Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran İslam Cumhuriyeti dışındaki ülkelerde oy kullanmanın hükmü nedir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİSMİHİ TEALA

HAMD ALEMLERİN RABBİ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN

RABB'İMDEN HAK İLE BATILI AYIRIP DOĞRULARLA OLMAYI MUAVVAK KILMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Azizi ve Değerli kardeşlerim;

Ayetullah uzma Hamaney
    [color=rgb(192, 0, 0)]Sosyal ve siyasi işleri üstlenmek için aday olmuş[/color] Milli meclislerin adaylarına oy vermek meşrudur ve (bu bağlamda) bir engel yoktur. Bu bağlamda Müslüman ve Müslüman olmayan adaylar ara­sında fark bulunmamaktadır.
    Ayetullah uzma Mekarim Şirazi
    Müslümanların ve Ehlibeyt (a.s.) takipçilerinin güç­lenmesine neden olan yerlerde oy kullanmak iyidir.
    Ayetullah uzma Safi Gülpaygani
    Bu ülkelerde seçimlere iştirak etmekte İslami maslahatlar mülahaza edilmelidir.
    Ayetullah Mehdevi Hadevi
    Eğer oyunuz İslam’ın gelişmesine ya İslami hü­kümlerin icra edilmesine veya dindar Müslü­manların seçilmesine yardımcı oluyor ise seçim­lere iştirak ediniz. Ama eğer iştirak etmeniz İslam’ın zayıflanmasına veya Müslümanların şartlarının ağırlaşmasına veya İslam düşmanlarının güçlenmesine neden oluyor ise oy kullanmanız ha­ramdır.
    * Bu konuda şu ana kadar sitemize başvuran okuycularımızın çokluğundan dolayı konuyu burada işlemeyi uygun gördük.
    [font=][1][/font] - IslamQoest sitesi tarafından Adı geçen müçtehitlerin bürolarından sorulmuştur.

Allah'a emanet olun..

Ynt: İran İslam Cumhuriyeti dışındaki ülkelerde oy kullanmanın hükmü nedir?

aleykumselam
    ben şahsi kannatim gereği oy konusunda tövbe ettim çünkü ben şahsım başbakanın politikasını beğenmediğim zaman hakkımı helal etmiyorum diyorum.buda şu demek ki bu milletvekillerinin oraya gelmesine vesile olan herkes bu haktan nasip alacaktır.vesile olmamak gerek.ahirette başkalarının hesabını allah sorar diyorum ve ister başta olsun ister muhalefette olsun bir vatandaşın bir vekile hakkını helal etmemesiyle ona oy vererek o günahın o hakkın altına girmemek için tövbe etmiş bulunuyorum.kanaatimcede doğru olan budur.
    vesselam.
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X