Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aklıma Takılan Bir Durum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Aklıma Takılan Bir Durum

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Niyetim tartışma ortamı yaratmak değil. Sadece aklıma takılan meseledir.

Eser: İmam Humeyni -Tam İlmihal Syf: 220-221

Namazı Bozan Şeyler:
    "ON İKİ ŞEY NAMAZI BOZAR VE ONLARA MÜBTİLAT(namazı bozanşeyler) DENİR.

3) BAZI Şİİ OLMAYANLARIN YAPTIKLARI GİBİ, ELLERİN ÜST ÜSTE KONULMASI.

4) FATİHA OKUNDUKTAN SONRA "AMİN" DENİLMESİ.AMA YALNIŞLIKLA VEYA TAKİYYE EDİLEREK DENİLİRSE NAMAZ BATIL OLMAZ.

Şimdi buradaki 2 Madde Ehl-i Sünnet tarafından uygulanmaktadır. Şahsen Fatiha'dan sonra Amin denilmesinin nedenini bilmiyorum , fakat Ellerin bağlanması Ehl-i Sünnet kitablarında mevcuttur.

Peki şunu sormak istiyorum EHL-İ SÜNNETİN NAMAZI, ŞİA'YA GÖRE BOZULUYOR MU HER DEFASINDA???

Ynt: Aklıma Takılan Bir Durum

Ameller niyetlere göredir.Kasıt olmadığı için bi sorun olmaz.Ama kendi adıma kasıt olsada bi sorun olmayacağını düşünüyorum.

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=7736.msg50555#msg50555 date=1251236486]
      Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Niyetim tartışma ortamı yaratmak değil. Sadece aklıma takılan meseledir.

Namazı Bozan Şeyler:

3) BAZI Şİİ OLMAANLARIN YAPTIKLARI GİBİ, ELLERİN ÜST ÜSTE KONULMASI.

4) FATİHA OKUNDUKTAN SONRA "AMİN" DENİLMESİ.AMA YALNIŞLIKLA VEYA TAKİYYE EDİLEREK DENİLİRSE NAMAZ BATIL OLMAZ.

Şimdi buradaki 2 Madde Ehl-i Sünnet tarafından uygulanmaktadır. Şahsen Fatiha'dan sonra Amin denilmesinin nedenini bilmiyorum , fakat Ellerin bağlanması Ehl-i Sünnet kitablarında mevcuttur.

Peki şunu sormak istiyorum EHL-İ SÜNNETİN NAMAZI, ŞİA'YA GÖRE BOZULUYOR MU HER DEFASINDA???

[/quote]

ehli sünnetin namazı şiaya göre bozulmaz kardeşim tıpki şianın namazının ehli sünnete göre bozulmadığı gibi.

Ehli sünnet bir mukallid ehli sünnet fıkhına tabidir.
      Şia bir mukallidde şia fıkhına tabidir.
      ehli sünnet birinin namazı kendi fıkhında olmayan bir sebeple neden bozulsun.

ama bu iki madde ile alakalı bir izahat istiyorsanız şunu söyleyeyim.

1-Şia fıkhına göre kıyamda sadece KURAN'dan ayetler okunur.Başka şeylerin okunması namazı batıl eder.malum subhaneke duası yada fatihanın sonunda okunan amin KURAN'ın bir parçası değildir.
      KURAN "namazda kurandan kolayınıza geleni okuyun buyurur"
      KURAN'ın en büyük müfessirleri olan ehlibeyt imamlarıda bunu bu şekilde yorumlamış ve aktarmışlardır.

2-Ellerin bağlanması namazı batıl eder.Çünkü namazda elleri bağlamak Resulullahın bir sünneti değildir.Ömer bin hattab zamanında dine sokulmuştur.
      Bugün sünni bir mezheb olan malikilerde farz namazlarında ellerini bağlamıyorlar çünkü İmam malike göre farz namazlarında elleri bağlamak mekruhtur,neden acaba?
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=7736.msg50562#msg50562 date=1251237585]

1-Şia fıkhına göre kıyamda sadece KURAN'dan ayetler okunur.Başka şeylerin okunması namazı batıl eder.malum subhaneke duası yada fatihanın sonunda okunan amin KURAN'ın bir parçası değildir.
        KURAN'ın en büyük müfessirleri olan ehlibeyt imamlarıda bunu bu şekilde yorumlamış ve aktarmışlardır.

[/quote]

nasıl yani şia fıkhında fatihadan sonra amin demek yok mu? ya da subhaneke gibi dualar?

e abi kunutta istediğimiz her duayı ediyoruz kuranda olmayan bir sürü şey söylüyorum ben. kafa karıştı ???

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7736.msg50564#msg50564 date=1251237714]
          [quote author=mikdat bin esved link=topic=7736.msg50562#msg50562 date=1251237585]

[/quote]

nasıl yani şia fıkhında fatihadan sonra amin demek yok mu? ya da subhaneke gibi dualar?

e abi kunutta istediğimiz her duayı ediyoruz kuranda olmayan bir sürü şey söylüyorum ben. kafa karıştı ???
          [/quote]

kunut namazın bir ruknudur,eğer kunuta gelmişseniz burada istediğiniz duyaı okuyabilirsiniz.
          ama kunuttan önce ilk ve ikinci rekatta ayakta,subhaneke okunmaz yada fatihadan sonra amin denmez.
          Benim bildiğim bu yönde ve bildiğim kadarı ile izah etmeye çalıştım,yarın bunu Musa aydın hocaya sorup teyit ettireceğim mazallah yanlış bilgi vermek istemem.
          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=7736.msg50555#msg50555 date=1251236486]

Namazı Bozan Şeyler:

3) BAZI Şİİ OLMAANLARIN YAPTIKLARI GİBİ, ELLERİN ÜST ÜSTE KONULMASI.

[/quote]

ehli sünnetin namazı şiaya göre bozulmaz kardeşim tıpki şianın namazının ehli sünnete göre bozulmadığı gibi.

Ehli sünnet bir mukallid ehli sünnet fıkhına tabidir.
            Şia bir mukallidde şia fıkhına tabidir.
            ehli sünnet birinin namazı kendi fıkhında olmayan bir sebeple neden bozulsun.

ama bu iki madde ile alakalı bir izahat istiyorsanız şunu söyleyeyim.

2-Ellerin bağlanması namazı batıl eder.Çünkü namazda elleri bağlamak Resulullahın bir sünneti değildir.Ömer bin hattab zamanında dine sokulmuştur.
            Bugün sünni bir mezheb olan malikilerde farz namazlarında ellerini bağlamıyorlar çünkü İmam malike göre farz namazlarında elleri bağlamak mekruhtur,neden acaba?
            [/quote]

Değerli mikdad kardeşim dediğimi anlamadığınız herhalde. Konunun başlığı Kitabda NAMAZI BOZAN ŞEYLER. Namazo bozan şeyler 12'dir diyor İmam Humeyni, 3 ve 4. maddeler Ehli sunnetin uyguladığı şeylerdir.

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=7736.msg50571#msg50571 date=1251238571]

Değerli mikdad kardeşim dediğimi anlamadığınız herhalde. Konunun başlığı Kitabda NAMAZI BOZAN ŞEYLER. Namazo bozan şeyler 12'dir diyor İmam Humeyni, 3 ve 4. maddeler Ehli sunnetin uyguladığı şeylerdir.
              [/quote]

sorunuzu gayet iyi anladım kardeş.Ama dikkat et "şiaya göre namazı bozan şeyler " onlar.Şia fıkhı şiileri bağlar.
              Ehli sünet kendi fıkhından sorumludur.ehli sünnet birisinin namazını siz şia fıkhına göre değerlendiremezsiniz usul olarak bu yanlıştır.
              İmam Ali (a.s)

Yorum

selamunaleykum
                islam devleti kardeşim yukarıdaki hususları bir şia yaparsa namazı bozulur ehli sünneti bağlamaz bu maddeler
                mektebi mülkiye kardeşim miktad kardeşimizinde dediği gibi namazda şialar fatihadan sonra amin demezler ziraamin ibadetin sonunda denirki onun bittiğide anlaşılır böylece bizim namazımız bitmemişken amin dememizde akla pek uygun değildir öyle değilmi
                ayrıyeten fatiha ve diğer sureleri okuduğumuzda ehli sünnetten farklı olarak kuranı kerimde olduğu gibi besmele çekeriz kardeşim
                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=7736.msg50632#msg50632 date=1251270806]
                  selamunaleykum
                  islam devleti kardeşim yukarıdaki hususları bir şia yaparsa namazı bozulur ehli sünneti bağlamaz bu maddeler
                  mektebi mülkiye kardeşim miktad kardeşimizinde dediği gibi namazda şialar fatihadan sonra amin demezler ziraamin ibadetin sonunda denirki onun bittiğide anlaşılır böylece bizim namazımız bitmemişken amin dememizde akla pek uygun değildir öyle değilmi
                  ayrıyeten fatiha ve diğer sureleri okuduğumuzda ehli sünnetten farklı olarak kuranı kerimde olduğu gibi besmele çekeriz kardeşim
                  [/quote]

Teşekkürler kardeşim, ALLAH senden razı olsun şimdi anladım meseleyi tekrar teşekkürler

Yorum

amin kardeşim rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah
                    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X