Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alinin a.s vilayetini tüm nebi ve rasuller a.s haber verdi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
    HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
    VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bundan sonra... bizlerin inancına göre tüm önceki nebi ve rasuller a.s Rasulullahı s.a.a ve Hazretin 12 halifesini a.s haber vermişlerdir. bu konuda kaynaklarımızda imamlarımızdan a.s rivayet edilen hadisler var. bugünkü araştırmamada bu konu hakkında ibni Teymiyyenin bir cevabına rastladım. ibni Teymiyye adını reddiye koyduğu yalan ve iftira kitabı olan "Minhacus Sünne"de konu hakkında konuşmuş ve buna karşı reddiye yazmıştır. inşaAllah bu başlıkta önce ibni Teymiyyenin sözünü ele alacak daha sonra ise onun sözlerine bizzat ehli sünnet kaynakları ile cevap vereceğiz. Allaha tevekkül ediyor ve yanlız Ondan yardım diliyoruz

ibni Teymiyye Allame Hillinin r.a mezkur iddasına kendi aklınca cevap verek diyor ki:

والأنبياء لم يكن يذكر على في كتبهم أصلا وهذه كتب الأنبياء الموجودة التي اخرج الناس ما فيها من ذكر النبي صلى الله عليه وسلم ليس في شيء منها ذكر على بل ذكروا أن في التابوت الذي كان فيه عند المقوقس صور الأنبياء صورة أبي بكر وعمر مع صورة النبي صلى الله عليه وسلم وأنه بها يقيم الله أمره وهؤلاء الذين أسلموا من أهل الكتاب لم يذكر أحد منهم أنه ذكر علي عندهم فكيف يجوز أن يقال أن كلا من الأنبياء بعثوا بالإقرار بولاية علي ولم يذكروا ذلك لأممهم ولا نقله أحد منهم

Peygamberler a.s Alinin ismini kendi kitaplarında zikr etmemiştirler. Onların mevcut olan kitaplarında Peygamberin s.a.a adını bile çıkarmış, Alinin adını ise zirk edilmemiştir. aksine diyorlar ki, el Mukavkisin sandığında peygamberlerin a.s resimleri ve Ebu Bekir ile Ömerin Rasulullah s.a.a ile birlikte resmi olmuştur ve Allah gerçektende onların (Ebu Bekir, Ömerin ve Rasulullahın s.a.a birlikte olan resimi) vesilesi ile işlerini hayata geçiriyor. kitap ehlinden iman eden kimselerin bir tanesi bile Ali hakkında hiç bir söz dememiştir. peygamberler a.s bunu kendi ümmetlerine bildirmedikleri halde ve onlardan kimse bunu rivayet etmediği halde peygamberlerin a.s hepsinin Alinin vilayetini kabullenmediğini söylemek nasıl mümkün ola bilir?

ibni Teymiyye, "Minhacüs Sünne", 7/170

Yorum

şimdi biz bu nasibiye bizzat kendi talebesi ibni Kesirden delil getireceğiz. bakalım olayın aslı neymiş:

Ebu İsrail, Hakem b. Uyeyne'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: «Hz. Ali'nin ordusunda Bedir savaşına katılmış seksen sahabe ile Rıdvan ağacının altında Rasûlullah'la bey'atlaşmış olan 150 sahabe vardı.» Hz. Ali, Rakka'ya bağlı Belih mıntıkasına varıp konakladığında -ki burası Fırat da bir yerdi- bir rahip, manastırından inip yanına geldi. Ona şöyle dedi: «Atadan ataya intikal ederek elime ulaşan bir kitap var. Bu kitabı Meryem oğlu İsa peygamberin arkadaşları yazmıştır. Bu kitabı sana arzedeyim mi?» Hz. Ali «Göster bakalım hele». Rahip, kitabı okumaya başladı:

«Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. O Allah ki, hükmettiği şeyi hükmetti .Yazdığını da yazdı. Yazdığı şeyler arasında şunu anlatır ki: O, ümmilere kendi aralarından bir peygamber gönderecektir. O peygamber, ümmetine kitabı,hikmeti öğretecek; onları arındıracak ve onları Allah yoluna iletecektir. Kaba ve haşin değildir. Sokaklarda bağırıp çağırmaz. Kötülüğe kötülükle karşılık vermez. Aksine affedip bağışlar. Onun ümmeti, her yüksek tepede,her çıkışta ve inişte Allah'a hamdeden kimselerdir. Dilleri devamlı surette tehlil ve tekbir getirerek çalışır.O peygamber, kendisine düşmanlık edenlere karşı Allah'tan yardım görür. Allah, onu vefat ettirdiği zaman ümmeti ihtilafa düşecek, sonra bir araya gelip ittifak edecekler ve bu ittifakları Allah'ın dilediği bir zamana kadar devam edecektir. Sonra yine ihtilafa düşeceklerdir. Bu ihtilaftan sonra o peygamberin ümmetinden bir adam, bu Fırat kenarından geçecek, insanlara iyiliği emredip kötülükten sakındıracak, hak ile hükmedecek ve hükmünden geri dönmeyecektir. Dünya, onun nazarında fırtınalı bir günde savrulan topraktan veya külden daha önemsizdir. Ölüm, ona bir yudum su içmekten daha kolaydır. Gizlilikte Allah'tan korkar, aşikar ve açık hallerde ümmete nasihat verir. Allah'ın emrini yerine getirme hususunda kınayıcılann kınamalarından çekinmez. Beldelerin halkından her kim o peygamberin zamanına ulaşıp da ona iman ederse, onun mükafatı, benim hoşnutluğum ve Cennet'tir. Ve her kim de o peygamberin ümmetinden olup da bu ümmeti toparlamaya çalışan o salih kula yetişirse ona yardım etsin. Çünkü onun saflarında bulunup karşıtlarına karşı savaşırken Öldürülmek şehidliktir.»

Rahip, elindeki kitabın bu kısmını okuduktan sonra hz. Ali'ye şöyle dedi: Ben artık senin arkadaşımm.Senin başına gelenler, benim de başıma gelinceye kadar yanından ayrılmayacağım. Rahibin böyle demesi üzerine Hz. Ali ağladı, sonra şöyle dedi: "Beni kendi nezdinde unutulmuş kılmayan Allah'a hamdolsun. Beni kendi katında iyi kimselerin kitabında anan Allah'a hamd olsun.»

Bu rahip, Hz. Ali ile birlikte yola çıktı. Müslüman oldu ve savaşta öl-dürülünceye kadar yanından ayrılmadı. Savaş sona erdiğinde insanlar, ölüleri araştırmaya başladıklarında Hz. Ali: Rahibi arayın, dedi. Aradılar, onun da öldürülmüş olduğunu gördüler. Cenazesini bulduklarında Hz. Ali, onun namazını kıldı, onu defnetti ve onun için mağfiret diledi.

ibni Kesir, "el Bidaye ven Nihaye", 7/409-416

Yorum

Allah razı olsun ilgiyle izliyorum..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19159.msg115687#msg115687 date=1295567074]
          Allah razı olsun ilgiyle izliyorum..[/quote]
          amin ecmain hocam

Yorum

bu video ibni Kesirin "el Bidaye"sinden aktardığım rivayet ile ilgili. fakat unutmadan şunu söyleyeyim ki, ibni Kesir sansürleme yapmıştır. Rasulullahın s.a.a ve imam Hüseyinin a.s hutbelerini sansürlediği ve o Hazretlerin a.s imam Ali a.s hakkında kullandıkları "vasi" sözünü sildiği gibi rahibin sözünüde sansürlemiş ve Hz. İsanın a.s yazdırdığı metindeki "o Pyegamberin vasisi" sözünü "o Peygamberin ümmetinden olan salih kul" sözü ile değiştirmiştir.

Rasulullahın s.a.a ve imam Hüseyinin a.s hutbelerini sansürlediğini bizzat ehli sünnet kaynaklarına dayanarak söylüyorum. Rasulullahın s.a.a ed Dar haidisinde -inşaAllah bu hadis hakkında da bir başlık açacağım- "bu benim kardeşim, vasim ve halifemdir" sözünü Nesai, Ahmed b. Hanbel, Hakim, Taberi, ibni Esir ve daha bir çok ehli sünnet alimi aktarmışlardır. fakata ibni Kesir Rasulullahın s.a.a sözünü sansürleyerek "bu benim kardeşimdir, bu şöyledir, bu böyledir" şeklinde aktarmıştır.

yine imam Hüseyinin a.s Kerbelada Yezidin ordusuna irad ettiği hutbede "ben Peygamberinizin s.a.a kızının, Peygamberinizin s.a.a vasisinin, Peygamberinizin s.a.a amcasının oğlu değilmiyim?" sözünü Taberi, ibni Esir ve başka tarihciler aktarmışlardır. fakat ibni Kesir imam Hüseyinin a.s sözünü sansürlemiş ve "ben Peygamberinizin s.a.a kızının, Peygamberinizin s.a.a amcasının oğlu değilmiyim?" şeklinde aktarmıştır.

yine ehli sünnet alimlerinden Hatib Bağdadi rahibin o çölde imama a.s Hz. İsanın a.s ashabının yazdırdığı kitabı okurken "O peygamberin vasisi" şeklinde okduğunu rivayet etmişdir. oysa yukarıda da gördüğümüz gibi ibni Kesir "o peygamberin ümmetinden olan salih kul" şeklinde aktarmıştır.

Yorum

şimdi de ibni Teymiyye aşıklarına bir kaç soru sormak istiyorum:

1. Ebu Bekir ve Ömerin resimlerinin el Mukavkisin sandığında olduğuna dair bir hadis falan varmı? yoksa şeyhiniz her zamanki gibi yalanmı söylüyor?
              2. Allahın işlerini Ebu Bekir ve Ömerin resimleri vesilesi ile yerine getirmeine inanmak şirk değilmidir?
              3. bu resimler ellemi çekilmişlerdir yoksa fotoğraf makinesi ilemi?

Yorum

forumda dolaşıyordum ve Mikdad abimizin konu hakkında çok yararlı olacak bir başlık açtığını ve güzel bilgiler paylaştığını gördüm. Mikdad abinin açtığı başlığın linki: Tevrattaki 12 halife

Yorum

(Tanrı İbrahime dedi ki) "İsmail'e gelince, seni işittim. Onu kutsayacak, verimli kılacak, soyunu alabildiğine çoğaltacağım. On iki beyin babası olacak. Soyunu büyük bir ulus yapacağım" Tevrat, Tekvin kitabı, bab 17, 18-ci ayet

"O zamanlar Rabbi, İbrahim'i bazı sözlerle sınadı. O, bunları yerine getirip tamamlayınca dedi ki: "Ben seni insanlara imam edeceğim". İbrahim, "soyumu da imam et" dedi. Allah, "benim ahdime" dedi, "zalimler nail olamazlar" Bakara suresi 124-cü ayet

"Ancak ve ancak Allah, ey Ehli Beyt, sizden her çeşit pisliği, suçu gidermek ve sizi tam bir temizlikle tertemiz bir hale getirmek diler." Ahzab suresi 33-cü ayet

Câbir söyle demiş: Babamla birlikte Peygamberin s.a.a yanına girdim. Ve onu: «Gerçekten bu iş onların aralarında on iki halîfe geçinceye kadar bitmeyecektir!» buyururken işittim. Sonra bana gizli kalan bir söz konuştu. Hemen babama: Ne söyledi? diye sordum. «Hepsi Kureyş'ten» (buyurdu) dedi.

Müslim, "es Sahih", Emirlik kitabı, hadis 5-9
                  Tirmizi, "Sünen", Fitneler kitabı, hadis 2223
                  Ebu Davud, "Sünen", Mehdi kitabı, hadis 4279-4281

ve: 12 halife hadisinin şerhi

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X