Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ayetullah Buşehri: ‘Biz Hepimiz Ehlibeytin Yetimleriyiz’

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ayetullah Buşehri: ‘Biz Hepimiz Ehlibeytin Yetimleriyiz’

Ayetullah Hüseyni Buşehri, Dünya Ehlibeyt Kurultayı’nın görevlerinden birinin fırsatlardan yararlanmak olduğunu ve dünya genelinde yaşayan mazlum Şii Müslümanlara yardım için basından yararlanmak gerektiğini söyledi.
    Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Recep ayının son günü ve Şaban ayının arifesinde Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA’nın 18. Dili olan Myanmar dili Ayetullah Hüseyni Buşehri’nin katılımıyla resmen yapıldı.
    Ayetullah Hüseyni Buşehri, yaptığı konuşmada şunları söyledi: Peygamber Ekrem (s.a.a) fırsatlardan tam olarak yararlanmamızı istemektedir. Çünkü fırsatlar elimizden çıkabilir. Mazluma yardım etmek ve zalim karşısında mazlumun imdadına yetişmek Peygamber efendimizin ve Ehlibeytin üzerinde durduğu çok önemli noktalardandır. Emire’l Mümin’in Hz. Ali’ye (a.s) göre gücün kendi kendine hiçbir faydası yoktur. Güç Allah kullarına ve mazlumlara yardım etme aracı olmalıdır.”
    Ayetullah Hüseyni Buşehri konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünya Ehlibeyt Kurultayı’nın görevlerinden biride fırsatlardan yararlanmaktır. Bu doğrultuda dünya genelinde yaşayan mazlum Şii Müslümanlara yardım için basından yararlanmak gerekmektedir. Yakın ve uzakta yaşayan Şiilerin, Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı ve Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA tarafından himaye edildiklerini bilmeleri ne kadar da güzeldir.”
    Myanmar dili, bu açılışla birlikte Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA’nın 18. Dili oldu.
    Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA’nın, 2007 yılında Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı’nın Dördüncü Genel Kurul toplantısında Farsça, Arapça, İngilizce ve Urduca dillerinde açılışı resmen yapılmıştı. ABNA’nin açılışını İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Mahmut Ahmedinejad yapmıştı.
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X