Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam Hüseyin a.s: "ben Rasulullahın s.a.a vasisinin oğluyum"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

imam Hüseyin a.s: "ben Rasulullahın s.a.a vasisinin oğluyum"

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
    HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
    VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bundan sonra... değerli kardeşlerimiz Ehli Beytin a.s velayeti hakkında ehli sünnet kaynaklarından belge ve delilleri aktarmaya devam ediyoruz. şimdiye kadar olan yazılarımızda Ehli Beytin a.s velayeti hakkında Kuran ayetleri, ehli sünnet kardeşlerimizin kaynaklarından mütevatir hadisler aktardık. bu yazımızda da inşaAllah ehli sünnet kaynaklarından imam Hüseyin a.s-ın Aşura günündeki hutbesini, kendisine karşı savaşmaya gelen Yezidin l.a ordusuna hitabını sizlerle paylaşacağız. ehli sünnetin büyük tarihçilerinden Taberi ve ibni Esir şöyle aktarıyorlar:

Hz. Hüseyin Allah’a hamd-ü-senâda bulun­du; Muhammed’e, meleklere ve bütün peygamberlere salât-ü selâm ge­irdi ve hepsi derlenemeyecek Ölçüde pek çok söz söyledi. Onun söylediği bu sözlerden daha beliğ sözler işitilmedi. Daha sonra şunları ekledi: «Siz­ler benim soyuma bir bakiniz, benim kim olduğumu hatırınıza getiriniz, on­dan sonra kendi nefsinizle başbaşa kaimiz, nefsinizi sigaya çekiniz ve dü­şünüz: Beni Öldürmek, çiğnenmesi yasak olan şeyleri çiğnemek, sizin için helâl olabilir mi? Ben peygamberinizin kızının, peygamberinizin vasi­sinin ve peygamberinizin amcasının oğlu değil miyim? Ben müminler ara­sında Allah’a en yakın olan ve Rasûlünü en çok tasdik eden birisi değil miyim? Şehitlerin efendisi Hz. Hamza benim babamın amcası değil midir? Cennette uçan büyük şehit Ca’fer-i Tayyar benim amcam değil midir? Siz Rasûlallah’ın bana ve kardeşime şu sözleri söylediğim çokça işitmediniz mi?: «Sizler cennet gençlerinin efendilerisiniz, sizler sünnet ehlinin göz bebeğisiniz.» Benim bu söylediklerimi tasdik ediyorsanız -ki bu hakkın kendisidir- Allah’a yemin ederim ki, ben yalancıların Allah tarafından se­vilmediğini bildiğim andan bu yana kasti olarak yalan söylemiş değilim. Beni yalanlıyor iseniz gerçekten sizin aranızda sorduğunuz takdirde bun­ları size haber verecek, bu hadisi size söyleyecek kimseler vardır. Cabir b. Abdullah’a veya Ebû Sa’îd’e, Sehl b. Sa’d'e, Zeyb b. Erkam’a ya da Enes’e sorun. Bunların hepsi sizlere bu hadisi Rasûllah (s.)’dan işittiklerini bildireceklerdir.

ibni Esir, "el-Kamil fit Tarih", 4/49-91
    Taberi, "Tarih-i Taberi", Avrupa baskısı, 2/329

hemen ibni Esirin "el-Kamil"inin resmini de ekleyelim:

[img width=800 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/07/imam-huseynin-hutbesi.jpg[/img]

nasibilerin büyük imamlarından ibni Kesir imam Hüseyinin a.s konuşmasını aynen kendi kitabında Taberiden rivayet etmiş, fakat imamın a.s "ben peygamberinizin vasi­sinin ve peygamberinizin amcasının oğlu değil miyim?" sözünden "peygamberinizin vasisi" kısmını çıkarmıştır ki, inşaAllah bunu nasibi mollaların sansürleri bölümünde inceleyeceğiz. şimdi ise imamın a.s hutbesinden elde edilen sonuçlar:

1. imam Ali a.s Rasulullahın s.a.a vasisidir.
    2. imam Alinin a.s "Rasulullahın s.a.a vasisi" olarak tanınması o zamanın İslami toplumunda bilinen ve meşhur olan bir şeydi. yoksa Hz. Hüseyinin a.s kendisine düşman olan Şam ordusuna "ben Rasulullahın s.a.a vasisinin oğlu değilmiyim?" diye sormasının ne anlamı ola bilirdi?

kaynak: Velayet
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X