Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yüzüğü Sağ ele Takmak

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yüzüğü Sağ ele Takmak

Bir adam bana yüzüğü sağ elime takmamı tavsiye etti, ancak benim yaşadığım ülkenin kültüründe yüzüğün sol elde oluşu kişinin evli olduğunu gösterir ve ben evli olduğum için yüzüğü sol elime takıyorum. Bu konuda ne yapmam gerekir?

Peygamber (s.a.a) ve Ehl-i Beyt İmamları(a.s)’nın sünnetlerinden biri ele yüzük takmaktır. Rivayetlerde yüzüğün çeşidi ve üzerindeki nakış hakkında da çeşitli bilgiler verilmiştir. Bir de yüzüğün sağ ele takılması tavsiye edilmiştir. Ancak İslam’daki yüzük takmak ile ilgili hükümlerin hepsi müstehap türündendir ve farz değildir. Sadece erkeklerin altın yüzük ve takı takmaları haram kılınmıştır. Buna göre eğer bir toplumun örfünde nişan yüzüğünü sol ele takmak adet ise bu işi yapmanın şeriat açısından bir sakıncası yoktur ve nişan yüzüğünü sol elinize takabilirsiniz.

Ynt: Yüzüğü Sağ ele Takmak

Sol elde yüzük, taharet esnasında sıkıntı oluşturur...
    ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

Sol elin serçe parmağına akik yüzük takmak mı sünnetti yoksa sağ elin mi ?

Yorum

sağ elin...
        De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
        (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Bu da benden bir hediye olsun...,
          İmam Cafer Sadık a.s zamanın şialarından birisi zamanıın güya hükümeti bu şiayı yakalıyor ve yargılıyor...bu şianın sonu ölümle sonuçlanıcak görünüyor ,mahkeme kurulacak İmam Cafer sadık a.s ona akik bir yüzük gönderiyor... Diyor akik yüzüğü kötü işleri belları def eder...Adam mahkemeden yüz akıyla çıkıyor....bunuda kerrar.net ten hadis grubundan bana gelmişti çok hoşuma gitmişti bende sizlere hediye etmek istedim inş.
          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Bende akik ile söyle bir hikaye okumustum,hatirladigim kadari ile:
            Adamin biri bogularak ölüyor,hz Ali adamin parmaginda akik yüzük oldugunu görüyor ve sasiriyor.Cünkü onun bilgisine göre üzerinde akik tasiyan biri bogulmakdan korunmasi gerekirmis.Hz.Ali böyle düsünürken adamin üzerindeki o tas sadece hz Alinin anlayabilecegi bir lisan ile, akik tasinin gercekden öyle bir vasfinin oldugunu ama kendisinin akik tasi olmadigini baska bir tas oldugunu söylüyor.

Gercekden böyle birsey varmidir ?
            Taslarin belirli özellikleri var evet ama bir tas bogulmakdan da kurtarabilir mi gercekden?
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Akik Taşı, Zikrullah'tır... Zikrullah, Cehalet Denizinde boğulmayı önler ve kişiyi en büyük bela olan Dünya Sevgisinden korur...
              ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

bana sorarsanız: akik taşının boğulmaktan koruyup korumadığı beni aşar. Bu soruyu ben üstadlarım Hudeyfe ile Özdemir'e yöneltiyorum...

Yorum

[quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=13934.msg85065#msg85065 date=1275082534]
                  sağ elin...

[/quote]

Teşekkürler..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=13934.msg85150#msg85150 date=1275128770]
                    bana sorarsanız: akik taşının boğulmaktan koruyup korumadığı beni aşar. Bu soruyu ben üstadlarım Hudeyfe ile Özdemir'e yöneltiyorum...
                    [/quote]

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Akik yüzüğün sünnet olduğunu akik taşının bazı hastalıklara şifa olduğunu yararlarının var olduğunu değerli Ustadımdan dinlemişimdir. Ama denizde boğulmayı önlediğini eğer zahiri mana ise pek inanasım gelmiyor. Ben yüzmeyi bilmiyorum akik yüzüğü takıp yarın denize girsem boğulmayacakmıyım.

Bide boğulmasam denizin üstünde yürüsem acaip cemaat toplarım Şeyh Hudeyfe el-Batmani
                    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Ama denizde boğulmayı önlediğini eğer zahiri mana ise pek inanasım gelmiyor. Ben yüzmeyi bilmiyorum akik yüzüğü takıp yarın denize girsem boğulmayacakmıyım.

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X