Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

]Çocuğunuza söyleyebileceğiniz beş güzel sözcük.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

]Çocuğunuza söyleyebileceğiniz beş güzel sözcük.

Çocuğunuza söyleyebileceğiniz beş güzel sözcük.

1. Kendin karar ver.

Çocuğunuz, arkadaşıyla birlikte odasında oynarken gürültü mü yapıyor? Bu sizi rahatsız mı ediyor? İki şekilde davranabilirsiniz, ya ona arkadaşının yanında kızarak gürültüye son verirsin ya da bu konuda kendisinin karar vermesini isteye bilirsin. Nasıl mı? Çok basit; odaya gireceksin ve gayet saygılı bir şekilde şöyle diyeceksin: Çocuklar kendiniz karar verin, ya usluca gürültü yapmadan odada oynayın ya da dışarı çıkın. Daha sonra odadan çıkın ve 5 dakika bekleyin, hala gürültü yapıyorlarsa tekrar odaya girin ve aynı saygılı üslupla şöyle deyin: Çok güzel, dışarıya çıkmaya mı karar verdiniz?

Bu şekilde davranmak sizi kötü insan olmaktan kurtaracaktır, onlar kendi istekleriyle dışarı çıkmayı kabul ettiklerini anladıkları için sizi suçlamayacaklardır.

2- Seni seviyorum ama şu yaptığını hiç beğenmedim.

Çocuğunuza bir şeyler öğretmek istiyorsanız iyi ve kötü işleri öğretmekle başlayabilirsiniz. Aslında Kötü bir çocuğun gerçekte var olmadığını ve sadece kötü işler olduğunu ona öğretebilirsiniz.

Kurallar, iyi şeyler öğretmek için konulmuştur, cezalandırmak için değil. Onun yaptığı kötü işlere karşı gelebilirsiniz ama asla ona olan sevginizi ondan esirgemeyin.

3- Benim bu sorunumu çözmeni istiyorum.

Çocuğunuz sizi rahatsız eden bir davranışta bulunuyorsa bu sorunu onunla konuşarak sonlandırabilirsiniz; bu şekilde davrandığınızda çocuğunuz kendisini sizin karşınızda değil de yanınızda görecektir ve sizi seviyorsa size yardımcı olacaktır. “Yüksek televizyon sesi başımı ağrıtıyor”.

4- Seni anlıyorum.

Çocuğunuz sinirli olduğunda başkalarının onun duygularını anlayacağı sözcükler kullanıyor. “senden nefret ediyorum”, “sen çok kötüsün” gibi cümleler söyleyebilir; bu onun aklına gelen ilk cümlelerdir, daha iyi cümleler kullanması için ona siz yardımcı olacaksınız.

5- Arkadaşın mı seni sinirlendirecek bir şey söyledi?

Herkesin farkı ihtiyaçları olabilir; çocuğunuz size şöyle diyebilir: “hiç adilce davranmıyorsun, benim hakkımı çiğniyorsun” ve benzeri cümleler. Bunu sadece istediği şeyi ona almadığınız zaman veya kardeşine farklı bir şey aldığınızda söylüyorsa adaletin ne demek olduğunu ona öğretmemişsiniz demektir.

Çocuğunuzun anlaması için ona şöyle diyebilirsiniz: Adilce davranmak herkese istediği şeyi vermek değildir, herkese ihtiyacı olan şey verilmelidir, senin gözlüğe ihtiyacın varsa ve kardeşinin ayakkabıya ihtiyacı varsa her birinize ihtiyacı olan şeyi almalıyız. Kardeşin hastayken ilaç kullanıyorsa sana da ilaç vermemiz gerektiğini sanmıyorum

Ynt: ]Çocuğunuza söyleyebileceğiniz beş güzel sözcük.

Seni seviyorum ama şu yaptığını hiç beğenmedim.

bunu annesinden babasından duyan varmı

Yorum

Ynt: ]Çocuğunuza söyleyebileceğiniz beş güzel sözcük.

Ben duymadim.Bunun icinde cocuklarima onlari cok sevdigimi herzaman söylerim.Özellikle kizdigim zamanlarda,ona öfkeli olsamda ,yaramazlik yapsada herseye ragmen onu cok sevdigimi hatirlatirim.
      Bazen cocuklari anlamak icin kendi cocuklugumuza dönüp ,kendimizi onlarin yerine koyalim.Bu onlarin dunyasini anlamak icin cok güzel bir yöntem.Ben azar isittigim dönemlerde annemin beni sevmedigini düsünür aglardim.Cocugum böyle düsünmesin diye onu herseye ragmen cok sevdigimi SIKLIKLA tekrarliyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X