Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.İsa'nın (a.s) Ahmaktan Kaçışı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz.İsa'nın (a.s) Ahmaktan Kaçışı

Meryem oğlu İsa (a.s),sanki arkasında bir aslan varmış da, kendisini kovalıyormuş gibi, koşarak dağlara doğru kaçıyordu. Birisi yetişerek dedi ki:
    - Hayrola?!.. Peşinde kimseler yok, neden böyle kuş gibi kaçıyorsun?.
    Hz.İsa öyle hızlı gidiyordu ki, acelesinden cevap bile vermedi. Adam bir müddet peşinden koştu, ardını bırakmayıp bağırdı:
    - Allah rızası için, bir an olsun dur!. Merak ettim , neden kaçıyorsun? Arkandan gelen ne bir düşman, ne de bir yırtıcı hayvan var!.. Neden korkuyorsun, bir şeyden bu kadar ürkmene sebep nedir?.. Kimden kaçıyorsun a kerem sahibi!?..
    Hz. İsa dedi ki:
    - Bir ahmaktan kaçıyorum. Yolumdan çekil de, uzaklaşıp kendimi kurtarayım.
    Adam dedi ki:
    - Körün gözlerini, sağırın kulağını açan sen değil misin?
    - Evet benim , dedi Hz. İsa
    Adam dedi ki:
    - Gayb afsunlarının yurdu olan, o afsunu ölüye okuyunca ölüyü dirilten padişah sen değil misin?…
    Hz.İsa:
    - Benim , dedi.
    Adam dedi ki:
    - A güzel yüzlü:topraktan kuşlar yapan sen değil misin ?…
    - Evet, benim dedi Hz. İsa.
    Bunun üzerine adam dedi ki:
    - Peki… öyleyse ey tertemiz ruh ; dilediğini yaparken kimden korkuyorsun , âlemde bu kadar mucizelerin varken , senin kullarından olmayan kimdir?
    Hz. İsa dedi ki:
    - Teni eşsiz örneksiz yaratan, canı ezelde halkeden Allah’ın zatına and olsun , O’nun tertemiz zatiyle , sıfatlarının hakkı için … felek bile yenini , yakasını yırtmış ona âşık olmuştur. O afsunu , o İsm-i Âzam’ı köre okudum; gözleri açıldı , sağıra okudum; kulakları duydu , taş gibi dağlara okudum; yarıldı, göbeğine kadar hırkasını yırttı, ölüye okudum; dirildi, hiç bir şey olmayan, vücudu bulunmayan şeye okudum; meydana geldi, bir şey oldu. Fakat ahmağın gönlüne yüz binlerce kere okudum, fayda vermedi. Mermer ; kayaya , oradan toprağa dönüştü de, ona tesir bile etmedi. Ondan bir şey bitmesine imkan yok!…
    Adam dedi ki:
    - Allah adının köre, sağıra, ölüye tesir edip te, ahmağa tesir etmemesinin sebebi nedir ? Onlar da illet, bu da illet , ona neden tesir etmiyor?…
    Hz. İsa dedi ki:
    - Ahmaklık Allah kahrıdır. Hastalık,körlük kahır değil , bir ibtiladır. İbtilaya tutulana, kendisine böyle bir illet musallat olana kul da acır, Allah da. Fakat ahmaklık öyle bir illettir ki; ahmağa da zarar verir, onunla konuşana da. Ahmağa vurulan dağ Allah mührüdür, Ona bir çare bulmanın olanağı yoktur!…
    Hz. İsa nasıl kaçtıysa sen de ahmaktan kaç . Hava ; suyu yavaş yavaş çeker alır ya, ahmak ta dininizi böyle çalar, alır. Kıçının altına taş koymuş adamın harareti nasıl gider, o adam nasıl soğuk alırsa, ahmak ta sizden harareti, aşkı, isteği alır, çalar, size soğukluk verir. Hz.İsa’nın kaçışı korkudan değildi. O zaten emindi. Fakat sizlere öğretmek için kaçmıştı. Kış rüzgarları âlemi doldursa bile, o parlayıp duran güneşe ne gam!…

Alıntı: elmizan.net

Ynt: Hz.İsa'nın (a.s) Ahmaktan Kaçışı

Allah razi olsun faydali bir paylasim

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=3379.msg18427#msg18427 date=1240252303]
      Allah razi olsun faydali bir paylasim
      [/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razı olsun..

Yorum

Allah razı olsun, harika bir anekdot. İyi de, ahmak olmayanları tenzih ederiz de, insanlar arasında o kadar çok ahmak var ki kaçıp kurtulunacak yer yok adeta.

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

İmam Ali a.s. buyurdu:

"Ahmak dosttansa akıllı düşman daha iyidir... "

Gurerul Hikem

harika bir söz

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=3379.msg151360#msg151360 date=1336922600]
              İmam Ali a.s. buyurdu:

"Ahmak dosttansa akıllı düşman daha iyidir... "

Gurerul Hikem

harika bir söz
              [/quote]

Maşaallah...Yoluna Feda Ey İmam a.s...

Yorum

birde kendini akilli sanan gruplar var, acaba bunlar dostmudur düsmanmi?
                yine de, cok dogru bir söz, ahmaktan dost olmaz, dostluguda düsmanligida rezilcedir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

burdaki akıllı düşmandan kasıt kafirler değildir benim anladığım. düşünsenize o zaman ABD düşman ve akıllı olsa o zaman düşmanın güçlü olmuş olur.

Akıl Ehlibeyt İmamlarına göre kişiyi cehennemden kurtarıp cennete götüren şeydir. buna göre bir adamın akıllı olabilmesi için cennetlik olan bir müslüman olması şarttır.

o zaman hadisin anlamı şu şekilde olur: akıllı olan bir müslüman düşman. burdaki düşmanlık dini bir düşmanlık olmayıp güncel meselelerdeki eleştirel durumdur. yani benim anladığım, yanında olup seni ikide bir frenleyen ve sana zararından başka bir ahmak dosttansa, seni ha bire eleştiren ve bu sayede eksikliklerini sana gösteren müslüman daha faydalıdır. çünkü eleştirel düşünce insanın hatalarını görmesine ve telafi etmesine olanak verir. kaliteyi artırır...

Yorum

iyide, insani cennete götürecek seviyede ki bir akil zaten düsmanlik yapmaz!
                    düsmanlik yapanda da zaten akil yoktur

akli sayet yalnizca bu bakimdan ele alacak olursak bu mana cikar

ama aklin katmanlarini gözönünde bulundurursak, kisinin cennete giden yolda oldugunu düsünerek kendisini akilli sanmasi, kendisine gelen elestirilere karsi inatkar bir tutum sergilemesine neden olacaktir

bende özetle sunu anlarim
                    mesafeyi koru...aradigini önce kendinde ara...

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X