Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Doğru Olan Hangisi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Doğru Olan Hangisi?

Selamun Aleykum kardeşler,

İnternetten Şia namaz videolarına bakıyordumda aklıma bişey takıldı. size sormak istedim.

Rehber-Namaz-www.islamidavet.com
    Ayetullah Hamaney, namaz kılarken ellerini kaldırarak tekbir getirmiyor. bunun nedeni sağ elindeki özür galiba.

Imam Humeyni Namaz kildiriyor
    Bu videoda İmam Humeyni iki secde arasında bir tekbir , sonraki rekata kalkarken yine tekbir getiriyor.

Namaz Öğretmeni Rehberi Hocası: Öğle Namazı Nasıl Kılınır?
    Bu abi de iki secde arasında tek tekbir getiriyor. diğer rekata kalkarken tekbir getirmiyor. bu videomuz bu sitede de paylaşılmıştı şii namazı nasıldır diye..

Sheikh yasser al-Habib praying - Salat - Namaz - Shia
    bu videoda da namazda kunutta lanet etmesiyle meşhur olan Şeyh Yasser el-Habib iki secde arası iki tekbir getiriyor ve sonraki rekata kalkarken yine tekbir getiriyor.

gözüme çarpan konu bu tekbir getirme konusu. daha doğrusu tekbir getirirken elleri kaldırma konusu. elleri kaldırmanın EhliBeyt Mektebine göre hükmü nedir? tüm tekbirlerde elleri kaldırmak gereklimidir? yoksa bazılarında elleri kaldırmak farz, bazılarında kişinin seçimine mi bırakılmıştır?

Vesselam..

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Ynt: Doğru Olan Hangisi?

Cevap verebilecek kimse yokmu

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

Tekbir getirirken elleri omuz hizasına kaldırmak şiada müstehaptır. Kaldırılsa da olur kaldırılmasa da namaza zarar vermez.

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24961.msg168351#msg168351 date=1372103495]
        Tekbir getirirken elleri omuz hizasına kaldırmak şiada müstehaptır. Kaldırılsa da olur kaldırılmasa da namaza zarar vermez.
        [/quote]

Peki, rükudan doğrulunca "SemiAllahu limen hamideh" derken mi eller kaldırılmalı, yoksa secdeye gitmek için "Allahu Ekber" dendiğide mi?

Yorum

Şia'da tüm zikirler beden (kollar değil) sabit iken söylenir. Sünnilikte hareket halinde Allahü ekber denebilir. Ama şiada bunları sabit söylemek esastır. Allahü ekber derken ellerin kaldırılması müstehaptır Semi Allahu limen hamideh derken değil.

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24961.msg168355#msg168355 date=1372104069]
            Şia'da tüm zikirler beden (kollar değil) sabit iken söylenir. Sünnilikte hareket halinde Allahü ekber denebilir. Ama şiada bunları sabit söylemek esastır. Allahü ekber derken ellerin kaldırılması müstehaptır Semi Allahu limen hamideh derken değil.
            [/quote]

Çok Teşekkür ederim. Allah razı olsun..

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X