Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

Qom_u_aşk senin bu hadisinle IMAMLAR GAYBI BİLİR Mİ ? konusu ne alaka?Yok sen imamların vahiy aldığını söylüyorsan o başka.

Ehli beyt imamlarından hangisi muhalifleri ile konuşurken senin bu dediğini delil getirmiş?Eğer bu delil olsa muhalefet yapan herkesi kafirlikle suçlamaları gerekmezmiydi?

Ehli beyt imamları bunları bize Allah(cc) diyor demiş mi?Biz Allah(cc)'la görüşüyoruz demiş mi?İmam Ali kendi muhaliflerine bu dili kullanarak cevap vermiş mi?
    " Söyledim... duydu anlamına gelmez
    Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
    Anladı... hak verdi anlamına gelmez
    Hak verdi... inandı anlamına gelmez
    İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
    Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

Ben sorunuza cevap vereceğimi söyledim. nitekim bu soru bize, bu hadisi naklettiğimizde hemen sorulur. ve biz de bu hadisin sünni kaynaklarda da geçtiğini ve sorunun esas muhatabının gerçekte onlar olduğunu söylememiz gerekiyor. Dolayısıyla Kütübü sittede geçen hadisi yorumlamak sizin sorununuz bize neden soruyorsunuz. bu bir.

ancak gerçekte ben sizin tahrifatla ilgili açıklamanızı bekliyorum.. hala. bu yüzden konuya ilişkin cevabımı saklı tutuyorum..

Yorum

Peygamber s.a.a.'in hadisinde de buyurduğu gibi, ona iftira atıp söylemediği bir sözü söyledi diye insanları yanıltan ve yanlış dini öğreten cehennemdeki yerine hazırlananlara Allah, melekler ve tüm lanet edicilerin laneti olsun..

Yorum

Bu tiplerin sorunu şu: sistemlerini yanlış kuruyorlar. Bu yanlışlık, Ehlibeyt dini açıklamada yetkili olmasın, onların Allah'la diğer insanlardan farklı ilişkileri ve masumiyeti farkedilmesin de din ne hale gelirse gelsin.. bu çerçevede ele alıyorlar rivayetleri ve dini kavramları, tarihi, ayet ve hadisleri..

Oysa bu bozuk sistemlerini tehdit eden bir sürü başka ayet ve hadisler var ama bunlar cahil halkın nasılsa bunları okumayacaklarından emin olduklarından hiç çaktırmıyorlar. ya da haberleri bile yok. o kadar dalıyorlar ki yalanlarının ortasın kendileri bile bir süre sonra inanmaya başlıyorlar.

Allah zalimler topluluğunu elbette hidayete ulaştıracak değildir. Zalim bir hakkı bir yerden alıp başka konuma oturtmaktır. Dini temsil açıklama ve yönetimde olma hakkı Ehlibeytin masum imamlarınındır. Ancak bu makama başkalarını oturtanlardan daha büyük zalim kim vardır ki..

İşte bu tiplerin hidayetleri çok zordur..

dedik çok ayet var bunların sistemlerini tehdit eden. Örneğin şu İmamlara vahiy mi geliyor diyorsun sloganik lafına bakalım

bu düşünce sahibinin Kur'an'da vahiy kelimesinin nasıl ele alındığından ve hangi anlamda kullanıldığından haberi bile yok..

Çünkü Kur'an'da, arıya, Meryem'e (s.a.), Musa a.s.'ın annesine, yere ... vahettiği söylenmektedir.

Bozuk itikatlı sünni mezheplere göre vahy sadece Peygamberlere gelirmiş!. O zaman meryem s.a. ya da Musa a.s.'ın annesine vahiy geldiğine göre onlar da mı peygamber? Onlara gelecek olan vahyin İmamlardan esirgenmesinin altında, bir delile bağlanma mı vardır zan mı yoksa Ehlibeytin makamı hakkında duyulan endişe mi?..

Lafa geldi mi biz de Ehlibeyti ve Ali a.s.'ı çok seviyoruz derler. Ancak Ali a.s.'ın ne kadar fazileti varsa onları inkarla başkalarına atfederler. Bu konuda kendi kitaplarında geçen hadisleri ya inkar ederler ya da tahrif..

bu hadisi olduğu gibi..

Hadiste diyor ki:
          Özel konuşma uzayınca... sahabe ileri geri konuştu, Resul bunu duyunca, "Ali ile özel konuşan ben değildim, Allah onunla özel konuştu. (velakinnellah intecahu) "

burada çok açık olan Peygamberin s.a.a. sözü iki cümle:

1- Ali le özel konuşan ben değildim.

2- Allah onunla özel konuştu.

birinci cümlede sorun yok. ve insanlar Ali a.s. ile Peygamberin görüşüp konuştuğunu sanıp ileri geri konuşuyorlar. Bunun üzerine Peygamber onunla özel konuşan ben değildim diyor. yani ben konuşmadım. onunla konuşan Allah idi. ama tercümede bunu onunla ben Allah'ın izni ile konuştum kendi isteğimle değil..

Cümlede Allah'ın izni ile ya da emri ile diye hiç bir kelime yok!. Bunu tercümede ekleyerek kendi görüşlerini Peygambere söyletiyorlar.

Ondan sonra da soru geliyor ne yani Ali a.s.'ı Peygamber mi görüyorsunuz?

bu hadisi biz mi kitaplarımıza yazdık, yoksa böyle çok sayıda hadisleri alan kitapları biz mi sahih diye isimlendirdik? Bunu siz cevaplamalısınız. Yani Ali a.s. Peygamber mi ki Allah onunla özel konuştu?

Ve sonra da sisteminizi doğru kurmak zorundasınız.. Sizin kitaplarınıza bile bu hakikatleri koyup gösünüzün içine sokan Allah, bunun hesabını sormayacak mı sanıoyorsunuz?

bu hadisi doğru şekilde gördünüz de hala ne diye Ali a.s'ın önüne Allah'ın hiç bir delil indirmediklerini geçirdiniz, onu onların emri altına verdiniz (verdiğiniz bir sistem kurdunuz) diye sormayacak mı sanıyorsunuz..

bizden duyurması..

Yorum

‎- Ve Ben, Havarilere: “Bana ve elçime iman edin” diye vah yetmistim. Onlar : “Biz
            iman ettik, Sen sahit ol ki, biz Müslümanlardanız!” dediler. 5/111
            - Havariler demislerdi ki: “Ey Meryem oglu Isa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir
            mi?” (Isa) : “Eger mü’min iseniz Allah’tan korkun” demisti. 5/112

vahyin sadece peygamberlere geldiğini sananlara göre burda vahiy gönderilen havariler de peygamber olmalı!!!

Yorum

meselenin aslı İmamların vahiye muhatap olmalarıyla üstünlüğe kavuşacak olmaları ve kendilerine itaatin, aklın vazgeçilmezi olmasıdır.

diğer sahabeye değil de Ali a.s.' ile konuşuyor Allah ve diğer sahabiler bunun uzamasından rahatsız oluyorlar Peygamberi s.a.a. suçlarlarken karşılarına Allah çıkıyor!

işte Ali a.s.'ı başkalarından geri atanların durumu daha feci olacak..

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=21496.msg130087#msg130087 date=1314044738]
                ‎- Ve Ben, Havarilere: “Bana ve elçime iman edin” diye vah yetmistim. Onlar : “Biz
                iman ettik, Sen sahit ol ki, biz Müslümanlardanız!” dediler. 5/111
                - Havariler demislerdi ki: “Ey Meryem oglu Isa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir
                mi?” (Isa) : “Eger mü’min iseniz Allah’tan korkun” demisti. 5/112

vahyin sadece peygamberlere geldiğini sananlara göre burda vahiy gönderilen havariler de peygamber olmalı!!![/quote]

Hz. Musanın annesi ve Hz. Meryem de var. ve havarilerin peygamber olduğunu hristiyanlar söylüyorlar.

Yorum

Selamun Aleykum Arkadaşlar.
                  Neden ortak payda bulmaya çalışmıyorsunuz? Bu tartışmalarınız ne zaman bitecek söyleyeyim. Tabiki mezar. Olanlar olmuş, yazılanlar yazılmış. Bir müslüman olarak birbirimizle dalaşmayı, Allah'ın ipini bırakmayı ne kadar da seviyoruz. Bi selamlaşın. Hal hatır sorun. Birbirinizi kırarak şeytanı sevindirmeyin. Benim 3 yıl bir Caferi kardeşimle arkadaşlığım oldu. Ve bu arkadaşlığım 20 yıldan beri devam ediyor. Bunları bir tartışma açmak için yazmıyorum. Müslümanların bu tartışmalarına üzüldüğüm için yazıyorum.
                  Selam ve dua ile..

Yorum

[quote author=ukba link=topic=21496.msg130960#msg130960 date=1315311561]
                    Selamun Aleykum Arkadaşlar.
                    Neden ortak payda bulmaya çalışmıyorsunuz? Bu tartışmalarınız ne zaman bitecek söyleyeyim. Tabiki mezar. Olanlar olmuş, yazılanlar yazılmış. Bir müslüman olarak birbirimizle dalaşmayı, Allah'ın ipini bırakmayı ne kadar da seviyoruz. Bi selamlaşın. Hal hatır sorun. Birbirinizi kırarak şeytanı sevindirmeyin. Benim 3 yıl bir Caferi kardeşimle arkadaşlığım oldu. Ve bu arkadaşlığım 20 yıldan beri devam ediyor. Bunları bir tartışma açmak için yazmıyorum. Müslümanların bu tartışmalarına üzüldüğüm için yazıyorum.
                    Selam ve dua ile..
                    [/quote]

ehli sünnet kardeşlerimizin kendi kitaplarına inanmalarını ve amellerini kendi kitaplarına göre yapmalarını bizde istiyoruz. ama ehli sünnet kardeşlerimiz ömer ve ebubekiri baş tacı yaparak kendi kitaplarına iman etmiyorlar. ve bunun sonucunda da böyle sonuçlar doğuyor ki ne bize yani şii lere bir faydası olur ne de sünnilere. ehli sünnet kardeşlerimin bir an önce kendi delillerini inkar etmeyerek ömer ve ebubekir hakkındaki gerçekleri kendi kitaplarının anlattığı gibi görmesi ve amel etmeleri ümidiyle..
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

"Allah'ın ipini bırakmayı ne kadar da seviyoruz"

Allah'ın ipi ne ukba? ve delili ne?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21496.msg130975#msg130975 date=1315341086]
                        "Allah'ın ipini bırakmayı ne kadar da seviyoruz"

Allah'ın ipi ne ukba? ve delili ne?

[/quote]

Kardeş pekala sen kasdedileni biliyorsundur. Benim anlamadığım bölünüp parçalanmak için neden bu kadar gayret edilirken, müslümana yakışır şekilde yaşamak için bu gayretlerin sarfedilmediği şaşırtıcıdır. Gereksiz bi soru sormuşsun. Bu soruyu iyiye yormuyorum. Amacınız hep bir tartışma ortamı oluşturmak diye düşünüyorum. İyi niyetli düşünceleri bile çizgiden çıkarma eğilimleri olarak anlıyorum bu tavrınızı.

http://www.sorularlaislamiyet.com alıntıdır

Al-i İmran Suresi, 103- Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz. (meal)

Al-i İmran Suresi,103-Hablullah (Allah'ın ipi), Allah Teâlâ'ya kavuşma sebebi olan delil ve vasıta demektir ki, Kur'ân, Allah'ın emrini yerine getirme ve cemaat, ihlas, İslâm, Allah'a söz verme, Allah'ın emri diye rivayetlerle tefsir edilmiştir ve hepsi birbirine yakındır. Bu âyetin cemaat ve ictimaiyyet (toplum bilim, sosyoloji) ile emir olduğunda kuşku yoktur. Bununla beraber burada cemaat, hablullah (Allah ipin)ın aynı değil, ona yapışmanın ürünüdür. Ebu Said el-Hudrî hazretlerinden rivayet edildiği üzere Allah Resûlü şöyle buyurmuştur: "Gökten yeryüzüne indirilmiş olan hablullah (Allah'ın ipi), Allah'ın kitabıdır." Korkunç bir yolun kenarına çekilmiş olan bir ip veya bir kuyuya düşmüş olanları çıkarmak için uzatılmış bir ip ve ona gereğince iyice tutunmuş bir toplum düşününüz. İşte bu tasavvurdan meydana gelen hey'et-i ictimaiyye (sosyal kurul) Kur'ân etrafında devamlı yükselen bir İslâm cemaatinin misalini teşkil edecektir. Bu i'tisam (tutunma) için herhangi bir cemaat olmak da kâfi değildir.

KURAN'I KERİM TEFSİRİ
                        (ELMALILI MUHAMMED HAMDİ YAZIR)

değil işte. Allah'ın ipi herhangi bir şey ve vasıta değildir.

bu soruyu sormamdan kasıt sünnilerin bu ayete verdiği tefsiri bildiğimden ve bu cevabı beklediğimdendi. Sünniler bu ve benzeri ayetlere verdikleri yanlış tefsir ve yaptıkları re'ylerine yönelik tefsir sebebiyle asla birleşemezler.

ama şiiler Elhamdulillah ki birliktirler.

bunun da nedeni bu ve benzeri ayetlere Ehlibeytin naklettiği hadislerle anlam vermelerindendir.

örneğin bu ayette geçen ip insanların ayrılmayı engelleyip birleşmelerini sağlamaları için söylenen iptir.

toptan Allah'ın ipine sarılın ayrılmayın

burdan sarılınan şeyin ayrılmayı engelleyecek şey olduğunu anlıyoruz. tek şey. Eğer sarılacağımız çok şey olursa yine ayrılık olmuş olur.

bu yüzden Ehlibeyt imamlarından rivayet edilen hadislerde bu ipten kasıt Ehlibeyt imamlarıdır. İnsanlar toptan zamanlarında yaşayan Ehlibeyt imamlarına sarılmak zorundadırlar. ki bu birleşmelerinin tek yoludur.

çünkü

birleşmek için hakka bağlanmak gerekir, İmamlar haktan başka bir şey söylemeyen masumdurlar
                        birleşmek için tek bir kişiye/lidere bağlanmak gerekir ki dağılma olmasın farklı emir merciileri bulunmasın.
                        birlşemek herkese doğru ve aynı fiili emredecek bir lider olmalı ki insanlar eylem ve inançta da birleşebilsin..

eğer gerçekten vahdeti istiyorsanız bu ayeti bu şekilde anlamak zorundasınız.

eğer burda sarılacak şeyi insanlar kendileri belirleyecek ve "Allah'a yakınlaşmak için vasıtlar" gibi kişiye göre değişecek vasıtalar diye yorumlanır anlaşılırsa herkes kafasına göre bir şeye sarılacak/tutunacak böylece birleşmek hayallerde bile mümkün olmayacaktır.

örneğin bu ayeti sünniler böyle anlıyorlar.

tarikatçılar sarılmaları gereken vasıtanın şeyhleri olduğunu her tarikat kendi şeyhinin olduğunu düşünürler
                        radikal islamcılar islam devletinin lideri olduğunu düşünürler o olmayınca ise namaz oruç gibi ibadetler diye düşünürler, halbu ki milyonlarca insanın namaz kıldığı halde birleşmelerinin hayal olduğunu görüyoruz..
                        bazı insanlar hadisler bazıları ayetler olduğunu düşünürler ve bu ayetle hadislerden de farklı inanç ve yaşam tarzı çıkardıklarından birleşmek yine mümkün olmaz..

öyle değil mi ukba?

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=21496.msg130962#msg130962 date=1315320180]

ehli sünnet kardeşlerimizin kendi kitaplarına inanmalarını ve amellerini kendi kitaplarına göre yapmalarını bizde istiyoruz. ama ehli sünnet kardeşlerimiz ömer ve ebubekiri baş tacı yaparak kendi kitaplarına iman etmiyorlar. ve bunun sonucunda da böyle sonuçlar doğuyor ki ne bize yani şii lere bir faydası olur ne de sünnilere. ehli sünnet kardeşlerimin bir an önce kendi delillerini inkar etmeyerek ömer ve ebubekir hakkındaki gerçekleri kendi kitaplarının anlattığı gibi görmesi ve amel etmeleri ümidiyle..

[/quote]

tutturmuşsunuz bi hz ömer hz ebubekir davası kendi kitabları demişsin ben sana onlarla alakalı 10 larca hadis getirsem kendi! kitaplarımdan diceksiniz ki bunlar sahih hadis degil uydurulmuş vs. vs.

takılmışınız bi geçmişe gidiyor şu foruma bak mesela kınamak için demiyorum ama son 15 konunun 12 si şii likle alakalı belkıde yıllardır suren aynı tartışmalar hep aynı kısır dongude donuyor, degişen bir şey yok, bir sunni siteye baksan mesela orda hep farklı konular oluyor gerçi bir çok batıl site var o ayrı lakin demek istedigim hep aynı dongude giden tartışmalar degişen hiç bir şey yok..alimleriniz diyor onların mukaddesatına sovmeyin diyor ama sozde sovmuyorsunuz ama sovmekten beter edıyorsunuz...

sunni misal sahihi buhariden hadis getiriyor siz kabul etmiyorsunuz, ama siz işinize geldimi cok rahat ondan delil getirebiliyorsunuz, sanki kabul edermiş gibi..

sozde sunni kazanılmaya calısılıyor ama sen sunni nin mukaddesatına laf dersen, sunni yıllar boyu hz ebubekir hz omerin faziletleriyle alakalı hadisler okumuş, sen boyle yaklaşırsan tabiki sana muhabbet beslemeyı bırak sana sapık gozuyle yaklaşır..

eger foruma sunni kazanılmak istenıyorsa onlara ve mukaddesatına saygı gostermeyı ogrenmelısınız..bizim oyle bır amacımız yok dıyorsanız o zaman bi sorun yok.

hiç bir sunni ne hz ali ye nede onun ogulları efendilerimiz hz hasan ve hz huseyine laf demez, diyende zaten sapıktır onlada ugrasılmaz..

konuyla alakalı degıl belkı ama mesela azerbaycanda kudus gununde devlet gosteri yapan muslumanlara saldırdı bunu neden acaba kımse foruma yazmadı? yada benmi gormedım..

bahreynde insanlar ezilirken biz nasıl eleştiriyorsak en azından kendi adıma, zira mazlum mazlumdur. siz ise suriye de sırf iran için ses cıkarmıyorsunuz, benım ıcın mazlum kanı dokulecegıne 10 iran devleti batsın 10 filistin devleti batsın umrumda olmaz yeter ki musluman kanı dokulmesın, bunun mezhebı ne olursa olsun..

ama ahmedinejad çıksa dese ki esad zalimdir indirilsin vs. dese siz bu sefer başlıcaksınız esada laf soylemeye yani kısaca garip bir algı..

Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

[quote author=ukba link=topic=21496.msg130960#msg130960 date=1315311561]
                            Allah'ın ipini bırakmayı ne kadar da seviyoruz..
                            [/quote]

Müminlerin Emiri Hz. Ali (aleyhisselam şöyle buyuruyor): Ben Allah'ın "Allah'ın ipine topluca sarılın"(Ali İmran 103) buyruğuyla kullarına tutunmalarını emrettiği onun kopmaz ipiyim.

Kaynak:
                            (Şâzân Bin Cibrîl el-Kummî “el-Fedâil” kitabı S.84-85-86 Dâr’ür Radıy H.1368 Kum Bas. / es-Seyyid Haşim el-Behrani (Ö.H.1107) “Hilyet’ül Ebrâr fi Ahvâl Muhammed ve âlihil Athâr” C.2, S.123-127 Müesseset’ül Mearif el-İslamiyye / eş-Şeyh Ebul Hasan el-Mirandi “Mecma’ün Nureyn” S.192-194 / Mevsûat Kelimat’il Hüseyin S.58-62 / Tuzlam’üz Zehra S.32 / Envar’ül Hidaye S.175)

[center]
                            [center]

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=21496.msg131093#msg131093 date=1315568632]
                              tutturmuşsunuz bi hz ömer hz ebubekir davası kendi kitabları demişsin ben sana onlarla alakalı 10 larca hadis getirsem kendi! kitaplarımdan diceksiniz ki bunlar sahih hadis degil uydurulmuş vs. vs.

takılmışınız bi geçmişe gidiyor şu foruma bak mesela kınamak için demiyorum ama son 15 konunun 12 si şii likle alakalı belkıde yıllardır suren aynı tartışmalar hep aynı kısır dongude donuyor, degişen bir şey yok, bir sunni siteye baksan mesela orda hep farklı konular oluyor gerçi bir çok batıl site var o ayrı lakin demek istedigim hep aynı dongude giden tartışmalar degişen hiç bir şey yok..alimleriniz diyor onların mukaddesatına sovmeyin diyor ama sozde sovmuyorsunuz ama sovmekten beter edıyorsunuz...

sunni misal sahihi buhariden hadis getiriyor siz kabul etmiyorsunuz, ama siz işinize geldimi cok rahat ondan delil getirebiliyorsunuz, sanki kabul edermiş gibi..

sozde sunni kazanılmaya calısılıyor ama sen sunni nin mukaddesatına laf dersen, sunni yıllar boyu hz ebubekir hz omerin faziletleriyle alakalı hadisler okumuş, sen boyle yaklaşırsan tabiki sana muhabbet beslemeyı bırak sana sapık gozuyle yaklaşır..

eger foruma sunni kazanılmak istenıyorsa onlara ve mukaddesatına saygı gostermeyı ogrenmelısınız..bizim oyle bır amacımız yok dıyorsanız o zaman bi sorun yok.

hiç bir sunni ne hz ali ye nede onun ogulları efendilerimiz hz hasan ve hz huseyine laf demez, diyende zaten sapıktır onlada ugrasılmaz..

konuyla alakalı degıl belkı ama mesela azerbaycanda kudus gununde devlet gosteri yapan muslumanlara saldırdı bunu neden acaba kımse foruma yazmadı? yada benmi gormedım..

bahreynde insanlar ezilirken biz nasıl eleştiriyorsak en azından kendi adıma, zira mazlum mazlumdur. siz ise suriye de sırf iran için ses cıkarmıyorsunuz, benım ıcın mazlum kanı dokulecegıne 10 iran devleti batsın 10 filistin devleti batsın umrumda olmaz yeter ki musluman kanı dokulmesın, bunun mezhebı ne olursa olsun..

ama ahmedinejad çıksa dese ki esad zalimdir indirilsin vs. dese siz bu sefer başlıcaksınız esada laf soylemeye yani kısaca garip bir algı..

[/quote] lütfen biraz sakin olalım. öylelikle birbirimizi daha iyi anlayabileceğimizi düşünmekteyim
                              [center]
                              [center]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=21496.msg131095#msg131095 date=1315569578]
                                Müminlerin Emiri Hz. Ali (aleyhisselam şöyle buyuruyor): Ben Allah'ın "Allah'ın ipine topluca sarılın"(Ali İmran 103) buyruğuyla kullarına tutunmalarını emrettiği onun kopmaz ipiyim.

Kaynak:
                                (Şâzân Bin Cibrîl el-Kummî “el-Fedâil” kitabı S.84-85-86 Dâr’ür Radıy H.1368 Kum Bas. / es-Seyyid Haşim el-Behrani (Ö.H.1107) “Hilyet’ül Ebrâr fi Ahvâl Muhammed ve âlihil Athâr” C.2, S.123-127 Müesseset’ül Mearif el-İslamiyye / eş-Şeyh Ebul Hasan el-Mirandi “Mecma’ün Nureyn” S.192-194 / Mevsûat Kelimat’il Hüseyin S.58-62 / Tuzlam’üz Zehra S.32 / Envar’ül Hidaye S.175)

[/quote]

Anlayışınız için sağolun. Teşekürler kardeş.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X