Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Allah tealanın 99 isminin sırrı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Allah tealanın 99 isminin sırrı

Akademisyenler ve doktorlar bu konuda hemfikir. Mesela sabırsız biri ‘Ya Sabır’ çekerek sabırlı olmayı başarabilir. Peki hangi ismi, günde kaç kez ve hangi halimiz için zikretmemiz gerekir? Zaman’dan Dilek Güray konunun uzmanlarına sordu…

Her ismin kainatta bir karşılığı var
    Prof. Dr. Abdulaziz Hatip (Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi): Bazı müfessirlere göre “Âdem’e öğretilen isimler” de Esmâ-i Hüsnâ’dır. Yani bu mübarek isimlerin her biri kâinattaki bir fennin, bir ilim dalının hakikat ve temelini teşkil eder. Meselâ, hukuk ve adalet ilmi Adl ismine, iktisat ilmi Rezzak ismine dayanır. Böylece Hz. Adem’e, bütün ilmî ve fennî kemâlât, inkişaf ve terakkilerin özü, çekirdeği ve yeteneği tevdi edilmiştir. Adem neslinin geliştirdiği bütün maddî ve kevnî terakkiler, bu ilk öğretimin güzel meyveleridir. Meleklere karşı insan nev’i olarak bize üstünlük kazandıran da budur.
    Genç ve diri kalmak için El-Hayy…
    Dr. Ender Saraç (Ayurveda uzmanı): Dünya gezegeninde her şey sonuçta bu 99 ismin tecellisidir. İnsanlarda bu esmaların tecellilerini farklı şekillerde görüyoruz. İnsanlar kendi üzerlerinde hangi esmaların tecellilerini görmek istiyorlarsa onu vird edinebilirler. Ama bazı esmalar kokteyl halinde zikredilebilir. Bu da sinerjik bir etki bırakır. Mesela ‘Er-Rahman Er-Rahim, Ya Fettah Ya Rezzak beraber çekilebilir. Bir de benim çok sevdiğim bir anti ageng esması var. El-Hayy… Genç ve diri kalmak için çekilebilir.
    İnsanoğlu, bu isimlere muhtaçtır
    Süleyman Sargın (Kürsü sayfası editörü): İnsan Esmâ-i İlahiye ile devamlı bir münasebet içindedir. Onun Esmâ-i İlahiye’ye dayanarak, kendisinde hâkim olan ismi vird edinip her gün çekmesi, o insanın dualarının kabulüne ve mânevî terakki adına ilerlemesine vesile olabilir. İnsan, Allah’ın sıfatlarını bildiren isimlere muhtaçtır. Kişi, çeşitli durumlarda vaziyetine en münasip olan bir ismiyle Rabb’ine niyazda bulunmak ister. Bu isimlerin olmaması halinde insanın O’nunla irtibatı eksik kalır.

"eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Ynt: allah tealanın 99 isminin sırrı

Allah razi olsun bacican
    Rabbimizin esmasini okumanin faydalarini bunlari okuyanlar bilirler....bu bize bir rahmettir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

başlıkta özel isim büyük harfle yazılırsa yanlışlık kalkar

Yorum

Teşekkürler müttaki

Yorum

Ynt: Allah tealanın 99 isminin sırrı

basliktaki bir harf icin yazina dokundum bacican hakkini helal et

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

kendi adıma teşekkür ederim kardeşim. baya rahatladım. Allah kelimesinin kücük harfle yazılması ne kadar rahatsızlık veriyordu.. elim kolum kilitleniyor konuyu bile rahat okuyamıyordum.. bilmiyorum işte harflerin dili olur mu oluyormuş demek ki anlamlarının ötesinde de dili varmış..

Allah razı olsun.. böylece muttaki kardeşimizi de bi hatadan kurtarmış oldun..

Yorum

Allah ismi celilesini büyük yazmak bende de takinti olmus halde, yinede bu konuyu okurken dikkatimi cekmedi hic
              hatirlattiginiz icin Allah razi olsun

Yorum

selamunaleykum
                uyarınız için teşekkürler ehlibeytin izinde hocam ve sanada düzelttiğin için teşekkürederim
                amin rabbim okuyanlardanda razı olsun ve esmasının tecellilerini ggörebilecek kalp nasip eylesin inşaallah
                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X