Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İranda Qum Şehriden Toplu Nikah ( Düğün ) Merasimi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

.

Bulduktan sonra evlenmesi zor degil.neyse sizde bulmayın

Yorum

Ynt: İranda Qum Şehriden Toplu Nikah ( Düğün ) Merasimi

[quote author=Musavi link=topic=7392.msg126318#msg126318 date=1307390513]
      Bulduktan sonra evlenmesi zor degil.neyse sizde bulmayın
      [/quote]

Ben niye bulurum zaten arkadaş, evlenmek istiyorsan ter akıt, zamanını harça armut piş ağzıma düş olmaz bu konuda kusura bakma. Evliliği basit sanıyorsun galiba ...Edit...

Yorum

Ben canlandırmadım Melis kardeşimiz canlandırdı...
        De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
        (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=7392.msg126320#msg126320 date=1307391844]
          Ben canlandırmadım Melis kardeşimiz canlandırdı...
          [/quote]

canlandırmak iyidir üstadım

Yorum

evette ... her konuda radikallik iyi değl bence
            De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=7392.msg126323#msg126323 date=1307393152]
              evette ... her konuda radikallik iyi değl bence
              [/quote]

Radikallik farklı, fikir sunmak farklıdır.

Yorum

Bu böyle süreeeeer gider ;d
                "Kim Ramazan ayından bir günün orucunu (özürlü olmaksızın) yerse, imanın ruhu (hakikati) ondan ayrılır."
                Mizan’ul-Hikmet, c. 5, s. 471.
                --------
                'Kalem doğru yazmıyorsa, silgi ol. Söz uyuşturuyorsa, sağır ol.
                Zalim zulmediyorsa, ideolojilerini bırak akıllı ol.
                Devrim, akıl işidir, çocuk işi değil.'

Yorum

Her konuda olumsuz düşüncede radikalliğin özündür azizim [quote author=azadi link=topic=7392.msg126325#msg126325 date=1307393417]
                  Bu böyle süreeeeer gider ;d
                  [/quote] aman aman kimsenin hışmına uğramak istemiyorum
                  (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=Serkan A. link=topic=7392.msg126319#msg126319 date=1307391331]
                    Ben niye bulurum zaten arkadaş, evlenmek istiyorsan ter akıt, zamanını harça armut piş ağzıma düş olmaz bu konuda kusura bakma. Evliliği basit sanıyorsun galiba ...editt.. önce
                    [/quote]

:d :d :d :d ay çok güldüm çok yaşa sen serkan kardeşim :d :d
                    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

hayır Musavi kardeşim üzerine düşeni yapıyor ve edebinden dolayı bu işlere tevessül etmiyor kendini ilme veriyor. bizm evde kaldığında bizim çevremizde evlenecek kız var mı diye bakmadı, evimizde hangi kitaplar var onlara baktı ve kendisinde olmayan kitapları bir çırpıda okumaya kalktı..

sözüm meclisten dışarı ama; evlenmeyen herkesi evliliğe layık değildir diye düşünmek acaba ne kusuru vardır da bu yaşına kadar evlenmemiştir diye sui zan yürütmek nefislerimizin bizlere attığı vesvese oklarıdır ki bu oklar yüzünden biz üzerimizdeki sorumluluğumuzu da karşına havale ediviririz. Oysa Kur'an bu işi yani evlendirme işini yaşını başını almış yuva kurmuş tecrübe sahibi olmuş insanları tanımış yetişkilere yüklemektedir:

İçinizde evli olmayanları (eyama), kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları ile evlendirin. Eğer fakir iseler, Tanrı kendi fazlından onları zengin eder. Tanrı geniş (nimet sahibi)dir, bilendir. Nur 32.

bu ayete göre evlendirme sorumluluğu yetişkinlerindir. İslam'ın önerdiği ve mektebimizin uyguladığı gelenekleşmiş olan eş seçme yöntemi görücü usulü evliliktir. büyükler iki tarafı da tanırlar ve birbirlerine tavsiye ederler onların da karşı çıkmamaları onaylamaları üzerine evlilik organize edilir.

gençler değil dünyayı karşıdakini kendilerini tanımazlar ki uygun aday bulabilsinler.. gencin değerlendirme yargıları ne olacak ne kadar gerçekçi olacak ki ordan sağlam bir evlilik kurulabilsin bir kaç günlük his ve zevkini düşündüü yaşlarda kaş göze boyaya elbiseye bakılarak seçilen eşler bir kaç günlük eskiyen evlilikten sonra terk edilir, edilmekte..

hem gençler eş seçiyorum diyene kadar ne kadar günah işlemekte ve ölçüleri aşabilmektedirler. Ne ilginç bir durumdur ki güya müslüman olan geleneksel aileler biler artık kızlarının kendilerinin eş seçmelerini beklemekte kolaycılığa kaçmaktadırlar. eğer tavsiye ettikleri kimseyle geçinemeseler sorumluluğu kendilerine keseceklerinden korkmakta üzerine sorumluluk almamaktadırlar. sanki sorumluluk almadıklarında ilerde doğacak sorunlarda evladını boşamış mı oluyor ki yine kurtulamıyor yine başları ağrımakta..

bence Musavi güzel bir farsça öğrenmeli ve sana layık kız bulunmayan bu türkiye toplumundan yüzünü iran toplumuna çevirmelisin. Kum'dan bir mollanın kızıyla evlenmeli ikiniz de alim olmalısınız. hatta bu konuda sana destek verecek olan çok mübarek insanlar olacaktır orada.. böylece iranda yerleşmen de mümkün olabilecektir tabi tercih edersen..

ben olsam hiç başka şeyi düşünmez ordan dışarı çıkma üzerine hiç plan yapmazdım. bol bol okur orda master mıdır ne ise orada kalmayı planlardım.. nasıl olsa senin hızlı okuma özelliğin var bu sayede çok ilim sahibi olursun ilimde derinleşirsin.. evliliğini de bu yönde planlarsan daha iyi edersi diye düşünüyorum..

Yorum

arkadaşlar lütfen biraz daha mutedil yazalım birbirimize karşı biraz daha nazik olalım..

sert bir kaç mesaj sildim ve gerekli editte bulundum bundan sonra biraz daha konuya odaklanıp şahıslar üzerinde durmayalım inşaAllah...

Yorum

bu konuda belki daha önce anlatmışımdır esat coşan hoca efendi ile ilgili bir anı. ercümet özkan anlattı. bu ikisi de mehmet zait kotku hocanın öğrencileriymiş. Ercüment özkan iktibas dergisi çıkaran mealci gurubun abisi konumuna, esat coşansa hatırı sayılır bir tarikatın liderliğine geldi..

ercüment özkan diyor biz öğrenciliğimizde kendimizi ilme verdik Kotku hocanın kızı mı var neyi var haberimiz bile olmadı. ama meğer ki bizim esat (coşan) hocanın kızını ayarlamış bile. nerden bilelim hoca postu kızını alana verirmiş.. biz ilme devam edip duruyorduk..

tabi bu üçü de öteki aleme göçmüş kişiler. burda anlatmak istediğimiz ilim için uğraşmak edebinden dolayı kızlarla ilgilenmemek gençlerin evlilik konusunda sıkıntılarla karşılaşmasına neden olabiliyor. işte sağlıklı bir İslam toplumu bu noktada devreye girer ve ahlakı ileri olan bu gençlerin mağduriyetini önler.. olması gereken budur...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20694.msg126330#msg126330 date=1307394950]
                            O murekkebi sana yuttururum serkan.birde usluptan bahsediyordu bana
                            [/quote]

Bi yuttursana uzun zamandır mürekkep yutmadım tadını özlemiştim.

Qom_u_aşk hocam okumak sizce türkiye'de yeterli mi ? Ev kirası, Giyim, Yemek ve içmek, Yol parası, Elektrik, Su, Telefon, İnternet, Yakıt Parası V.s.s. giderlerimiz bu kadarla sınırlı değildir. Düğün parası, ceyiz parası, Gelinlik parası, V.s.s. olarak devamını getirmedim siz getirirsiniz artık. Günümüz çağında evlilik cocuk oyuncağına döndüğü bellidir kanıt sunmama gerek yoktur umarım. Gençlerimiz, Evlenelimde gerisi önemli değil diyebiliyor artık. Gençliğin verdiği bir heyecanla düğün yapılıyor ama eşi ile geçinebilecek mi? anlaşılabilecek mi? bunu düşünen yok artık. Ben nişanlıyım 1 hafta oldu daha. eşimi seçerken baktığım özellikler : Aile'ye sayğı, Giyim, istekleri, Dolğunluğu bunlar en önemli konulardı nişanlımdada hepsi mevcut. ayrı ev istemedi, Giyimi teseddürlü İnançlarını Rabb rıza için elinden geldiği kadarı ile yapmaya çalışması, Tasarruflu olması, Gözünün Yüksekde olmaması, Herkese karşı saygılı olması ve Kendisini bilmesi. Toy olmak kötü bişey hele yaşını almış olması daha kötü bişey. Sitenin Belli alanlarına yazılan yazılar insanları çözmeye yetiyor. Demek istediğimi anladığınızı umuyorum.

[quote author=BEYZA link=topic=7392.msg126328#msg126328 date=1307394223]
                            :d :d :d :d ay çok güldüm çok yaşa sen serkan kardeşim :d :d
                            [/quote]

Sende çok yaşa üstadım.

Yorum

.

Eyvallah abi

Yorum

Aslında bu konuda en guzel örnek İmam Ali (a.s) ın Kufedeki evi ... Rabbim tum bekar kardeşlerimize nasip etsin... Evlenmedne önce gidin görün iyice bakın odalara... ne var yok ne nasıl bir yer kaç odalı o zamanın durumlarında ne kadar luks ? Keşke imkan olsa idi fotoğraflarını çek idim.. ama izin vermemişlerdi =/
                                (Tevbe Suresi 105)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X