Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
başörtüsü
Daraltma
X
-
Ynt: başörtüsü
Fikrimi belirtmek istiyorum.
İslamda başörtüsü zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum. Bu konu ile ilgili yeterince dini kanıtım var. Araştırarak ve bilinçli olarak böyle düşündüğüm için kalbim çok rahat. Bu benim inancım. Kimseye zorla kabul ettirmeye çalışmıyorum.
Aynı zamanda türbanın bir siyaset aracı yapılmasına ve insanların bu konuda kullanılmasına da karşıyım.
Peruk takma fetvasını kim verdi bilmiyorum ama bence çok saçma bir şey. Türbana karşı savundukları duruma aykırı. Bir kadının ha kendi saçı ha peruk ne farkeder. Türban takmanın amacı neydi? Orjinal saçları gizlemek mi? Yoksa başka bir şey mi?
Öte yandan benim gibi düşünenleri ve başörtüsünün İslamın bir zorunluluğu olduğuna inanan insanları değerlendirecek tek kişi Allah'tır. Herkes istediğine inanır ve inancının gerektirdiği şekilde yaşamını düzenler. Bu insanlık hakkıdır.
Başörtüsü yasağını kesinlikle onaylamıyorum ve insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. İnsanların ne giydiği ile değil, giysinin içindeki insanla ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Birisinin başörtüsü kullanıyor olması veya ceket giyiyor olması veya kızların pantolon giyiyor olması veya iskoçyada erkeklerin etek giyiyor olmaları beni rahatsız etmiyor. Özgürlüğün sınırı da bu değil midir? Benim herhangi bir özgürlüğümü ihlal etmedikleri için beni kendileri gibi giyinmeye zorlamadıkları için bence herkes başörtüsü veya şapka veya peruk veya kukuleta kullanmakta özgürdür.
Eğer İslamda başörtüsü diye bir şey yoksa ve devlet çok rahatsız oluyorsa ve yanlış olduğunu düşünüyorsa, devletin din işlerinin başına İLMİ olan birisini getirir ve "şu yanlıştır" şeklinde fetva vererek değil de insanların kalplerinin tatmin olmalarına yetecek şekilde delilleriyle açıklamasını sağlar. Tüm cami imamları devlete bağlıdır. Bu konularda hutbelerle insanlar bilgilendirilebilir. Bunu yapsalar, bir çok kişi kalben tatmin olsa bile yine başörtüsü kullanmaya devam edenler olacaktır bu da devleti ilgilendirmez.
Ha devletin din işleri kurumu bu başörtüsü konusunu İslamın bir parçası sayıyor ise o halde resmi dini İslam olan bir devletin başörtüsü konusunda yasaklar getirmesi garip olmuyor mu? Başörtüsü giyip okula gidince devlet işleri din işlerine mi karışıyor? Başörtüsü giyip sokağa çıkınca din işleri devlet işlerine mi karışıyor? İşte bu sorular nedeniyle laiklik ile başörtüsü konusunun alakasını bir türlü çözebilmiş değilim.
Yorum
Yorum