konu ile alakali cevabi mikdat kardes cok net vermis. sagolsun.
              benim meselem farkli, kilitlenen topicte benim hz. Aliye uluhiyyet isnad ettigimi iddia etmisşin. ne sen ne bir baskasi bunu yazilarimdan kanitlayamaz.
              ama ben senin imamlarindan şafii'nin imam Ali a.s.a alenen "ilah" dedigini ispatlayabilirim. simdi safii ibni sebeci mi olacak ispatlarsam?
              [/quote]

başlıktaki kilit açıldı
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22438.msg138839#msg138839 date=1325540433]
                eğer şafi öyle demiş kafirdir ve ona lanet olsun.ben kurandan ve peygamberden başkasını sizin gibi masum kabul etmem.eğer demişse o da kafirdir tüm sunni mezhep imamları demiş olsa hepsi kafirdir.
                [/quote]
                12 imamin ilim itikad ve amellerinde ne hata buldunda masum kabul etmiyorsun?

Yorum

ben peygamber hariç kimseyi masum kabul etmem bu tabi onlar gunahkardır anlamına gelmez.eimmei isna aşer en azındna buyuk gunah işlememiştir. bizim sözümüz odur ki küfür sözünü kim dese kabul etmeyiz.
                  HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22438.msg138848#msg138848 date=1325540963]
                    ben peygamber hariç kimseyi masum kabul etmem bu tabi onlar gunahkardır anlamına gelmez.eimmei isna aşer en azındna buyuk gunah işlememiştir. bizim sözümüz odur ki küfür sözünü kim dese kabul etmeyiz.
                    [/quote]
                    kucuk gunahlardan hangilerini islediler?

Yorum

hem peygamberi hangi nass'a dayanarak masum kabul ediyorsun?

Yorum

küçük günah işlediler demedim en azından buyuk gunah işlemediklerine eminiz dedim.gunah işlememek ayrı hata yapmayan olmak ayrı.
                        HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22438.msg138845#msg138845 date=1325540839]
                          12 imamin ilim itikad ve amellerinde ne hata buldunda masum kabul etmiyorsun?
                          [/quote]

sen ehlibeyti hangi nassa dayanarak masum ilan ediyorsun ?
                          HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22438.msg138857#msg138857 date=1325541393]
                            sen ehlibeyti hangi nassa dayanarak masum ilan ediyorsun ?
                            [/quote]
                            benim nasslarim senin nezdinde gecersiz, senin nasslarin nedir?

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22438.msg138854#msg138854 date=1325541341]
                              küçük günah işlediler demedim en azından buyuk gunah işlemediklerine eminiz dedim.gunah işlememek ayrı hata yapmayan olmak ayrı.
                              [/quote]
                              suphesiz oyle de, sen nasil emin oldun?

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X