Ynt: Hangisi Haktır? maliki? şafi? hanefi? hanbeli?
Kevserizehra İmam a.s bunları bilmiyor muydu? Ebu Hanife'yi neden insanları Allah'ın dininden alıkoyan diye niteledi?
bir soru daha:
Zalim krallar insanları Ehlibeyt liderliğinden nasıl ayırabilirlerdi? Ebu Hanife gibi onlara zıt gibi duran kimseleri kullanmadan? bu kullanmada Ebu hanife gibileri bilinçli ve gönüllü demiyorum dikkat et, böyle cevap verme?
bir de hadisle ilgili cevabını da bekliyorum...
Kevserizehra İmam a.s bunları bilmiyor muydu? Ebu Hanife'yi neden insanları Allah'ın dininden alıkoyan diye niteledi?
bir soru daha:
Zalim krallar insanları Ehlibeyt liderliğinden nasıl ayırabilirlerdi? Ebu Hanife gibi onlara zıt gibi duran kimseleri kullanmadan? bu kullanmada Ebu hanife gibileri bilinçli ve gönüllü demiyorum dikkat et, böyle cevap verme?
bir de hadisle ilgili cevabını da bekliyorum...
Alimleri de birbirine hep zıt fetvalar verir bu sünnilerin.. Ben size söyliyeyim 12 İmam ne sünniydi ne şiiydi. Müslümandı sadece. Onların bir gruba girmeye ihtiyacı olsa Allah onları İmam seçer miydi hiç? Mevlana ne şii ne sünni, Yunus Emre hakeze öyle, Şems yine öyle. Mevlana'nın evliya olduğunu ben yaşadığım olaydan bilirim. Allah şiiden de sünni den doğru inanç sahiplerini cennete kor. Zira bu gruplar içinde de farklı düşünceler çok. Bir Şii Ömer kafir der diğeri hazreti der, bir sünni Araf Dağının Adamları olan 12 İmam'a söver, laneti bulur, diğeri Cübbeli Ahmet Hoca gibi onları kabul eder kurtulur.

Yorum