Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kapanmaya Karşı Olan Biri İle Evlenmek...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kapanmaya Karşı Olan Biri İle Evlenmek...

Kapanmaya Karşı Olan Kişiyle Evlenmek

* Evlenecek eşler birbirlerine dindarlıkta denk olmalarıdır. Yani İslama bakışlarında, dini uygulamalarında ve ibadet hayatlarında ortak görüş, müşterek kanaat ve aynı düşüncede olmaları başta gelmektedir. Diğeri de, dini hayatı yaşamalarında birbirlerine destek olmalılar.

* Eğer baştan bu mesele sıkı tutulmaz, ciddiye alınmaz ve prensipler işitilmezse, sandalın küreğini akışı seyrine bırakmak olur ki, bu imanlı bir insanın yapacağı bir iş değildir.

* Bugün sizin başınızı açmanızı isteyen kişi, yarın namazınıza karışır, ileriki günlerde İslamdan kaynaklanan edeb ve ahlakınıza müdahale eder. Bunun biraz ilerisi helal-haram tanımamak gibi önü alınmaz yanlışlıklara doğru sürüklenir gider.

* Sizin kapanmanıza karşı olan kişi sadece o örtüye karşı değildir; örtüyü emreden dine de, Kur'an'a ve diğer mukaddeslere de karşıdır veya mukaddeslere önem vermeyen bir yapı içindedir.
    *Bunun için önce görüş, düşünce, anlayış, bakış açısı ve inançta birleşin, ondan sonra ortak bir hayata adım atın. Aksi halde ayrı dünyaların insanı olarak yaşama gibi bir sıkıntıyı baştan kabul etmiş olursunu ki, bu hayatın bazan bir saati bir sene gibi çekilmez bir azap haline döner....

Kaynaklar
    (1) İzahlı Kadın İlmihali, Asım Uysal, Mürşide Uysal, Uysal Yayınevi, 2001, 11.Baskı
    (2) Aileye Özel Fetvalar, Mehmed Paksu, Nesil Yayınları, 1999
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Ynt: Kapanmaya Karşı Olan Biri İle Evlenmek...

evet kapanmaya karşı olan birisi dine karşıdır bu tamamen doğru ve bu önemli konuyu gündeme taşıdığınız için Allah sizden razı olsun..

Ehlibeyt mektebi bu konuda çok hassas olmalı. İmamların yüz akı zineti olmalıyız yüz karası değil...

Yorum

Allah Razı olsun...

Kapanmanın batınen bir anlamı, Nefsani Hallerin örtülmesi yani sırlanmasıdır... Nefani hallerimizin örtülmesine ve sırlanmasına karşı çıkan bir Akıl ile, birliktelik yapılmaması gerekir... Buna Akl-ı Maaş (dünyevi akıl) da denir...

Hatta böyle bir Akla (aklı maaş) sahip isek, o Aklı boşayıp Akl-ı Maad (uhrevi akıl) ile izdivaç etmemiz gerekir...

''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

Rabbim ecmain razı olsun

Yorum

Bu şekilde düşünmemden dolayı bazı çevrelerden kendim sınırlasamda .. Savunduğum kuralı seviyorum... Bence evlenicek olanların ilk şartlarından biride bu olmalıdır...Hicap bayanı toplumdan soyutlamak değildir... Tam tersine bayanın toplum içerisinde daha rahat hareket edebilmesi için gereklidir...Bence en güzeli bu noktada çarşaf yada çadura saçım açıldımı eşarbım bozuldumu başımdan örtüm kaydmı derdi yok.... Tabi bu kendi gözlemrilerime göre
          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

eğer bekarsanız söyleyeyim muntazar kardeşim her b ayan çarşafa girmez daha doğrusu %98 i :-\

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=13964.msg83880#msg83880 date=1274722388]
              eğer bekarsanız söyleyeyim muntazar kardeşim her b ayan çarşafa girmez daha doğrusu %98 i :-\
              [/quote]Üstadlar o kadar kitap yazmış böyle zamanlar için Ayetullah Murtaza Mutaharrinin 'Hicap ' adlı kitabı ne güne duruyor...
              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

İslam düşmanlarının en çok düşmanlık ve kin duydukları örtünme şekli olan çarşaf, bilinçli bacılarımızın örtünme tercihi olmalıdır.

Rabbim örtündüğü halde açık olanlardan etmesin bizleri.

Yorum

Hz. Aişe, “Allah ilk muhacir kadınlara rahmet eyleye, Yüce Allah, ‘Mü’min kadınlar başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar’ ayetini indirince, onlar eteklerinden bir parça keserek, onunla başlarını örttüler” der (Buhari, Tefsir-u Süreti’n-Nur 13; Ebu Davud, Libas 33)

Hz. Peygamber’in, bileklerinin dört parmak yukarısını işaret ederek “Allah’a ve ahiret gününe iman eden bir kadına, ergenlik çağına gelince yüzü ve şuraya kadar elleri hariç, herhangi bir yerini açması caiz değildir” (Ebu Davud, Libas 33)

Yorum

[quote author=mecal link=topic=13964.msg83902#msg83902 date=1274729194]
                    Hz. Aişe, “Allah ilk muhacir kadınlara rahmet eyleye, Yüce Allah, ‘Mü’min kadınlar başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar’ ayetini indirince, onlar eteklerinden bir parça keserek, onunla başlarını örttüler” der (Buhari, Tefsir-u Süreti’n-Nur 13; Ebu Davud, Libas 33)

Hz. Peygamber’in, bileklerinin dört parmak yukarısını işaret ederek “Allah’a ve ahiret gününe iman eden bir kadına, ergenlik çağına gelince yüzü ve şuraya kadar elleri hariç, herhangi bir yerini açması caiz değildir” (Ebu Davud, Libas 33)

[/quote]

Bu nasıl oluyorki anlamadım ben..
                    Başı örtmek için büyük bir parça kesmek gerek, etekten başörtü için alınan parça alt kısmın görünmesine sebep olmaz mı?
                    Bir yeri örtücem derken... ya da alt kısımlarında pantolon benzeri birşey mi vardı bol olarak ve görünmesi günah olmayan dar olmayan herhangi bir kumaş parça giysi...
                    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=13964.msg83962#msg83962 date=1274778102]

Bu nasıl oluyorki anlamadım ben..
                      Başı örtmek için büyük bir parça kesmek gerek, etekten başörtü için alınan parça alt kısmın görünmesine sebep olmaz mı?
                      Bir yeri örtücem derken... ya da alt kısımlarında pantolon benzeri birşey mi vardı bol olarak ve görünmesi günah olmayan dar olmayan herhangi bir kumaş parça giysi...

[/quote]

Hadis-i Şerif şu şekildedir:

Şu şekilde değil:
                      Hz. Aişe, “Allah ilk muhacir kadınlara rahmet eyleye, Yüce Allah, ‘Mü’min kadınlar başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar’ ayetini indirince, onlar (altlarındaki) eteklerinden bir parça keserek, onunla başlarını örttüler” der (Buhari, Tefsir-u Süreti’n-Nur 13; Ebu Davud, Libas 33)

Yorum

Astar gibi birşey sanırım bu. İkinci etek misali..
                        Hııı.
                        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=13964.msg83966#msg83966 date=1274780058]
                          Astar gibi birşey sanırım bu. İkinci etek misali..
                          Hııı.
                          [/quote]

Sen nasıl anlamak istiyorsun öyledir...

Yorum

Siz'e anlamadığım için soruyorum.
                            Anlasaydım sormazdımki..

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=13964.msg83970#msg83970 date=1274780712]
                              Siz'e anlamadığım için soruyorum.
                              Anlasaydım sormazdımki..

[/quote]

Dostum, soru sorma şeklinden neye vurgu yapıldığı ve soru soranın niyeti anlaşılır...

Kur'an okuyan kimse, Kadinlar için çizilmiş olan sınırları (Nur 31) bilir... Dolayısıyla sizin bu Hadis-i Şerif'ten çıkardığınız anlamları çıkarmaz...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X