Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Güzel Kokulu Arkadaş

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Güzel Kokulu Arkadaş

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“O gün zâlim olan kimse ellerini ısıracak, ah keşke ben de peygamberle beraber bir yol tutsaydım. Vay bana!. Keşke falanı dost edinmeseydim. Bana Kur’an gelmişken, gerçekten beni ondan o saptırdı. Şeytan insanı yapayalnız, yardımcısız bırakır” diyecektir.” (Furkân, 27, 28,29)

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“İyi ve kötü arkadaşın hali, güzel koku satanla körük çekenin haline benzer: Misk satan, ya sana güzel kokusundan bir miktar meccanen verir ya sen satın alırsın, ya da (hiç değilse onunla beraber olduğun sürece) güzel koku koklamış olursun. Körük çeken kimse ise, ya elbiseni yakar ya da (en azından) körüğün kötü kokusundan rahatsız olursun” (Buhârî, Zebâih 31, Büyû’ 38; Müslim, Birr 146. Ebû Dâvûd, Edeb 16)

Bir bedevi Rasûlullah (sav)’e:

“-Kıyamet ne zaman kopacak?” diye sordu. Efendimiz:

“-Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdu.

“-Allah ve Rasûlünün sevgisini,” dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber:

“-O halde sen, sevdiğin ile berabersin” buyurdu. (Buhârî, Edeb 96; Müslim, Birr 161,163)

Güzel Kokulu Arkadaş

Bu güzel paylaşımdan dolayı Allah razı olsun kardeş..

iyi insanın yanında kötünün uzağında olmayı tek olarak beceren ve bunu sistemleştirip furuu dine koyan tek ekol Ehlibeyt mektebi olan Şia'dır. Çünkü şianın Furuu dinden olan Tevalla'sı iyi olanın yanında olmak demek iken teberra'sı ise kötülerden uzak durmaya denir. Şiiler bunun gereği olarak Ehlibeytin ve onların dostlarının yanında olmuşlar bununla yetinmemişler teberraları gereği de Ehlibeytin düşmanı olan onları katledenlerden de uzak durmuşlar onlardan nefret etmişlerdir..

en önemlisi ise dini temel kaynaklarını Ehlibeytten alarak tevellayı dinlerini oluşturmada icraata koyarken Ehlibeyt düşmanları ve onlarla savaşan onları katleden, onları zehirleyen zehirleten ve bunlara yakın olanları sika olarak bilmemişler onlardan ne hadis ne bir rivayet almışlardır.. Bu sayede Ehlibeyt mektebinde mide bulandırıcı hiç bir şey yoktur. Elhamdülillah...

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X