Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

ayette gaybı istediği resulune açar diyor.yani sadece resulune açar imamlar diye birşey yok ayette.
    HASBUNALLAH

Yorum

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

imamların resul olmadığını nerden çıkarıyorsun?

Yorum

Sence imamlar resulmudur ?

öyle ise onlara neden ya resulullah diye seslenilmedi de yebne resulullah dendi
        HASBUNALLAH

Yorum

bir insanın makamını insanların seslenmesi mi belirler yoksa nasılar mı? Nasla delil sunmalısın.. yoksa insanların söylediklerini delil sayıyorsan o zaman ben sana İmamların gaybı bildiklerine dair sayısız delil sunarım..

dikkat kendinle çelişme. çünkü sen ayetten başka bi şey kabul etmezdin ya. o açıdan diyorum..

Yorum

sen peygamberden sonra resul oldugunu ispatla.

kuran ayetleri ilk önce

sonrada sahih hadisler getir görelim.
            HASBUNALLAH

Yorum

Peygamber ne? Kur'ani tabirlerle konuş..

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=21496.msg129799#msg129799 date=1313595853]
                allahın baldırı bacağını oldugunu söylemekde küfürdür[/quote]

niye? bunu da Allah c.c söylemiyormu? "Allahın eli", "Allahın yüzü" ifadeleri yokmu Kuranda?

ondan gayrısının gaybı bildiğini de.
                çok güzel, şu halde tekfir et:

فَعَقَرُوهَا فَقَالَ تَمَتَّعُواْ فِي دَارِكُمْ ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ ذَلِكَ وَعْدٌ غَيْرُ مَكْذُوبٍ
                Derken onu kestiler. Salih, dedi ki: "Yurdunuzda üç gün daha yaşayın. (Sonra helâk olacaksınız.) İşte bu, yalanlanamayacak bir tehdittir."

Hud suresi 65-ci ayet

Hz. Salih a.s-ın haşa kafir olduğunu söyle. sanırım biliyorsundur kafire kafir demeyen yani tekfir etmeyen kendisi kafir olur. ayrıca Ali a.s-ı da tekfir et. çünkü "bana sorun da kıyamete kadar olacakları size haber vereyim" diyor. ve bu hadisi ondan a.s rivayet eden sahabe Ebu Tufeyl r.a, Ebu Tufeylden aktaran diğer raviler, hadisi kitabında aktarak ehli sünnet alimleri ve sahihliğni onaylamış olan ehli sünnet alimlerini.

imam Ali a.s: "sorun bana beni kaybetmeden"

Yorum

nebi, rasul ve imam; bunlar tamamen farklı ve bir-birinden ayrı makamlardır. her nebi rasul değildir ama her rasul nebidir, imam olan kişinin nebi ve rasul olmamasıda (bizim imamlar a.s gibi), nebi, rasul, ulul-azm olmasıda (Raslullah s.a.a gibi) mümkündür.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21496.msg129819#msg129819 date=1313614887]
                    Peygamber ne? Kur'ani tabirlerle konuş..
                    [/quote] sorumun cevabını bekliyorum arada kaynamasın..

Yorum

peygamber Allahtan vahiy alandır.

ben ehli sünnet aşığı değilim dolayısı ile bir ehli sünnet kaynağında şu var demek bana delil değil...

bana kuran ve sahih hadislerden delil getirin (buhari,müslim,tirmizi,hanbel,nesai gibi)
                      HASBUNALLAH

Yorum

Peygamber kelimesinin anlamını Kur'an'dan ayetle göster

kafadan atma.. kültürü de hiç delil olarak saymayan sen onu da delil olarak sunma..

sahih hadisin kriterleri neler onları da de.. Ehlisünnet aşığı değilim diyorsun ama sünni kaynaklardan delil istiyorsun burayı da anlamadım?

Yorum

soruyu ben sordum cevap veremiyorsunuz.ancak çemkiriyorsunuz.

güzelce soruma cevap ver niye böyle sorgu havasına sokuyorsun olayı...
                          HASBUNALLAH

Yorum

Müfezzel bin Ömer İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’dan şöyle rivayet eder: Bir gün İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’ın huzuruna müşerref olduğumda bana buyurdular: Ey Müfezzel! Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem, İmam Ali Aleyhisselam, Hz. Fatime Selamullah Aleyha, İmam Hasan ve İmam Hüseyin Aleyhimusselam’ı gerektiği gibi tanıyıp onların marifetinde hakikata vardın mı? Arz ettim: Ey Mevlam! Onlar’ın marifet hakikatı nedir? Buyurdular: Her kim onları marifetlerinin hakikatınca tanırsa mümindir ve imanın en üst derecesine varmıştır. Arz ettim: Ey mevlam! Onu bana tanıt. Buyurdular: Bil ki Onlar, Allah’ın yarattığı ve yoktan var ettiği her şeyi bilmektedirler. Onlar, takvanın mazharı, yerlerin, dağların ve denizlerin hazinedarlarıdırlar. Gökyüzünde ne kadar yıldız olduğunu, dağların ağırlığını, denizlerin ve nehirlerin su miktarını çok iyi bilmektedirler. Ağaçtan düşen her yapraktan haberdardırlar. Yerin karanlıklarında oluşan her şeyi bilirler. Hiçbir ıslak veya kuru yer yoktur ki mubin kitapta yani Onlar’ın ilminde yazılmamış olsun. Arzettim: Ey mevlam! Söylediklerinizi anladım ve onlara ikrar edip iman getirdim. Buyurdular: Ey Müfezzel! Sen, nimet verilmiş ve temizlerdensin. Cennet sen ve senin gibilere helal ve tatlı olsun.

Kaynak: Misbah-ul Envar s. 287, Bihar-ul Envar c. 26 s. 116, Tefsir-i Burhan c. 4 s. 7

HASBUNALLAH

Yorum

selamunaleykum!

sizlerin birbirinizle bu tarzda tartışmalarınız sizlerin bu konu ve meseleler hakkında yeterli derecede bilgili olmadığımız veya bu konular hakkında detaylı araştırmalara girmediğiniz anlamına geliyor...

sorunu sorma şekli yanlış? imamlar gayb-ı bilmeleri meslekleri icabları alakalıdır. bu kuranda belirli yerlerde açıklanmıştır.

gayb allahın bildiği bir yöntem ama bir kaydı şartı var. onun dilediği kulluna bildirmesi kaçınılmaz. çünkü yapılan mücadelelerin onun bilgisi dışında değil.

sadece allah'ın kendisi gayb-ı bildiğini bildirirken diğer tarfatanda sana biz o haberleri vermedikmi? terimleri kullanılmıştır.

bir örnek olarak hz. musa (a.s.)'la konuşurken musa allah'tan bir münazarada bulunması gibi yani kardeşinede görev verilmesi gibi...

kuran'da da bildirildiği gibi velayet konusu imam ali (a.s.)'a verildiği gibi. elbette imamlar gayb-ı bilgisine sahiptirler ama şartlarınında olduğu bir gerçek!...

bu konu ve meseleler hakkında kuran ve ehl-i beyt araştırma makaleler bölümünde gayb ve imamet makaleler altın ve ehl-i sünnet alimlerinin vermiş olduğu belgelerle kaleme alınmıştır...

ayreten en büyük delillerinde furkan süresini son ayet ilkelerinden de konu edilmiş ve imametin gayb ilmiyle mukafaatlandığını net bir şekilde açıklanmıştır...

bu meseleler hakkında araştırma yapmadan evel hak ve batı konusunda çok bilinçli olmak zorunluğu vardır... imam dikmen

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=21496.msg129826#msg129826 date=1313618300]
                                soruyu ben sordum cevap veremiyorsunuz.ancak çemkiriyorsunuz.

güzelce soruma cevap ver niye böyle sorgu havasına sokuyorsun olayı...
                                [/quote]

iki nedenden dolayı cevap veremedim:

1- tam anlamadım
                                2- seni tanıdığım kendi sistemine göre sormadın soruyu.

bu durumda sana vereceğim cevapta uzlaşmamız birbirimizi anlamamız mümkün değil.. sorunu da unutmuş değilim. net olarak ortaya koyduktsan sonra cevap elbette verilecek. kaldı ki bunun cevabı daha önce verildi. sitede bu konu konuşuldu.ve sen de okudun. ama bu sistem farklılığından dolayı seni ikna etmedi. bu nedenle bu iki maddede anlaşmadan bu konuda birbirimizi anlamamız mümkün değil..

sen diyorsun ki Kur'an'dan başka bir şey kabul etmem. ben de diyorum Kur'an'da Peygamber kelimesi mi var.. buyrun dinliyorum. Peygamber ne demek Kur'an ayetiyle açıkla..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X